ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Χούντα, η εφταετία της αρπαχτής και της ρεμούλας

Παπαδόπουλός-Τομ Πάπας
Για να τελειώνουμε με τις αρλούμπες ότι οι χουντικοί ήταν τίμιοι και ότι δεν υπήρχε τότε διαφθορά.
_____

Στους έντονα αντικοινοβουλευτικούς καιρούς μας, ένα δόλιο φάντασμα πλανιέται στον αέρα: ο ισχυρισμός περί «τιμιότητας» των δικτατόρων που κατέλαβαν πραξικοπηματικά την εξουσία το 1967 για να την επιστρέψουν πριν από 36 χρόνια, σαν βρεγμένες γάτες, «στους πολιτικούς».

Πρόκειται βέβαια για μύθο, θεμελιωμένο στη μίζερη εικόνα των επιζώντων «πρωταιτίων» -αφού πρώτα έχασαν την εξουσία, στερήθηκαν όσα είχαν παράνομα καρπωθεί και υπέστησαν τις οικονομικές συνέπειες της κοινωνικής απομόνωσής τους. Ακόμη κι αυτή η εικόνα δεν αφορά, ωστόσο, παρά ελάχιστους πρωτεργάτες της δικτατορίας. Αγνοεί την οικονομική ευμάρεια πάμπολλων μεσαίων ή «πολιτικών» στελεχών της, που η νομική κατασκευή περί «στιγμιαίου αδικήματος» άφησε παντελώς ατιμώρητα να απολαμβάνουν τα αποκτήματά τους.

Την επιβίωση του μύθου διευκολύνει η χαώδης διαφορά του τότε με το σήμερα όσον αφορά τη δυνατότητα δημόσιας συζήτησης για παρόμοια ζητήματα. Επί χούντας η ραδιοτηλεόραση ήταν κρατική (κι αυστηρά προπαγανδιστική), ενώ ο τύπος περνούσε από δρακόντεια λογοκρισία. Οποιαδήποτε έρευνα ή ακόμη και νύξη για κρατικά σκάνδαλα ήταν απλά αδιανόητη. Χαρακτηριστικό το κύριο άρθρο του Γιάννη Καψή στον «Ταχυδρόμο» (24/5/74), όταν η δικτατορία Ιωαννίδη δημοσιοποίησε το (παπαδοπουλικό) «σκάνδαλο των κρεάτων»:

Τι δυστυχία να είσαι γυναίκα στην σημερινή Τουρκία


Η παράδοση σκοτώνει!
Πόσες φορές έχουμε ακούσει «για το πόσο καλά ήταν τα πράγματα παλιότερα».
Δεν έχει υπάρξει εξάλλου αντιδραστικό, αν όχι φασιστικό ρεύμα που να μην επικαλεστεί τη παράδοση και την επιστροφή σε ένα προηγούμενο άδολο παρελθόν. Ένα παρελθόν φαντασιακό, αποκαθαρμένο από την ταξική πάλη και τις σχέσεις εξουσίας.
Αυτοί λοιπόν, οι μαυροφορεμένοι με τα θρησκευτικά λάβαρα και συμπολεμιστές των ναζιστικών καθαρμάτων, που επικαλούνται στην σημερινή Ελλάδα τις θρησκευτικές και εθνικές παραδόσεις, μαζεύονται έξω από τα θέατρα και καίνε βιβλία, απέναντι τους αντικρίζουν, τους ομοϊδεάτες τους Τούρκους. Κρατώντας τις παραδόσεις, διαφυλάττοντας τα έθιμα, που όμως έχουν ένα σκληρό πυρήνα ανελευθερίας και σκοταδισμού, δολοφονούν γυναίκες στο όνομα της τήρησης των εθίμων.

Που όμως συντηρούν σχέσεις κυριαρχίας και μεταξύ άλλων την υποταγή της γυναίκας στον πατέρα, στον σύζυγο, στον εργοδότη.
Να λοιπόν η Τουρκία του Ερντογάν, Περιφερειακή δύναμη!   

Πάει για ψοφο...δεν είναι καλά


Δεν είναι τρολλιά! Πάει για ψόφο από μέρα σε μέρα. Πρόσφατα αφαιρέθηκε με επιτυχία παράσιτο με μορφή σκουληκαντέρας αλλά από τότε οι κατάσταση επιδεινώνεται με ταχείς ρυθμούς. Καλό ψοφο να ευχηθούμε ολόψυχα από το blog του Λαού...και τον αδέσποτο. Δείτε τη συνέχει εντός.


ΒΟΛΟΣ: Έξω οι εργοδότες γραφειοκράτες συνδικαλιστές από τα συνδικάτα μας!


Η ΓΣΕΕ (μαζί με το ΕΚΒ) υπέγραψαν το Μνημόνιο της Τρόικας για 60.000 εργαζόμενους κι η τρόικα επιθυμεί να ισχύσει για άλλους 5.000.000 εργαζ’όμενους.
Τα συνδικάτα σε ρόλο εργοδότη!
Όλοι μαζί, εκτός από τους εργοδότες συνδικαλιστές της τρόικας, για να οργανώσουμε τη Γενική Απεργία Διαρκείας

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Eν φῦλον ἀνθρώπων, μί’ ἔδειξε πατρὸς καὶ ματρὸς ἡμᾶς ἁμέρα τοὺς πάντας· οὐδεὶς ἔξοχος ἄλλος ἔβλαστεν ἄλλου.” -(Σοφοκλής, Τηρεύς)


Οι άνθρωποι ανήκουν σε μία φυλή. Μία ημέρα στη ζωή του πατέρα και της μητέρας μας έφερε όλους στο κόσμο. Κανείς δεν έχει γεννηθεί ανώτερος από τους άλλους“.
Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην θέλει να τον αγαπάνε. Όλοι οι άνθρωποι έχουν την ανάγκη της αγκαλιάς, του χαμόγελου και της ασφάλειας. Όλοι οι άνθρωποι συνδέονται με έναν αόρατο και παράξενο τρόπο. Είναι τα μέρη του ίδιου σώματος. Αν κάποιος είναι το κεφάλι, θα πρέπει να είναι πολύ ανόητος για να πιστεύει πως αν το χέρι πάθει γάγγραινα, αυτός θα γλιτώσει.
Όλοι οι άνθρωποι είναι το ίδιο ευάλωτοι στο κρύο και στην πείνα. Όλοι σκαρώνουν σχέδια και έχουν ένα σώμα που κουράζεται, θέλει χάδια και του αρέσει να κάνει έρωτα και να διασκεδάζει. Όλοι οι άνθρωποι κλαίνε, γελάνε, λυπούνται, θυμώνουν και μελαγχολούν.
Η παγκόσμια φυλή των ανθρώπων κάνει όνειρα, πέφτει σε λάθη, αναζητά σωτηρία και παλεύει ανά τους αιώνες για να αποκτήσει την Ελευθερία.  Σκλαβώνεται, αντιστέκεται, κατασκευάζει εργαλεία και συσκευές για να κάνει πιο εύκολη την ζωή της και πολλές φορές παγιδεύεται σ’ αυτά.

