ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

...

Για...μερακλήδες!!!

«Στεγνώνουν» οι υπόγειες δεξαμενές νερού της Γης



Λονδίνο 
Καμπανάκι κινδύνου κρούει μια νέα έρευνα που αναφέρει ότι το 25% του πληθυσμού της Γης αντιμετωπίζει πλέον σοβαρό κίνδυνο λειψυδρίας. Πρόκειται για τους πληθυσμούς που ζουν σε...
 περιοχές όπου βασική πηγή υδροδότησης (είτε για πόσιμο νερό είτε για τις καλλιέργειες) είναι τα υπόγεια αποθέματα νερού - οι υπόγειες δεξαμενές νερού, όπως τις χαρακτηρίζουν οι ειδικοί. Σύμφωνα με την έρευνα, ο άνθρωπος παίρνει νερό από τις υπόγειες δεξαμενές με ρυθμό πολύ ταχύτερο από εκείνον με τον οποίο το νερό αναπληρώνεται φυσικά σε αυτές. 

Η μελέτη
Ερευνητές του Πανεπιστημίου McGill στο Μόντρεαλ επεξεργάστηκαν διάφορα δεδομένα και δημιούργησαν ένα παγκόσμιο μοντέλο με το οποίο υπολόγισαν την ποσότητα του υπόγειου νερού που εξάγει ο άνθρωπος από περίπου 800 υπόγειες δεξαμενές. Επίσης μελέτησαν τον ρυθμό αναπλήρωσης του νερού σε αυτές τις δεξαμενές ορισμένες εκ των οποίων εκτείνονται στο υπέδαφος περισσότερων από μια χώρες. 

Φυσικά, αυτό ΔΕΝ είναι εκμετάλευση και γελοιοποίηση του Παΐσιου...


                                        tro-mpa-xtiko

Όταν ο Μπαρπαρούσης της Χ.Α. αναλαμβάνει επιθεωρητής εκπαίδευσης στη Λευκάδα! Δείτε την επιστολή της Νηπιαγωγού που κατηγορούν


Τις τελευταίες μέρες η εκπαιδευτική και τοπική κοινότητα του Νυδρίου και του νησιού της Λευκάδας ζουν στιγμές απείρου κάλους με τα καμώματα τοπικού αυτοδιοικητικού παράγοντα- συγκοινωνούν δοχείο με την εθνικιστική Χ.Α., όπως μας πληροφορούν από την περιοχή αυτή. 
Το INFOKEFALONIA μίλησε με αρκετούς πολίτες και ενημερώθηκε για τα όσα αναληθή κατηγορούν την Νηπιαγωγό και μάλιστα την παρουσιάζουν και Αλβανικής καταγωγής (;). Στην έρευνα που κάναμε διαπιστώνουμε την... ανεπάρκεια τηςδιεύθυνσης Π.Ε. Λευκάδας καθώς και την λιπόψυχη και άτολμη στάση του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης,παρά το ψήφισμα της Γεν. Συνέλευσης (με πρωτοβουλία δυο εκπαιδευτικών). Έλλειμμα επίσης διαπιστώνουμε και από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας, που δεν έχει παρέμβει ακόμα με καταλυτικό τρόπο σε αυτή την απαράδεκτη επέμβαση εξωθεσμικών παραγόντων στην παιδαγωγική λειτουργία των σχολείων από δήθεν γονέα, ο οποίος ενημερώνει την Χ.Α. και όχι τους φυσικούς προϊσταμένους του σχολείου για κάθε παράπονό του. Ταυτόχρονα δεν μπορούμε να μην εξάρουμε το προσωπικό ενδιαφέρον του υπευθύνου της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης του υπουργείου, που από την πρώτη στιγμή ενδιαφέρθηκε και επικοινώνησε με τους προϊσταμένους. 

έσβησε από καρκίνο στη φυλακή, μια μέρα πριν από την αποφυλάκιση του


Ένα ανείπωτο δράμα κορυφώθηκε χθες βράδυ με το θάνατο Έλληνα κρατουμένου, ο οποίος έπασχε από καρκίνο στο τελικό στάδιο. Ο άτυχος άνδρας «έσβησε» τη νύχτα της Πέμπτης, μία μόλις ημέρα πριν την αποφυλάκισή του, καθώς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) είχε κάνει δεκτό το κατεπείγον αίτημά του να αρθεί η κράτησή του.
Σύμφωνα με δημοσίευμα στο kathimerini.gr, ο εν λόγω κρατούμενος μπήκε στη φυλακή υγιής το 2008. Τρία χρόνια μετά διαγνώστηκε ότι πάσχει από καρκίνο. Σε εκείνο το στάδιο, η ασθένεια θα μπορούσε να είχε αντιμετωπιστεί με μια απλή επέμβαση λέιζερ. Ο ασθενής όμως αφέθηκε χωρίς οποιαδήποτε θεραπευτική παρέμβαση για περισσότερους από 14 μήνες, με αποτέλεσμα η νόσος να έχει προχωρήσει με μεταστάσεις σε στάδιο χωρίς επιστροφή.

