ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Με αφορμή τη φετινή κινητοποίηση για την ελεύθερη κατασκήνωση



















της Νέλλης Ψαρρού

Με αφορμή τη φετινή κινητοποίηση για την ελεύθερη κατασκήνωση, αλλά και το Καραβάνι για την ελεύθερη κατασκήνωση, έχουν ξεκινήσει πολλές συζητήσεις με ποικίλο και διαφορετικό περιεχόμενο. Αυτό που ξαφνιάζει(;) δυσάρεστα είναι η αναπαραγωγή συγκεκριμένων νοοτροπιών ή και ψευδοεπιχειρημάτων που, εν πολλοίς, συναντάμε ενάντια σε κάθε κίνηση -ατομική ή συλλογική- που αναζητά την Ελευθερία – τα πρόσφατα παραδείγμα είναι και πολλά και πολύ (πιο) επώδυνα.

Σε αυτό το άρθρο, μέσα από την πληθώρα απόψεων και επιχειρημάτων, θα επιλέξω να ασχοληθώ με ένα συγκεκριμένο τύπο επιχειρηματολογίας, αυτήν που καταγγέλει τον ελεύθερο κατασκηνωτή ως ρυπαντή και καταστροφέα της φύσης. Η επιλογή αυτή πηγάζει όχι από την αξιολόγηση του επιχειρήματος αυτού ως περισσότερο σημαντικού από άλλα, αλλά ως εκείνου που συναντάμε σε όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους, ανεξαρτήτως ιδεολογικής τοποθέτησης, αλλά και ως εκείνου που συγκεντρώνει το κύριο χαρακτηριστικό των ενορχηστρωμένων επιθέσεων στους ανθρώπους που διεκδικούν: τη μετατροπή του θύματος σε θύτη.

Νέο είδος προς εξαφάνιση – ή Ποινικοποίηση της Ρύπανσης

Το ψυχογράφημα του Κασιδιάρη από τον Κλεάνθη Γρίβα. (Ηχητικό)


Ενδιαφέρον έχουν οι απόψεις του ψυχίατρου Κλεάνθη Γρίβα για τα άτομα που στελεχώνουν τις νεοναζιστικές συμμορίες.
Μετά το γνωστό επεισόδιο με πρωταγωνιστή το στέλεχος της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος στην διαδικτυακή ραδιοφωνική του εκπομπή ζήτησε την προσέγγιση του Κ. Γρίβα στο νεοναζιστικό φαινόμενο.

Στο βίντεο παρακολουθούμε τις εκτιμήσεις του γνωστού ψυχίατρου που αναφέρθηκε κύρια στην ψυχοσύνθεση των ατόμων που συμμετέχουν ενεργά στις νεοναζιστικές συμμορίες.
 

Ακόμα ένα βίντεο που δεν έδειξαν τα κανάλια

Η καλύτερη απόδειξη πως το επάγγελμα του δημοσιογράφου είναι για τους καλύτερους.


pitsirikos

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΑΥΡΙΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 7ΜΜ,ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ


  

ΒΟΛΟΣ- Σοβαρή καταγγελία για μισθούς "γαλέρας" σε κατάστημα εστίασης

Αγαπητοί συμπολίτες γειά. Με λένε Γιώργο, είμαι 30 χρόνων, άνεργος από το 2010 
με πτυχίο και μάστερ. Το μόνο "επάγγελμα" με μαύρα λεφτα και χωρίς ένσημα βέβαια, που ευκαιριακά είναι διαθέσιμο είναι σερβιτόρος 2ήμερος ή 3ημερος, ντελιβεράς και σικιουριτάς.