Στη φυλακή και ο Φλώρος της ENERGA - Για εκτόνωση της λαϊκής οργής;


Και δεύτερος κατηγορούμενος, στην υπόθεση των εταιριών παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος ENERGA και HELLAS POWER κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του στον ανακριτή κ. Γεωργουλέα, για την υπόθεση των ποσών που δεν κατέβαλαν στο Δημόσιο για την εμπορία ρεύματος σε καταναλωτές.
Ο δεύτερος κατηγορούμενος που οδηγείται στη φυλακή είναι ο...  πρόεδρος της ENERGA Αχιλλέας Φλώρος, ο οποίος, όπως και οι συγκατηγορούμενοί του, υπεύθυνοι των δύο εταιριών, βαρύνονται με τις κατηγορίες της λαθρεμπορίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.
Την Πέμπτη κρίθηκε προφυλακιστέος για την ίδια υπόθεση ο επιχειρηματίας Χαράλαμπος Σμυρλιάδης.
Ενώπιον του ανακριτή απολογείται τώρα ο Αριστείδης Φλώρος, γιος του κριθέντος προσωρινά κρατούμενου προέδρου της ENERGA.

Μιλάνε όλοι μιλάει και η ΡΗΜΑΔ


Σημείο των καιρών ή πάντα έτσι ήταν τα πράγματα; Όπως και να έχει το πολιτικό επίπεδο ακολουθεί το κοινωνικά σε απόσταση αναπνοής. Και καλά οι δεξιοί και οι ακροδεξιοί το έχουν στο DNA τους να λένε μαλακίες κατά συρροή. Πάντα λέγαν. Η γλώσα πεζοδρομίου και τα κρύα αστεία μαζί με το ανύπαρκτο πολιτικό ήθος και την ιδεολογική ασυνέπεια, είναι τέσσερα βασικά γνωρίσματα ενός δεξιού πολίτη ή πολιτικού του ευρύτερου φάσματος.

Πρόσφατα ξεπήδησε από τα ανανεωτικά σπλάχνα του ΣΥΝ ένα αηδιαστικό μόρφωμα, η ΡΗΜΑΔ. Έχει αριστερή μαρκίζα ακολουθεί κατά γράμμα τα παραπάνω βασικά γνωρίσματα των δεξιών και είναι πιο δεξιά και νεοφιλελευθερη και από τον ίδιο το Μητσοτάκη. Πρακτικά συναγωνίζονται χαλαρά Μάνο. Κάνει τον Κωστάκη να μοιάζει αντάρτης. Η ΡΗΜΑΔ μου προκαλεί αηδία όχι μόνο για το ότι είναι ένα σοσιαλδημοκρατικό, υποταγμένο, δουλοπρεπές και οπορτουνιστικό πολιτικό έκτρωμα όπου κατοικοεδραίουν ανθυπολατζέρηδες του καπιταλισμού και αριστεροί κλακαδόροι του Σημιτισμού, τύπου Ψαριανού και Ρεπούση αλλά και για την καθεαυτή χυδαιότητα της ύπαρξης και συντηρησής της.

"Σ'αγαπαώ Μπόμπολα"

Μερικές φορές γράφω και μερικές σκόρπιες σκέψεις μήπως και λειτουργήσουν σαν βαλβίδα αποσυμπίεσης. Και δεν είμαι ειδικός στα κείμενα και δεν γράφω καλά και ίσως κάποιοι δεν αποκωδικοποιήσουν ορθά τις σκέψεις μου. Σ' αυτή τη περίπτωση να με ειδοποιήσετε άμεσα, έχω τη γάτα έτοιμη στην αυλή, θα πέσει το δάκρυ κορόμηλο! 

 Έχει πολύ πλάκα στην ελλάδα. Μπορεί να μην έχω φράγκο να βγώ ένα βράδυ να διασκεδάσω και να τα "σπάσω" όπως παλιά, αλλά πάντα ευθυμώ με τις αντιδράσεις του έλληνα. Όλα κι όλα. Από ψυχαγωγία, full. Κι αυτό επειδή πριν 1,5 χρόνο, σε μία συνειδησιακή έκλαμψη, ο λαός συνειδητοποίησε ότι οι πολιτικοί έφτιαξαν κυκλώματα, κλίκες και κάθε λογής παράγκες δημιουργόντας αυτό το χαοτικό παρόν και κατέβηκε στους δρόμους, απαιτόντας κάτι νέο. 

Συναυλία αλληλεγγύης και οικονομικής ενίσχυσης των 15 συλληφθέντων της αντιφασιστικής μοτοπορείας Κυριακή 4 Νοέμβρη, 21:00, Γήπεδο Σπόρτινγκ


Παρασκευή 5/10: Ενημέρωση για τους 4 αλληλέγγυους συλληφθέντες της 1ης Οκτώβρη
Ενημέρωση από τα δικαστήρια για τους 15 συλληφθέντες
 της Αντιφασιστικής Παρέμβασης-Περιπολίας. Eλεύθεροι όλοι με περιοριστικούς όρους.
Πέμπτη 4/10: Ενημέρωση από τα δικαστήρια. Μετά από διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέων, θα αποφασίσει το συμβούλιο για την προφυλάκιση ή μη. Ως τότε κρατούνται στην ΓΑΔΑ και θα περάσουν την Παρασκευή στις 12 μ.μ

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

ΔΕΝ ΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ



ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΑΓΕΙ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΟΝΟΜΙΑ
Στην συζήτηση που έχει ανοίξει σχετικά με την χρήση των Στρατιωτικών Δυνάμεων σε επιχειρήσεις Καταστολής Πλήθους, που επίσης περιλαμβάνουν σχεδιασμούς δημιουργίας Αστυνομίας των Ενόπλων Δυνάμεων, η δράση της οποίας δε θα περιορίζεται μέσα στις μονάδες, ήρθε να παρέμβει ένας πολύτιμος σύντροφος. Ο σεμνός και πάντα μαχητικός Αντώνης Κακαράς Αρχιπλοίαρχος ε.α., συγγραφέας και μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών δημοσίευσε στο onalert.gr ένα εξαιρετικό κείμενο για την “λογική του φασισμού”, το οποίο όπως μας επισημαίνει “αφιερώνει” στους υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής”.

