ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Συμπλοκή στον Βόλο με φασίστες, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής τράβηξε όπλο...


πριν κανενα 2ωρο εγινε συμπλοκη στον Βόλο ομάδας συντρόφων και φασιστών. Κατά την διάρκεια της συμπλοκής Πανος Ηλιόπουλος τράβηξε όπλο που λογικά θα κατέχει με άδεια που του έχει χορηγηθεί απο το ευαγες ίδρυμα της ΕΛ.ΑΣ..
Στο σημείο μαζεύτηκε πολύ αστυνομία και έχουν γίνει αρκετές προσαγωγές (πάνω απο 10 ) και απο τις 2 πλευρές...

τελευταίες πληροφορίες λένε ότι τόσο οι αντιφασίστες όσο και οι νεοναζί μαζί με τον Ηλιόπουλο αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σώπα βρε ομαντεόν που υπάρχουν προβοκάτορες!


Αναδημοσιεύει ο Παύλος από το μπλογκ του Ομαντεόν(http://omadeon.wordpress.com/2012/09/28/provocateur-in-athens-demo/)
Στη διαδήλωση της 26ης Σεπτεμβρίου 2012 στην Αθήνα (ημέρα Γενικής Απεργίας) καμμιά δεκαριά νεαροί με μαύρα και κουκούλες πέταξαν δύο μπουκάλες νερού στο… πλήθος (που είμασταν) και πολλοί διαδηλωτές τους γιουχάρανε. Η πρώτη μπουκάλα ίσως και να είχε στόχο κάποιον διαδηλωτή που (πιθανώς) ήδη έκραζε τους νεαρούς, επειδή φορούσαν κουκούλες. Οι  νεαροί  στεκόντουσαν στο αριστερό πεζοδρόμιο, επιδεικτικά… πολεμοχαρείς δίπλα από τη διαδήλωση, όπου είχε φτάσει το μπλοκ της ΟΛΜΕ εκείνη τη στιγμή (και για λίγα λεπτά ακινητοποιήθηκε). Τη δεύτερη μπουκάλα όμως, την είδα έκπληκτος να πετάγεται αστραπιαία προς την κατεύθυνση μιας ταμπέλας που έγραφε “έξω οι νεοναζί” (μόλις εμφανίστηκε) και αστόχησε. Το γιουχάϊσμα από το πλήθος εντάθηκε. Στο video που τράβηξα (και ακολουθεί) ακούγεται μια κυρία να σχολιάζει λέγοντας ότι δεν μπορεί να πέταξε τη μπουκάλα γνήσιος αναρχικόςμόλιςεμφανίστηκε εκείνη η συγκεκριμμένη αντι-ναζιστική ταμπέλαάρα…  εκείνος που πέταξε την μπουκάλα πρέπει ναήταν νεοναζί ο ίδιος (όπως συμφώνησαν και άλλοι παρόντες).
Σιδηρούς Σταυρός σε γερμανικό πηλίκιο 19ου αιώνα

* Νέα Προφητεία! *

ΒΟΛΟΣ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Η διαχείριση του νερού να γίνεται φανερά, με ανοιχτές διαδικασίες και με σεβασμό στη Φύση και τους συνανθρώπους μας, ζητούν κάτοικοι χωριών του Πηλίου που ανήκουν στο Δήμο Βόλου και οι οποίοι δηλώνουν την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΥΑΜΒ και στο ξεπούλημα των νερών σε ιδιώτες. Όπως επισημαίνουν οι κάτοικοι, με αφορμή τις άστοχες ενέργειες της ΔΕΥΑΜΒ να χλωριώσει καθαρά νερά του Πηλίου και την κινητοποίηση που ακολούθησε, έγινε δεκτό το αίτημα να αποσυρθούν οι χλωριωτές και να πραγματοποιηθεί δημόσιος διάλογος για τη διαχείριση των νερών και υπερψηφίστηκε από όλες τις πολιτικές παρατάξεις του Δημοτικού συμβουλίου. Ο δε δήμαρχος Βόλου πρότεινε κλιμάκιο της ΔΕΥΑΜΒ - Δήμου να επισκεφτεί όλα τα ορεινά χωριά και να συζητήσει με τους κατοίκους το ζήτημα των νερών και εντός δεκαπέντε ημερών να συζητηθεί το θέμα σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου με την άμεση συμμετοχή και των κατοίκων των χωριών. «Σήμερα, επτά μήνες μετά από κείνη την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και των πολιτών - κι ενώ η ΔΕΥΑΜΒ συνεχίζει να χλωριώνει το νερό της Πορταριάς - όχι μόνο δεν έχει υλοποιηθεί η απόφαση αλλά βρισκόμαστε μπροστά σε μεγαλύτερα προβλήματα. 