Θέλω να καταγγείλω το εξής: Εχει γινει μόδα πιά να βάζουν σωρηδόν αγγελίες στα τοπικα μέσα διάφοροι και διάφορες για σέρβις, κουζίνες κλπ κλπ. Σου κλείνουν ραντεβού, πας, σε ρωτάνε κάτι τύποι και τύπισες άσχετοι με το επάγγελμα, διάφορες χαζομάρες και βλακείες και ξαναπάς για 2η φορά (μετά από διαλογή ) για δοκιμή! Αφού "βγεί" το 2ήμερο η το 3ημερο (βλέπε Αγίου Πνεύματος) σου λένε πάρε 40 ευρώ και μην ξανάρθεις για δουλειά. Αυτό ακριβώς έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο σε μαγαζί των Λεχωνίων ονόματι"ΚΑΡΝΑΓΙΟ" όπου μας μάζεψαν από αγγελία για συνέντευξη κατά ομάδες. 

αφιερωμένο στον μαλάκα ελληνάρα μικροαστό


«Όταν ήρθαν να πάρουν τους τσιγγάνους δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν τσιγγάνος.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν κομμουνιστής.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν Εβραίος.
Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσει.»
Μπ. Μπρέχτ

Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΜΑΧΑΙΡΙΟΥ


Ναζί πετάει ποτήρι. Ναζί χτυπάει γυναίκα. Μπροστά στις κάμερες. Σοκαριστήκατε; Τι; Δεν άκουσα. Τώρα; Τόσο καιρό η συμμορία της Χρυσής Αυγής μαχαίρωνε μετανάστες, φοιτητές, ανθρώπους που ντύνονται διαφορετικά. Η υποκρισία των ΜΜΕ μετά το σημερινό περιστατικό στον ΑΝΤ1, όπου ο υπόδικος Ηλίας Κασιδιάρης επιτέθηκε στην Κανέλλη γρονθοκοπώντας την, συμπυκνώνεται στο ότι τα κανάλια ανακάλυψαν πως η Χ.Α. εκτρέφει τραμπούκους και ναζιστές. 
Αν την “ευαισθησία” τους την έδειχναν νωρίτερα παρουσιάζοντας δεκάδες περιστατικά επιθέσεων και βίας από μέλη της Χ.Α., μπορεί ο μέσος βλάκας ψηφοφόρος να μην τους είχε ψηφίσει ποτέ. Ωστόσο δεν ξεχνώ, την ευνοϊκή συμπεριφορά που έτυχαν οι εκπρόσωποί της σε συνεντεύξεις και εκπομπές. Ο Θεοδωράκης στους “Πρωταγωνιστές” του, ο Τράγκας στο Extra 3 και το περιοδικό του, ο Θέμος που τους έλουσε με lifestyle χρυσόσκονη, ο τρόπος που τους έθεταν ερωτήσεις σε δελτία ειδήσεων: “Να σας ρωτήσω, είστε ναζιστές;”. “Όχι είμαστε εθνικιστές”. “Α, μάλιστα”. Όλοι οι δημοσιογράφοι που πέφτουν από τα σύννεφα και καλά, είχαν ένα σωρό στοιχεία, ενδείξεις, αποδείξεις, ίχνη από τα ίδια τα φασισταριά για να τους στριμώξουν και δεν το έκαναν. Η αντιμετώπιση της Χ.Α. είχε σκοπό να την “ξεπλύνει” από τα φασιστικά της διαπιστευτήρια. Όπως το έκαναν μεμονωμένα πχ για τον Βορίδη.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ME TON HΛΙΑ ΚΑΣΗΔΙΑΡΗ

Δήλωση Προκόπη Παυλόπουλου


Πολύ άσχημη εντύπωση προκάλεσε η στάση του Προκόπη Παυλόπουλου κατά τη διάρκεια της επίθεσης του Ηλία Κασιδιάρη κατά της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου, αφού ο κ. Παυλόπουλος δεν σηκώθηκε καν από την καρέκλα του και παρακολουθούσε ατάραχος σαν Βούδας.


Πριν από λίγο, ο Προκόπης Παυλόπουλος έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, κάνοντας την εξής δήλωση:

«Δεν σηκώθηκα από την καρέκλα μου όταν ο Κασιδιάρης επιτέθηκε με μπουνιές στην Λιάνα Κανέλλη, γιατί δεν μπορώ να ελέγξω τη δύναμή μου και φοβήθηκα πως, αν σηκωνόμουν όρθιος, θα τον σκότωνα».