Λέω τελικά να μην έρθω να τα πάρω...θα ξεχάσω και αυτά που ξέρω

Μια ανοιχτή επιστολή προς τους πολίτες από εργαζόμενους στους δήμους της Καρδίτσας


φωτογραφία ισπανών απεργών ανθρακωρύχων


Αναδημοσιεύουμε εδώ μία επιστολή των εργαζομένων στους ΟΤΑ του νομού Καρδίτσας προς τους πολίτες. Η νέα 48ωρη απεργία που έχει εξαγγελθεί από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ ενόψει της ψήφισης των νέων μέτρων ας είναι ένα ακόμα βήμα προς μία ριζοσπαστική εξεγερτική προοπτική. Είναι γνωστό βέβαια πως ό,τι είναι να γίνει προς μια τέτοια κατεύθυνση, το πιθανότερο δεν πρόκειται να έχει "ραντεβού" με τέτοιου είδους απεργιακές κινητοποιήσεις αλλά θα ξεσπάσει -αν ποτέ ξεσπάσει- απρόβλεπτα και αυθόρμητα. Ωστόσο, κάθε πράξη και εμπειρία αγώνα μπορεί να αποτελέσει και ένα άνοιγμα για κάτι περισσότερο...

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!

Ο κύκλος των ναζί.

Του Βασίλη Κουνέλη


Πολλοί, σήμερα ηλικιωμένοι, φίλοι μου κι άνθρωποι που θαυμάζω υπήρξαν θύματα των ναζί, αντιστάθηκαν και επέζησαν της επέλασης τους. Ο πρώην εκδότης της Απογευματινής Πάνος Καραγιάννης διεσώθη σαν παιδί της ναζιστικής σφαγής των Καλαβρύτων, χωμένος στο φουστάνι της μάνας του, αλλά έχασε το μέτρημα των σταυρών στενών συγγενών και φίλων στο μνημείο του μαρτυρίου, που ανοικοδομήθηκε στον λόφο πάνω απ’ την πόλη, λόγος για τον οποίο και δεν μίλησε ποτέ μέχρι σήμερα δημόσια για την θλιβερή ιστορία του ολοκαυτώματος, που εξελίχθηκε μπροστά στα μάτια του.
Ο συγγραφέας Στρατής Χαβιαράς καταδικάστηκε να μεγαλώσει στην ορφάνια, καθώς στερήθηκε, αμούστακο αγόρι ακόμα τον εκτελεσμένο πατέρα του αλλά και τη μάνα του, που στάλθηκε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στη Γερμανία, από όπου επέστρεψε, εν αντιθέσει άλλων 109.000 ελλήνων αιχμαλώτων, που άφησαν τα κόκκαλα τους εκεί.Άκουσα με τ’ αυτιά μου τον απελθόντα Άγγλο συγγραφέα Πάτρικ Λι Φέρμορ, ηγετική μορφή της αντίστασης κατά των ναζί και πρωταγωνιστή της απαγωγής του στρατηγού Κράιπε να αφηγείται τις μνήμες του από τις σκληρές μάχες στα κρητικά βουνά και να σηκώνει στα ενενήντα πέντε χρόνια του σε πρόποση το ποτήρι με την αντάρτικη κρητική ευχή: «Τσε η Παναγιά να ξεσκουριάσει τα όπλα μας».

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Σαντιάγκο ντε Κούβα μετά τον τυφώνα Sandy


Sierra Maestra latidosdecuba,  Myrsini Tsakiri

Πάτρα: Η συναυλία για τον Μάνο Λοϊζο και η δικαστική περιπέτεια των Οικοδόμων που τους ζητάνε 3.000 ευρώ!

Αν ζούσε ο Λοϊζος θα ντρεπόταν.. 
Τι ήταν να αποφασίσει το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας να διοργανώσει μια συναυλία στη μνήμη του Μάνου Λοΐζου; Ακόμη τρέχει στα δικαστήρια, καθώς η ΑΕΠΙ διεκδίκησε, και διεκδικεί, από το συνδικάτο ένα...

διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για τα πνευματικά δικαιώματα των τραγουδιών που ακούστηκαν στη συναυλία!

Όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2007 όταν το Συνδικάτο Οικοδόμων διοργάνωσε μια μεγάλη συναυλία για τον Μάνο Λοϊζο στο Στάδιο της Παναχαϊκής. Η συναυλία – αφιέρωμα στο μεγάλο δημιουργό έγινε με αφορμή τα 70 χρόνια (τότε) από τη γέννησή του , αλλά οι υπεύθυνοι του Συνδικάτου Οικοδόμων δεν μπορούσαν να φανταστούν σε τι μπελάδες θα έμπαιναν.

Μετά τη συναυλία η ΑΕΠΙ (Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας) κινήθηκε δικαστικά κατά του Συνδικάτου διεκδικώντας αποζημίωση για τα πνευματικά δικαιώματα των τραγουδιών. Έκτοτε, οι δύο πλευρές έχουν αποδυθεί σε έναν ατέρμονο δικαστικό αγώνα και πέντε χρόνια μετά βρίσκονται ακόμη στις δικαστικές αίθουσες.

ο γερο νεγρο τζιμ μανος λοϊζος

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Superman.blogspot.com

Γράφει ο γελωτοποιός



Μπλόγκερ όλου του κόσμου ενωθείτε.
Νομίζετε ότι είστε μηδαμινοί; Ότι κανείς δε σας δίνει σημασία πέρα από δέκα λοξούς σαν κι εσάς που διαβάζουν τις αναρτήσεις σας; Αισθάνεστε άχρηστοι επειδή δε βγάζετε φράγκο από αυτό που αγαπάτε και έτσι πρέπει να δουλεύετε σε κάθε καφροδουλειά για να επιβιώσετε;

Τέλος στις τύψεις, στις ενοχές και τις αμφιβολίες. Είστε υπεράνθρωποι, ρανθρωποι, ρανθρωποι, ανθρωποι (αυτό με ηχώ)...

Τα μπλοκ είναι το μέλλον του κόσμου.

Ξεχάστε τον Όμηρο, τον Ηρόδοτο, τον Πλάτωνα, τον Σαίξπηρ, τον Καζαντζάκη και τον Κούλογλου. Σε λίγα χρόνια κανείς δε θα τους θυμάται.