περιφορά του Γέροντα Παστίτσιου στα Εξάρχεια και λαϊκό προσκύνημα[video]


Σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης διεξήχθη η περιφορά του σκηνώματος(τάβλα) του Γέροντα Παστίτσιου σε δρόμους των Εξαρχείων καθώς και στην πλατεία και στο κοινωνικό κέντρο Βοξ.
Η περιφορά του Γέροντα ξεκίνησε από τα γραφεία των Ενθεμάτων επί της Βαλτετσίου και κατέληξε στον πεζόδρομο της Τσαμαδού όπου και εψάλει ακολουθία.
Πλήθος πιστών αλλά και η συγκινητική παρουσία και αντίδραση της νεολαίας της πλατείας έδωσαν τον τόνο στη περιφορά του αγίου. 
Εψάλησαν τα “η θρησκοληψία είναι ένα βίτσιο λευτεριά στον γέροντα Παστίτσιο”, “του Γέροντα η μπεσαμέλ ποτέ της δεν σουρώνει, μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι” και άλλοι ύμνοι της πίστεως του λαού μας.
Η πομπή σταμάτησε εις το Κοινωνικών Κέντρον Κ*ΒΟΞ όπου εκατοντάδες αντιεξουσιαστές προσκύνησαν την εικόνα του Οσίου Προστάτη. Μέσα σε ρίγη συγκίνησης και αναφιλητά, μπάχαλοι, νετσαγεφικοί, αναρχοσυνδικαλιστές, αναρχοκομμουνιστές, μηδενιστές, χουλιγκάνοι, ρεφορμιστές, συμβουλιακοί, αυτόνομοι, κολλεκτιβιστές, ευρωκομμουνιστές, Λουξεμπουργκικοί, Τροτσκιστές, Μουλούδες, Συριζοχαλαροί, σοσιαλδημοκράτες, ευρωπασιφιστές διαταξικοί, επαναστάτες και κηπουροί, σερβιτόροι και τρανσέξουαλ, στοιχουργοί και τσιλιαδόροι, γυμναστηριακοί και ζογκλέρ, χωρισμένοι και αγάμητοι, τελειωμένοι και πρωτάρηδες, πρεζάκηδες και διαβασμένοι  ακολούθησαν τον Γέροντα Παστίτσιο προς το θείο φως της εξ αποκαλύψεως μιας και μοναδικής αλήθειας:

Ζυμαρικά Ή Τέφρα !!!

Δείτε το βίντεο…

[6η Αντιρατσιστική Γιορτή Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών και Κίνησης "Απελάστε το Ρατσισμό"]


6η Αντιρατσιστική Γιορτή του Κυριακάτικου...6η Αντιρατσιστική Γιορτή
του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών
& της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό»

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ
ΛΟΦΟΣ ΚΟΛΩΝΟΥ (Οδός Ιωαννίνων & Καπανέως)

Έλληνες και μετανάστες εργαζόμενοι:
Κοινά όνειρα, ίδιοι εχθροί, κοινός αγώνας


Η 6η Αντιρατσιστική Γιορτή του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών και της Κίνησης “Απελάστε το Ρατσισμό” ανοίγει τις πύλες της το Σαββατοκύριακο 29 & 30 Σεπτέμβρη και θα είναι για πρώτη χρονιά διήμερη.
Μια ξεχωριστή συνάντηση συνύπαρξης και αλληλεγγύης, αντίστασης και κοινού αγώνα ντόπιων και μεταναστών, απέναντι στον ρατσισμό, τις φασιστικές επιθέσεις και τη μνημονιακή εξαθλίωση της ζωής μας. Με συζητήσεις, συναυλίες, προβολές, δρώμενα, εκθέσεις φωτογραφίας, αφίσας και βιβλίου, παιδότοπο, μπαρ και γεύσεις από τον κόσμο.
Με τη συμμετοχή δεκάδων μεταναστευτικών και προσφυγικών οργανώσεων, σωματείων εργαζομένων, κινήσεων δικαιωμάτων, λαϊκών συνελεύσεων και τοπικών πρωτοβουλιών.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ

Τα LIVΕ:

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Οι Έλληνες λαθρομετανάστες της Αυστραλίας-Νηστικοί, άστεγοι και χωρίς ρούχα!


