ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Η μικρή δεκάτη εβδόμη Νοεμβρίου του...



Ο Αδάμ ήταν ένας μέτριος μαθητής που φρόντιζε να μην προκαλεί φασαρίες. Ανάμεσα στους συμμαθητές του ήταν γνωστός για τα αστεία του (κι αυτό πολύ πριν διαλέξει για ψευδώνυμο το «Γελωτοποιός»).

Πιο πολύ απ’ όλα αγαπούσε τη λογοτεχνία και σε κάποια διαλείμματα καθόταν μόνος σε μια γωνιά του προαυλίου για να διαβάσει Κάφκα, τον οποίο μόλις είχε ανακαλύψει, στην τρίτη λυκείου, και είχε συγκλονιστεί.

Αρχές Νοέμβρη τον πλησίασε η μικρόσωμη καθηγήτρια φιλολογίας και του ζήτησε να απαγγείλει ένα ποίημα στη γιορτή της δεκάτης εβδόμης Νοεμβρίου.
Δεν μπορούσε να της αρνηθεί.

Εδώ Πολυτεχνείο 1973



Ένα μικρό αφιέρωμα στα ιδανικά του Πολυτεχνείου .Αυτά που σήμερα είναι τόσο επίκαιρα όσο ποτέ... Μπορεί το πολυτεχνείο να ήταν η αρχή για την ανατροπή της δικτατορίας... να χύθηκε αίμα για την ελευθερία, το ψωμί και την παιδεία ...Ομως τόσα χρόνια μετά την μεταπολίτευση οι καπηλευτές, της εξέγερσης του 1973, που αφήσαμε τις τύχες μας στα χεριά τους... μας έβαλαν στον ίδιο παρανομαστή με το τότε, εγκαθιδρύοντας μια χειρότερη δικτατορία ...αυτή της ευρωπαϊκής ένωσης. 
Τότε φωνάζαμε «Έξω οι Αμερικανοί» «Κάτω η χούντα» ...Τώρα φωνάζουμε «Έξω η χούντα της Ευρώπης»..

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Αυτοί που βαράνε Προσοχή στη Μενεγάκη και το Ματέο, πετσοκόβουν το λαό!


«Εμφύλιος» στη ΝΔ για την κατάργηση των καταστάσεων επιβίβασης των Φαντάρων;

Συχνά, στην πολιτική ζωή ενός τόπου τρομερή σημασία παίζουν οι συμπτώσεις. Ακόμη περισσότερο όταν αποκτούν συμβολικό χαρακτήρα που επιτρέπει την συνειδητοποίηση των τεράστιων κοινωνικών και ταξικών ανισοτήτων, συμβάλλοντας στην συνειδητοποίηση της πραγματικής ουσίας της αστικής πολιτικής.


Ποιος δεν άκουσε ότι ένας ακόμη επώνυμος, ο γνωστός Ματέο, της ακόμα πιο γνωστής εκατομμυριούχας ντίβας των πρωινάδικων, της εμπορεύσιμα «ξανθιάς» Μενεγάκης, απαλλάχτηκε της Στρατιωτικής Θητείας; 
Έφτασε 43 χρονών ο «Μαχητής» του life style και θυμήθηκε ότι δεν είχε πάει στρατό! Και η Στραολογία θυμήθηκε ότι δεν του είχε κόψει την Αναβολή! Στα 43 του...

Έλα μωρέ τώρα. Μην κολλάς. Υπάρχουν οι νόμοι των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για αυτές τις περιπτώσεις, που επίσης εκμεταλλεύτηκε ο Κ.Αϊβαλιώτης του ακροδεξιού ΛΑΟΣ. Άλλος Λεωνίδας αυτός...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ - ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ...


"Είμαι 39 ετών παντρεμένος με δύο παιδιά. Μέχρι πέρυσι δούλευα. Από το Δεκέμβριο του 2011 στην ανεργία όπως πολλοί άλλοι. 468 ευρώ το ταμείο. Ψάχνω για δουλειά όπως πολλοί άλλοι. Τίποτα.