«Εμφιαλωμένη Ζωή»: Η αλήθεια για την επιχείρηση νερού της Νεστλέ


Μια νέα ταινία – ντοκιμαντέρ φέρνει την γιγαντιαία εταιρεία τροφίμων  Nestle, προ των ευθυνών της, σχετικά με  τις πρακτικές της στην εμφιάλωση νερού. Οι επικριτές λένε ότι η πολυεθνική είναι πολύ απασχολημένη  στην εξόρυξη των υπόγειων υδάτων για τα εμφιαλωμένα νερά της, αφήνοντας τους ντόπιους, συχνά σε φτωχές γωνιές του κόσμου, με τα βρώμικα υπολείμματα.
31/10/2012
ΖΥΡΙΧΗ – Στη μικρή κοινότητα Sheikhupura του Πακιστάν,   ένας πρώην σύμβουλος του χωριού ο Dilwan, λέει ότι τα παιδιά  αρρωσταίνουν από το βρώμικο νερό. Ποιος φταίει; Ο ίδιος λέει ότι φταίει η εταιρεία εμφιάλωσης νερού  Nεστλέ, η οποία έσκαψε ένα βαθύ πηγάδι που στερεί από τους κατοίκους το  πόσιμο  νερό. «Το νερό δεν είναι μόνο πολύ βρώμικο, αλλά έχει βυθιστεί και η στάθμη του, 100 έως 300 με 400 πόδια», λέει ο Dilwan.
Η μαρτυρία αυτή είναι ένα βασικό σημείο της νέας ταινίας ντοκιμαντέρ «Εμφιαλωμένη Ζωή» (“Bottled Life”),του Ελβετού σκηνοθέτη Urs Schnell και του δημοσιογράφου Res Gehriger. Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις 26 Ιανουαρίου. Ο σύμβουλος του χωριού λέει στη συνέντευξη του  στην ταινία,  ότι η Nestle αρνήθηκε το αίτημα του χωριού για άμεση διοχέτευση καθαρού νερού.
Το εμφανώς κακό πόσιμο νερό  στο Πακιστάν, αλλά και αλλού,  είναι ο λόγος για την επιτυχία της μάρκας, «Pure Life»(«Αγνή ζωή»), της Νεστλέ.  Πριν από 10 χρόνια, η ελβετική εταιρεία τροφίμων άρχισε να προσθέτει μέταλλα στα υπόγεια ύδατα και να τα εμφιαλώνει.  Σήμερα, το ,«Καθαρό Νερό, “Αγνή  Ζωή”, Εμπλουτισμένο με Μέταλλα»,   είναι η μεγαλύτερη μάρκα νερού στον κόσμο – «ένα κόσμημα στο χαρτοφυλάκιό μας», σύμφωνα με τον John Harris, επικεφαλής της Nestlé Waters.
Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι κάθε μέρα περισσότερα παιδιά πεθαίνουν από την κατανάλωση βρώμικου νερού από όσα πεθαίνουν, από  το AIDS, τον πόλεμο, τα τροχαία ατυχήματα και την ελονοσία μαζί, ο  Maude Barlow, πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΟΗΕ για θέματα νερού, αναφέρει: «Όταν μια εταιρεία όπως η Nestlé έρχεται και λέει ότι “το νερό ‘Αγνή Ζωή’  είναι η απάντηση, εμείς πουλάμε τα δικά σας  υπόγεια ύδατα, ενώ τίποτα δεν βγαίνει πια από τις βρύσες σας ή αν βγαίνει είναι ακατάλληλο για πόση “, τότε- αυτό είναι κάτι παραπάνω από ανευθυνότητα, αυτό είναι ουσιαστικά μια εγκληματική πράξη ».
Σε απάντηση στις ερωτήσεις που της έθεσε το Tages Anzeiger, η Nestlé κοινοποίησε γραπτώς ότι έχει κατασκευάσει δύο εγκαταστάσεις φιλτραρίσματος  νερού που παρέχουν καθαρό πόσιμο νερό στην περιοχή Sheikhupura του Πακιστάν σε πάνω από 10.000 άτομα. Η εταιρεία είπε ότι έχει χτίσει επίσης δύο σχολεία στην Sheikhupura.
Η Nestle δεν είναι η μόνη εταιρεία που έχει δημιουργήσει μια τεράστια επιχείρηση με μεγάλες δυνατότητες κέρδους από την εμφιάλωση  υπόγειων υδάτων – η Danone και Coca-Cola  κάνουν το ίδιο.  Ωστόσο, ο τρόπος που το κάνει η Nestlé, όπως απεικονίζεται στην ταινία, είναι σε πλήρη αντίθεση με την εικόνα που προσπαθεί η εταιρεία να παρουσιάσει για το έργο.  Στη Nestle αρέσει να παρουσιάζει τον εαυτό ως ένα παγκόσμιο   επιλυτή προβλημάτων που δεν νοιάζεται μόνο για τα κέρδη, αλλά και για να «δημιουργεί κοινές αξίες.» Το 2007, όταν οι Schnell και Gehriger άρχισαν να εργάζονται για την ταινία,  ο εκπρόσωπος της  Nestle, Francois-Xavier Perroud,  αποκάλεσε την ταινία «η λάθος ταινία την λάθος στιγμή».  Αρκετές φορές μεταξύ του 2007 και 2009 η εταιρεία αρνήθηκε αιτήματα για συνεντεύξεις με στελέχη της εταιρείας. Επίσης, αρνήθηκε να επιτρέψει επισκέψεις σε εγκαταστάσεις εμφιάλωσης.
Η τωρινή εκπρόσωπος της εταιρείας, Melanie Kohli, είπε στοTages Anzeiger ότι η Nestlé έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το ντοκιμαντέρ  θα αντανακλά μια μονόπλευρη και άδικη εικόνα της δραστηριότητας της εταιρείας και όσων εργάστηκαν για τη Nestle. «Ως εκ τούτου, εμείς αρνηθήκαμε  να συνεργαστούμε με τους σκηνοθέτες. Η προσεκτικά μελετημένη απόφαση μας ήταν η σωστή για την συγκεκριμένη στιγμή».
Ακολουθώντας τα ίχνη της εταιρίας από την Αθιοπία, στη Νιγηρία
Απτόητος, ο δημοσιογράφος  Gehriger επισκέφθηκε ένα στρατόπεδο προσφύγων στην Αιθιοπία, όπου, το 2003, η Nestle είχε εγκαταστήσει μια μονάδα επεξεργασίας νερού για 750.000 δολάρια. Δύο χρόνια αργότερα, η εταιρεία έφυγε. Από τότε,  η εγκατάσταση δεν έχει λειτουργήσει σωστά, και υπάρχει έλλειψη νερού.
Στο Λάγος της Νιγηρίας, ο Gehriger ανακάλυψε ότι οι οικογένειες πρέπει να δαπανούν έως και το μισό του προϋπολογισμού τους για νερό οικιακής χρήσης σε δοχεία, και ότι μόνο εκείνοι που μπορούν να αντέξουν οικονομικά πίνουν το νερό «Αγνή Ζωή». Έπειτα, υπάρχουν και οι κοινότητες στην αμερικανική πολιτεία του Μέιν που αγωνίζονται εναντίον της Nestlé επειδή αντλεί νερό από το έδαφος και τις πηγές  τους  σε τεράστιες ποσότητες – το οποίο μπορεί να κάνει ο καθένας νόμιμα: όποιος κατέχει γη μπορεί να αντλήσει όσο νερό θέλει.
Η Nestlé αντλεί αρκετά εκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως και μεταφέρει το νερό με βυτιοφόρα οχήματα στα εργοστάσια εμφιάλωσης. «Χρησιμοποιούν το νερό μας για να βγάλουν κέρδη, ένα λίτρο δεν τους κοστίζει ούτε ένα σέντ», λέει μια γυναίκα με παράπονο. «Πουλάνε το νερό που χρησιμοποιούμε για να καθαρίσουμε τις τουαλέτες και να πλένουμε τα χέρια μας ως ακριβό νερό πηγής», λέει  κάποιος άλλος. Αλλά δεδομένου ότι η Nestle φέρνει δολάρια ως φόρο στις κοινότητες, οι υπάλληλοι χαιρετίζουν την εταιρεία- η οποία υποστηρίζεται από μια αρμάδα δικηγόρων και ανθρώπων δημοσίων σχέσεων.
Το Trailer του ντοκιμαντέρ “Bottled Life” (“Εμφιαλωμένη Ζωή”):

