ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ


Η “κρίση” που πολλοί έσπευσαν να βαφτίσουν οικονομική -ενώ έχει ως ρίζα τον ίδιο τον πολιτισμό- δοκιμάζει τις ίδιες τις ανθρώπινες σχέσεις. Όποιοι μείνουν δίπλα σου μετά από αυτή την κατάσταση, σημαίνει ότι ήταν πάντα οι άνθρωποι που άξιζαν να τους έχεις φίλους.
Τόσα χρόνια ψευδοευδαιμονίας έκρυβαν τα ψεύτικα χαμόγελα, τους λόγους που κάποιος μπορεί να θέλει να είναι “φίλος” σου. Άλλος από συμφέρον, άλλος γιατί δεν είχαν σφίξει οι κώλοι, έμενε κοντά σου ίσως επειδή αρκούσε το “περνάω καλά”, χωρίς παραπάνω δέσιμο. Ούτως ή άλλως το υπαγόρευε και το life-style, το “φαίνεσθαι” είχε μεγαλύτερη αξία από το “είναι”. Ακόμη περισσότερη αξία έδιναν στο “έχειν”.
Επομένως ακόμη χειρότερα για σένα αν είχες λεφτά και οι φίλοι σου παινεύονταν γι’ αυτό, γιατί έκανες χατίρια. Τα ίδια πάνω-κάτω ισχύουν και για τις ερωτικές σχέσεις. Αν ήσουν ο…κιμπάρης που έκανε δωράκια και ήθελες να την έχεις “βασίλισσα”, παίζοντας και οι δύο ρόλους, τότε πολύ πιο εύκολα αυτή την περίοδο αν έμεινες άνεργος ή δεν έχεις χρήματα για τα λάδια της Cayenne, να έμεινες μπακούρι.

Για κακουργημα πανε τους βασανιστες μπατσους της ΓΑΔΑ κατα συντροφων της μοτοπορειας.

Εγκληματικές πράξεις τις οποίες διέπραξαν αστυνομικοί σε βάρος των 15 συλληφθέντων που συμμετείχαν στην αντιφαστιστική μοτοπορεία της 30ης Σεπτεμβρίου διαπιστώνει ο 7ος τακτικός ανακριτής και με αναφορά του στον εισαγγελέα Πρωτοδικών ζητά την ποινική δίωξη των αστυνομικών της ομάδας. Έκτεθειμένος ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ο οποίος επιχείρησε να συγκαλύψει τα βασανιστηρια στη ΓΑΔΑ, θέμα για το οποίο ο υπουργός είχε δηλώσει ότι θα μηνύσει την Guardian -ακόμη περιμένει η εφημερίδα...
Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος είναι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, που επιχείρησε να συγκαλύψει τα βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ και να καθοδηγήσει με σκαιό τρόπο το έργο της δικαιοσύνης και μάλιστα σε αγαστή σύμπνοια με τη Χρυσή Αυγή.

ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ: 50 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΖΩΗ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ


Σε ένα τετράγωνο τεσσάρων χωριών και δυο εγκαταλελειμμένων οικισμών στην επαρχία Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου, είναι εγκατεστημένοι 50, περίπου, μετανάστες και δίνουν ζωή, όσο μπορούν, στις ολιγάριθμες κοινωνίες τους.

«Ευτυχώς, που υπάρχουν κι αυτοί», λένε οι λιγοστοί, που αναγκάστηκαν εκ των πραγμάτων να σμίξουν τις κουλτούρες τους και να κινούνται στους ίδιους ρυθμούς ζωής.
Στην πλειονότητά τους οι μετανάστες είναι Πακιστανοί, οι περισσότεροι φοβισμένοι, είτε γιατί βρίσκονται «χωρίς χαρτιά» στη χώρα, είτε ζουν και εργάζονται με τον κίνδυνο της χρυσαυγίτικης απειλής για τη ζωή τους. Παρ'όλα αυτά μένουν εκεί και προσπαθούν να μην σκέφτονται και τα δύο!
Ανηφορίζοντας από την Κοξαρέ, τη άλλοτε «Μικρή Μόσχα» των Μπολσεβίκων, φτάνεις στο... ομόχρωμο, πολιτικά, χωριό των Ατσιπάδων. Δε συναντάς ψυχή! Τα σπίτια σφαλισμένα, όλα έρημα. Μόνο μερικές γάτες τριγυρνούν στα δρομάκια και σε ένα περιφραγμένο χώρο, κάποιες αλανιάρες κότες με τον πετεινό τους απολαμβάνουν το απόγευμά τους, σαν να ζουν τον… έρωτά τους!
Ανάμεσα στις αλανιάρες κότες, μέσα στην περίφραξη και ο πετεινός στις Ατσιπάδες.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ


Παρακρατούνται από τους παρόχους τηλεφωνήματα και e-mail 
 ....για την "αποτελεσματική καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος"
 Όλες οι τηλεφωνικές συνδιαλέξεις και τα μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των χρηστών του Ίντερνετ, αποθηκεύονται και παρακρατούνται από τους παρόχου για 6 έως και 24 μήνες, υποστήριξαν ευρωβουλευτές πέντε πολιτικών ομάδων, στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.
Ευρωβουλευτές, από πέντε πολιτικές ομάδες του... Ευρωκοινοβουλίου, ζήτησαν εξηγήσεις από την αρμόδια Επίτροπο, Σεσίλια Μάλστρομ, για τον καταχρηστικό τρόπο με τον οποίο εφαρμόζεται η Οδηγία, για την καταγραφή, φύλαξη και διατήρηση, του συνόλου της ηλεκτρονικής δραστηριότητας των πολιτών, στα πλαίσια της εκστρατείας για την αποτελεσματική καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

ΤΟ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ..


