ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Η καλύτερη τελετή έναρξης όλων των εποχών


Πολύ πετυχημένη ήταν η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, αφού έδειξε με τον καλύτερο τρόπο την παρακμή της Μεγάλης Βρετανίας και της ανθρωπότητας, σε αντίθεση με την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας που σε έκανε να πιστεύεις πως η Ελλάδα διαπρέπει ενώ ήταν ήδη με το ένα πόδι στον τάφο.

ΠΕΡΙ ΣΤΡΑΤΟΥ

Αυτή η φωτογραφία δεν λέει να μου φύγει από το μυαλό…


[Αναδημοσίευση απο http://eksapodo.wordpress.com]
… απ’ όταν την πρωτοαντίκρυσα, πριν αρκετό καιρό, στο οπισθόφυλλο του βιβλίου “Η Σκιά της Σκιάς” (εκδ. Άγρας, 1996), ενός πολιτικο-αστυνομικού μυθιστορήματος του Πάκο Ιγκνάσιο Ταΐμπο ΙΙ, που η υπόθεσή του εκτυλίσσεται στο μετεπαναστατικό Μεξικό του ’22.
Ο εικονιζόμενος τύπος είναι ο Φορτίνο Σαμάνο, υπολοχαγός του Ζαπάτα, αγνώστων λοιπών στοιχείων πέραν του γεγονότος ότι αυτή η στιγμή είναι η τελευταία του! Σε λίγα δευτερόλεπταεκτελέστηκε από τον Ομοσπονδιακό στρατό! Η φωτογραφία, που τραβήχτηκε από το φακό τουAgustin Victor-Casasola το 1917, τον απεικονίζει να καπνίζει το τελευταίο πούρο του μπροστά ακριβώς από τον τοίχο της εκτέλεσης, ελάχιστα πριν ακουστεί το μοιραίο “Πυρ!“.

Σκάστε κροκόδειλοι


Και αφού αποκλείστηκε η Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες γεμίσαμε κροκοδείλους. Από τον Τσακνή μέχρι "αριστερα" έντυπα και κάθε λογής ιντελεκσουαλ μαϊντανό.

Θα σας το κάνω λιανά ρε κακομοίρηδες. ΣΤΟ ΜΠΟΥΤΣΟ ΜΟΥ. Μην φοβάστε εκφραστείτε, πείτε για μια φορά αυτό που σκέφτεστε στη ζωή σας φαρισαίοι. Δεν με ενδιαφέρει αν μας εκπροσωπήσει αυτή ή κάποια άλλη. Τα ονόματα μου είναι αδιάφορα καθώς και οι διακρίσεις.

Ρε μαλάκα μικροαστε πόσες φορές την πλήρωσες ακριβά για μια μαλακία που είπες; Αλλά το χειρότερο είναι όταν την πληρώνεις για κάτι που δεν είπες. Καλά να πάθει είπε την μαλακία της και την πλήρωσε. Τελος.

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Να σας κάνω μια πίπα, κύριε;



Προσοχή: Το κείμενο που ακολουθεί είναι αυστηρώς (επαναλαμβάνω ΑΥΣΤΗΡΩΣ) ακατάλληλο για ανηλίκους

Θεατρικό μονόπρακτο δρόμου

ΠΡΟΣΩΠΑ:  Ηλίας
                     Οδηγοί 1, 2, 3, 4, 5, 6
                     Γυναίκα

(Το φανάρι σε ένα μεγάλο αστικό δρόμο. Από κάτω του δεν περιμένει κάποιος κουτσός Πακιστανός ή Αφγανός ή Ουρουγουανός ούτε κάποιος αθίγγανος, αλλά ένας «κανονικός» άνθρωπος. Ο Ηλίας, λευκός, αρτιμελής, Έλληνας, φρεσκοξυρισμένος και με καθαρά ρούχα. Μόλις ανάβει το κόκκινο πλησιάζει το πρώτο αυτοκίνητο. Ανοίγει την πόρτα του οδηγού και σκύβει προς τον καβάλο του.)

