ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΑΡΧΩΝ


                                                                       Από: strangejournal
Τις τελευταίες ημέρες έχουμε γίνει μάρτυρες μιας προσπάθειας τρομοκράτησης του λαού και στοχοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ. Η εμμονή της συμμαχίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, φανερώνει την αγωνία τους για να διασωθεί το σύστημα, το Μνημόνιο και ο δικομματισμός ως εχέγγυο της προάσπισης των συμφερόντων που επέλεξαν να υπηρετούν, που δεν έχουν σχέση με τα λαϊκά βεβαίως.
Το αν θα μεταμορφωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε κάτι άλλο ή αν θα παραμείνει σταθερός, θα το δούμε στην πορεία. Προς το παρόν, μόνη του ευθύνη είναι να μην λυγίσει. Οι πιέσεις και οι εκβιασμοί από τα ευρωπαϊκά κέντρα εξουσίας ακολουθούν την συνηθισμένη τακτική “μαστίγιο και καρότο”. Η επιμονή των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ να σχηματιστεί κυβέρνηση μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το τελευταίο καταφύγιο του μνημονιακού λόμπι. Κι αυτό γιατί ενώ τα 3 κόμματα που αναφέρθηκαν πρώτα μπορούν να συγκυβερνήσουν βάσει εδρών, δεν θέλουν να έχουν τον ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση απέναντί τους, αφού θα συγκεντρώσει όλη την αγανάκτηση και την οργή του κόσμου και θα την μετουσιώσει σε εκλογική άνοδο, που μπορεί να σβήσει τα υπόλοιπα κόμματα από τον χάρτη.

Γλυκό ξύλο και τέχνη σε φασίστες στην Καπνικαρέα...


Ένα παλικάρι έβαφε ένα κουτί του ΟΤΕ με θέμα-όποιος το δει θα καταλάβει-αντιφασιστικό. Εκείνη την ώρα με άλλα 2 άτομα ανεβαίναμε την Ερμού. Βλέπουμε δυο αυστρολοπίθηκους, έναν κοντό σφιγμένο ξυρισμένο και έναν...
ψηλόλιγνο τύπου Άβερελ Ντάλτον καμιά 20 κάτι να τον πλησιάζουν και χωρίς εκείνος να τους αντιληφθεί τον χτυπάνε με ένα βαρύ αντικείμενο από πίσω. Το παλικάρι ζαλίστηκε, ψιλοπαραπάτησε κι αρχίσαμε να τρέχουμε προς το σημείο.
Εκεί όμως ξεκινάει το καλό κομμάτι... το παιδί γύρισε και έληξε το σκηνικό σε χρόνο dt. Ο κοντός πήρε μια μύτη στο χέρι μαζί με το κολλημένο πάνω της σπρέυ και κωλοκάθησε και ο ψηλός, πετάχτηκε σαν σακί στην τάφρο που έχει η Καπνικαρέα. Ο θόρυβος ήταν όντως εκπληκτικός, θύμιζε αυτό πώς το λένε; θα γυρί(ζ)ουμε και η γη θα τρέμει!

Το χαράτσι δεν τελείωσε!!!