Οταν δούλευα την ''πάτησα'' παίρνοντας δάνεια περίπου...
40.000 ευρώ. Το να είμαι σωστός και κύριος στις οφειλές μου, μου είναι αδύνατο. Προσπάθησα να μπω στο νόμο Κατσέλη απέτυχε ο εξωδικαστικός και έπρεπε να πάω με δικηγόρο στο ειρηνοδικείο. Χρειάζονται όμως κάποια χρήματα για τα έξοδα του δικαστηρίου τα οποία δεν έχω.

Πήγα στα δικαστήρια μήπως και μου ορίσουν δωρεάν δικηγόρο, αλλά σύμφωνα με το εισόδημα του 2011 (13.000 ευρώ περίπου ) δεν δικαιούμαι. Με βάση τα έσοδά μου δεν μπορώ να πληρώσω όμως δικηγόρο.

Βίντεο απο τη μεγάλη Αντιφασιστική-Αντικρατική Μοτοπορεία χθές στην Αθήνα 15-11-2012

ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΣΥΛΛΕΓΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!!!


Το Αστυνομικό Τμήμα Περάματος με επιστολή του προς το Δήμο Περάματος ζητάει τα στοιχεία όλων των καταστημάτων με αλλοδαπούς ιδιοκτήτες που λειτουργούν στα όρια αρμοδιότητας του συγκεκριμένου Δήμου, όπως και τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας των ιδιοκτητών.
Το συγκεκριμένο αίτημα προκαλεί εύλογα ερωτηματικά, καθώς έρχεται στον...
απόηχο των προκλητικών ερωτήσεων της ναζιστικής «Χρυσής Αυγής» για τον αριθμό των παιδιών μεταναστών που φιλοξενούνται σε δημοτικούς σταθμούς και των μεταναστών φοιτητών που φιλοξενούνται στις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου του Αιγαίου. 



Ι.Κουμής – Σ.Κανελλοπούλου: Οι ξεχασμένοι νεκροί της αστυνομικής βίας


Σαν σήμερα, στις 16 Νοεμβρίου 1980, δολοφονήθηκαν ο Κύπριος φοιτητής Ιάκωβος Κουμής και η εργάτρια από το Περιστέρι, Σταματίνα Κανελλοπούλου -θύματα και οι δύο της αστυνομικής βίας στην πορεία του Πολυτεχνείου του 1980. Η πορεία αυτή έμεινε στην ιστορία για τα πιο αιματηρά γεγονότα μετά τη μεταπολίτευση.
Η απαγορευμένη αντιαμερικανική πορεία
Η δολοφονία των δύο νέων από τις δυνάμεις των ΜΑΤ δεν ήρθε σε τυχαία χρονική συγκυρία....
Όπως αναφέρεται στο ιστορικό λεύκωμα της εφημερίδας «Καθημερινή», το φθινόπωρο του 1980 η κυβέρνηση Ράλλη είχε θέσει ως πρώτη προτεραιότητα μιας ιδιαίτερα φιλόδοξης ατζέντας την άρση όλων των εκκρεμοτήτων στις σχέσεις της Ελλάδας με το «δυτικό κόσμο». Στο πλαίσιο αυτό, στις 21 Οκτωβρίου 1980 η Ελλάδα έγινε ξανά δεκτή στη στρατιωτική δομή του ΝΑΤΟ, ενώ η κυβέρνηση είχε ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για την ανανέωση των συμφωνιών παραμονής των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα και ο Ευάγγελος Αβέρωφ, τότε υπουργός άμυνας, συμμετείχε για πρώτη φορά μετά την αντιπολίτευση στην Επιτροπή Πυρηνικού Σχεδιασμού του ΝΑΤΟ.