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Έχουμε σαλπάρει σε ένα δύσκολο ταξίδι χωρίς να γνωρίζουμε πού θα καταλήξουμε.


Κάποιες στιγμές τα τελευταία χρόνια, η εικόνα του πλοίου με τους αναξιοπαθούντες επιβάτες να ερίζουν μεταξύ τους, να μην έχουν ιδέα για το πού πάνε, θα μπορούσε να λειτουργήσει ως μεταφορά για το πώς τουλάχιστον κάποιοι εταίροι μας αντιμετωπίζουν την Ελλάδα: αναγκάζονται να μας βοηθήσουν, νομίζουν ότι το δικό μας πρόβλημα είναι μόνο δικό μας («η Ελλάδα είναι ιδιαίτερη περίπτωση», όπως έλεγαν), αλλά όσο το πρόβλημα της Ελλάδας δεν λύνεται με τρόπο που θα πείσει ότι η Ευρώπη προσέχει τους λαούς της, η ασθένεια θα μεταδίδεται, το πλοίο χωρίς προορισμό θα αντιπροσωπεύει την ίδια την Ευρώπη.
Είναι υπερβολικά αυτά, βέβαια, αλλά στην Ελλάδα σήμερα έχουμε σαλπάρει σε ένα δύσκολο ταξίδι χωρίς να γνωρίζουμε πού θα καταλήξουμε. Δεν αντιμετωπίζουμε ούτε πόλεμο, ούτε κατοχή, ούτε κάποια φυσική καταστροφή.

ΓΑΛΑΞΙΑΣ το...Ελληνικό Super market-Μειώσεις μισθών 15%

Τον εργατοκτόνο νέο νόμο περίμεναν σαν τα κοράκια τα αφεντικά της ΠΕΝΤΕ Α.Ε., προκειμένου να προχωρήσουν σε μειώσεις μισθών της τάξης του 15%, σε κατάργηση του επιδόματος ταμείου και του επιδόματος γάμου.
Τον εργατοκτόνο νέο νόμο περίμεναν σαν τα κοράκια τα αφεντικά της ΠΕΝΤΕ Α.Ε., προκειμένου να προχωρήσουν σε μειώσεις μισθών της τάξης του 15%, σε κατάργηση του επιδόματος ταμείου και του επιδόματος γάμου.
Το "Ελληνικό" κατα τα άλλα σ/μ ΓΑΛΑΞΙΑΣ, εξαθλιώνει ακόμη περισσότερο αυτούς που ουσιαστικά τους γιγαντώνουν και παράγουν τον πλούτο τους και τις προσεχείς μέρες, θα καλέσει τους εργάτες να υπογράψουν τις νέες εξαθλιωτικές για το επίπεδο ζωής τους συμβάσεις.

* Μήπως έχεις ένα κουταλάκι να βράσω κάτι? *

Μιντιακή δικτατορία



Μεγάλες συγκεντρώσεις το βράδυ της Τετάρτης κατά της ψήφισης των νέων μέτρων, σοβαρές συγκρούσεις με τους μπάτσους στο Σύνταγμα και χημικός και ...υδατικός πόλεμος από την πλευρά τους, συγκρούσεις στους δρόμους της Πάτρας, συνεχιζόμενες δυναμικές κινητοποιήσεις στο Ηράκλειο της Κρήτης, καταλήψεις δημαρχείων από δημοτικούς υπαλλήλους σε δήμους όπως ο Άγιος Δημήτριος και ο Βύρωνας, δεκάδες μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις τοπικών συνελεύσεων και εργαζομένων...
Τίποτα από όλα αυτά δεν αναφέρθηκαν χθες στα δελτία ειδήσεων των ρουφιανοκάναλων. Έχουν άπειρο τηλεοπτικό χρόνο για τις επαναλήψεις των ελληνικών σήριαλ και των νέων τουρκικών σαπουνόπερων, έχουν άπειρο τηλεοπτικό χρόνο να ασχολούνται με τα καραγκιοζιλίκια του Λοβέρδου και του Μίμη, έχουν άπειρο τηλεοπτικό χρόνο να βγάζουν δημοσιογραφίσκους του κιλού στα παράθυρά τους που να σχολιάζουν τα γεγονότα, να γνωμοδοτούν επί παντός επιστητού και να πριμοδοτούν τη μνημονιακή πολιτική, την αντικομμουνιστική φρασεολογία και την κρατική καταστολή.

Μαριάννα Η Βρωμόστομη

Μερικοί άνθρωποι είναι συνεχώς τσαντισμένοι... και έχουν τους λόγους τους.
Η Μαριάννα δουλεύει σερβιτόρα σε ένα εστιατόριο οπου συχνάζουν πολιτικοί, μεγαλοδημοσιογράφοι και διαφορα άλλα λουλούδια. Αυτές είναι οι περιπέτειες της...
πηγη