Περισσότερες πληροφορίες για το ντοκιμαντέρ, “Bottled Life”,  εδώ.
Φωτογραφία – Ηνωμένο Βασίλειο τμήμα  Διεθνούς Ανάπτυξης

«Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ» μια σημαντική Μεξικάνικη Γιορτή




Sierra Maestra onair24.grYannis Tsal

Η Ημέρα των Νεκρών είναι για τους Μεξικάνους ένας εορτασμός πολύ σημαντικός, καθώς πιστεύεται ότι σε αυτές τις ημερομηνίες επιστρέφουν οι ψυχές των αγαπημένων αποθανόντων, για να επισκεφτούν τους δικούς τους.
Ένας εορτασμός που απαιτεί χρόνο, ενδιαφέρον και πολύ μεράκι. Η αντίληψη για το θάνατο συνδυάζει το σεβασμό και τη στοργή για τους αποθανόντες αλλά και συγχρόνως την αίσθηση του χιούμορ που φτάνει μέχρι και τη σάτιρα.
Στην Αθήνα, το κέντρο Ισπανικής, Πορτογαλικής και Καταλανικής Γλώσσας Abanico και ο Σύλλογος Μεξικανών Καλλιτεχνών και Διανοουμένων στην Ελλάδα «BΑLAM», με την υποστήριξη της Πρεσβείας του Μεξικού, του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων και του Πολυχώρου Booze Cooperativa φέτος ενώνουν τις δυνάμεις τους και διοργανώνουν εκδηλώσεις καλώντας την μεξικάνικη κοινότητα της Αθήνας και τους έλληνες που ενδιαφέρονται για τις παραδόσεις των ισπανόφωνων χωρών και συγκεκριμένα του Μεξικού.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Από Τετάρτη 31 Οκτωβρίου έως Σάββατο 3 Νοεμβρίου:

Ξέχασα να σας πω τα καλύτερα...


Ανάπτυξη, ανάπτυξη, ανάπτυξη... ξέρετε πώς; Με τα έξτρα 9δις μέτρα. Κοντολογις και εν μέσω ύφεσης του ύψους του 4,5%:
  • Καταργούνται τα δώρα για όλους τους συνταξιούχους και τους υπαλλήλους στο Δημόσιο, τίθεται σε εφαρμογή το ενιαίο μισθολόγιο στις ΔΕΚΟ με πλαφόν στις αποδοχές τα 1.900 ευρώ ανά μήνα, θεσπίζονται κλιμακωτές μειώσεις μισθών στα ειδικά μισθολόγια, οι οποίες τίθενται σε ισχύ αναδρομικά από 1η Αυγούστου 2012, «παγώνουν» τα επιδόματα επίτευξης δημοσιονομικών στόχων, μειώνονται εκ νέου οι συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ (άθροισμα κύριας και επικουρικής), ψαλιδίζονται εφάπαξ και οικογενειακά-πολυτεκνικά επιδόματα και καταργούνται τα ειδικά επιδόματα ανεργίας.

Δυο βίντεο από την χθεσινή εκπομπή του Λαζόπουλου και μια τοποθέτηση σ' αυτόν τον καλλιτέχνη


Ο Λαζόπουλος χωρίς αμφιβολία είναι ένας ταλαντούχος καλλιτέχνης. Από την χθεσινή του εκπομπή, λοιπόν, παραθέτουμε δυο βίντεο. Τον εύστοχο σχολιασμό που έκανε για την παρέλαση της 28 Οκτωβρίου και αυτό που ασχολείται με τον ακροδεξιό γελωτοποιό Κ. Πρέκα.

Να συμπληρώσουμε, γιατί πιθανόν δεν το γνωρίζεται ότι ο Κ. Πρέκας πήρε μετάλλιο για να «τιμηθεί για την υπεράσπιση των εθνικών ιδεών» από τον « Πανελλήνιο Σύνδεσμο Μαχητών και Φίλων της «Χ». Πρόκειται για έναν σύλλογο που αποτελείται από τους Χίτες και τους επιγόνους τους. (Οι Χίτες ήταν γερμανοντυμένα καθάρματα που εξοπλίστηκαν και συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς κατακτητές πολεμώντας το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ).

Για να μην δημιουργηθούν παρανοήσεις να επαναλάβουμε κάποια πράγματα γ' αυτόν τον καλλιτέχνη. Όπως έλεγε ο Λένιν, «οι καπιταλιστές είναι ικανοί να σου πουλήσουν και το σκοινί με το οποίο θα τους κρεμάσεις» αρκεί να κερδίζουν. Και ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης πουλάει γι’ αυτό έχει και την δυνατότητα να εκφράζετε αρκετές φορές με τρόπο «αντισυμβατικό» που δεν συναντάει κανείς συχνά στα αστικά ΜΜΕ. Ακόμα και αν δεν τον λογοκρίνουν ο ίδιος έχει την εξυπνάδα να αυτολογοκρίνεται και να γνωρίζει τα «επιτρεπτά» πλαίσια στα οποία θα κινηθεί η εκπομπή του.