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

The Wake Up Call: το πολιτικό γκράφιτι στον καιρό της κρίσης


Το «The Wake Up Call» είναι ένα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους για το πολιτικό γκράφιτι στην Αθήνα της κρίσης.
Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί τέσσερις street artists στην προσπάθειά τους να αφήσουν το πολιτικό στίγμα τους στο αστικό τοπίο της Αθήνας. Πολιτική, σάτιρα και χρώματα αναμειγνύονται για να γεννήσουν μια υπαίθρια έκφραση μακριά από την κυρίαρχη ιδεολογία. Μέσα από τη δράση των τεσσάρων καλλιτεχνών, το «The Wake Up Call» επιχειρεί να αποτυπώσει την προσπάθεια πολιτικής αφύπνισης στην Ελλάδα της κρίσης, με έργα τέχνης του δρόμου που περιμένουν τη φθορά του χρόνου.

Σε λίγο θα το ακούσουμε κι αυτό * Ποιό τάνκ?.. *


Μετά την αμφισβήτηση ύπαρξης νεκρών διαδηλωτών στο Πολυτεχνείο, η χροισεί αβγύ προχώρησε και στην αμφισβήτηση ύπαρξης του τανκ!

jlaw

Πολυτεχνείο1973-Πολυτεχνείο 2012, 39 χτυπήματα στην αμνησία

«Παρά ένα τεσσαράκοντα». Η γνωστή φράση που παραπέμπει στην τιμωρία με μαστίγωμα που προβλεπόταν από τον Ιουδαϊκό νόμο ταιριάζει κάπως με την τωρινή επέτειο της εξέγερσης του Νοέμβρη του 1973, αφού φέτος συμπληρώνονται τριάντα εννέα κτυπήματα στην αμνησία, την παραπλάνηση, τον εφησυχασμό την πολιτικολογία και την εκμετάλλευση ενός γεγονότος που είναι μία από τις πλέον έντονες «στιγμές» στους αγώνες που πραγματοποίησαν οι εξουσιαζόμενοι του ελλαδικού χώρου.
Τραγική ειρωνεία! Κάποιοι αριστεροί και δημοκρατίζοντες προσπαθούν στη βάση της πολιτικής εκμετάλλευσης, αλλά και της παραπλάνησης, να επικαιροποιήσουν το σύνθημα: «Η χούντα δεν τελείωσε το 1973». Κι όμως, η χούντα τελείωσε, τότε. Μια μορφή διακυβέρνησης των ανθρώπων, που παραμένουν σκλαβωμένοι στα όρια του ελλαδικού χώρου, πήρε τέλος για να αντικατασταθεί με μια άλλη.
Το ότι η φετινή χρονιά συμπίπτει με τις χειρότερες συνθήκες σκλαβιάς για μεγάλο μέρος του πληθυσμού είναι γεγονός αναμφισβήτητο. Ποιοι από όσους συμμετείχαν τότε σ’ αυτό το μεγαλειώδες γεγονός μπορούσαν να διανοηθούν ότι θα έρχονταν μέρες σαν κι αυτές που ζούμε; Αν υπήρχε η δυνατότητα γνώσης της πορείας που διανύθηκε, τότε θα είχαμε, κατά βάση, δύο στρατόπεδα σκέψης και δράσης.

11 νεκρές αρκούδες στην Εγνατία Οδό μέσα στο 2012!


Κατά τη διάρκεια μόνο μίας εβδομάδας, τρία τροχαία ατυχήματα με θύματα αρκούδες συνέβησαν στο δίκτυο της Εγνατίας οδού αλλά και στο επαρχιακό δίκτυο της δυτικής Μακεδονίας.
Συνολικά, ο αριθμός των νεκρών αρκούδων σε τροχαία ατυχήματα έχει φτάσει τις 11 μόνο για το 2012, πλήττοντας ανησυχητικά τον πληθυσμό του είδους.
Την Κυριακή το απόγευμα ακόμα μία αρκούδα προσπάθησε να περάσει την Εγνατία οδό (στο τμ. 4.1), κινούμενη μεταξύ του επαρχιακού οδικού δικτύου Γρεβενών-Κρανιάς και της Εγνατίας Οδού, στο ύψος του κόμβου των...
  Μαυραναίων. 