Για το απειλούμενο κλείσιμο των δομών πρόνοιας


ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΠΡΟΝΟΙΑΣ *
Βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας τεράστιας ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα. Κυβέρνηση και υπουργείο Υγείας αρνούνται να στηρίξουν το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν Υγεία, στην Ψυχική Υγεία και Πρόνοια. Προτιμούν να πετάξουν κόσμο στο δρόμο, εργαζόμενους και λήπτες. Βάζουν λουκέτο σε δομές ψυχικής υγείας, σε ειδικά σχολεία, σε κέντρα ψυχικής υγείας, σε κλινικές και νοσοκομεία. Οι εργαζόμενοι στις δομές αυτές είμαστε απλήρωτοι για μήνες, πεινασμένοι, απελπισμένοι και έχουμε οργανωθεί χωρίς να έχουμε άλλη επιλογή για να σώσουμε τον εαυτό μας και τους ανθρώπους χωρίς φωνή που στηρίζουμε καθημερινά στη δουλειά μας. Η ψυχιατρική μεταρρύθμιση γκρεμίζεται, τα ΑΜΕΑ γίνονται στόχος αστυνομικής βίας σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για την περικοπή των επιδομάτων. Οι καρκινοπαθείς πληρώνουν τα φάρμακά τους, τα παιδιά μας μένουν ανεμβολίαστα και η κυβέρνηση κλείνει 50 νοσοκομεία. 

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Κυβερνώντας από τα παρασκήνια. Η δολοφονία ενός ενοχλητικού κοινοτάρχη.


Κυβερνώντας από τα παρασκήνια. Η δολοφονία ενός ενοχλητικού κοινοτάρχη.
To απόγεμα της Μεγάλης Δευτέρας του 1986 έξω από το χωριό Πόμπια, στα νότια του νομού Ηρακλείου, το αυτοκίνητο που κινείται αργά στον άδειο και επικίνδυνο επαρχιακό δρόμο αναγκάζεται να σταματήσει όταν σε μία στροφή κάποιοι έχουν πετάξει κλαδιά και πέτρες που κλείνουν τον δρόμο.

Ο οδηγός γνωρίζει καλά την περιοχή, είναι ο πρόεδρος της κοινότητας Πηγαδάκια.
Ανυποψίαστος βγαίνει από το αυτοκίνητο για να δει τι συμβαίνει, όταν δέχεται τον πρώτο πυροβολισμό.

Τραυματισμένος προσπαθεί να καλυφθεί πίσω από το αυτοκίνητο, αλλά ο δολοφόνος πλησιάζει και τον εκτελεί μπροστά στα έντρομα μάτια της οικογένειάς του.


Η δολοφονία του κοινοτάρχη Γιάννη Κουτσάκη, άγνωστη δυστυχώς στους περισσότερους, έβαλε τίτλους τέλους σε μια μακροχρόνια αντιπαράθεση, και είναι χαρακτηριστική για το πως λειτουργεί το παρακράτος στην χώρα μας.

Αλλά ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή.

Το μοναστήρι της Οδηγήτριας κατέχει μεγάλες εκτάσεις, τις οποίες νοικιάζει ή παραχωρεί σε βοσκούς της περιοχής.

Το 1961 ο Νίκος Βαρδινογιάννης, αξιωματικός τότε του πολεμικού ναυτικού, βρίσκεται ξαφνικά ιδιοκτήτης 4.400στρεμμάτων στην συγκεκριμένη περιοχή, μόνο που δεν τα αγοράζει από τον νόμιμο ιδιοκτήτη (την μονή δηλαδή) αλλά από τους βοσκούς ενοικιαστές για ένα κομμάτι ψωμί.

Ραγδαία αύξηση των επιθέσεων κατά ομοφυλόφιλων


«Εχουμε τα μάτια μας δεκατέσσερα όταν περπατάμε μόνοι μας. Δεν πάμε από δρόμους που δεν ξέρουμε ούτε και περπατάμε με φόβο. Αν υποπτευθούμε ότι απειλούμαστε, πάμε κάπου όπου έχει φώτα ή κάμερες, π. χ. τράπεζα. Προσπαθούμε να δείξουμε ότι δεν είμαστε μόνοι/ες, τηλεφωνούμε σε κάποιον. Κοιτάζουμε και παρατηρούμε πρόσωπα, πινακίδες ό, τι μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό προσώπου. Αν βρισκόμαστε στο έδαφος καλύπτουμε το κεφάλι».

Οι παραπάνω οδηγίες μοιράστηκαν σε φυλλάδιο κατά τη διάρκεια της τελευταίας διαμαρτυρίας της ομοφυλοφιλικής κοινότητας εναντίον της κλιμακούμενης ομοφοβικής βίας στη χώρα. Παρά την πρόοδο που συντελείται παγκοσμίως σε σχέση με τα δικαιώματα των γκέι, στην Ελλάδα μοιάζει να βαδίζουμε πίσω ολοταχώς. Επιθέσεις εναντίον ομοφυλοφίλων, ομοφοβική ρητορική από βουλευτές, φόβος και ανασφάλεια.

Μνημόνιο αρ. 69, σε λα ελάσσονα (adagio)


Γράφει ο γελωτοποιός


Σκηνές έντασης διαδραματίστηκαν στο Κοινοβούλιο όταν ο πρωθυπουργός της χώρας μίλησε για την αναγκαιότητα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.