Μεταπολεμικές εικόνες με ανθρώπους απελπισμένους και νηστικούς για μέρες. Εικόνες που είχαν μάθει μόνο από διηγήσεις ή ταινίες, είδαν με τα μάτια τους οι Κρητικοί δεύτερης γενιάς της Μελβούρνης της Αυστραλίας που ήρθαν αντιμέτωποι με ένα νέο κύμα μετανάστευσης – ίσως πιο σκληρό από αυτό της δεκαετίας του ’60.Και αυτό δεν ήταν το μόνο χαστούκι. Υπήρχε και άλλο πιο δυνατό, αφού οι  Έλληνες – κυρίως αυτοί  που έφυγαν από εδώ με ένα εισιτήριο στο χέρι – αντιμετωπίστηκαν από τις Αρχές της Αυστραλίας , όχι ως μετανάστες , αλλά ως λαθρομετανάστες.
Όπως δηλαδή αντιμετωπίζει η πλειοψηφία των χωρών, και η Ελλάδα,  τους Ασιάτες, τους Πακιστανούς και τους Ινδούς. Σε αυτή τη θέση βρέθηκαν οι Έλληνες στην Αυστραλία, που πήγαν για ένα καλύτερο αύριο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία 12.000 Έλληνες τα τελευταία περίπου δυο χρόνια, μεταξύ αυτών και 500 Κρητικοί,  κούνησαν  το μαντήλι του αποχαιρετισμού προς τη χώρα και μετανάστευσαν. Εκατοντάδες  αιτήματα  βοήθειας  για μια δουλειά έφτασαν στο email του Παγκρήτιου Συλλόγου Κρητών και δεκάδες ήταν τα τηλεφωνήματα που έγιναν.

"Εδώ Φακελάκι": Ένα site που καταγγέλεις φακελάκια και ιστορίες διαφθοράς


Ένα κίνημα πολιτών στο Διαδίκτυο, 40 ιστορίες διαφθοράς, 24.550 ευρώ σε «φακελάκια». Με τη διαφθορά στις υπηρεσίες να κυριαρχεί, το κίνημα «Έδωσα Φακελάκι», μία μη κερδοσκοπική ψηφιακή πλατφόρμα, δημιουργήθηκε για να τιθασεύσει το φαινόμενο, παρουσιάζοντας καταγγελίες πολιτών που αναγκάστηκαν να δώσουν «φακελάκι».


Στην ιστοσελίδα www.edosafakelaki.org, οι πολίτες μπορούν να αναφέρουν τη φύση, τον αριθμό, τον τρόπο, τον τύπο, το χώρο, τη συχνότητα και τις αξίες πράξεων διαφθοράς. Οι καταγγελίες γίνονται ανώνυμα.

Μέχρι στιγμής στην ιστοσελίδα φιλοξενούνται 40 ιστορίες διαφθοράς, βάσει των οποίων τα σύνολο των χρημάτων που έχει δοθεί για «φακελάκι» ξεπερνά τις 24.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν γίνει στην ιστοσελίδα νούμερο ένα στη διαφθορά υπηρεσία είναι τα νοσοκομεία σε ποσοστό 47,5%. Τη δεύτερη θέση με 40% κατέχουν τα διπλώματα οδήγησης και ακολουθούν οι εφορίες με 5%, η Πολεοδομία, οι δήμοι και το υπουργείο Υγείας με 2,5%.

Οι περισσότερες καταγγελίες έγιναν από την Αθήνα (47,5%), ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ανατολική Αττική με 12,5%.

ΑΙΣΧΟΣ:ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΣΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

-ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ Η ΕΛ.ΑΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΙ,ΔΗΘΕΝ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΟΝΤΑΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ.
ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΕΦΗΒΩΝ ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ,ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΗΡΑΝ ΜΙΖΕΣ ΑΠΟ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ,ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΛΑΜΟΓΙΑ .
ΑΛΗΤΕΣ

Στη δημοσιότητα δόθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., ύ στερα από σχετικές εισαγγελικές διατάξεις, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες των εννέα ατόμων που συνελήφθησαν στη διάρκεια των επεισοδίων στην πανελλαδική απεργία της Τετάρτης.
Εις βάρος των παραπάνω ασκήθηκε ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εκτέλεσης βιαιοπραγιών, στο πλαίσιο διατάραξης της κοινής ειρήνης, από άτομα με καλλυμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου και της κατοχής εκρηκτικών βομβών.
Η δημοσιοποίηση αποσκοπεί κυρίως στην εξακρίβωση τυχόν τέλεσης άλλων αδικημάτων από τους ίδιους.
Σημειώνεται ότι πριν και κατά τη διάρκεια των προχθεσινών συγκεντρώσεων και πορειών, συνελήφθησαν συνολικά 23 άτομα από τα οποία τα 10 είναι ανήλικοι.