HANG DRUM: Στο δρομο γεννιουνται μουσικες συνειδησεις



Α ναι ξέχασα να σας πω τα καλύτερα...


Λοιπόν ξεχάστε αυτά που ξέρατε. Τι νομίζετε ότι θα καταφέρετε παίρνοντας το μισθό ρετιρέ των 400 ευρώ παλιοτεμπέληδες; Απλά ρίχνετε την ανταγωνιστηκότητα της χώρας. Πώς θα έρθει έτσι η ανάπτυξη; Ε παλιοκηφήνες;

Λοιπόν τα καλά νέα είναι ότι μέχρι το 2014 θα γίνουν άλλες δύο μειώσεις στον κατώτατο μισθό και από χθές ήδη βγαίνουν σε διαθεσημότητα δημόσιοι υπάλληλοι με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου και ορισμένου χρόνου. Και όλα αυτά χάρη στο Μνημόνιο ΙΙΙ.

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Mαζικές συλλήψεις μεταναστών που ήθελαν να εγκαταλείψουν την Ελλάδα


Από την μια δέχονται τις ρατσιστικές επιθέσεις με την κάλυψη του κράτους και τις βρισιές να 'φύγουν από εδώ' και από την άλλη συλλαμβάνονται μαζικά όταν πάνε να εγκαταλείψουν την Ελλάδα!
Μετέφερε με το φορτηγό του 66 μετανάστες
Πόσο παραλογισμό θα βιώσουν ακόμη οι εδώ μετανάστες και πρόσφυγες;
Να αντιμετωπίζονται σαν εξιλαστήρια θύματα για τα οικονομικά χάλια του τόπου, να δέχονται όλη την εχθρότητα ενός χειραγωγημένου πληθυσμού που κραυγάζει 'να φύγουν'
να είναι εκτεθειμένοι στον σαδισμό χρυσαυγιτών και στην αστυνομική βία
και παράλληλα να τους απαγορεύεται να φύγουν από την χώρα;!

ΠΟΙΟΙ «ΣΤΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΧΑΛΙ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ;



του Θεόδωρου Γαζούλη, Δικηγόρου

Τελευταία πολύς λόγος γίνεται για τη δράση της «Χρυσής Αυγής». Άνθρωποι που άσκησαν εξουσία και ευθύνονται για σειρά εγκλημάτων κατά της χώρας και του λαού εμφανίζονται ως «κοπτόμενοι» για τη Δημοκρατία. Όμως, μήπως είναι αυτοί ακριβώς που καλλιέργησαν και προετοιμάζουν το έδαφος για το φασισμό; Μήπως είναι αυτοί που (ως Υπουργοί, Βουλευτές, δημοσιογράφοι, ανώτεροι κρατικοί υπάλληλοι, Δικαστές κλπ), με πράξεις ή/και παραλείψεις «στρώνουν το χαλί», για τον Χίτλερ, (ανεξάρτητα από προφάσεις, από προσχήματα, από αφορμές, από το αν και κατά πόσον το συνειδητοποιούν ή όχι);

Η Δημοκρατία θεμελιώνεται σε Αρχές!