   Γείτονα μου. Το ξέρω πως παρακολουθείς όλο αυτό το κουβάρι αθλιότητας που ξετυλίγεται μπροστά μας κι αισθάνεσαι ηλίθιος. Η για να το πω καλύτερα μ@λακας. Χιλιάδες συμπατριώτες που ρήμαξαν με όποιο τρόπο μπορούσαν ότι βρέθηκε μπροστά τους. Ακούς για λίστες με περιουσίες στο εξωτερικό. Διαβάζεις για εκατοντάδες πολυτελείς κατοικίες που αγοράστηκαν στο Λονδίνο από Έλληνες. Αποκαλύπτεται ένα κράτος φρίκη που μέχρι και ο τελευταίος άχρηστος χαρτογιακάς μπορούσε να κάνει τη μπάζα του. Βλέπεις πως εκατοντάδες χιλιάδες κορόιδευαν, λαδωνόντουσαν, φακελάκια πηγαινοερχόντουσαν. Κλέψανε κράτος, κλέψανε πελάτες, κλέψανε εργαζόμενους, κλέψανε και τη μάνα τους την ίδια.

ΛΗΣΤΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΛΗΣΤΕΥΕΙ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ


Ληστεία στη ΔΟΥ Μοσχάτου 

Στόχος ληστών έγινε η ΔΟΥ Μοσχάτου, επί της οδού Κύπρου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δράστες κατάφεραν να αποσπάσουν λεία άνω των...  30.000 ευρώ, την ώρα που υπάλληλος της εφορίας παρέδιδε τα χρήματα σε χρηματαποστολή που περίμενε έξω από το κτήριο.

epitropesdiodiastop.

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΚΑ'Ι'


Καπιταλισμός ρε μουνιά!



+Δύο βίντεο μπόνους εντός....

ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΓΡΙΟ ΓΟΥΧΑΡΙΣΜΑ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΠΑΠΟΥΛΙΑ - ΔΕΙΤΕ VIDEOS ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

απο το seleo.gr



Στρατός ημετέρων στην δημόσια τηλεόραση (Βίντεο)


απο 
Είναι συνηθισμένη κατάσταση τα τηλεοπτικά κανάλια να παίρνουν ένα θέμα που έχει δημοσιευτεί σε κάποιο έντυπο να το οπτικοποιούν και να το παρουσιάζουν σαν δικό τους χωρίς να αναφέρουν την πηγή. Αυτό ακριβώς έκανε σήμερα και το δελτίο ειδήσεων του Extra3.

Πήραν ένα δημοσίευμα από την εφημερίδα «Δρόμος της Αριστεράς» το Σάββατο, το έντυσαν με εικόνες και το παρουσίασαν σαν δικό τους ρεπορτάζ.

 Αναφερόμαστε στο κείμενο που υπέγραφε ο δημοσιογράφος Λεωνίδας Σακλαμπάνης και το τιτλοφορούσε: «Ο καλοπληρωμένος στρατός των ημετέρων στην ΕΡΤ».

 Και ενώ παραθέτουμε το συγκεκριμένο βίντεο θα συνιστούσαμε στους αναγνώστες μας να διάβαζαν το κείμενο που αναφέραμε. Είναι πολύ κατατοπιστικό και μας δείχνει ότι πάντα θα βρίσκεται τρόπος για να βολεύονται τα «δικά» τους παιδιά.

ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΑΣΩ


ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

* Η συγκυβέρνηση διασκευάζει Σουγκλάκο *

Ἐπιτέλους ὅ μεγάλος Μπέρτο, ὅ σκηνοθέτης τῶν μεγάλων ἐπιτυχιῶν, ἐπανέρχεται μέ μιά νέα ταινία. Ἕναν ὔμνο στό ὀμαδικό σέξ. Μιά έλεγεία εἴς τήν ἐνσυναίσθηση τοῦ ἀσυνειδήτου. Πρόκειται γιά μιά ὐπερπαραγωγή τοῦ χώρου μέ ταξίδια στίς βρυξέλλες,...
συσκέψεις σέ μέγαρα καί πολλούς κομπάρσους. Ἥ ὐπόθεση τοῦ ἔργου μᾶς ταξιδεύει σέ μιά χῶρα ὄπου δύο ἐπιβήτορες μέ τήν συνεργασία μιᾶς νεαρῆς ἀριστερῆς βιάζουν συστηματικά καί ἀπολαυστικά ἕναν λαό. Σέ αὐτήν τήν ἀκόλαστη συνουσία συμμετέχει καί μία τριάδα φίλων τους οἵ ὀποίοι ἔχουν ὤς φετίχ τό πρωκτικό σέξ. Οἵ ἠθοποιοί,ὐπό τήν μαγική καθοδήγηση τοῦ σκηνοθέτη, βγάζουν μιά μπρουτάλ αἰσθητική, ἀλλά καί ταυτόχρονα τό παίξιμο τους ἔχει κάτι ἀπό τἤν Ἰψενική ἀγωνία τοῦ ἀγνώστου. Ἥ ταινία ἀπέσπασε διθυραμβικές κριτικές ἀπό γνωστοῦς κριτικοῦς ὄπως ἥ ἀγγέλα μέρκελ, ὅ κριστιάν σόϊμπλε κἅ. Παρ' ὀλίγον πρόβλημα, ἐκινδύνευσε, νά δημιουργήσῃ ἥ, μίνι, ἀνταρσία τῆς νεαρᾶς, πορνοστάρ, ΔΗΜΑΡ ἥ ὀποῖα, ἀφοῦ εἶχε πάρει μέρος σέ ὅλες τίς στάσεις καί ὅλες τίς σκηνές, πρός τό τέλος ἀπείλησε ὅτι δέν θά καταπιῇ τά ὐγρά τῶν τριῶν φίλων ἀπό τό ἐξωτερικό μέ τήν παρέμβασιν τῶν πρωταγωνιστῶν οἵ σκηνή ἔγινε ὀλίγον πιό σόφτ καί ἥ μικρή τά κατάπιε ἀδιαμαρτύρητα. 

ΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ - πουλημένοι


Στίχοι: Παύλος Μάτεσις.
Μουσική: Σταύρος Ξαρχάκος.
Ερμηνεία: Νίκος Ξυλούρης & Χορωδία, «Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΛΤΑΣ», 1976.
Πρώτη εκτέλεση: Κώστας Καρράς, «ΚΟΚΚΙΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ», 1974.

Πουλημένοι πουλημένοι
Άλλη στράτα δεν σας μένει
Μνήμα σας προσμένει
Κάσα καρφωμένη.

ΜΑΛΑΚΕΣ ΔΕΞΙΟΙ ΦΑΤΕ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟ..

Έχεις παιδιά; Ψυχή έχεις;


Έχεις παιδιά; Ψυχή έχεις;

Ήταν δεν ήταν 17 η κοπέλα. Το μπόι της μετά βίας ξεπερνούσε το 1.55. Στα κιλά, δεν έφτανε τα 50.

Στεκόταν, στην αρχή αμίλητη και παρακολουθούσε. Ένας μεσήλικας, αδύναμος άντρας που κρατούσε το πανό από τη μία του άκρη, έτοιμος να κλάψει από το θυμό του, ζητούσε μια απάντηση από τους «ημίθεους» της διμοιρίας των Μονάδων Αποκατάστασης Τάξης στο γιατί δεν του επιτρέπουν να ολοκληρώσει τη διαμαρτυρία του πηγαίνοντας προς το ναό της δημοκρατίας, τη Βουλή.

Θέλω να διαμαρτυρηθώ γιατί είμαι άνεργος και δεν έχω να πάρω γάλα στο παιδί μου, έλεγε ο κοινός θνητός.

Το δικαίωμά μου στη διαμαρτυρία, προστατεύεται από το Σύνταγμα, συνέχιζε να λέει, μάλλον μάταια, ο αδύνατος άνδρας, αυτή τη φορά απευθυνόμενος συγκεκριμένα στον ακριανό «ημίθεο» του «τοίχους».

Η μικροκαμωμένη κοπέλα πλησίασε σε απόσταση αναπνοής τον ανέκφραστο ακριανό «προστάτη της τάξης» και ακουμπώντας τον στον ώμο τον ρώτησε:

Έχεις παιδιά;

Βιαιοπραγίες του ιδιοκτήτη του Ξενοδοχείου Πεντελικόν κατά των απλήρωτων εργαζομενων του! (βίντεο)


Πόλεμος στον πόλεμο των αφεντικών!


Κυριακή 21/10/2012, κινητοποίηση των εργαζόμενων του ξενοδοχείου "Πεντελικόν" που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τις 8/2, μαζί με το συνδικάτο Επισιτισμού - Ξενοδοχοϋπαλλήλων και την Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς.
Ο ιδιοκτήτης Χ. Βάρδης βιαιοπραγεί 3 φορές κατά εργαζομένων και μελών του Συνδικάτου.
Και χρωστάμε, και δέρνουμε, είναι φαίνεται τα πιστεύω του.


epitropesdiodiastop

Ορίτζιναλ προς Χρυσή Αυγή: «Ούτε να το σκέφτεστε»


Σε μια κίνηση που θα σηκώσει συζήτηση προχώρησαν οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ στο Περιστέρι.

Άγνωστο πως, κυκλοφόρησε η φήμη ότι η Χρυσή Αυγή, ετοιμάζεται να ανοίξει γραφεία δίπλα στο κτίριο που στεγάζεται η Original.