Αλέξη, Αλέκα πάρτε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ θέση. Η ΔΕΗ ετοιμάζει νέα χαράτσια! Σύμφωνα με την καθεστωτική εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, που έχει πρωτοσέλιδο «Νέο χαράτσι από τη ΔΕΗ» θα αποσταλούν φουσκωμένοι λογαριασμοί, τιμωρώντας κυρίως, όσους δεν έχουν ή όσους δεν ήθελαν, να πληρώσουν το χαράτσι.
Το νέο χαράτσι στους καταναλωτές, θα γίνει μέσω αύξησης  των εγγυήσεων σύνδεσης, η οποία μπορεί να φθάσει μέχρι και σε εξαπλασιασμό της αξίας της μηνιαίας κατανάλωσης.  
Σύμφωνα με την πρόταση που απέστειλε η ΔΕΗ προς τη ΡΑΕ, ζητά την αύξηση του ποσού που καταβάλλεται ως εγγύηση για την ηλεκτροδότηση, σε περιπτώσεις καθυστερήσεων, στην εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών, όπως και κάθε φορά που αναπροσαρμόζονται τα τιμολόγια.
Όσοι καθυστερούν την εξόφληση των λογαριασμών (και του ειδικού τέλους), πέρα από 80 μέρες που προβλέπεται πριν από τη διακοπή ηλεκτροδότησης, θα έχουν στον επόμενο λογαριασμό, νέο χαράτσι που θα φθάνει μέχρι και έξι φορές την αξία της μηνιαίας κατανάλωσης. Το ίδιο ισχύει και σε όσους έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση και επανασύνδεσαν το ρεύμα "μόνοι" τους.
Κάποιοι δεν κατάλαβαν τι έγινε στις εκλογές. Μπορεί τα κόμματα να έπεσαν, υπουργοί, μηχανισμοί κλπ λειτουργούν απρόσκοπτα και πετσοκόβουν το λαό. Το θέμα είναι σοβαρό: Το μνημόνιο ζεί και χαρατσώνει. Μάλιστα η δικαιολογία για το νέο ταμπλά που θα μας έρθει είναι, ότι δεν πληρώθηκε το χαράτσι!  
Αλέξη, η δημοσιότητα έχει υπέρ και κατά. Δεσμεύσου, ότι δε θα πληγεί άλλο ο λαός. Πες συγκεκριμένα πράγματα. Τέτοιου είδους χαράτσια είναι ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΙΚΑ, όχι απλά παράνομα.
Εγώ πάντως, δεν πρόκειται να το ανεχτώ. Καλύτερα χωρίς ρεύμα. Αλλά δεν θα σταματήσουν εδώ. Αριστεροί, σας δώσαμε δύναμη. Χρησιμοποιήστε τη και αφήστε τις μεταξύ σας γκρίνιες.

Διάβασα και σχολιάζω

Cogito ergo sum
*** "Ολοι γνωρίζουν ότι το ευρώ είναι καλό νόμισμα....Αν το ευρώ «διαλυθεί» θα πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε η δραχμή να γίνει εξίσου δυνατή. Εκτός ευρώ, ο στόχος αυτός θα απαιτήσει πολύ βαθύτερη λιτότητα, τεράστιες θυσίες και πολύ σκληρή δουλειά. Συμφέρον μας είναι και η Ευρωζώνη να μείνει ακέραιη και εμείς να μείνουμε γερά δεμένοι μαζί της. Αλλωστε, με λίγη προσοχή η Ευρωζώνη δεν θα διαλυθεί." (Ο Μπάμπης "ένας-είναι-ο Μπάμπης" Παπαδημητρίου στην εφημερίδαΚαθημερινή) 

Αναρωτιέμαι τι εννοεί ο αρθρογράφος όταν λέει ότι θα την κάτσουμε την βάρκα αν φύγουμε από το ευρώ. Εκείνο που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι, αφού μια μελλοντική δραχμή θα χρειαστεί "τεράστιες θυσίες" για να γίνει δυνατό νόμισμα, τώρα έχουμε ένα "καλό νόμισμα" το οποίο δεν μας αξίζει. Επομένως, τί προτείνει ο Μπάμπης; Να συνεχίσουμε να κοροϊδεύουμε εαυτούς και αλλήλους μένοντας στην ευρωζώνη και ελπίζοντας ότι οι κουτόφραγκοι δεν θα πάρουν χαμπάρι ότι τους...εκμεταλλευόμαστε; 

ΒΡΟΧΗ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ!


Συνεχίζονται και σήμερα οι προκλήσεις, οι απειλές και οι εκβιασμοί ουσιαστικά προς τον ελληνικό λαό, προκειμένου να αναιρέσει την απόφασή του, όπως αυτή καταγράφηκε στις εκλογές της 6 Μάη, οτι δηλαδή δεν δέχεται άλλο να γίνεται το πειραματόζωο της Ευρώπης, καθώς σειρά παίρνουν ένας ένας όλοι οι ευρωπαϊκοί λαοί. 
Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο "προειδοποίησε" ξανά την Ελλάδα ότι ίσως αναγκαστεί να αποχωρήσει από το ευρώ εάν δεν μείνει πιστή στις δεσμεύσεις της με τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης
«Έχω μεγάλο σεβασμό για την ελληνική δημοκρατία και βεβαίως το ελληνικό κοινοβούλιο, αλλά έχω σεβασμό επίσης για τα άλλα 16 κοινοβούλια που ενέκριναν το πρόγραμμα», είπε ο κ. Μπαρόζο την Πέμπτη, σε συνέντευξή του στο ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι SkyTG24, δήλωση που μόνο θυμηδία μπορεί να προκαλεί, ως προς τον υποτιθέμενο σεβασμό του προς την Ελληνική Δημοκρατία. Παρέλειψε βέβαια να μας πει οτι δεν ρωτήσανε τους λαούς για τα μέτρα που τους επιβάλλουν, οτι με εκβιαστικά διλήμματα τους οδηγούν στον ολοκληρωτικό αφανισμό, και οτι οι λαοί έχουν αφυπνισθεί και ξεσηκωθεί, καθώς εδώ και δυο χρόνια εκατομμύρια ευρωπαίοι βγαίνουν στους δρόμους, σε πορείες, διαμαρτυρίες και μαζικές απεργίες.