«Αναγνωρίζουμε τις θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός», ξεκίνησε να λέει. «Όμως τώρα δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω. Αυτός είναι ο τελευταίος κάβος, αυτά θα είναι, και δεσμεύομαι προσωπικά για αυτό, τα τελευταία επώδυνα μέτρα... Αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή. Πρέπει να αποφασίσουμε σήμερα: Μνημόνιο ή χρεοκοπία;»


Ο πρωθυπουργός, κύριος Αντρέας Γ. Παπανδρέου, ο νεότερος, καταφέρθηκε ενάντια σε «λαϊκιστές δημοσιογράφους» που υποστήριξαν ότι η Άννα Βίσση έχει κάνει λίφτινγκ.

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ KAI ΕΚΦΡΑΣΤΕΙΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ!

Πίσω ξεφτίλες



Μπάτσοι με αύρες, με χημικά, με όπλα, με μηχανάκια. Την ίδια στιγμή που μέσα στη βουλή ψηφιζόταν η περικοπή των μισθών και των συντάξεων, η απόλυση χιλιάδων ανθρώπων και τόσα άλλα επαίσχυντα (με τρόπο αναίσχυντο), απέξω άλλη μια γιγάντια αστυνομική επιχείρηση καταστολής εκτυλισσόταν απέναντι στους διαδηλωτές. Ακόμα και κάτω από τη βροχή, οι μπάτσοι έπνιξαν την πλατεία Συντάγματος στα δακρυγόνα για να διαλύσουν τους διαδηλωτές που είχαν απομείνει. Για όλα αυτά ασφαλώς το κράτος έχει λεφτά. Έχει λεφτά να επιβάλει την μπατσοκρατία στους δρόμους. Έχει λεφτά να προμηθεύεται τόνων χημικών και αύρες. Έχει λεφτά να εξοπλίζει σαν αστακούς τις ειδικές μονάδες καταστολής. 


Όσο ο κόσμος δεν είναι διατεθιμένος να χάσει ούτε ένα μεροκάματο, να ρισκάρει δυο-τρία στοιχειώδη πλέον πράγματα, τότε είναι βέβαιο ότι σιγουρεύει την εξαθλίωσή του, φυσική και ηθική. Όλο αυτό το καθεστώς καταστολής, ο ψεκασμός με τα δακρυγόνα, η απαγόρευση να περάσεις από τους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα με παρατεταγμένα κορδόνια των ΜΑΤ, δεν αποσκοπεί σε τίποτα άλλο από το να σκύψουμε το κεφάλι και να το βουλώσουμε. 

Ισπανία: οφειλέτης έβαλε φωτιά σε τράπεζα


Αναδημοσίευση απο risinggalaxy

Η φωτογραφία κυκλοφορεί από το group Acambada Barcelona στο facebook, ενώ το κείμενο που παραθέτω είναι από μετάφραση φίλης:
Un hombre de 62 años incendia una sucursal de Caja de Burgos-Caixabanc en la localidad de Sotopalacios.
“no podía hacer frente, ni él ni su familia, a la devolución de un préstamo de 24.000 euros que le concedió Caja de Burgos-Caixabanc, de la que es cliente de toda la vida. Según su hijo, llevaban meses intentando renegociar la deuda con la entidad, tratando de rehipotecar algunas propiedades para eludir el embargo de alguno de sus bienes.” …
Ένας άντρας 62 ετών στην Ισπανία, έβαλε φωτιά σε υποκατάστημα της τράπεζας Caja de Burgos-Caixabanc, στην οποία χρωστούσε 24.000 ευρώ. Για μήνες προσπαθούσε να επαναδιαπραγματευτεί το χρέος με την τράπεζα, της οποίας ήταν πελάτης για πάρα πολλά χρόνια.

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ: ΕΓΙΝΕ ΜΟΔΑ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ, ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ;


Ζούμε σε ένα θέατρο παραλόγου, σε ένα ζοφερό σκηνικό όπου οι νέοι, οι έφηβοι τα παιδιά βιώνουν ένα αβέβαιο και δυσοίωνο μέλλον, μια ζωή χωρίς νόημα και όραμα. Η ανεργία, η λιτότητα, η ο φορολογική και μισθολογική αφαίμαξη των οικογενειών τους – των γονιών τους – που του φέρνει σε απόγνωση, δημιουργεί αυτό το κλίμα αβεβαιότητας και απαισιοδοξίας.
Από την άλλη, οι νέοι βιώνουν την υποκρισία και την καταπίεση ενός γερασμένου κόσμου, της κοινωνίας των μεγάλων, την καταπίεση της οικογένειας, με τα ανούσια «πρέπει», τον καθωσπρεπισμό, τον συντηρητισμό, την υποτίμηση και την έλλειψη εμπιστοσύνης στην προσωπικότητα, στην αξία και τις ικανότητές των παιδιών τους αλλά και την αδιαφορία, συχνά, απέναντι στα προβλήματα και τις ανάγκες τους. Καθημερινά τα παιδιά και οι νέοι βιώνουν την ταπείνωση, τις στενόμυαλες απαγορεύσεις, την καταστολή της φαντασίας, του αυθορμητισμού και των συναισθημάτων τους, την ματαίωση των ονείρων τους για τη ζωή.