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

«Κατασκηνώσεις» κατά των εξώσεων στην Ισπανία


Έναν πρωτότυπο αλλά και αποτελεσματικό τρόπο διάλεξαν οι υπερχρεωμένοι δανειολήπτες στην Ισπανία προκειμένου να πιέσουν για αναστολή των εξώσεων.
Πολλές οικογένειες κατασκήνωσαν για εβδομάδες όχι μόνο έξω από τα κεντρικά γραφεία της τράπεζας Bankia στην Μαδρίτη αλλά και στο προαύλιο χώρο πολλών υποκαταστημάτων διαμαρτυρόμενοι για το ογκούμενο κύμα εξώσεων που οδήγησε σε απόγνωση πολλούς πολίτες ενώ καταγράφηκαν πρόσφατα και δύο αυτοκτονίες.
Με sleeping bags και φαγητό και όλα τα απαραίτητα οι διαδηλωτές παρέμεναν όλη τη μέρα έξω από τη τράπεζα διεκδικώντας συλλογική διαπραγμάτευση των αιτήσεων τους και πάγωμα των εξώσεων μέχρι να εξεταστούν μία προς μία όλες οι περιπτώσεις ενώ μαζεύουν και υπογραφές προκειμένου να συγκεντρώσουν μισό εκατομμύριο ονόματα και να είναι σε θέση να παρουσιάσουν ένα εναλλακτικό θεσμικό πλαίσιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά στη ισπανική βουλή.

Ο ΑΝΩΓΙΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ-Eνα βιντεο-γροθια σε αυτους που καπηλευονται την χωρα

Η μαϊμού του Κέλλογκ και η λάθος γραμμή


«Η πλάνη δεν είναι τύφλωση, η πλάνη είναι ανανδρία.»
                                                    Νίτσε

Γράφει ο γελωτοποιός
Είναι σίγουρο ότι γνωρίζετε τα Κέλλογκ’ς Κορν Φλέικς.
Ίσως όμως να μη  γνωρίζετε ότι ο άνθρωπος που τα επινόησε, ο Τζον Χάρβεϊ Κέλλογκ, ήταν ένας ολιστικός γιατρός, φανατικός υπέρμαχος της χορτοφαγίας και της υγιεινής διατροφής, αλλά και ένθερμος πολέμιος του... αυνανισμού.
Να το θυμάστε αυτό την επόμενη φορά που θα προσπαθείτε να αυνανιστείτε ενώ τρώτε κορν-φλέικς.

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

ΤΕΛΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Ο ΦΡΑΧΤΗΣ ΣΤΟΝ ΈΒΡΟ…ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΕΞΩ!!!

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες στην περιοχή της Νέας Βύσσας προκειμένου να ολοκληρωθεί η κατασκευή του ειδικού φράχτη.
Το έργο, συνολικής έκτασης πάνω από 10 χιλιομέτρων, που είχε θεμελιώσει ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής αναμένεται να κοστίσει συνολικά 3.200.000 ευρώ και θα διαθέτει δυο σειρές συρματοπλέγματα, εξωτερικό ύψους 2,5 μέτρων και εσωτερικό ύψους 3 μέτρων. Στο μεσοδιάστημα των δυο συρματοπλεγμάτων που έχει μήκος 1,20 μ. τοποθετούνται κονσερτίνες, των οποίων το ύψος θα υπερβαίνει τα 4 μέτρα.

Άμεση η απάντηση εργατών σε τραμπούκικη επίθεση από Χρυσαυγίτη σε μετανάστη

Υποδειγματική αντίδραση από τους εργάτες και τη Σωματειακή τους Επιτροπή που σταμάτησαν τη δουλειά και απομόνωσαν τον τραμπούκο

Νέα τραμπούκικη επίθεση Χρυσαυγίτη σε βάρος εργάτη μετανάστη σημειώθηκε, αυτή τη φορά, στο εργοστάσιο Ανακύκλωσης στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου το περασμένο Σάββατο.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα του Σαββάτου, χρυσαυγίτης εργαζόμενος γρονθοκόπησε εργαζόμενο μετανάστη, μέλος του σωματείου της Ενωσης Ιδιωτικών υπαλλήλων μέσα στο εργοστάσιο όπου και οι δύο εργάζονταν. Μάλιστα, το περιστατικό, όπως καταγγέλλει η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων, σημειώθηκε με την ανοχή του εργοδηγού της βάρδιας ο οποίος βρισκόταν στον ίδιο χώρο.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ- ΙΕΡΙΣΣΟΣ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Οι "εξεγερμένοι απελευθερωτές"... για αμερικάνικη "δημοκρατία" στη Συρία



sibilla-gr

Στη Μαδρίτη οι αστυνομικοί στασίασαν!!!