Μπάσκετ και πολιτική

Ο Παναθηναϊκός επηρεάστηκε από την απουσία κυβέρνησης στη χώρα μας και αποκλείστηκε από τον τελικό του Final Four, ενώ ο Ολυμπιακός νίκησε την Μπαρτσελόνα και πέρασε στον τελικό. Είναι λογικό ο Ολυμπιακός να μην επηρεάζεται από την απουσία κυβέρνησης. Γιατί ο Ολυμπιακός είναι κυβέρνηση.

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Κλεάνθης Γρίβας: ΕΚΛΟΓΕΣ 6 ΜΑΙΟΥ 2012 - ΚΑΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΙΑΣΤΕΣ ΜΑΣ (11-5-2012)


Κλεάνθης Γρίβας: ΕΚΛΟΓΕΣ 6 ΜΑΙΟΥ 2012 - ΚΑΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΙΑΣΤΕΣ ΜΑΣ (11-5-2012)
Για να μην αποδειχθούν κι αυτές οι κάλπες κάλπικες:

Καμιά συζήτηση με τους βιαστές μας

Ο επαγγελματίας-μπαμπουίνος πολιτικός της δικομματικής κλεπτοκρατίας:

▪ «Έχει την ικανότητα να υποκύπτει σε κάθε ξένη επίδραση, ενώ στα λόγια της αντιστέκεται…

▪ Καταφέρνει να συνδυάζει την δημοκρατική φρασεολογία με τις πιο ολιγαρχικές ιδέες…

▪ Έχει την ειδικότητα να φαίνεται πως επιτίθεται όταν υποχωρεί, και πως υπερασπίζεται αυτούς που προδίδει…

▪ Ξέρει να χειρίζεται δεξιοτεχνικά έναν επιφανειακό αντίπαλο και να σπρώχνει στην απελπισία έναν υποτιθέμενο σύμμαχο…

▪ Ξέρει να παίρνει στην αποφασιστική στιγμή το μέρος του δυνατού εναντίον του πιο αδύνατου…

▪ Ξέρει να το βάζει στα πόδια, αλαλάζοντας όλο θράσος και στόμφο…

▪ Και μέχρι σήμερα, η φιλία του υπήρξε πάντοτε το προμήνυμα μιας σίγουρης καταστροφής».

(Karl Marx, Σκιαγράφηση του Πάλμερστον, 20/10/1853)

● Στα 38 χρόνια της «Μεταπολίτευσης» (μιας από τις αθλιότερες περιόδους της πολιτικής ιστορίας της μπορντελοκρατίας που εγκαθιδρύθηκε στην Ελλάδα ως «κράτος» μετά τη δολοφονία του Καποδίστρια), οι Έλληνες οδηγούμασταν σε επαναλαμβανόμενες κάλπικες κάλπες όχι ως ζωντανοί ενεργοί πολίτες αλλά ως νεκροζώντανοι αδρανείς υπήκοοι για να επιλέξουμε τη διαχείριση της καθημερινής κλοπής της ζωής μας από τον εσμό των πολιτικών, οικονομικών και μιντιακών μπαμπουίνων που αγωνιούν αποκλειστικά και μόνο για τη δική τους ζωή τους και τρέφονται με το θάνατό μας.

Το Facebook του... Εγέρθητου

Δείτε το...

Αγάπη μου, συρρίκνωσα τη δεξιά!