Aύρες στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ...κατά των διαδηλωτών ...ΞΑΝΑθύμισαν χούντα ! (βίντεο)

ΠΩΣ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ…



Κάτι που μου θύμισε χούντα, βαθιά μάλιστα, ήταν απόψε μια ομάδα ΜΑΤατζήδων που είχε αποκλείσει την οδό Αμερικής, στο ύψος της Βαλαωρίτου, και δεν επέτρεπε σε κανέναν που έρχονταν κλαμένος και βαμένος με MALOX από την Πανεπιστημίου να περάσει επάνω ενώ προς τα κάτω επιτρέπονταν! Ο λόγος; Αμφιβάλλω και αν τον ήξερε και ο θρασύς κρετίνος που ήταν επικεφαλής και απειλούσε μάλιστα όσους, με το δίκιο τους ζητούσαν να μάθουν γιατί απαγορεύεται.
Όταν άρχισε να γελά ο κόσμος που μαζεύτηκε κεί, τότε «λύγισε» και έδωσε εντολή στην ομάδα να αφήσει τον κόσμο να περάσει προς την Ακαδημίας. Το ίδιο όπως διαπίστωσα αργότερα είχε γίνει και στους άλλους δρόμους και οι πιο αυστηροί ΜΑΤατζήδες ήταν εκείνοι που δεν άφηναν να περάσουμε τη Ρήγα Φερραίου ενώ το επέτρεπαν από την Ιπποκράτους.

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΒΑΘΙΑ ΔΙΧΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΜΙΣΟΣ


Του Γ.ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Αποφράδα μέρα η σημερινή. Ισως και να περάσει στην Ιστορία για τα κακά και τις συμφορές που θα φέρει στον τόπο η υπερψήφιση εκ μέρους των βουλευτών της ΝΔ και τουΠΑΣΟΚ, με την ανοιχτή ή συγκαλυμμένη συνενοχή και εκείνων της ΔΗΜΑΡ, του νέουπακέτου μέτρων λιτότητας που μοναδικό στόχο έχουν τον οικονομικό εξανδραποδισμό των Ελλήνων και την πλήρη εθνική εξαχρείωση της Ελλάδας.
Οι παραστάσεις πολιτικού θεάτρου διάφορων απίθανων τύπων που με τη δημοκρατική ψήφο του ελληνικού λαού εισχώρησαν στις τάξεις του κλαμπ των αντιπροσώπων του έθνους, έλαβαν τέλος. Ηρθε η ώρα της κρίσεως. Η ώρα της ψήφου, όταν τα πτερόεντα έπεα του κάθε βουλευτή γίνονται έργα υπέρ ή κατά του λαού και της χώρας μας. Μιλώντας την Κυριακή προς τους βουλευτές της ΝΔ, ο πρωθυπουργόςΑντώνης Σαμαράς ομολόγησε και μια αλήθεια αναφερόμενος στη μνημονιακή πολιτική. «Χάσαμε ως Ελληνες τα τελευταία δύο χρόνια από μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, από μειώσεις δαπανών του δημοσίου, από αύξηση των φόρων, από την ύφεση και την ανεργία το 35% του βιοτικού μας επιπέδου. Πρόκειται για τεράστια καθίζηση ευημερίας μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ποτέ στη μεταπολεμική Ευρώπη» παραδέχτηκε.

ΜΠΟΥΧΕΣΑ ΧΟΝΤΡΕ ΠΑΣ ΓΥΡΕΥΟΝΤΑΣ


Παραλίγο να πιαστούν στα χέρια μέσα στο καφενείο της Βουλής οι βουλευτές Ευάγγελος Διαμαντόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) και Γρηγόρης Ψαριανός (ΔΗΜ.ΑΡ.).

«Γιατί αποχωρήσατε από την ψηφοφορία, αφού εσείς.....
θέσατε το θέμα;» ρώτησε με έντονο ύφος ο Γρηγόρης Ψαριανός στον Ευάγγελο Διαμαντόπουλο για να πάρει την απάντηση:

«Δεν κοιτάς τα χάλια σου, ρε ξεφτίλα, που θα μας κάνεις και παρατηρήσεις!» ενώ κινήθηκε απειλητικά προς τον Γρηγόρη Ψαριανό.

«Ο κόσμος ψήφισε παραμονή στο Ευρώ και στην Ευρωζώνη», απάντησε ο Γ. Ψαριανός, για να πάρει μια ακόμη απάντηση στο ύδιο ύφος από τον κ. Διαμαντόπουλο: «Άντε ρε ξεφτίλες,μιλάτε και σεις!»

tolimeri

Προς βολευτές...

Τι είδε και τι άκουσε ο ΣΥΡΙΖΑ στα ασφαλίτικα μπλόκα!