Όταν τα επίλεκτα σώματα καταστολής στασιάζουν αυτό δείχνει ότι το καθεστώς βρίσκεται στην τελική ευθεία της αποσυνθετικής του κατάρρευσης…
Στη Μαδρίτη οι αστυνομικοί κατέβασαν τις ασπίδες, έβγαλαν τα κράνη και τάχθηκαν με τους διαδηλωτές!!!
Είναι γνωστό, ιστορικά επικυρωμένο, ότι η καθολικά συσσωρευμένη λαϊκή ΟΡΓΗ, προκαλεί αντίστοιχες εκρηκτικές διεργασίες και στο εσωτερικό των κατασταλτικών δυνάμεων: Αστυνομία, στρατός…
Τέτοιες εκρηκτικές διεργασίες γίνονται και στη χώρα μας…
Το ελληνικό καθεστώς (με τα κυβερνητικά ανδρείκελα να επιδίδονται σε πράξεις ακραίου δωσιλογισμού και φρενοβλαβούς, σφαγιαστικής αγριότητας εναντίον του ελληνικού λαού), ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ένα βήμα πριν από την παταγώδη κατάρρευσή του.
Το παράδειγμα των αστυνομικών της Μαδρίτης θα βρει και εδώ μιμητές: Το έδαφος είναι γόνιμο και μέσα στην αστυνομία και στο στρατό…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ


Χαριστικό παζάρι ρούχων πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Νεκταρίου στην Ν. Ιωνία, με πρωτοβουλία της Λαϊκής Συνέλευσης Αγίου Νεκταρίου.

Άνθρωποι ευαισθητοποιημένοι προσφέρουν δεκάδες είδη ένδυσης, τα οποία καλύπτουν τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες απόρων και άνεργων συμπολιτών μας.
Δεκάδες άποροι συμπολίτες κάθε ηλικίας, ενήλικοι αλλά και παιδιά σπεύδουν, παράλληλα, να προμηθευτούν διάφορα αναγκαία είδη, τόσο στον χώρο που δημιούργησαν με μεράκι τα μέλη της Λαϊκής Συνέλευσης του Αγίου Νεκταρίου, πίσω ακριβώς από το κτήριο της Εφορείας Ν. Ιωνίας, όσο και στον προαύλιο χώρο του Αγίου Νεκταρίου, όπου συνεχίζεται και σήμερα το χαριστικό παζάρι ρούχων από τις 10 το πρωί, μέχρι τις 12 το μεσημέρι. 

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

ΦΘΙΩΤΙΔΑ: ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Λαμία: Το Κίνημα Δεν Πληρώνω μπροστά στο άγαλμα του Άρη Βελουχιώτη
Χθες Κυριακή έγινε μια ολοήμερη παρέμβαση των συναγωνιστών του Κινήματος Δεν Πληρώνω Φθιώτιδας μαζί με συναγωνιστές από την Αθήνα.
Αρχικά έγινε  παρέμβαση στον Άγιο Κωνσταντίνο και στα Καμμένα Βούρλα. Ο καλός καιρός επέτρεψε σε πολύ κόσμο να βρίσκεται στις καφτέριες και τις ταβέρνες της περιοχής. Έγιναν πολλές συζητήσεις με τον κόσμο και διανεμήθηκαν πολλές εκατοντάδεςεφημερίδες του Κινήματος μας.
Ακολούθως τα μέλη του Κινήματος μετέβησαν στο σημείο του παράδρομου  όπουσκοτώθηκε  ο 18χρονος Κίμωνας από την  Μενδενίτσα, όπου αφήσαμε λίγα λουλούδια. Ο Κίμωνας ήταν ένα ακόμη θύμα της απληστίας του κράτους των μεγαλοεργολάβων, που μας στέλνουν να σκοτωθούμε σε επικίνδυνους και ανασφαλείς παραδρόμους!