Με τους οπαδούς των «κιτρινόμαυρων» να βγαίνουν στο δρόμο με ένα πανό, το οποίο, ενδεχομένως να μην αφήνει και πολλά περιθώρια στους ανθρώπους του κόμματος του Μιχαλολιάκου.

Το «Ούτε να το σκέφτεστε» που αναγράφει το πανό, ήταν ένα ...ξεκάθαρο μήνυμα των Αεκτζήδων… Εξάλλου, η Original, από αρκετά παλιά δείχνει πως είναι ένας πολιτικοποιημένος σύνδεσμος, με εντελώς αντίθετη προσέγγιση στα πολιτικά θέματα από αυτή της Χρυσής Αυγής.

Ο Μυστικός Κόσμος των Σούπερ Μάρκετ, τα Φθηνά Προϊόντα & τα Καρτέλ


Του Βίκτωρα Τσιλώνη
 
Τα Σούπερ Μάρκετ με τα Φθηνά Προϊόντα
Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι ο Έλληνας πρέπει να αντιμετωπίσει από τη μία ως πολίτης σήμερα την «22η φορολογική επιδρομή» και από την άλλη ως καταναλωτής τα αφανή καρτέλ που υφαίνουν για τα καλά εδώ και αρκετές δεκαετίες σε τοπικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο τον μύθο της ελεύθερης αγοράς απομυζώντας και το τελευταίο λεπτό του ευρώ που διαθέτει.

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Όταν δεν είσαι βολευτής: Βουλευτής χαρίζει τον μισθό του σε ίδρυμα και τους αστυνομικούς φρουρούς σε ΑΤ της περιοχής του !


 ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΟ Β κεφαλαίο ! 
Όπως αναφέρουν "Τα Νέα", ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς προσφέρει κάθε μήνα το μισθό του (τον δεύτερο) που κερδίζει από τη θέση που κατέχει στον ιδιωτικό τομέα, στον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια "Φλόγα".

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο νεοεκλεγείς Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς μας εκπλήσσει θετικά με τις πρωτοβουλίες του. 
Αρχικά, αρνήθηκε να παραλάβει βουλευτικό αυτοκίνητο και τώρα δεν δέχεται ούτε την προσωπική φρουρά που προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής. 
Αντ' αυτού, ζητά με επιστολή του προς τον αρμόδιο Υπουργό, οι δύο προβλεπόμενοι για την ασφάλειά του αστυνομικοί να προστεθούν στη δύναμη του Α.Τ. Αλιάρτου.
http://news247.gr/

Βίαιος Αύγουστος (Πογκρόμ κατά Ελλήνων μεταναστών ) βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους

 Βίαιος Αύγουστος: Ένα ντοκιμαντέρ για τα πογκρόμ εναντίον των Ελλήνων μεταναστών στο Τορόντο το 1918 Τον Αύγουστο του 1918 ένα πλήθος 50.000 καναδών "πατριωτών" επιδόθηκε για μέρες σε ένα ανελέητο πογκρόμ σε βάρος των ελληνόφωνων μεταναστών της πόλης. Το αποτέλεσμα αυτού του ρατσιστικού πογκρόμ ήταν ο θάνατος αρκετών μεταναστών, μεταξύ των οποίων 29 γυναίκες και 6 ανήλικα παιδιά καθώς και υλικές ζημιές 1.000.000 δολαρίων. Η αφορμές ήταν πολλές.

Καθηγήτρια σε Σαμαρά: "Μιλάς σαν να'σαι ο πρωτοπλαστος"

ΝΟΤΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ: Αυτός είναι που δήλωσε, ότι οι Πακιστανοί στα φανάρια του χαλάνε την αισθητική; Μάλιστα... Μάλιστα...

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Η βία φέρνει βία!

ΤΟ 1967 ΕΒΑΖΑΝ ΖΑΧΑΡΗ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ-2012 ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ ΣΚΟΠΟΥΣ!


ΔΙΕΞΑΓΟΥΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ

Καθώς κλιμακώνεται το κυβερνητικό σχέδιο τρομοκράτησης του εργαζόμενου λαού μας εν όψει του εορτασμού της 28ηςΟκτωβρίου, που βασική του συνιστώσα είναι η έξοδος του Στρατού στους δρόμους της Θεσσαλονίκης προκειμένου «να συνδράμει το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας και να βοηθήσει τους ΜΑΤατζήδες που δε φτάνουν» –αυτά διαδίδουν οι διοικητές των μονάδων της Θεσσαλονίκης που από την Πέμπτη 18/10 έχουν λάβει επείγον σήμα από το Πεντάγωνο να καταρτίσουν λίστες προσωπικού που ένοπλα θα συμμετάσχουν στα μέτρα φρούρησης κατά τη διάρκεια της Στρατιωτικής Παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου.
Ένα περίεργο και για πολλούς προβοκατόρικο γεγονός, ήρθε να ξυπνήσει σε πολλούς, μνήμες από την προετοιμασία της Χούντας των Συνταγματαρχών όταν οι πραξικοπηματίες αξιωματικοί-πράκτορες της CIA και της ΚΥΠ έβαζαν ζάχαρη στα στρατιωτικά οχήματα προκειμένου να τεκμηριώσουν τις φήμες που οι ίδιοι διέδιδαν «περί κινδύνου κομμουνιστικού πραξικοπήματος».