Φοράει μαύρα ρούχα, έχει μούσια και μαλλιά, σκουλαρίκι στο αυτί του, μαντήλια, παπούτσια “μάχης”. Μην είναι σύντροφος, μην είναι συναγωνιστής; Όχι, είναι η Ελληνική Αστυνομία στο πλευρό του διαδηλωτή.
Σήμερα το πρωί, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενο από τους βουλευτές Μαρία Μπόλαρη, Πέτρο Τατσόπουλο, Ειρήνη Αγαθοπούλου, Απόστολος Αλεξόπουλο, Βαγγέλη Διαμαντόπουλο, Κατερίνα Ιγγλέζη, Δημήτρη Τσουκαλά και Χρήστο Μαντά, τη Νομική Υποστήριξη, μέλης της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και μέλη του κόμματος, κινήθηκαν πριν από τη διαδήλωση κατά μήκος των οδών Σόλωνος και Ακαδημίας με στόχο να ελέγξουν τη δράση αστυνομικών με πολιτικά, λόγω… κάκιστου προηγούμενου της Ασφάλειας με τους διαδηλωτές. Και, φυσικά, ειπώθηκαν ατάκες και ατάκες:
Και τι σημαίνει “βουλευτής”, ρε; Τι είναι το κοινοβούλιο, δηλαδή; Κι εσείς τι είστε, βασιλιάδες; Στο απυρόβλητο;

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Έντιμε άνθρωπε κυρ-Παντελή


Αν κάτι έμεινε από τις αφηγήσεις των γονιών μου για την Γερμανική κατοχή είναι η ιστορία της οικογένειας του κύριου Παντελή Κ. Την θυμήθηκα με αφορμή την λίστα Lagarde . Ο Κύριος Παντελής Κ. διέπρεψε στην Κατοχή σαν «μαυραγορίτης» και δημιούργησε κεφάλαιο για να ξεκινήσει ο γιος του μια βιομηχανική δραστηριότητα και να αποκτήσει ο ίδιος σημαντική ακίνητη περιουσία ,αγοράζοντας φθηνά ακίνητα στην μεταπολεμική Αθήνα.

Η Εταιρεία που ιδρύθηκε από τον γιο του κύριου Παντελή Κ. συνεχίζει να λειτουργεί με τους διαδόχους του και -αν και τεχνολογικά παρακμασμένη πια – να χρηματοδοτείται συνεχώς από Τράπεζες αναπτύσσοντας παράλληλες δραστηριότητες (οικοδομές).

Η κρίση του 2008 δεν βρίσκει την εταιρεία θωρακισμένη με επαρκή κεφάλαια και σήμερα είναι ζημιογόνα και προβληματική. Πιθανόν να ζητήσει προστασία από τους πιστωτές σύμφωνα με το άρθρο 99.

Η σκατόφατσα του 71χρονου παιδεραστή

Αυτός είναι ο 71χρονος παιδεραστής που αποπλάνησε έξι παιδιά στην Ηλιούπολη. Πρόκειται για τον Γεώργιο Μπούρα συνταξιούχο ναυτικό που πριν από λίγο με σχετική Διάταξη της Εισαγγελίας...


Πρωτοδικών Αθηνών, αποφασίστηκε να δοθούν τα στοιχεία της ταυτότητας του στη δημοσιότητα. Κατοικεί στην Ηλιούπολη και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για την αξιόποινη πράξη της αποπλάνησης παιδιών που δεν είχαν συμπληρώσει τα 12 και τα 14 έτη, κατά συρροή και εξακολούθηση. Το ένα μάλιστα αγοράκι το είχε αποπλανήσει σε ηλικία 11 ετών. Ο Μπούρας παρέσυρε τα παιδιά στο διαμέρισμά του υποσχόμενος "φιλοδώρημα"...

Έτσι θα γίνει η Δυναμική αντίδραση!!!

Βόλος- Δουλειά αύριο 7/11 με την απειλή απόλυσης


Μας κάλεσαν να πάμε για δουλειά αύριο, με την απειλή της απόλυσης. Έκκληση για να παρέμβει κόσμος αύριο.
Καλησπέρα, είμαι από βόλο δουλεύω σε 5 μήνη σύμβαση τις inegsee k δουλεύω στο πράσινο κλάδεμα φύλλα κλπ. Σήμερα δουλέψαμε με την απειλή ότι αν δεν το κάνουμε θα θεωρηθούμε αδικαιολογήτως απόντες k αν το κανουμε 5 φορες χάνουμε τη δουλειά μας. Μας κάλεσαν να πάμε για δουλειά σε μυστικό σημείο ώστε να μην έρθουν σωματεία.
 Κάνουμε έκκληση αύριο να μαζευτεί κόσμος εκεί που μας είπαν. Είναι "απαράδεκτο" να δουλεύουμε με την απειλή τις απόλυσης.
Το σημείο είναι στης εργατικές κατοικίες τις αγίας Παρασκευής k μας είπαν να είμαστε αύριο εκεί στις 7.30 για δουλειά.
Αν μπορείτε, γιατί εγώ δεν ξέρω πείτε μου κατάλληλα σωματεία να παρέμβουν