ΠΡΕΖΑ TV

να λυπαστε ενα εθνος…


Πάντα διαχρονικό & επίκαιρο σε αυτό τον τόπο
22-03-2012, 28-09-2-012
...να λυπαστε ενα εθνος που φορα ενα ρουχο που δεν το εχει υφανει, που τρωει ψωμι που δεν το εχει θερισει και πινει κρασι που δεν εχει τρεξει απο το πατητηρι του….να λυπαστε ενα εθνος που ονομαζει ενα βιαιο ανθρωπο ηρωα….να λυπαστε ενα εθνος που περιφρονει το παθος του στο ονειρο κι ωστοσο γινεται σκλαβος στο ξυπνιο του…να λυπαστε ενα εθνος που δε σηκωνει τη φωνη του και δε ξεσηκωνεται παρα μονο οταν ο λαιμος του βρισκεται αναμεσα στο σπαθι και την πετρα….να λυπαστε ενα εθνος που ο κυβερνητης ειναι αλεπου, ο φιλοσοφος του ταχυδακτυλουργος και η τεχνη του, τεχνη μπαλωματος και μιμικης….να λυπαστε ενα εθνος που υποδεχεται τον καινουργιο κυβερνητη με σαλπιγκισματα και τον αποχαιρετα με γιουχαισματα, για να καλοσωσορισει και παλι καποιον αλλο με σαλπιγκισματα….να λυπαστε ενα εθνος που οι σοφοι του ειναι βουβοι απο τα χρονια και που οι δυνατοι του αντρες ειναι ακομα στη κουνια….να λυπαστε ενα εθνος που ειναι χωρισμενο σε κομματια και που καθε κομματι θεωρει τον εαυτο του ενα εθνος……..
[Χαλίλ Γκιμπράν, Ο κήπος του προφήτη]

Ο Κώστας θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε από εμάς…


Ο Κώστας είναι ένας από τους πολλούς και πολλές που την Κυριακή 9 Σεπτέμβρη ανεβήκαμε στο δάσος των Σκουριών για να υπερασπιστούμε τη γη και την ελευθερία από το χρυσό θάνατο και το αδηφάγο τέρας των πολυεθνικών.

Ο Κώστας τραυματίστηκε από τα δεκάδες χημικά που έριχναν σε ευθεία βολή οι δυνάμεις καταστολής ενάντια στους διαδηλωτές και τις διαδηλώτριες. Δεν ήταν ο μόνος, αλλά ήταν αυτός που τραυματίστηκε βαρύτερα, καθώς υπέστη ρήξη σπλήνας και αφαίρεσή της μετά από εγχείρηση.

Ο Κώστας εξακολουθεί να νοσηλεύεται, καθώς υποβλήθηκε σε δεύτερη εγχείρηση για αφαίρεση υγρού.

Δεν περιμένουμε την «ευαισθητοποίηση» κάποιου εισαγγελέα για τη δολοφονική επίθεση με πρόθεση που συνιστούν οι συστηματικές ριπές από τις δυνάμεις καταστολής με ευθείες βολές ενάντια σε διαδηλωτές και προς το δάσος με εξοπλισμό ο οποίος από τους κατασκευαστές του αναφέρεται σαφώς ότι επιτρέπεται να χρησιμοποιείται μόνο σε βολές υπό γωνία (γιατί αλλιώς μπορεί να προκαλέσει βαρύτατους τραυματισμούς) και σε συγκεκριμένα πεδία (καθώς μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιές).