 Νομίζει οτι το μήνυμα των εκλογών, η ετοιμηγορία της κάλπης, δεν είναι ότι είναι άχρηστος και κωλοπούμπας, αλλά ότι είναι σταρ του σινεμά και ότι είναι αγαπημένος celebrity οπότε και ο λαός συμφωνεί στο να συμμετάσχει σε μια νέα κυβέρνηση. Κωμωδία, μην τη χάσετε.



wonderjlawwall

Άγνωστοι...μπάσταρδοι βασάνισαν και έπνιξαν κουτάβι στη Ν. Ιωνία Βόλου


Το πρωί της Τετάρτης 9 Μαΐου η εθελόντρια της «Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου», που είχε βάρδια πήγε στο «Σπιτάκι» του συλλόγου, που είναι ένα προκάτ οίκημα, το οποίο τους έχει παραχωρήσει ο Δήμος Βόλου ως γραφείο και στο πίσω μέρος του βρήκε απαγχονισμένο ένα κουταβάκι μόλις 3 μηνών!

Το «Σπιτάκι» της Φ.Ο.Β. βρίσκεται στο πάρκο του ελικοδρομίου, επί της οδού Ικάρων στη Ν. Ιωνία. Οι φιλόζωοι εθελοντές το χρησιμοποιούν ως γραφείο και συνάμα ως χώρο για να φιλοξενούν εκεί σκυλιά, που χρειάζονται θεραπεία.
Ο δράστης είχε περάσει στον λαιμό του ζώου ένα χοντρό σχοινί και είχε δέσει σφιχτά τον κόμπο. Το κορμάκι του ζώου, που βρέθηκε στο έδαφος, μάλλον το είχε κακοποιήσει πριν το πνίξει, γιατί γύρω από το πτώμα του βρέθηκαν 7 σύριγγες για διαβητικούς και γαλατάκια (ατομικές μερίδες).

ΒΙΝΤΕΟ: «Στην Ευρώπη υπάρχει κίνδυνος λαϊκής εξέγερσης, ακόμα και επανάστασης»



Ο ηγέτης του βρετανικού κόμματος της ανεξαρτησίας, Nigel Farage, στην τελευταία του ομιλία στο Ευρωκοινοβούλιο δήλωσε πως αρκετές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δύναται να αντιμετωπίσουν μαζικές εξεγέρσεις, αποτέλεσμα των μέτρων λιτότητας που παίρνουν οι κυβερνήσεις για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.



Ο Farage έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στο Ευρωκοινοβούλιο για την αλματώδη άνοδο «εξτρεμιστικών κομμάτων» που θα μπορούσαν να ανασυστήσουν την εθνικιστική σοσιαλδημοκρατία, σε χώρες όπως η Ελλάδα, όπου οι πρόσφατες εκλογές θυμίζουν τις εκλογές του 1932 στην Γερμανία.

Ο Ευρωβουλευτής που τάσσεται υπέρ της εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την Ε.Ε. έκανε λόγο για το τέλος του πειράματος της Ευρωζώνης.

«Οδεύουμε προς τη λάθος κατεύθυνση» συνέχισε.

Ολοκλήρωσε δε, την ομιλία του υποστηρίζοντας πως τα μέτρα λιτότητας που έχουν αποφασιστεί από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ είναι «βάρβαρα«.




Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Το Al Jazeera κάνει ρόμπα τους καναλάρχες και τους μεγαλοδημοσιογράφους για το ρόλο που παίζουν (βίντεο)


Εκτενές ρεπορτάζ για την κρίση στα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης φιλοξενεί αυτή την εβδομάδα η εκπομπή Listening Post του Al Jazeera. Το ρεπορτάζ που υπογράφει η δημοσιογράφος Μαρσέλα Πιζάρο είναι πραγματική βόμβα και σοκάρει με την εικόνα των ελληνικών μίντια που προβάλλει προς τα έξω.
Ο παρουσιαστής αναρωτιέται ευθύς εξαρχής αν τα ΜΜΕ της χώρας που έδωσε στον κόσμο τη δημοκρατία αντανακλούν τις ανησυχίες του λαού ή των μεγαλοεπιχειρηματιών.
Δείτε το βίντεο

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ

Μέρα Μαγιού μου μίσεψες, Μέρα Μαγιού σε χάνω
Άλλος ένας 42χρονος πατέρας δύο παιδιών βρέθηκε απαγχονισμένος στο πατρικό του σπίτι από τον ίδιο του τον πατέρα. Στο σημείωμα που άφησε ζητούσε να μην ξοδέψουν χρήματα για την κηδεία του..
Σοκ προκάλεσε στην τοπική κοινωνία της Λιβαδειάς η είδηση πως μία 30χρονη κοπέλα που αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα βούτηξε στο κενό από το τέταρτο όροφο του σπιτιού της, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα.
Ακόμη τρεις άνθρωποι στην Ιταλία έδωσαν τέλος στην ζωή τους εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζαν, αυξάνοντας τον αριθμό των αυτοκτονιών στη γειτονική χώρα από την αρχή τους έτους σε 36!