Μάνος Χατζηδάκις:"Ο Νεοναζισμός δεν είναι οι άλλοι"- 87 χρόνια απο την γέννησή του


"Ο νεοναζισμός, ο φασισμός, ο ρατσισμός και κάθε αντικοινωνικό και αντιανθρώπινο φαινόμενο συμπεριφοράς δεν προέρχεται από ιδεολογία, δεν περιέχει ιδεολογία, δεν συνθέτει ιδεολογία. Είναι η μεγεθυμένη έκφραση-εκδήλωση του κτήνους που περιέχουμε μέσα μας χωρίς εμπόδιο στην ανάπτυξή του, όταν κοινωνικές ή πολιτικές συγκυρίες συντελούν, βοηθούν, ενισχύουν τη βάρβαρη και αντιανθρώπινη παρουσία του.

Η μόνη αντιβίωση για την καταπολέμηση του κτήνους που περιέχουμε είναι η Παιδεία. Η αληθινή παιδεία και όχι η ανεύθυνη εκπαίδευση και η πληροφορία χωρίς κρίση και χωρίς ανήσυχη αμφισβητούμενη συμπερασματολογία. Αυτή η παιδεία που δεν εφησυχάζει ούτε δημιουργεί αυταρέσκεια στον σπουδάζοντα, αλλά πολλαπλασιάζει τα ερωτήματα και την ανασφάλεια. Όμως μια τέτοια παιδεία δεν ευνοείται από τις πολιτικές παρατάξεις και από όλες τις κυβερνήσεις, διότι κατασκευάζει ελεύθερους και ανυπότακτους πολίτες μη χρήσιμους για το ευτελές παιχνίδι των κομμάτων και της πολιτικής. Κι αποτελεί πολιτική «παράδοση» η πεποίθηση πως τα κτήνη, με κατάλληλη τακτική και αντιμετώπιση, καθοδηγούνται, τιθασεύονται.

Σκουριές: το νέο Κράτος του Τρόμου



Με το σοκ από την κόλαση που ζήσαμε χθες στις Σκουριές ακόμα υπερβολικά έντονο, βρίσκομαι μπροστά στον υπολογιστή προσπαθώντας να γράψω ένα “κανονικό” άρθρο. Αδύνατον. Δεν μπορώ να βρω τις εκφράσεις, δεν ξέρω αρκετά σχήματα υπερβολής, άλλωστε όσους υπερθετικούς βαθμούς κι αν χρησιμοποιήσω η πραγματικότητα αυτών που συνέβησαν χθες πάλι θα με ξεπερνάει. Οπότε θα τα γράψω απλά, όπως τα... έζησα, και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.
Η χθεσινή πορεία στις Σκουριές ήταν ίσως η μεγαλύτερη που έχει γίνει για τα μεταλλεία και σίγουρα μια από της μεγαλύτερες στην ιστορία της Χαλκιδικής. Πολύ πάνω από δυο χιλιάδες άτομα από όλες τις μεριές της Χαλκιδικής και αρκετοί συμπαραστάτες του αγώνα μας από Θεσ/νίκη, Κιλκίς και Θράκη ήρθαν στην Ιερισσό από όπου ξεκίνησε η αυτοκινητοπομπή για τις Σκουριές. 

Πρόβες εμφυλίου;


Mια μέρα μέτα την διάλυση της διαδήλωσης στο Σύνταγμα, στις 18 Οκτώβρη μέρα γενικής απεργίας, ο γνωστός σκιτσογραφος Στάθης σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε στον eniko.gr θεώρησε ότι το κεντρικό ζήτημα που έπρεπε να σχολιαστεί ήταν η “αγαστή συνεργασία αστυνομίας με κουκουλοφόρους και μπαχαλάκηδες -τους γνωστούς «αγνώστους»- που και τη διαδήλωση διέλυσαν και θα αποτρέψουν τον κόσμο να κατέβει στην επόμενη”… “Το έργο αυτό, δηλαδή την Αστυνομία να παίζει «κλέφτες κι αστυνομικούς» με τους «πελάτες της» διαλύοντας τις διαδηλώσεις, το παρακολουθούμε καθ’ όλην τη διάρκεια της μεταπολίτευσης”. Αφού λοιπόν “Δουλειά της Αστυνομίας είναι να προβοκάρει πάντα τις διαδηλώσεις. Να χτυπά απρόκλητα ή να επινοεί κάθε στρατήγημα που θα «νομιμοποιεί» τη σύγκρουση”, έτσι “Δουλειά της Αριστεράς είναι να αποφύγει πλέον και να αποφεύγει στο μέλλον αυτήν την παγίδα. Ας βρει τον τρόπο”.
Αυτό είναι το καθήκον που προκύπτει για τον Στάθη μετά απ’ όλες αυτές τις σκέψεις. Την άποψη αυτή τη συμμερίζεται κατά κάποιον τρόπο η πλειοψηφία της συντεταγμένης αριστεράς, ίσως και του κόσμου της. Άρα ποιο είναι το ηθικό δίδαγμα: Να αποφεύγουμε τις κακοτοπιές. Γιατί ποτέ δεν ξέρεις, ή θα σε προβοκάρει η αστυνομία ή οι προβοκάτορες. Αλλιώς να μάθουμε να περιφρουρούμε τις διαδηλώσεις. Από ποιους όμως; Μα είναι προφανές από τους προβοκάτορες, που δίνουν το άλλοθι στην αστυνομία να μας διαλύσει. Το μόνο που δεν μας λένε οι Στάθηδες είναι τι γίνεται στην περίπτωση που παρα ταύτα πρέπει να αμυνθούμε στην αστυνομία όταν αυτή μας επιτίθεται με ή χωρίς “προβοκάτορες”. Εκεί χρειάζεται περιφρούρηση; Αμυνόμαστε ή καθόμαστε να μας δείρουν; Σε αυτά οι Στάθηδες δεν ενδιαφέρονται να απαντήσουν. Μόνο σιβυλλικές συμβουλές του στυλ “να αποφεύγει κανείς τις παγίδες”. 