Περί βίας – Ποιος φτιάχνει την αλήθεια;


του Ιουλιανού
Τις τελευταίες μέρες από όλες τις λέξεις του συρμού, η βία είναι μάλλον αυτή που είχε την μεγαλύτερη πέραση στα ΜΜΕ, ιδιοκτησίας των εργοληπτών δημοσίων έργων και εφοπλιστών.
Με ηγεμονικό ύφος και με την δικαιωματική αυθεντία του πεφυσιωμένου, οι δημοσιογραφικές πένες του Πρετεντέρη και του Κασιμάτη σε αγαστή σύμπνοια και με παιδαγωγικές απλουστεύσεις ταυτίζουν, σχετίζουν και ενοχοποιούν «κουκουέδες, συριζαίους, χρυσαυγίτες (που) όλοι τους βλάπτουν τη δημοκρατία εξίσου»
Την δημοκρατία που σύμφωνα με τον βιαίως «αντιστασιακό» στα νιάτα του και Πρόεδρο της Δημοκρατίας στα γεράματά του Παπούλια:
«..επιχειρεί μια βίαια μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος με βαρύ οικονομικό και κοινωνικό κόστος. Η ανεργία προσεγγίζει το απαράδεκτο ποσοστό του 25%, ενώ η ανεργία στους νέους κινείται στο εφιαλτικό 54%…»
Η παραπάνω διαπίστωση του Προέδρου της Δημοκρατίας επιβεβαιώνει τις καταφανείς πνευματικές αναπηρίες των δυο δημοσιογράφων μια και ο προστάτης των θεσμών παραδέχεται την οργανωμένη βία του κράτους ταυτόχρονα με τα ταξικά χαρακτηριστικά που ασκεί απέναντι σε πολίτες και κουρελιάζει τα ιδεώδη της πολιτικής αρετής των δημοκρατικών υφισταμένων του που ασκούν την εξουσία, που κατατυραννεί και εκμηδενίζει τον εργαζόμενο, αφού τον καθιστά άνεργο. Και η ανεργία, ο αποκλεισμός δηλαδή από το δικαίωμα της εργασίας, επιφέρει και αποκλεισμό από την οικονομική ζωή. Σε αυτό το στάδιο, η εξαθλίωση, η πείνα, η καταπίεση, ο φόβος, ο καταναγκασμός και η καταδίκη που επιβάλει ο νόμος, άγρια βίαια και καταπιεστικά, είναι πολιτική βία. Η ανεργία αφοπλίζει ηθικά και συντρίβει φυσικά το άτομο.

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Τι διακυβεύεται στις προεδρικές εκλογές της Βενεζουέλας / Qué se juega en Venezuela en las elecciones presidenciales



La JornadaYannis Tsal 

Με την ευκαιρία των βενοζολάνικων εκλογών σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, αναδημοσιεύουμε –στα ισπανικά– ένα πολύ αξιόλογο άρθρο τουMarcos Roitman Rosenmann στην έγκυρη μεξικανική εφημερίδα La Jornada. Προς ενημέρωση και των μη ισπανόφωνων αναγνωστών, μεταφράζουμε στα ελληνικά τα πιο σημαντικά σημεία.

Απομένει λιγότερο από ένας μήνας και όλα δείχνουν ότι ο θρίαμβος του Ούγκο Τσάβες δεν αμφισβητείται. Πέραν του πολέμου των δημοσκοπήσεων, όλα τα χαρτιά έχουν ανοιχτεί. Παρόλα αυτά, αξίζει τον κόπο να ανακεφαλαιώσουμε. Πάντα υπάρχει πιθανότητα απρόοπτων. Σ’ αυτές τις εκλογές, διακυβεύεται αν η Βενεζουέλα θα συνεχίσει στο λαϊκό, πατριωτικό, αντιϊμπεριαλιστικό και δημοκρατικό δρόμο που πρωτομπήκε το 1998. Αλλά επιπλέον τίθεται η πρόκληση να κάνει ένα γιγάντιο βήμα στην οικοδόμηση ενός περιφερειακού σχεδίου του οποίου το οργανόγραμμα δεν περιλαμβάνει τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αν κερδίσει ο υποψήφιος της δεξιάς, η επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς είναι σίγουρη. Η βενεζουελανή αντιπολίτευση, σήμερα συστρατευμένη γύρω από τον Ενρίκε Καπρίλες, δε βλέπει την ώρα να απαλλαγεί από όλα όσα έχουν τη σφραγίδα του Τσάβες και της μπολιβαριανής διαδικασίας. 

Nα δοθεί ένα τέλος!


Με τους ειρηνικούς διαδηλωτές που αμαυρώνουν τις πορείες !