απο email

Διαβάστε τους όρους της σύμβασης για τη μισθωτή σκλαβιά του "εργοδότη" ΓΣΕΕ

Η ζωή σου, η τιμή σου


Η ζωή σου, η τιμή σου
Αν η ζωή μας είχε αξία θα το είχαμε ήδη αποδείξει πολεμώντας με νύχια και με δόντια για να την διατηρήσουμε έστω και  ακρωτηριασμένη. Αναρωτιόμαστε, γράφουμε και προσπαθούμε να αναλύσουμε τι πάει στραβά σε αυτόν τον τόπο και μένουμε άπραγοι στην κατακρεούργηση της θεωρητικής αξιοπρέπειας μας. Θεωρητικής,  διότι δεν έχουμε αξιοπρέπεια εφόσον δεν έχουμε αξία ως ζωές. Έχουμε τιμή. Κοστολογηθήκαμε για την εκπαίδευσή μας, την εργασία μας, για την υγεία μας, για την ψήφο μας, για τον φόρο μας, την κηδεία μας,  κι εμείς αυτή την στιγμή δεν παλεύουμε για την υποτίμηση της αξίας μας παρά μόνο για την έκπτωση του κόστους ζωής μας απέναντι στο κράτος. Παλεύουμε για να μην πέσει κι άλλο η τιμή μας. Αυτό είναι το μέλημά μας: Ένα νομοσχέδιο και ένα μνημόνιο. Πουθενά ανάμεσα στις χιλιάδες σελίδες των προϋπολογισμών που συντάσσουν λογιστές της κακιάς ώρας δεν υπάρχει η αξία της ζωής. Μόνο η τιμή. Καταντήσαμε εμπόρευμα με πολύ μικρή ημερομηνία λήξης κατασκευασμένο με χειρίστης ποιότητας πρώτες ύλες. 

Τα αποτελέσματα της εκποίησης της αξιοπρέπειάς μας είναι ήδη εμφανή και φρικαλέα. Οι συντεχνίες στοιβάζονται με συνθήματα και πανό στους δρόμους για να εξασφαλίσουν μία τιμή για την ύπαρξή τους  αδιαφορώντας για την ύπαρξη της αξιοπρέπειας. Να μην πέσει ο μισθός μου, να μην χάσω τα προνόμιά μου και ας καεί ο κόσμος. Πρέπει να είσαι τουλάχιστον σχιζοφρενής αν σε ικανοποιεί ότι αύριο εσύ θα έχεις λεφτά στο πορτοφόλι σου, εξασφαλισμένο το σπίτι σου και το κρεββάτι του ιδιωτικού νοσοκομείου αλλά θα περπατάς καθημερινά ανάμεσα σε ζωντανά και νεκρά συντρίμμια. Θα βγαίνεις από το ζεστό διαμερισματάκι  σου σε μια χώρα βομβαρδισμένη. Θα πίνεις καφέ και θα βλέπεις σήριαλ ενώ στο δίπλα διαμέρισμα κάποιος θα κόβει τις φλέβες του. Ήδη έχεις συνηθίσει οι σύγχρονες απλωμένες στον ήλιο μπουγάδες να μην είναι σώβρακα αλλά κουφάρια ανθρώπων.

ΒΟΛΟΣ:ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ- Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012, 10:00

48____6-7_11.jpg

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Μεγάλη πασοκιά η ακινητοποίηση των μέσων σταθερής τροχιάς για αύριο

Προδιαγεγραμμένη η αποτυχία από πλευράς μαζικότητας για την πρώτη μέρα της 48ωρης απεργίας λόγω ακινητοποίησης ΗΣΑΠ, ΜΕΤΡΟ και Τράμ.

Δεν έχει αλλάξει κάτι μέχρι στιγμής και μάλλον δεν θα κινηθούν αύριο, πρώτη μέρα της 48ωρης απεργίας, τα μέσα σταθερής τροχιάς (ΗΣΑΠ, ΜΕΤΡΟ, Τράμ).

Έχει αποδειχτεί ότι ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ δεν λειτούργησαν τα ΜΜΜ σε ημέρα απεργίας, και ειδικά αυτά της σταθερής τροχιάς που έχουν δυνατότητα για μεταφορά περισσότερου κόσμου αλλά και επειδή προσφερουν ευκολότερη πρόσβαση στο Κέντρο σε πολύ κόσμο της ευρύτερης μητροπολιτικής περιοχής των Αθηνών, η απεργία έχει στεφθεί με αποτυχία. Όσες φορές έχει συμβεί αυτή η μαλακία οι πορείς στερούνται μαζικότητας και συνεπώς μαχητικότητας και ο κόσμος απογοητεύεται (για έναν ακόμη λόγο).

ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΙΜΩΜΕΝΟ...ΑΡΧΙΔΙ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ



από το facebook
Aπο Βουλή σήμερα. Αυτός ο κύριος θα ψηφίσει ΝΑΙ σε όλα & θα καταδικάσει εμάς & τα παιδιά μας σε αιώνια φτώχεια (μέχρι να τους ανατρέψουμε...)