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

ΠΡΟΣΟΧΗ. Διαβάστε και κάτι που δεν θα μάθετε από κανένα καθεστωτικό ΜΜΕ…



Πέτρος Χασάπης 

Oι Ισλανδοί ενέκριναν με δημοψήφισμα το Νέο Σύνταγμα που έφτιαξαν οι πολίτες. Λίγο έως πολύ αρκετοί από εμάς γνωρίζουμε τι έκαναν οι Ισλανδοί και πως διασώθηκαν. Πόσοι όμως από εμάς γνωρίζουν ότι χθες έγινε ένα ακόμα δημοψήφισμα στην Ισλανδία; Πολλοί λίγοι. Κανένα ελληνικό καθεστωτικό ΜΜΕ δεν πληροφόρησε τον ελληνικό λαό για το θέμα αυτό. Ποιος ο λόγος;

ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ.

ΝΟΤΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ : Ο ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΠΙΣΤΑΣ - ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ








Του χαλάει την αισθητική να βλέπει ανθρώπους στα φανάρια. Η θέση της γυναίκας είναι μες στο σπίτι. Και βέβαια ο άνδρας είναι από τη φύση του πολυγαμικός. Ήταν έτοιμος από καιρό ο χρυσαυγίτης της διπλανής ...πίστας.
unfollow
ΠΡΕΖΑ TV

* Καθαρά χέρια δεν τα λες... *

...και που να δείς πώς μυρίζουν τα πόδια απ' τις αρβύλες...

wonderjlawwall

Στέκι Αυτόνομο: Συλλογική Κουζίνα Ανέργων‏

Από αυτή την Τρίτη, 23/10, οι ώρες λειτουργίας της Συλλογικής Κουζίνας Ανέργων αλλάζουν. Από εδώ και στο εξής θα μαγειρεύουμε στις 15:00 και θα τρώμε στις 17:00.

Λίγα λόγια για την Συλλογική Κουζίνα Ανέργων





















Η Κουζίνα Ανέργων αποτελεί συλλογικό εγχείρημα αλληλεγγύης, ζύμωσης, συντροφικότητας και απόδειξη ότι η εργασία μας αξίζει περισσότερο χωρίς αφεντικά. Δεν λειτουργεί και δεν θέλουμε να λειτουργεί με όρους συσσιτίου ή παροχής υπηρεσιών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αρνούμαστε το φαγητό σε άστεγους ή άπορους, αλλά ως ανοιχτή συλλογικότητα με τα μέλη της να συμμετέχουν και να αλληλεπιδρούν ισότιμα μεταξύ τους.

Από την πρώτη μέρα της συλλογικής κουζίνας υπάρχει ένα κουτί ελεύθερης συνεισφοράς, τα έσοδα από το οποίο χρησιμοποιούνται για τις υλικές ανάγκες (τρόφιμα, έξοδα χώρου που μας φιλοξενεί) αλλά και για προπαγανδιστικό υλικό (κείμενα, αφίσες κτλ). Όσα χρήματα μένουν στο ταμείο συζητάμε και αποφασίζουμε πότε και με ποιόν τρόπο θα διατεθούν για κινηματικούς σκοπούς.

Ο αντι-ιεραρχικός τρόπος λειτουργίας της Κουζίνας και η αντίθεση με οποιαδήποτε λογική ανάθεσης ή αντιπροσώπευσης είναι δεδομένα. Αποτελούν και το εχέγγυο ώστε σε μια καθημερινότητα τόσο πολυδιασπασμένη και εξουθενωτική να μπορούμε να διατηρούμε την αξιοπρέπειά μας.

Κάθε Τρίτη, στο Αυτόνομο Στέκι (Ζωοδόχου Πηγής 95-97 και Ισαύρων), μαγειρεύουμε στις 15:00, τρώμε στις 17:00.