ΒΟΛΟΣ: “BEK” μια εταιρεία-κάτεργο


To θέμα έφτασε με την μορφή επερώτησης στη Βουλή
Σε κατάσταση εξαθλίωσης έχουν έλθει πλέον οι εργαζόμενοι της ΒΕΚ ΑΕ του ομίλου «Λεμονιάς». Η εργοδοσία της συγκεκριμένης εταιρείας έχοντας αξιοποιήσει στο έπακρο όλους τους νόμους τους οποίους προωθούν οι μνημονιακές κυβερνήσεις που διαλύουν την ελληνική κοινωνία και καταρρίπτουν εργασιακά δικαιώματα δεκαετιών, έχει φέρει πραγματικά τους εργαζόμενους της ΒΕΚ ΑΕ στα όριά τους.

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ-Ως πότε τα σαπάκια ελικόπτερα Χιούη θα βάζουν την ζωή μας σε κίνδυνο;

Για άλλη μια φορά, η ζωή των πληρωμάτων τέθηκε σε θανάσιμο κίνδυνο καθώς ένα από τα γνωστά σαπάκια των Ενόπλων Δυνάμεων, ένα παμπάλαιο ελικόπτερο Χιούη, με την έναρξη της επιχειρησιακής του δράσης να καταγράφεται στο πόλεμο του Βιετνάμ, έκανε αναγκαστική προσγείωση μεσα στην βάση του στο Στεφανοβίκειο. Το ελικοπτερο έκανε δοκιμαστική πτήση μετα απο συντήρηση 150 ωρών. Ευτχυχώς, το πλήρωμα εναι καλά στην υγεία του.

Μάλιστα, το ΓΕΣ με το γνωστό για την σχέση του με την αλήθεια εκπρόσωπο του Ταγματάρχη Σηφάκη έβγαλε σχετική ανακοίνωση:

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012 στις 11:10, ελικόπτερο τύπου UH-1H (Χιούι) κατά τη διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης μετά από συντήρηση 150 ωρών, εκτέλεσε αναγκαστική προσγείωση σε περιοχή πλησίον του Αεροδρομίου Στεφανοβικείου στο Βόλο και μετά την επαφή με το έδαφος έλαβε κλίση δεξιά. Οι χειριστές του ελικοπτέρου είναι καλά στην υγεία τους και διακομίσθηκαν για καθαρά προληπτικούς λόγους στο 404 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας. Τα αίτια του ατυχήματος διερευνώνται από τις αρμόδιες στρατιωτικές αρχές.

Οι Κτηνοτρόφοι μίλησαν.

Καλά τους κάνανε!

Του Cogito ergo sum

Κώστα, αγόρι μου, καλά να πάθεις! Ρε συ, εμείς γίναμε μανούλες στο "πού 'ν' το, πού 'ν' το το δαχτυλίδι..." προσπαθώντας επί τόσους μήνες να χάσουμε τη λίστα κι εσύ μας την κρέμασες στα περίπτερα φόρα παρτίδα; Ολόκληρος πρώην υπουργός κατέθεσε "ειλικρινά, δεν ξέρω", όταν ρωτήθηκε πού είναι η λίστα κι εσύ την έβγαλες όπως βγάζουν οι χαρτοκλέφτες τούς άσσους από το μανίκι; Δεν κατάλαβα, δηλαδή, τί ήθελες να παραστήσεις; Τον πονηρό;

Μεταξύ μας, καλά του κάνανε του Βαξεβάνη και τον μαζέψανε. Τέτοια φαινόμενα είναι επικίνδυνα και πρέπει να πατάσσονται εν τη γενέσει τους, διότι δεν θέλει και πολύ να βρεθούν μιμητές και να χαλάσει η πιάτσα


ΚΕΡΚΥΡΑ: Έντονες διαμαρτυρίες στην Ασφάλεια για τη σύλληψη 24χρονου, λόγω ανάρτησης φωτογραφίας!


Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ 73 

Στην Ασφάλεια κρατείται Κερκυραίος ο οποίος κατηγορείται για ανάρτηση φωτογραφιών, στη σελίδα του στο facebook και στην ιστοσελίδα indymedia, από την κατάθεση στεφάνων  την 28η Οκτωβρίου.
Συγκεκριμένα, κατηγορείται για την ανάρτηση δύο...
φωτογραφιών, που απεικονίζουν αστυνομικό εν ώρα υπηρεσίας.
Πρόκειται ουσιαστικά για στιγμιότυπα από την ένταση που δημιουργήθηκε μεταξύ στελεχών αντιφασιστικών οργανώσεων και δυνάμεων της αστυνομίας, με τα στελέχη των οργανώσεων αυτών, να κατηγορούν την ΕΛΑΣ, για βιαιότητες εναντίον τους.

Μάλιστα, πολίτες  συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο της Ασφάλειας, τη Δευτέρα το βράδυ, απαιτώντας την  άμεση απελευθέρωση του, καταγγέλλοντας παράλληλα ότι έγινε έρευνα στο σπίτι του, όπου αφαιρέθηκε ηλεκτρονικός υπολογιστής και φωτογραφική μηχανή, ως πειστήρια του «εγκλήματος».

Τυφώνες και άλλες ευχάριστες ειδήσεις


του γελωτοποιού

Και η συγγενική εγγύτητα:
Αν συμβεί σε εσάς τον ίδιο... Εντάξει, σε αυτή την περίπτωση δεν έχουμε τίποτα να πούμε, γιατί ούτως ή άλλως δε θα μπορείτε να διαβάζετε εφημερίδες μετά ούτε θα σας νοιάζει ποιος πέθανε και ποιος ζει.
Αν συμβεί στο παιδί σας... (Γι’ αυτή την περίπτωση δεν μπορούμε να αστειευτούμε ούτε να σχολιάσουμε).
Αν συμβεί στη/στον σύζυγο σας η αντίδραση σας θα εξαρτηθεί από τη σχέση που έχετε (και μπορεί να φτάσει από το θρήνο ως το –συγκαλυμμένο- πανηγύρι).
Αν συμβεί στον αδελφό σας θα στενοχωρηθείτε πολύ (αν και αυτό είναι σχετικό) και ίσως να περάσει πολύς καιρός μέχρι να το ξεχάσετε.
Αν συμβεί στους γονείς σας (οι οποίοι, τρομάρα τους, μπήκαν να κάνουν μπάνιο μαζί) θα θρηνήσετε μέχρι να βρεθείτε αντιμέτωποι με το επόμενο προσωπικό σας θέμα.
Αν συμβεί στη γιαγιά σας (η οποία είχε φτάσει και τα ενενήντα) θα το αποδεχτείτε λίγο μετά την κηδεία.
Αν συμβεί στον ξάδερφο της θείας της γυναίκας σας θα ρωτήσετε: «Σε ποιον;»

Γελοίοι όπως πάντα. Του Θύμιου Καλαμούκη


Γελοίοι όπως πάντα. Του Θύμιου Καλαμούκη

Υπάρχει ένα θέμα που οι ελληνικές χούντες δεν μπορούν να περιορίσουν και να ελέγξουν. Τον χρόνο και τον τρόπο γελοιοποίησης τους. Πάντα αστείοι και καταγέλαστοι, βαθειά ανίκανοι και διεφθαρμένοι, προσπαθούν με κατασταλτικά μέσα να φανούν υπερασπιστές των Νόμων και της τάξης, καταφέρνοντας τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.