η ΕΛ.ΑΣ “ψάχνει” τον Κασιδιάρη αλλά τον βρήκε το indymedia


Την ώρα που το σώου της ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται σε εξέλιξη για τον δήθεν εντοπισμό του αρχιναζί Κασιδιάρη και στον ΑΝ1 πριν από κάποια ώρα μας έλεγαν πως μέχρι και η ομάδα ΔΙΑΣ “κινητοποιήθηκε”…. κάποιοι -εμφανώς ποιο παρατηρητικοί από τα λαγωνικά της ΕΛ.ΑΣ- τον εντόπισαν πρώτοι:
μεταφέρω το σχόλιο από το  athensindymedia  το οποίο υπάρχει στο thread της είδησης της επίθεσης του αρχιναζί στην Κανέλη .

τον εντοπίσαμε όμως εμείς

από αναρχικός 12:37, Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

πριν από 10 λεπτά ο Κασιδιάρης μπήκε στα γραφεία της ΧΑ στην οδό Δεληγιάννη.

Έξω από τα γραφεία ήταν συγκεντρωμένοι φασίστες που τον χειροκρότησαν και επευφημούσαν όταν έφτασε.

Αυτή την ώρα έξω από τα γραφεία τους είναι περίπου 50 άτομα, προφανώς για να εμποδίσουν τη σύλληψη του στα πλαίσια του αυτοφώρου. Μετά με τις αναβολές θα την γλυτώσει, το ξέρει καλά το κόλπο.


Νομίζω ότι η φαρσοκωμωδία των ΜΜΕ και το γνωστό “δημοκρατικό” τους ξεκάρφωμα έλαβε τέλος.
Είπαμε, το πρόβλημα είναι ότι οι μπάτσοι δεν ψάχνουν τον Κασιδιάρη αλλά τον ψηφίζουν.

risinggalaxy

Την Δούρου σήμερα την υπερασπίστηκε γυναίκα και μπράβο της! Κότες τα "αρσενικά" μπροστά στον ναζιστή!


Στα μαύρα χρόνια μετά τον πόλεμο και τον εμφύλιο μπαίνουν μέσα στο μαγαζί της Μπέλλου μια παρέα χίτες φασισταριά.
Της ζητάνε να πει του Αητού τον γιο (τραγούδι για το βασιλια) και αυτή αρνείται επίμονα από ιδεολογία.
Την σπάνε στο ξύλο και διαλάνε το μαγαζί ενώ κανένας "αρσενικός" από το μαγαζί ή από την ορχήστρα δεν τολμάει να...
 την υπερασπιστεί.
Την Δούρου σήμερα την υπερασπίστηκε γυναίκα και μπράβο της!

ΒΙΝΤΕΟ: Τι απαντά η Κανέλλη για την επίθεση


Δείτε τι λέει η Λιάνα Κανέλλη μετά την επίθεση που δέχθηκε από τον εκπρόσωπο Τύπου της Χρυσής Αυγής, κασιδιάρη, στο στούντιο της εκπομπής Πρωινό ΑΝΤ1.

Γιατί απορείτε; Μια ζώη φασίστες ήταν- ΜΠΟΥΝΙΕΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΣΕ ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΗ ΣΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΑΚΗ – ΝΕΡΟ ΣΤΗ ΔΟΥΡΟΥ – ΒΙΝΤΕΟ

Η πολυσυζητημένη τηλεοπτική διαφήμιση της Νέας Δημοκρατίας που είδατε είναι λογοκριμένη. Δείτε την εδώ ολόκληρη.


Με το μέλλον των παιδιών μας δεν παίζουμε


απο τον ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Το δευτερο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τις 17 Ιουνίου

ΕΙΔΕΣ ΠΟΣΟ ΑΛΛΑΞΑΝ;

Τελικά ποιός είναι πιο ρουφιάνος?

ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ;


Θαυμάστε το νέο σποτ της Νέας Δημοκρατίας.
Ένας δάσκαλος στην τάξη διδάσκει στα παιδιά σχετικά με το ποιες χώρες είναι στο ευρώ. Βέβαια, το μέσο παιδί, αυτό είναι που το νοιάζει. Όχι ότι δεν έχει καν βιβλία και διαβάζει από φωτοτυπίες. Η αγωνία του μικρού κοριτσιού για το αν η Ελλάδα θα είναι στο ευρώ, αποδεικνύει πως οι επικοινωνιολόγοι της Ν.Δ. είναι ή αδίστακτοι ή ηλίθιοι που σαμποτάρουν από μόνοι τους την καμπάνια του κόμματος.
Καταρχήν, είναι αισχρό το να χρησιμοποιούνται παιδιά σε τέτοιου είδους και ύφους διαφήμιση. Δεύτερον, ένα μικρό κοριτσάκι που διανύει την πιο τρυφερή του ηλικία, σαφώς δεν έχει απορίες και αγωνίες σχετικά με νομίσματα. Αλλά αν ήθελαν ντε και καλά να θέσουν ερωτήματα, ας έβαζαν το κοριτσάκι να ρωτάει τα εξής:

Αλήθειες και ψέματα

" Ήμε αθόως! "

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΛΠΙΔΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!


Όπως φανερώνουν τα ως τώρα δεδομένα, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα που έχει αυξημένες πιθανότητες να είναι εκείνο που θα αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας. Στα κανάλια, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στα χρονικά, οι δημοσιογράφοι ξεψαχνίζουν το πρόγραμμα του κόμματος. Δεν έχει ξανασυμβεί, καθεστωτικά media να αναλύουν με τόσο ζήλο θέσεις κόμματος που πάει για κυβέρνηση. 
Όλοι προβληματίζονται για το πως θα διαχειριστεί ο ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη ημέρα, αν αυτά που λέει είναι εφαρμόσιμα (αντιθέτως δεν αναρωτήθηκαν αν είναι εφαρμόσιμη μια πολιτική που αφήνει πίσω της δυστυχισμένους και φτωχούς). Ακόμη και το ΚΚΕ συμφωνεί πως δεν πρέπει να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Πλανάται η πεποίθηση πως δεν μπορεί ν’ αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο.

Ντροπή σου ρε ξεφτίλα!


Σαμαρά είσαι αισχρός. Χρησιμοποίησες παιδιά σε πολιτική διαφήμιση. Και παλιότερα χρησιμοποιήθηκαν, αλλά όχι τόσο επαίσχυντα. Τα χρησιμοποίησες για τα ψέματά σου. Η εκμετάλλευση ανηλίκου σου λέει τίποτα κουφιοκέφαλε;
Στο video μαύρης προπαγάνδας της νέας δημαγωγίας, ένα κοριτσάκι φαίνεται να ρωτά ένα δάσκαλο, γιατί η Ελλάδα δεν είναι στο Ευρώ! Ξέχασες στο υποθετικό σενάριο, να βάλεις και την εισβολή των εξωγήινων.
Εμείς όμως ξέρουμε ότι η Ελλάδα είναι στο Ευρώ, και στο Μνημόνιο. Αυτό σημαίνει:
1) Ότι τα παιδιά δεν έχουν βιβλία αλλά φωτοτυπίες, εξ αιτίας των περικοπών στην Παιδεία.
2) Ότι υποσιτίζονται οι μαθητές, επειδή οι πλούσιοι τοκογλύφοι και τα ντόπια αποβράσματα κατακλέβουν το λαό.

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Ο εμετικος ΑΔΩΝΙΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ!

Καμαρωστε τον!  Χορταστε τον! Και αν σας κατσει στο λαιμο...ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΝ.


ΤΕΛΟΣ  πια με τους μαλακες.....



anarhogatoulis

Δικάζεται αύριο ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης

Την Τετάρτη 6 Ιουνίου, στις 09:00 δικάζεται ο – για 48ώρες βουλευτής και υπεύθυνος Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, για επίθεση σε μεταπτυχιακού φοιτητή που είχε γίνει στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου το 2007.
Οι κατηγορίες αφορούν για συνδρομή σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομηοπλοφορία και οπλοχρησία. Το αυτοκίνητο του Ηλία Κασιδιάρη αναγνωρίστηκε από πινακίδες που κατέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες.