Πάμε μνημόσυνο;


Την Κυριακή 29 Ιουλίου και ώρα 9 π.μ. στο Ελαιοχώρι Αχαΐας η Τ.Ο. γνωστου "κόμματος"/συμμορίας πακιστανών, τελεί μνημόσυνο στον Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων στον μεγάλο Γεώργιο Παπαδόπουλου.  Διάσημα μέλη του "κόμματος" θα μοιράζουν κόλυβα και το mein campf ή το Τομεας G(πραγματικό διαμάντι της λογοτεχνίας) σε συμβολική τιμή.

Να είστε όλοι εκεί ελπίζουμε να μοιράσουν και κωλόχαρτο γιατί σύμφωνα με πληροφορίες κάποιοι θα θέλουν να χέσουν.

Εμεις να ευχηθούμε καλή αντάμωση στα παιδιά με το μεντορά τους. Συγγνώμη συγκινούμαι εύκολα, δεν μπορώ να γράψω άλλο...



tro-mpa-xtiko

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ




"Χαρτοποιία Θράκης"-Diana: Πήρε τις επιδοτήσεις, άφησε απλήρωτους τους εργαζόμενους, κήρυξε πτώχευση και… μεταφέρθηκε στη Βουλγαρία...

Αυτήν την είδηση δεν την έπαιξαν ποτέ τα δημόσια και ιδιωτικά κανάλια της «ελεύθερης ενημέρωσης», που προσφέρουν αφειδώς τις υπηρεσίες τους στους «καλούς» βιομήχανους, συκοφαντούν και χτυπούν με λύσσα κάθε  απεργιακό αγώνα και φορτώνουν στις πλάτες  των «κακών» εργατών τις ευθύνες για το κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων.

Εκμεταλλεύτηκε τα οφέλη του αναπτυξιακού νόμου για τη Θράκη, που σημαίνει είσπραξη πολλών εκατομμυρίων από κρατικές επιδοτήσεις. Άφησε για πολλούς μήνες απλήρωτους τους εργαζόμενους, εξαντλώντας κάθε περιθώριο που του προσφέρουν οι αντεργατικοί νόμοι που ψήφισαν οι  τελευταίες κυβερνήσεις. Συνέχισε να τους  κοροϊδεύει πως δίνει μάχη για να κρατήσει το εργοστάσιο ανοιχτό, ενώ δρομολογούσε τις διαδικασίες για να κηρύξει πτώχευση Και λίγο πριν το κάνει, μεταβίβασε με ιδιωτικό συμφωνητικό (!) το εμπορικό σήμα της εταιρείας του σε άλλη θυγατρική του ομίλου του… στη Βουλγαρία!

Η ελευθερία της έκφρασης

Του πιτσιρίκου



Η απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής να αποκλείσει την Βούλα Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου -εξαιτίας ενός σχολίου στο twitter που θεωρήθηκε ρατσιστικό- άνοιξε μια συζήτηση για την ελευθερία της έκφρασης, για το τι είναι ρατσιστικό και τι όχι, για το αν επιτρέπεται να λέμε ρατσιστικά ανέκδοτα, και για την υποκρισία των Ελλήνων που εκδηλώθηκε στο πρόσωπο της πρωταθλήτριάς μας. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, αυτή η συζήτηση είναι λανθασμένη και εκ του πονηρού. Άλλο πράγμα συμβαίνει εδώ.


Αυτό που συνέβη με το σχόλιο της κυρίας Παπαχρήστου αποκαλύπτει κάτι που κανείς δεν μοιάζει να θέλει να συζητήσει: ποιοι έχουν σήμερα το δικαίωμα να εκφράζονται ελεύθερα και ποιοι όχι.