Αυτό κατάφεραν και με την υπόθεση του Κώστα Βαξεβάνη, έτσι όπως την έστησαν χτες και προχτές. Στην Ελλάδα του 2012, η σαπίλα μπορεί να βασιλεύει, αλλά όταν κάποιος αναταράξει τα βρώμικα και δυσώδη νερά της τότε τρέχουν όλοι να τον συλλάβουν και να τον φιμώσουν παραδειγματίζοντας και τους μελλοντικούς «ταραξίες».

Τρίτη 30 Οκτώβρη - Η Άνωση πάει πλατεία σε Βόλο και Ν. Ιωνία!!


ΑΝΩΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΒΟΛΟΥ

Αύριο Τρίτη 30 Οκτωβρίου οι εθελοντές της Άνωσης θα βρίσκονται τοπρωί 10:00-13:00 στην πλατεία Δημαρχείου της Νέας Ιωνίας και το απόγευμα 16:00-19:00 στην πλατεία Ελευθερίας Βόλου, για να ενημερώσουν τους πολίτες της Μαγνησίας για τη δράση της εθελοντικής ομάδας και να συγκεντρώσουν παραγγελίες προϊόντων για τη διανομή που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 03 Νοεμβρίου στο πάρκινγκ του Πανθεσσαλικού σταδίου. Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να στηρίξουν την προσπάθεια μας.

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Με λένε Μιχάλη…Το μέλλον είναι τα όνειρά μου, αυτά είναι η ασπίδα και η ελευθερία μου


«Με λένε Μιχάλη. Γεννήθηκα το 1980 στην Αθήνα, στο «Μητέρα». Οι γονείς μου τότε έμεναν στο Παγκράτι. Μετά τη γέννα μου μετακομίσαμε στα Πατήσια. Οι γονείς μου είναι από τη Νιγηρία. Ο πατέρας μου ήρθε στην Ελλάδα για να σπουδάσει, τη δεκαετία του ΄70. Ύστερα από κάποια χρόνια έφερε και τη μητέρα μου. Από τα παιδικά μου χρόνια δεν θυμάμαι πολλά πράγματα. Στο δημοτικό τα πήγαινα μια χαρά με τα άλλα παιδιά. Μόνο όταν τσακωνόμασταν στο ποδόσφαιρο με στολίζανε με βρισιές του τύπου «αράπης» και τα σχετικά.
Ήμουν ο μόνος μαύρος στο σχολείο μου. Θυμάμαι επίσης ένα σκηνικό. Μια μέρα, έπειτα από τσακωμό, κάποια παιδιά με είχαν βάλει στη μέση και με έβριζαν. Τότε ένα παιδί που τον έλεγαν Ηλία όρμησε εναντίον τους για να με υπερασπιστεί. Από τότε γίναμε κολλητοί φίλοι. Τα πρώτα χρόνια στο σπίτι μιλούσαμε νιγηριανά και αγγλικά. Αυτό όμως με εμπόδιζε για τα μαθήματα. Μέχρι που ο δάσκαλος κάλεσε τους γονείς μου και τους είπε ότι έπρεπε να μιλήσουμε ελληνικά στο σπίτι. Με τα χρόνια επικράτησαν τα ελληνικά στο σπίτι μας. Ελληνικά και hiphop. Από εννέα χρόνων μιλώ μόνο ελληνικά. Μιλώ επίσης άψογα αγγλικά, ενώ τα νιγηριανά τα καταλαβαίνω αλλά δεν τα μιλώ πια. Το πάθος για τη μουσική το «κόλλησα», ίσως, επειδή μεγάλωσα ανάμεσα σε...  διάφορους γλωσσικούς ήχους.
Στο γυμνάσιο παθιάστηκα με τα γκράφιτι, τη hip-hop και τη Dram΄Ν΄ Βase. Είναι χρόνια που περνούν διοργανώνοντας πάρτι και ανταλλάσσοντας κασέτες με τα φιλαράκια. Εκείνη την περίοδο μπήκε έντονα η θρησκεία στη ζωή μου. Μαζί της και η πρώτη υπαρξιακή σύγκρουση. Γιατί η θρησκεία έλεγε «ειρήνη υμίν», ενώ το hip-hop μιλούσε για εξέγερση. Η θρησκεία ήταν ευχή, το hip-hop δράση. Το hip-hop και τα γκράφιτι ήταν για μένα ένα είδος ξεσπάσματος. Τότε, για πρώτη φορά, άρχισα να γράφω στίχους. Έγραφα και για τον ρατσισμό. Ξαφνικά συνειδητοποίησα κάτι που είχα απωθήσει: το χρώμα της επιδερμίδας μου. 

Έλληνες φοιτητές έκραξαν και πέταξαν έξω από εστιατόριο στο Βερολίνο τον Γιώργο Παπανδρέου - Συγκλονιστικό βίντεο


- Το περιστατικό έγινε το βράδυ της Κυριακής σε εστιατόριο στο Βερολίνο
- Μάταια όλη η παρεά προσπαθούσε να ηρεμήσει τους έλληνες φοιτητές
- Οι φοιτητές οργισμένοι του φωνάζουν "Μας εξευτελίσατε"
- Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού επιβεβαίωσαν αλλά όχι την αποχώρησή του από το εστιατόριο

Ξύλο, χημικά και βία από τους αστυνομικούς - προστάτες των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική (ΦΩΤΟ)


Ξύλο, χημικά, συλλήψεις ακόμη και ηλικιωμένων από τους αστυνομικούς σήμερα στις Σκουριές κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης ενάντια στη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική.

Στις φωτογραφίες διακρίνονται ακόμη και κρανοφόροι με πολιτικά που πραγματαποιούν συλλήψεις μέσα στο δάσος. Μάλιστα κάποιοι δε διστάζουν να χτυπάνε τους συλληφθέντες ενώ είναι ιδιαίτερα "σκληροί" ακόμη και στους ηλικιωμένους διαδηλωτές!