Δίκτυο Σπάρτακος: ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ!

28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 Ο ΛΑΟΣ ΠΑΛΕΨΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ-28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012 ΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΤΑ ΛΑΟΥ

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ επιχειρεί να κάνει επίδειξη αυταρχισμού. Το αστικό σύστημα εξουσίας αντιλαμβάνεται το μέγεθος της κοινωνικής οργής και επιλέγει να ακολουθήσει τις πιο ακραίες τρομοκρατικές πολιτικές ενός ξεκάθαρα  ολοκληρωτικού καθεστώτος για να συντρίψει τις κοινωνικές αντιδράσεις και να επιβάλλει τον κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα.
Αυτή τη φορά σχεδιάζει να κατεβάσει τον Στρατό στο δρόμο ενάντια στον Εχθρό λαό!
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, αλλά και με καταγγελίες φαντάρων ήδη προετοιμάζεται το κλίμα με την κατάλληλη προπαγάνδα για την εκτεταμένη παρουσία στρατιωτικών δυνάμεων που θα συμβάλλουν στα μέτρα αποφυγής λαϊκών αντιδράσεων κατά τη διάρκεια της Παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.


Τα Μισθοφορικά τμήματα της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, όχι μόνο διαψεύδουν τις δικαιολογίες περί εκπαίδευσής τους αποκλειστικά για καταστολή πλήθους στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών εκστρατειών εκτός συνόρων, αλλά αποδεικνύονται ως η αιχμή του δόρατος της εφαρμογής των εθνικών και Νατοϊκών δογμάτων Άμυνας-Ασφάλειας, αντιμετωπίζοντας τον αγωνιζόμενο λαό ως Ασύμμετρη Απειλή.

ΤΡΙΚΑΛΑ: ΌΤΑΝ ΕΝΑ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΙΝΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΔΙΚΗΜΑ!

  Ετυχε να ημουν μπροστα στο γεγονος.Περι τις 3:30 τα ξημερωματα χθες στο βραδυ σε ροκ μπαρ στην πλατεια του ΟΤΕ στα Τρικαλα.Εμφανιστηκε ενα συνεργειο μπατσων για τον καθιερωμενο ελεγχο μουσικης(ηχορυπανση).Στην γωνια του μαγαζιου καθοταν 3 συντροφοι τους οποιους τυγχανει να ξερω.Μπρος στην θεα των μπατσων με το μηχανιματακι στα χερια (για την μετρηση του ηχου) οι 3 νεαροι αρχισαν το γνωστο συνθημα:''Μπατσοι.....γουρουνια....δολοφονοι!.''.Αμεσως κινητοποιηθηκε ολος ο "μηχανισμος διαφυλαξης της ηρεμης ζωης της περιοχης".
Πρωτος και καλυτερος ο αρχιμπραβος της πλατειας του ΟΤΕ και τσατσος των μπατσων που ακουει στο ονομα "ΠΑΝΟΣ".Με υφος αυταρχικο ηρθε μεσα στο μαγαζι και αρχισε να λεει στα παιδια:''Kαλα ρε,εγω προσπαθω να τους παω μεχρι το περοπολικο.....και εσεις του βριζετε,Φατε μια μυνηση τωρα 1000 ευρω να καταλαβετε!''.

ΕΑΝ έστω και ΕΝΑΣ από εσάς ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ οποιοδήποτε έγγραφο το οποίο θα επιδοθεί σε συμπολίτη μας για ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ, το όνομά του ΘΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΤΑΙ και θα ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ!


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ANTIΓΡΑΨΤΕ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ!!!
Michael Odysseus Yakoumakis 
Το μήνυμα αυτό απευθύνεται σε:
ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ
ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ
ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΥΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ
ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΟΥ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ
και γενικά σε οποιαδήποτε επαγγελματική κατηγορία εμπλέκεται στο γρανάζι της διαδικασία ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ / ΚΙΝΗΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
Τα ραβασάκια της εφορίας για προκατάσχεση περιουσιακών στοιχείων συμπολιτών μας λόγω ληξιπρόθεσμων χρεών (ακόμη και για 300 ευρώ) έχουν ήδη αρχίσει να καταφτάνουν...

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Αντάρτικο εθνικών οδών!!!

Οργιο λαθροϋλοτομίας στο Πήλιο



Τις καταγγελίες επαναφέρει η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας

Απρόσκοπτα συνεχίζεται η λαθροϋλοτομία στο Πήλιο. Τα δάση αποψιλώνονται εξαιτίας της αδράνειας του Δασαρχείου Βόλου, τονίζει η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, τα μέλη της οποίας σε κάθε δρομολόγιο που κάνουν στο οδικό κύκλωμα του Πηλίου διαπιστώνουν μύριες όσες παραβάσεις.
Φορτηγά κατάφορτα ξύλα, ακόμα και χωρίς πινακίδες, πηγαινοέρχονται χωρίς κανένα έλεγχο. Παράνομες μάντρες καυσόξυλων ξεφυτρώνουν ακριβώς δίπλα στον εθνικό δρόμο. Ξυλεία στοιβάζεται στους δρόμους του Πηλίου, έτοιμη προς μεταφορά, είναι οι περιγραφές των μελών της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας. Διαπιστώθηκε, όπως λένε, αποψίλωση δέντρων ακόμα και δίπλα στον εθνικό δρόμο, αφού η ασυδοσία εντάθηκε εξαιτίας της έλλειψης ουσιαστικών ελέγχων.
Είναι χαρακτηριστικές φέτος οι διαμαρτυρίες των ίδιων των δύο Δήμων του Πηλίου. Ζητήθηκε μάλιστα να δημιουργηθεί δασοφυλακείο στο Πήλιο, αλλά δεν έγινε τίποτα, προσθέτουν

Δεν έχεις “ελληνική ψυχή”; Καλά να πάθεις.

Με αυτή τη δύναμη ψυχής που έχει ο Έλληνας, θα ξεπεράσει την οποιαδήποτε κρίση, έστω και αν υποφέρει τόσο πολύ


Δεν μας έφτανε το «όλοι μαζί τα φάγαμε»
Δεν μας έφτανε η κατασυκοφάντηση όλων των παραγωγικών τάξεων και των συνταξιούχων, πλην βεβαίως των επιχειρηματιών και των τραπεζιτών
Δεν μας έφτανε η ενοχοποίηση και ποινικοποίηση της αντίδρασης, της διαφορετικής φωνής, της κινητοποίησης
Δεν μας έφτανε το αίσθημα αποτυχίας, αναξιοσύνης και αναξιοπρέπειας που βιώνει κάθε απολυμένος, άνεργος, ανασφάλιστος σε αυτή τη χώρα, ο οποίος δεν έχει να ταΐσει τα παιδιά του και πολλές φορές οδηγείται στην αυτοκτονία.
Δεν μας έφτανε το στίγμα του «εθνικού προδότη» για όποιον υπερασπίζεται τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του ανθρώπου και αντιστέκεται σε ό,τι υπερασπίζεται μόνο την ελευθερία των λίγων και του κεφαλαίου
Τώρα πρέπει να αντιμετωπίσουμε και το έλλειμμα «ελληνικής ψυχής».Της ψυχής που, ακριβώς επειδή είναι ελληνική, καταφέρνει να υπερκεράσει κάθε δυσκολία. Της ψυχής που, ενώ ματώνει, επουλώνει τις πληγές και «ξανά προς τη δόξα τραβά».

Η φτώχεια και η πείνα δεν έχουνε πατρίδα

Ανακοίνωση του σωματείου των χαλυβουργών του Ασπροπύργου με αφορμή τις εξελίξεις στο Βόλο



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Το σωματείο των χαλυβουργών του Ασπρόπυργου, πραγματοποίησε Διοικητικό Συμβούλιο σήμερα 19/10/2012 στο εργατικό κέντρο Ελευσίνας.Οι αποφάσεις που ελήφθησαν είναι οι εξής:

1) Να σταλεί στο τύπο η ακόλουθη ανακοίνωση- καταγγελία.
2) Να γίνει Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων την Πέμπτη 25/10/2012 και ώρα 3.00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας.
Πρέπει να δώσετε όλοι το παρόν γιατί οι εξελίξεις είναι πολλές και ραγδαίες. Ειδοποιήστε όπου και όποιον μπορείτε.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ "Η ΕΝΟΤΗΤΑ"
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
19-10-2012

Χωρισμός


Του Πιτσιρίκου




Τα τελευταία χρόνια, πολλοί από εμάς διαπιστώσαμε πως κάποιοι από τους ανθρώπους που συναναστρεφόμασταν ή κάποιοι από τους φίλους μας ήταν εντελώς για τα μπάζα αλλά δεν το είχαμε πάρει χαμπάρι τόσα χρόνια γιατί η επίπλαστη ευημερία κάλυπτε τους σκατοχαρακτήρες τους.

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που έχασαν τη δουλειά τους και διαπίστωσαν πως κάποιοι από τους φίλους τους τους έκαναν παρέα μόνο και μόνο επειδή ήταν κιμπάρηδες και χουβαρντάδες, οπότε –με το πού τελείωσαν τα φράγκα- εξαφανίστηκαν και αυτοί οι φίλοι.


Κάποιοι άλλοι διαπίστωσαν πως το μωράκι τους δεν ήταν η τρυφερή σύντροφος που πίστευαν ότι ήταν αλλά μια τεμπέλα πουτάνα πολυτελείας που έγινε σκύλα μόλις αντιλήφθηκε πως ο μαλάκας που την τάιζε, την έντυνε και την πήγαινε στα μπουζούκια είναι πια ταπί και απελπισμένος.

Αρκετοί άλλοι διαπίστωσαν πως κάποιοι φίλοι τους ήταν φασισταριά αλλά δεν τους είχε δοθεί η ευκαιρία να το δείξουν επειδή ήταν συνέχεια πάνω στα τραπέζια και χόρευαν τσιφτετέλι.