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θέλει να δώσουμε κι άλλα κίνητρα στους εφοπλιστές..Δεν έχει άδικο



Εμ έχουν δίκιο.Είναι τώρα αυτά κινητρα;
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τα κέρδη των πλοίων απαλλάσσονται πλήρως:

1. από οποιοδήποτε φόρο εισοδήματος

2. από κάθε φορολογία ή υπεραξία που μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε από την πώληση πλοίου, είτε από την είσπραξη ασφαλιστικής αποζημίωσης 
είτε από άλλη αιτία

3. από τον φόρο εισοδήματος (των καθαρών κερδών) ή μερισμάτων κάθε ημεδαπής ή αλλοδαπής εταιρείας που εκτός από τα πλοία έχει κι άλλες εκμεταλλεύσεις

Απαλλάσσονται από φόρο τα πλοία:

4. κατηγορίας Α που ναυπηγούνται στην Ελλάδα

...Και μετα ήρθε ο θάνατος


… ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΗΡΘΕ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ
Ο Αντώνης Σαμαράς σε μία «δραματική ομιλία» προς τους βουλευτές της Ν.Δ., αλλά ουσιαστικά απευθυνόμενος στους βουλευτές των δύο άλλων κομμάτων που συγκυβερνούν έριξε τη χαριστική βολή σε αυτή τη χώρα που εκτελέστηκε από τους προκατόχους του, αλλά δεν έλεγε να πεθάνει.

Είπε πολλά «δραματικά» ο κ. Σαμαράς. Υποσχέθηκε πως μετά το ξεκλήρισμα που θα φέρουν τα μέτρα, θα έρθει η ανάπτυξη, η δικαιοσύνη, ο παράδεισος. Εκεί, ως γνωστόν, θα έχουμε ποτάμια από μέλι, βουνά από πιλάφι και παρθένες από μόσχο, καμφορά, ήλεκτρο και ζαφορά, τα γνωστά ουρί του παραδείσου. Κι έτσι, πείστηκαν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ να ψηφίσουν τα μέτρα για το καλό μας. Διότι τί καλύτερο από το να πεθάνουμε εξαθλιωμένοι και βασανιστικά αργά για το καλό των τραπεζιτών και των τοκογλύφων; Είναι ωραίος ο παράδεισος στον οποίο μας στέλνουν οι βουλευτές.

Βίντεο απο τη 2η αντιφασιστική μοτοπορεία στη πόλη της Καβάλας 2/11/2012

Δυο λόγια για τον 35χρονο blogger που συνελήφθη με κατηγορία την ανατροπή του πολιτεύματος (λόγω φωτογραφιών που ανέβασε).



«Παστίτσιος» για facebook, Βαξεβάνης για «λίστα Λαγκάρντ», Αρβανίτης-Κατσίμη ψαλίδι από τη ΝΕΤ. Τα πιο πρόσφατα και γνωστά παραδείγματα της λογοκρισίας που εντείνεται. Νέο κρούσμα, αυτή τη φορά με αφορμή το ανέβασμα στοfacebook φωτογραφιών από συμπλοκή   αστυνομικών με διαδηλωτές:

"Τα φαινόμενα λογοκρισίας δείχνουν να έχουν ενταθεί τον τελευταίο καιρό, με απoκορύφωμα τη σύλληψη του Κώστα Βαξεβάνη για τη δημοσίευση της λίστας Λαγκάρντ. Ένα ακόμα κραυγαλέο περιστατικό είναι αυτό της σύλληψης του 35χρονου Αλέξανδρου Χονδρογιάννη ο οποίος βρέθηκε σε μία συμπλοκή αστυνομικών με διαδηλωτές του ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Κέρκυρα και συνελήφθη επειδή ανήρτησε στο facebook φωτογραφίες από τις συμπλοκές. 

Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2012 ΦΩΤΟ: ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ ΤΟ ΣΠΟΡΤΙΓΚ- ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠ ΕΞΩ . ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ


Σε ενα καταμεστο Σπορτινγκ, με χιλιαδες να εχουν μεινει απο εξω αλλα να μην φευγουν, η συναυλια εχει μετατραπει σε μια μεγαλη αντιφασιστικη διαδηλωση. Είναι ενα ισχυρο σκαμπιλι στο φασισμο. 
Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ- Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ 15 ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΙΑΑΔΗΛΩΤΕΣ
(η φωτο απο συναγωνιστες της ομαδας multimedia του Κινήματος Δεν Πληρώνω) 

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Για το μάθημα της Ιστορίας, το δικό μας, των παιδιών μας, των παιδιών των παιδιών μας...έστω, γι αυτούς που θέλουν να μάθουν- Ο Αριθμός των νεκρών. Πολυτεχνείο 1973 (ηχητικο)

Σχόλια από δω κι από κει

Το εντόπισε ο Νίκος Μπογιόπουλος στον σημερινό "Ριζοσπάστη", το διασταύρωσα και το αναμεταδίδω:

Του Cogito ergo sum
"Τα έσοδα από το φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά κατά 19,9% έναντι του 2011, κυρίως λόγω της μείωσης του αφορολογήτου ορίου στα 5.000 ευρώ ενώ, αντίθετα, τα έσοδα από τη φορολογία νομικών προσώπων εκτιμάται ότι θα εμφανίσουν μείωση κατά 40,4% λόγω της μειωμένης κερδοφορίας των επιχειρήσεων" (Εισηγητική έκθεση προϋπολογισμού 2013, Κεφάλαιο 3 - Προϋπολογισμός γενικής κυβέρνησης, σελίδα 75).