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

ΡΕΜΠΕΤΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΡΟΪΚΑΣ


Tου ΠΕΡΙΚΛΗ ΚΟΡΟΒΕΣΗ*
Η ι­στο­ρία του χρέ­ους εί­ναι έ­να σχέ­διο για να με­τα­τρα­πεί η Ελλά­δα σε α­ποι­κία. Και ό­ταν αυ­τός ο λαός φτά­σει στην α­πό­λυ­τη ε­ξα­θλίω­ση και πτω­χεύ­σει το κρά­τος, για­τί ε­κεί μας ο­δη­γεί η Τρόι­κα Εσω­τε­ρι­κού, τό­τε,σύμ­φω­να με το αγ­γλι­κό δί­καιο, ή κά­θε πλου­το­πα­ρα­γω­γι­κή πη­γή της χώ­ρας θα πε­ρά­σει στα χέ­ρια των πι­στω­τών. Και μπο­ρού­με να φα­ντα­στού­με τι μπο­ρεί να εί­ναι αυ­τά. Από δη­μό­σια-κοι­νή πε­ριου­σία του λα­ού μέ­χρι πε­τρέ­λαιο και ο­ρυ­κτό πλού­το. Και α­κό­μα, α­πό αρ­χαιο­λο­γι­κούς χώ­ρους μέ­χρι νη­σιά φι­λέ­τα.
Αν ρί­ξου­με μια μα­τιά στην ι­στο­ρία της α­ποι­κιο­κρα­τίας και ει­δι­κά της Γερ­μα­νίας πριν α­πό τον Α΄ Πα­γκό­σμιο Πό­λε­μο, θα δού­με πολ­λές ο­μοιό­τη­τες με την πο­λι­τι­κή της Μέρ­κε­λ, χω­ρίς αυ­τό να ση­μαί­νει πως τα άλ­λα α­ποι­κιο­κρα­τι­κά κρά­τη ή­ταν κα­λύ­τε­ρα. Κα­τά σύ­μπτω­ση, ό­λα τα πρώην α­ποι­κιο­κρα­τι­κά κρά­τη εί­ναι ο ση­με­ρι­νός α­νε­πτυγ­μέ­νος Βορ­ράς. Ολό­κλη­ρη την Αφρι­κή την κό­ψα­νε σαν πί­τσα, δια­λύ­σα­νε προ­η­γού­με­να κρά­τη, κά­να­νε και­νούρ­για, δώ­σα­νε ευ­ρω­παϊκά ο­νό­μα­τα και βά­λα­νε τους α­ντί­στοι­χους Σα­μα­ρά­δες, Βε­νι­ζέ­λους, Κου­βέ­λη­δες να κυ­βερ­νή­σουν.

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Στελλάκης Περπινιάδης-Το καλοκαίρι τώρα


Αισχρή επίθεση της Χρυσής Αυγής κατά των φαντάρων


Με ολοσέλιδο ανυπόγραφο άρθρο του εντύπου «ΣΤΟΧΟΣ» που διαδίδει ότι «πρωτεύουσα της Ελλάδας είναι η Κωνσταντινούπολη», η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ επιτίθεται στον έφεδρο συνάδελφο που υπηρέτησε στην ΕΛΔΥΚ και διώκεται για κατασκοπία. Ακόμη και ο τίτλος του κειμένου είναι ενδεικτικός των άτιμων μεθόδων της νεοναζιστικής οργάνωσης «ΕΦΤΙΑΞΕ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΖΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ. ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΟΙ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ».

Με ψέματα λοιπόν, αφού με σχετική μας ανακοίνωση, γνωστή στη Χρυσή Αυγή,  ενημερώσαμε για τα όσα δήλωσε στην Στρατιωτική Δικαιοσύνη ο συνάδελφος, σύμφωνα με τα οποία «στις 21/12/2010 συνέταξα στο φόρουμ www.thiteia.org το συνημμένο άρθρο».