Η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ» καλεί σε κινητοποίηση στο Β Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών (Αλεξάνδρας και Λουκάρεως). Η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία ζητά:

· Απαιτούμε να καταδικαστούν οι ένοχοι της δολοφονικής επίθεσης.

· Ποτέ ξανά νεοναζί της Χρυσής Αυγής στη Βουλή.

·
Έξω οι φασίστες από κάθε γειτονιά, χώρο δουλειάς και εκπαίδευσης.

Τόρα κσαίρης...

ΔΕΙΤΕ: Βίντεο-χαστούκι από το Ρομέν Γαβρά. (με Jay-z και Kanye West)


Συνοδεύει το καινούργιο τραγούδι των Jay-z και Kanye West
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο γιος του σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά προκαλεί με το έργο του. Αυτή τη φορά ο νεαρός σκηνοθέτης βρίσκεται πίσω από το βίντεο κλιπ του τραγουδιού "No church in the wild" των Jay-Z & Kanye West και τα κλικ στο youtube έχουν ξεπεράσει τα 2.000.000.

Οι εικόνες που αποτυπώνει ο Γαβράς είναι ανατριχιαστικές και σε αργή κίνηση. Διαδηλώσεις, εξεγέρσεις και σκηνές βίας στους δρόμους είναι το σκηνικό που κυριαρχεί ενώ παρακολουθούμε το απόλυτο χάος με συλλήψεις, φλεγόμενα αυτοκίνητα και σπίτια που προδίδουν την εγκατάλειψή τους. Μάλιστα, πολλοί εκτιμούν ότι ο νεαρός σκηνοθέτης έχει εμπνευστεί από τα επεισόδια της Αθήνας.

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Η διαχρονική δεξιά αισθητική


Βαν του Πανίκα. Χωρίς άλλα σχόλια.
Από τις "γιορτές εθνικοφροσύνης" και τα σύμβολατης χούντας μέχρι το διάκοσμο στα γραφεία τωννοσταλγών της και από τα καρατζαφερικά τραγούδια της "γαλάζιας γενιάς" μέχρι τα διάφορα νεοδεξιά blog που ασχολούνται από τους αεροψεκασμούς μέχρι τον Παΐσιο και φλερτάρουν με τους παγανιστές της Χ.Α (ενδεικτικά 12), οι Δεξιοί μας αποδεικνύουν διαχρονικά οτι η αισθητική τους αντίληψη είναι ρηγμένη στα τάρταρα σε σχέση με την αισθητική αντίληψη ενός μέσου Αριστερού. Υπάρχει ξεκάθαρη υπεροχή των Αριστερών ΚΑΙ σε αυτόν τον τομέα.

Εδώ καταλήγουν τα "ένδοξα" λάβαρα της ΝΔ!

Το απόλυτο κακό


thumb
της Κατερίνας Αγγελιδάκη
Τόση χολή δεν έχει ξαναγίνει. Σχεδόν κανένας - ακόμα και πολιτικοί με μακρά και άκρως αμφιλεγόμενη πολιτική διαδρομή -δεν έχει μαζέψει πάνω του τόσο μένος όσο ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι, εντός και εκτός των τειχών, έχουν πέσει επάνω του για να τον φάνε ζωντανό. «Ο Τσίπρας είναι ο υπ’ αριθμόν ένα εχθρός της πατρίδας». «Έτσι και τον ψηφίσετε, καταστρεφόμαστε». «Μην τυχόν και τον βγάλετε πρώτο, θα μας αφανίσει». Φοβέρες, απειλές, προσβολές, ειρωνείες, κοροϊδίες στρεφόμενες κατά ενός, ο οποίος εσχάτως εκπροσωπεί το Απόλυτο Κακό σ’ αυτήν τη χώρα. Και αναρωτιέμαι: Είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να είναι σε θέση να καταστρέ­ψει ένα ολόκληρο έθνος σήμερα; Ναι, φυσικά. Αρκεί να λέγεται Αλέξης Τσίπρας.