Η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας για τα γεγονότα της 7ης Νοεμβρίου

Αναδημοσίευση απο e-volos

Η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας για τα γεγονότα της 7ης Νοεμβρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση της Αντιφασιστικής Κίνησης Μαγνησίας σχετικά με  τις προκλήσεις της Χρυσής Αυγής στη διαδήλωση της 7ης Νοεμβρίου:
Την Τετάρτη 7 Νοέμβρη οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και η νεολαία του Βόλου κατέβηκαν στους δρόμους της πόλης σε μια πολύ μαζική και μαχητική διαδήλωση ενάντια στα νέα μέτρα.
Την ίδια ώρα, μια χούφτα ναζί της Χρυσής Αυγής ήταν μαζεμένοι στα γραφεία τους κάτω από την προκλητική προστασία της αστυνομίας και των ΜΑΤ. Τώρα το γιατί η αστυνομία και τα ΜΑΤ προστάτευαν ροπαλοφόρους νεοναζί είναι κάτι στο οποίο οφείλει να απαντήσει ο διευθυντής της αστυνομικής διεύθυνσης Μαγνησίας. Φαίνεται πως για την κυβέρνηση και τα ΜΑΤ ο εχθρός είναι ο λαός που διαδηλώνει και ο σύμμαχος οι νεοναζιστικές συμμορίες.

ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΤΗ ΜΙΖΕΡΗ ΜΟΥ ΦΥΣΗ





Πως γίνεται στον κάθε παλαβιάρη
κουτόχορτο χιλιάδες να βοσκάν.

Τον σιχάθηκα τον κόσμο σας


Πριν λίγες μέρες ένας άνθρωπος διαφορετικού χρώματος ,εθνότητας και θρησκείας· από αυτήν που θεωρείται κοινωνικώς μη αποδεκτή , πενήντα κιλά το πολύ ,αλυσοδέθηκε ,βασανίστηκε και χλευάστηκε σαν ζώο από την Ελλάδα της νοικοκυροσύνης, του ατσαλάκωτου, της ορθοδοξίας και της ματαιόδοξης συσσώρευσης πλούτου. Ενός πλούτου, που σου χαρίζει άφεση αμαρτιών ,σε ανεβάζει στα ανώτερα κλιμάκια,σε κάνει σεβαστό πολίτη στα μάτια του «αθώου κόσμου».
Μερικές στιγμές μετά ….
…. χιλιάδες άνθρωποι ψάχνοντας μια καλύτερη προοπτική από αυτή που μοιράζουν οι σωτήριες βομβιστικές επιθέσεις του ΝΑΤΟ και οι κάθε λογής δυτικής προέλευσης δημοκρατικές διεργασίες, θα πορευτούν ξυπόλητοι,χωρίς κανένα σκοπό και όνειρο, μέχρι να καταλήξουν σε ένα σύγχρονο δυτικό στρατόπεδο αλλοδαπών ψυχών.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΟΠΥΡΠΟΛΗΘΗΚΕ ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

strangejournal

Απ’ ότι θυμάμαι σε ταινίες σαν τον “Νονό” αλλά και σε άλλες που αναφέρονται στην περίοδο της ποτοαπαγόρευσης στην Αμερική, η μαφία πάντα μα πάντα, είχε κανόνες. Ένας από αυτούς ήταν η “ομερτά”, ο νόμος σιωπής δηλαδή και ο δεύτερος ότι αν ήθελες να δουλέψεις γι’ αυτήν, τότε λάμβανες ψίχουλα και ολόκληρο το ψωμί το έπαιρνε ο αρχηγός.
Αυτή είναι και η κατάσταση που επικρατεί εδώ και χρόνια στην Ελλάδα. Μάλιστα, έφτασαν ο λακές και ο τσιλιαδόρος σήμερα να απαιτούν μεγαλύτερο κομμάτι και να απορούν γιατί ο αρχιμαφιόζος δεν τους λαμβάνει πια υπόψη. Η σχέση αυτή είναι αντίστοιχη του πολιτικάντη με του ψηφοφόρου. Σήμερα, πέρα από τα κυρίαρχα media, έχουμε γεμίσει και με free press σκουπίδια που παριστάνουν τα έντυπα δήθεν εναλλακτικής ενημέρωσης. Από εκεί γεννιούνται “υπεύθυνοι πολίτες” με μπουζουκόβιες ανησυχίες και “σκεπτόμενοι αστοί” με ντεμέκ ποιοτικές προτιμήσεις που κινούνται μεταξύ ψευτοδιανοούμενου που συχνάζει στην Τεχνόπολη και ακροατή των Πυξ Λαξ .