Epic fail!- Μπάτσος ψεκάζει κατά λάθος τα υπόλοιπα χοιρινά.

Εργαζόμενοι στην ΕΤ-3 αποκαλύπτουν την προπαγάνδα των “ειδήσεων” υπέρ της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ


Καθημερινά πλέον επιβεβαιώνεται ότι ζούμε σε συνθήκες Χούντας  και τα πρόσφατα γεγονότα στις Σκουριές είναι από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα. Το όργιο κρατικής βίας που ζήσαμε στις 21 Οκτωβρίου, ακολουθήθηκε από ένα όργιο κρατικής προπαγάνδας και παραπληροφόρησης. Για τα ιδιωτικά Μέσα “Ενημέρωσης” – MEGA, ΑΝΤΕΝΝΑ κλπ – δεν συζητάμε, γιατί γι’αυτά το “θέμα” δεν υπήρξε καν…
Διαβάστε παρακάτω το Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν εργαζόμενοι στην ΕΤ3 που δεν θέλησαν να μείνουν σιωπηλοί και να βλέπουν την αλήθεια και τη δημοσιογραφική δεοντολογία να βιάζεται μπροστά στα μάτια τους.
Ευτυχώς υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που βλέπουν ότι η σιωπή είναι συνενοχή στο έγκλημα. Δυστυχώς, η απάντηση στον τίτλο της ανακοίνωσής τους είναι εκ των προτέρων γνωστή.

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ: Μέσω τράπεζας από 500€ και πάνω


Μέσω τράπεζας από 500€ και πάνω
Υποχρεωτική μέσω τραπεζών, με επιταγές, πιστωτικές κάρτες ή χρέωση λογαριασμού, προτίθεται το υπουργείο Οικονομικών να κάνει τη διενέργεια συναλλαγών αξίας άνω των 500 ευρώ, σύμφωνα με Τα Νέα, ως μέρος των προσπαθειών για πάταξη της φοροδιαφυγής.
Το νέο όριο θα περιληφθεί στο νομοσχέδιο για...
την κατάργηση του ΚΒΣ, το οποίο θα καθιερώνει επίσης ηλεκτρονική τήρηση βιβλίων για ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις.
Στο υπό κατάρτιση νομοσχέδιο εξετάζεται και η κατάργηση πρόσθετων βιβλιών που κρατούνται από κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών.
Αρχικά, το όριο των συναλλαγών για μετρητά είχε τεθεί στα 1.500 ευρώ και έπειτα επαναπροσδιορίστηκε στα 1.300 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι το όριο αφορά το σύνολο της αξίας της συναλλαγής και είναι αδιάφορο, εάν η καταβολή της γίνεται τμηματικά σε δόσεις κάτω του ορίου.


epitropesdiodiastop

Μεγάλες αντιδράσεις εντός-εκτός Ενόπλων Δυνάμεων για την Επιχείρηση Καταστολής Πλήθους στη Θεσσαλονίκη

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις των φαντάρων, όπως επίσης των μονίμων και των απόστρατων ενάντια στην συμμετοχή Ειδικών Δυνάμεων, πρωτοστατούντος της Νατοϊκής 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, στην τεράστια επιχείρηση τρομοκράτησης και καταστολής κατά του εχθρού λαού στη Θεσσαλονίκη, την 28η Οκτωβρίου.

Με τις παρεμβάσεις του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων αποκαλύπτεται η τεράστια απόσταση που χωρίζει την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ από την κοινωνία, αλλά και η Άρνηση τους να αναλάβουν αυτοί το ρόλο της Σιδερένιας Φτέρνας κατά του αγωνιζόμενου κόσμου της εργασίας που απαιτεί ο σύγχρονος Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός.
Εντύπωση προκαλεί το συμπέρασμα που καταλήγουν οι παλαιότεροι, με την εμπειρία της Χούντας των Συνταγματαρχών, ότι δεν πρόκειται για επιστροφή σε ένα αυταρχικό παρελθόν, δεν ζούμε μια δημοκρατική εκτροπή, αλλά αντιμετωπίζουμε την Ολοκλήρωση της δικτατορίας της αστικής τάξης. Είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για την  επιβολή της ακραίας ταξικής πολιτικής, των Μνημονίων και του νέου καθεστώτος δουλείας των εργαζομένων.

Σκασμός τώρα Αντωνάκη...

"Λαϊκό Κίνημα" για Κ. Βαξεβάνη: Θα είμαστε αύριο στο πλευρό του στην Καφκική "Δίκη" του...

Από το "Λαϊκό Κίνημα"
  

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΒΑΞΕΒΑΝΗ, ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ 
Η ποινική δίωξη εναντίον του μαχητή δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη καταμαρτυρεί ότι η εξουσία στον τόπο της χολέρας έχει ξεπεράσει κάθε όριο πανικού, κάθε όριο φασισμού και φίμωσης.
Την ίδια ώρα που στην Βουλή εξετάζεται και ελέγχεται η συμπεριφορά πρώην υπουργών, βουλευτών και θεσμικών παραγόντων σχετικά με την λίστα "Λαγκάρντ", την ίδια ώρα που οι ισχυρισμοί τους περί υποκλαπείσας λίστας τελούν υπό εξέταση και ανεξάρτητοι πολίτες τους μηνύουν για παράβαση καθήκοντος, η Εισαγγελία έρχεται να χαρακτηρίσει την λίστα προϊόν υποκλοπής και να ασκήσει δίωξη κατά του δημοσιογράφου που έκανε το συνταγματικό και κοινωνικό του καθήκον.
Οφείλει να απαντήσει όποιος ή όποιοι άσκησαν την ποινική δίωξη: γιατί έσπευσαν να οδηγήσουν σε δίκη τον δημοσιογράφο με την διαδικασία του αυτοφώρου;  μήπως για να υπάρξει σύντομα "δεδικασμένο¨ ότι η λίστα αποτελεί προϊόν υποκλοπής και να αθωωθούν οι μεγαλόσχημοι που την έκρυβαν τόσα χρόνια; ή μήπως για να προφυλάξουν τους εν Ελβετία καταθέτες ;
Την ίδια επίσης ώρα, που το κράτος της χολέρας αποδέχεται τις... ανώνυμες καταγγελίες εναντίον πολιτών, υπερασπίζεται την προστασία των δήθεν προσωπικών δεδομένων, τα οποία όμως το ίδιο έχει άρει και τηρώντας παράνομα αρχεία, παρακολουθώντας και φακελώνοντας τους πολίτες.