Την ίδια ώρα στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά εξαιτίας της συμφωνίας Βενιζέλου με την γερμανική εταιρεία και τον νέο ιδιοκτήτη Σάφα καταβάλλονται εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ χωρίς να κατασκευάζεται κανένα υποβρύχιο, ενώ οι εργαζόμενοι απαιτείται να δουλεύουν μια μέρα τη βδομάδα εκ περιτροπής. Μεγάλη εταιρεία διανομής τύπου άφησε για μετά τις εκλογές τις 250 απολύσεις που σχεδίαζε να κάνει, ενώ οι απεργοί της Χαλυβουργίας Ελλάδας συνεχίζουν για μήνες την απεργία ενάντια στις εκατοντάδες απολύσεις και στις άγριες περικοπές και στο 5ωρο της μερικής απασχόλησης.Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστική Υπηρεσίας στο 21.7% ανήλθε η ανεργία το Φεβρουάριο, φτάνοντας τα 1.070.724 άτομα και η τάση είναι αυξητική! Το πετρέλαιο θέρμανσης αυξήθηκε κατά 40%, τα τιμολόγια της ΔΕΗ κατά 50%, ενώ έρχονται και νέες περικοπές σε μισθούς-συντάξεις, οι χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο σε συνδυασμό με τις ιδιωτικοποιήσεις, τα νέα χαράτσια και εύχεσαι να μην αρρωστήσεις και χρειαστείς νοσοκομείο ή φάρμακα.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥΣ ΑΙΓΑΙΟΝ ΑΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΩΝ/ΣΤΡΙΩΝ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ


Δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ ΑΙΓΑΙΟΝ ΑΕ δια του γενικού της διευθυντή και κατ΄ εντολή των κοινοπραξιών που λυμαίνονται τους δημόσιους εθνικούς δρόμους επιχειρούν, αν και με σχετική καθυστέρηση, να αμαυρώσουν με αβάσιμες κατηγορίες μέλη του κινήματός μας (αλλά και χιλιάδες άλλους αγωνιστές) που αγωνίζονται ενάντια στη ληστρική πολιτική των χρεοκοπημένων κομμάτων, που εκχώρησαν τους δημόσιους δρόμους στις κατασκευαστικές εταιρείες και τις τράπεζες που ευθύνονται για τη σημερινή κοινωνική καταστροφή και χρεοκοπία.
Οι κοινοπραξίες για να αντιμετωπίσουν το κίνημά μας επέβαλαν στην προηγούμενη κυβέρνηση με το νόμο Ρέππα τις διατάξεις στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ως τροχαία παράβαση για την μη καταβολή του αντιτίμου, χάρισαν πολεοδομικές παραβάσεις και πρόστιμα δεκάδων εκατομμυρίων στις κοινοπραξίες και ποινικοποίησαν με το νόμο Βορίδη κάθε κινητοποίηση στους σταθμούς των διοδίων προκειμένου να απαγορεύσουν οποιαδήποτε δράση μας.

O Κουβέλης είναι έτοιμος να ηγηθεί μια χουντικής κυβέρνησης και να βάψει τα χέρια του με αίμα απελπισμένων;


O Σαμαράς ετοιμάζεται για μια ακόμη φορά να παίξει έναν σκοτεινό ρόλο στη πολιτική ζωή του τόπου. Μιλάμε για την πραξικοπηματική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον ανύπαρκτο Κουβέλη, στην οποία όπως όλα δείχνουν είχε συμφωνήσει από την αρχή ο αρχηγός της ΝΔ. Ο σχηματισμός μιας τέτοιας κυβέρνησης στην οποία δεν θα συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόντρα στην αντιμνημονιακή λαική βούληση, όπως αυτή εκφράστηκε στις εκλογές και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε λαική εξέγερση και εμφύλιο. Θα είναι ένα... τερατώδες δημιούργημα που έρχεται να διαδεχθεί την ολέθρια κυβέρνηση Παπαδήμου η οποία παρασκευάστηκε σε συγκεκριμένο παρασκευαστήριο της διαπλοκής και οδήγησε στις μαζικές αυτοκτονίες πολιτών με την πιο σοκαριστική απ’ όλες εκείνη του Δημήτρη Χριστούλια στη πλατεία Συντάγματος.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΚΚΕ


Οι τελευταίες ημέρες που μόλις γίνεται η αποτίμηση του μηνύματος των εκλογών (και η ταυτόχρονη προετοιμασία για νέες εκλογές), ανάμεσα στους χαμένους της εκλογικής μάχης πρέπει να καταγράψουν και το ΚΚΕ. Δεν κατάφερε παρά ελάχιστα να καρπωθεί από την κατρακύλα των καθεστωτικών κομμάτων.
Το Κομμουνιστικό Κόμμα σαν κάποιον δειλό που δεν έχει την δύναμη να πολεμήσει στα…εγκόσμια, καταφεύγει έγκλειστο στο μοναστήρι για νηστεία και προσευχή, μέχρι να έρθει η Δευτέρα Παρουσία της λαϊκής εξουσίας. Ως τότε αρνείται να πολεμήσει στο πλάι του λαού, αλλά προτιμάει να τον παρατήσει, έρμαιο των ιστορικών εξελίξεων.
Το ΚΚΕ φοβάται να πολεμήσει πραγματικά, γιατί δεν ξέρει να κερδίζει και κυρίως φοβάται μήπως ηττηθεί. Έτσι, κρυμμένο πίσω από την ασφάλειά του, δεν ρισκάρει το πραγματικό. Βολεύεται με ποσοστά της τάξης του 7, του 8 άντε του 9%. Το ΚΚΕ έχει μπερδέψει την σταθερότητα με την απολίθωση. Την συνέπεια με το τέλμα. Ο κομματικός του μηχανισμός δεν θέλει να αλλάξει το κόμμα ρόλο, αλλά να παραπέμπει τον λαό σε συμπόρευση με το ΠΑΜΕ,  σε πάλη στους χώρους δουλειάς κτλ.

Μάνος Χατζιδάκις: “Ο νεοναζισμός δεν είναι οι άλλοι”


απο το MusicPaper
γράφει ο Μιχάλης Γελασάκης
O Mάνος Χατζιδάκις αποδυκνύει για μια ακόμη φορά ότι ήταν μπροστά για την εποχή του και είχε μάτια και αυτιά ανοιχτά φιλτράροντας το κάθε τι που συνέβαινε και έχοντας ταχύτατα αντανακλαστικά το κατέγραφε και το παρατηρούσε. Έμπαινε σε βάθος στα φαινόμενα της εποχής και γι’ αυτό κατάφερε να είναι διαχρονικός. Παρακάτω παραθέτουμε αυτούσιο ένα κείμενό του για το νεοναζισμό και τον εθνικισμό που έγραψε τον Φεβρουάριο του 1993, λίγους μήνες πριν τον θάνατό του. Το κείμενο αυτό είχε δημοσιευτεί στο πρόγραμμα αντιναζιστικής συναυλίας που είχε δώσει η Ορχήστρα των Χρωμάτων με έργα Βάιλ, Λίστ και Μπάρτον. Το ίδιο κείμενο παράλληλα είχε δημοσιευτεί και στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία.

“Ο νεοναζισμός, ο φασισμός, ο ρατσισμός και κάθε αντικοινωνικό και αντιανθρώπινο φαινόμενο συμπεριφοράς δεν προέρχεται από ιδεολογία, δεν περιέχει ιδεολογία, δεν συνθέτειιδεολογία. Είναι η μεγεθυμένη έκφραση-εκδήλωση του κτήνους που περιέχουμε μέσα μας χωρίς εμπόδιο στην ανάπτυξή του, όταν κοινωνικές ή πολιτικές συγκυρίες συντελούν, βοηθούν, ενυσχύουν τη βάρβαρη και αντιανθρώπινη παρουσία του.

ξεΚΚολλήστε..

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Η Αλίκη στη χώρα του ονείρου και του εφιάλτη, όπως την είδε στις αντανακλάσεις του εκλογικού καθρέφτη.


Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια μη- κοινοβουλευτική ανάγνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων, προσπαθώντας να τα εντάξουμε στην συνολική κίνηση κοινωνικού, πολιτικού και οικονομικού μετασχηματισμού που συντελείται στον ελληνικό κοινωνικό σχηματισμό τα τελευταία 2 ½ χρόνια. Μια στιγμή που βρίσκεται σε αλληλεπίδραση με αυτό τον μετασχηματισμό χωρίς όμως να αποτελεί μια ακριβής και καθαρή αποτύπωση του σε κοινοβουλευτικό επίπεδο. Έχουμε να κάνουμε πιο πολύ με διαγώνιες αντανακλάσεις παρά με έναν άμεσο «καθρέφτισμα» αυτού του μετασχηματισμού στο εκλογικό αποτέλεσμα. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο θα προσπαθήσουμε να χρησιμοποιήσουμε γραμμές και οριοθετήσεις διαφορετικές από αυτές που συνήθως χρησιμοποιούνται στις κλασικές πολιτικές αναλύσεις (Δεξιά, Αριστερά, Κέντρο) και θα προσπαθήσουμε να δείξουμε ότι στην ελληνική πραγματικότητα βρισκόμαστε σε μια διαδικασία τριχοτόμησης του κοινωνικού σώματος.

Ο Τσίπρας στριμώχνει και ξεφτιλίζει Βενιζέλο-Σαμαρά. Η επιστολή τους προς τους εταίρους.

Τι ζητάει ο Τσίπρας στην αντιμνημονιακή επιστολή του 


Τη στιγμή που 
ακόμη κι ο γνωστός Τσαρλς Νταλάρα λέει ότιαντιλαμβάνεται το μήνυμα ττης κάλπης, δηλώνει ότι η Ελλάδα δεν βγαίνει από το ευρώ και καλεί την Γερμανία να επαναπροσδιορίσει την στάση της στο θέμα της αδιέξοδης υφεσιακής πολιτικής των περικοπών,μόνο ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίζεται να επιμένει πεισματικά και "περίεργα"στην τήρηση όσων υπέγραψε, επιμένει στην υπογραφή που τάχα δεν θα έβαζε, αλλά τελικά, με τη γνωστή "κωλοτούμπα",

 υπέγραψε φαρδιά-πλατιά κάτω από το κείμενο καταδίκης του Ελληνικού λαού.
   Μόνος αυτός επιμένει στους μισθούς Βουλγαρίας, στον εργασιακό Μεσαίωνα, στην πολιτική της ύφεσης, της ανεργίας, των λουκέτων, των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, των αυτοκτονιών.
   Να το κάνει άραγε επειδή αυτή είναι η... δουλειά του ως τοποτηρητής ξένων συμφερόντων ή απλά με αυτό τον τρόπο προσπαθεί να συσπειρώσει το εσωτερικό του κόμματός του που βράζει για το 18,8%, ενώ τους έταζε αυτοδυναμία;

Φέρ΄το Αριστερά

Του Θύμιου Καλαμούκη
 
Όπως και να έχει η Γή θα γίνει κόκκινη, λέει περίπου ο ποιητής και επειδή με την ψήφο του ο ελληνικός λαός προχτές έβαψε την ελληνική Γη… ροζ, όπως έδειξε ο χάρτης του υπουργείου Εσωτερικών, καλό είναι να ξεκαθαρίσουμε τα βασικά, αφού κανείς δεν ξέρει τι μας ξημερώνει.
Η αριστερά είναι πολλά πράγματα, στο μυαλό του καθενός. Έτσι και στο δικό μου. Είναι κοινωνική ευαισθησία, είναι κοινωνική φροντίδα. Είναι πολιτισμός, αλληλεγγύη, ειλικρίνεια. Είναι σοβαρές προτάσεις, τεκμηριωμένες προτάσεις. Είναι ευθύνη και θυσία.
Αυτά περίπου είναι, αριστερά στο μυαλό μου. Τι ΔΕΝ είναι αριστερά, για μένα. Δύο πράγματα. Ευρωπαϊσμός και κυβερνητισμός.
Και εξηγούμαι:

Μην ξεχνιέστε


Δεν θέλω να διακόψω την υστερία που έχει πάθει το πολιτικό και εκδοτικό κατεστημένο με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά πρέπει να τους θυμίσω πως -μ’ αυτά και μ’ αυτά- έχουν ξεχάσει τον Άκη Τσοχατζόπουλο στη φυλακή και πως, τώρα που το ΠΑΣΟΚ είναι πια τρίτο κόμμα και πάει για διάλυση, υπάρχει ο κίνδυνος ο Άκης να αρχίσει να μιλάει. Οπότε, βγάλτε τον. Εκτός, αν καταφέρετε να φορτώσετε και τον Τσοχατζόπουλο στον ΣΥΡΙΖΑ. Με λίγη προσπάθεια, όλα γίνονται.

Μην το παρακάνετε με τις επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα. Αφενός ανεβάζετε συνεχώς τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και αφετέρου όλοι αντιλαμβάνονται πως δεν έχετε βάλει ακόμα τον Τσίπρα στο χέρι.