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Ψυχολογία των όχλων

Του Γελωτοποιού


«Αν θέλεις να κερδίσεις τη συμπάθεια των μαζών πρέπει να τους λες τα πιο ηλίθια και τα πιο χυδαία πράγματα»
                              Αδόλφος Χίτλερ


Τι είναι ο όχλος; Η πολυάριθμη συνάθροιση ανθρώπων δεν επαρκεί για το σχηματισμού ενός όχλου.
Το πλήθος δεν είναι όχλος.

Βουβή οργή

Να πληρώνεις διόδια για ένα δρόμο-θάνατο, όπως ο δρόμος Κορίνθου-Πατρών, είναι κλοπή. Κλοπή της ίδιας της ζωής. Το ίδιο κλεψιά είναι και η μείωση της ελάχιστης σύνταξης της ηλικιωμένης αγρότισσας, που δεν έφταιξε σε τίποτα για τη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας.Ακόμη πιο πολύ κλοπή και βαρβαρότητα είναι όταν με το αίμα αθώων αναζωογονούνται τα βαμπίρ της διαπλοκής, οι τραπεζίτες, οι μεγαλοεπιχειρηματίες και οι μιντιάρχες.

Περιδιαβαίνεις την Ελλάδα απ’ άκρη σ’ άκρη και συναντάς παντού υπόκωφη σιωπή. Εκείνη τη φοβιστική απόλυτη ηρεμία πριν από τη θύελλα. Όλα μοιάζουν να κρέμονται σε μια κλωστή. Οι ανθρώπινες αντοχές στην κόψη του ξυραφιού, η κοινωνική ισορροπία επί ξυρού ακμής. Όλοι κι όλα σχοινοβατούν πάνω από το κενό. Και λες πως ίσως η αποδόμηση να προαναγγέλλει και την αναδόμηση, ίσως ο θάνατος να σημαίνει την ανάσταση και τη ζωή.

Η Ιστορία του βραβευμένου επιχειρηματία ΑΧ


Με αφορμή την κατάρρευση ενός μεγάλου Ομίλου lifestyle περιοδικών ,από αυτά που διαλέγουν δημοσιογράφους ,φιλάνθρωπους και επιχειρηματίες της χρονιάς θυμήθηκα την ιστορία του επιχειρηματία ΑΧ. Ο ΑΧ, γόνος μιας μεσοαστικής οικογένειας, ανέλαβε στις αρχές της δεκαετίας του 80 την επιχείρηση του πατέρα του. Ένα μικρό εμπορικό κατάστημα το οποίο είχε ιδρύσει ο πατέρας του και πουλούσε είδη με δόσεις. Ο ΑΧ από μικρή ηλικία συνήθιζε να επιλέγει ως φίλους του άτομα με υψηλή οικονομική επιφάνεια και απόφευγε τους παλαιούς συμμαθητές και συμφοιτητές του οι οποίοι ξεκινούσαν τότε την επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Ντυνόταν άψογα , έγινε μέλος σε club που σύχναζαν επιτυχημένοι επιχειρηματίες και έπειθε απόλυτα τον συνομιλητή του για τα προσωπικά του σχέδια.