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Τι ψήφισαν τα ΜΑΤ;

Τα εκλογικά τμήματα 806 έως 813 ήταν μέσα στη ΓΑΔΑ, όπου ψήφισαν και τα ΜΑΤ και οι υπόλοιποι αστυνομικοί, ανεξάρτητα του τόπου που είναι δημότες. Σ’ αυτά, η Χρυσή Αυγή πήρε περίπου 20%. 


πχ 810 εκλογικό τμήμα ψήφισαν 551 Χρυσή Αυγή 106
811 εκλογικό τμήμα ………………Χρυσή Αυγή 126
813 εκλογικό τμήμα………………..Χρυσή Αυγή 104


(Ευχαριστώ τον καλό φίλο για την ενημέρωση. Δεν έχω καμία αμφιβολία για το τι ψηφίζουν τα ΜΑΤ. Κάθε φορά που μας έβλεπαν στο Σύνταγμα, στέκονταν όρθιοι. Από σεβασμό. 

 pitsirikos



anarhogatoulis

Εγέρθη…τω ρε! Τώρα δεν μιλάει κανείς…


                                                                          Από τον Χρήστο Επαμ. Κυργιάκη

 «Χρωστάμε σε όλους όσους ήρθαν, πέρασαν
θα έρθουν, θα περάσουν
κριτές θα μας δικάσουν
οι αγέννητοι, οι νεκροί.»
(Κωστής Παλαμάς)
 

Κάπως έτσι η χρυσή οργή μετατράπηκε σε χρυσή αυγή…

Λίγο οι αντικειμενικές συνθήκες της εξαθλίωσης και της ανέχειας, λίγο το ξεθύμασμα της μούτζας και της βρισιάς, λίγο η έλλειψη ξεκάθαρης αριστερής διεξόδου, λίγο η παραπλανητική συνθηματολογία των χρυσαυγιτών ενάντια στους τραπεζίτες, ενάντια στο ξένο κεφάλαιο, λίγο οι κοινωνικές παρενέργειες από την παρουσία των μεταναστών, λίγο η ανεργία, λίγο η άγνοια για τα πραγματικά αίτια της ανεργίας, λίγο η αναφορά σε προδότες και προσκυνημένους από αυτούς που οι ιδεολογικοί τους πρόγονοι ήταν οι πλέον προσκυνημένοι στους κατακτητές του Χίτλερ, λίγο που πολλοί δεν γνωρίζουν και άλλοι τόσοι έχουν ξεχάσει τις θηριωδίες των ιδεολογικών προγόνων της χρυσής αυγής έκαναν, έστω και προσωρινά, τους νοσταλγούς του Ναζισμού να χαίρονται με θράσος.

Θράσος που τους οδήγησε στο να εισέλθουν σε εκλογικό τμήμα της Πετρούπολης φωνάζοντας συνθήματα και απειλώντας για το τι θα ακολουθήσει τη μοναδική φωνή, και μάλιστα γυναικεία, που τους αντιστάθηκε λεκτικά χαρακτηρίζοντάς τους ως φασίστες, κάτι το οποίο αποτελεί ούτως ή άλλως τίτλος τιμής για εκείνους.

Κουβανικό εμβόλιο κατά του καρκίνου του πνεύμονα στη φάση κλινικών δοκιμών /


cubadebate.cuMyrsini Tsakiri 

Περισσότεροι από επτακόσιοι Κουβανοί σε όλο το νησί θα επωφεληθούν από τις κλινικές δοκιμές του φαρμάκου CIMAvax EGF, εμβόλιο που βελτιώνει την ποιότητα ζωής ασθενών που πάσχουν από καρκίνο του πνεύμονα.

Η γιατρός  Mayra Ramos, επικεφαλής του Τμήματος Κλινικών δοκιμών του Κέντρου Μοριακής Ανοσολογίας (CIM), εξήγησε ότι η κατάσταση αντιμετωπίζεται σαν να είναι μια χρόνια νόσος, όπως η υπέρταση ή ο διαβήτης, της οποίας ο χρόνος εξέλιξης μπορεί να εκτείνεται ακόμη και σε χρόνια.

Το εμβόλιο μειώνει, χωρίς όμως να μειώνεται στο μηδέν, τον επιδερμικό αυξητικό παράγοντα στον ασθενή, έτσι ώστε οι ζωτικές λειτουργίες που απαιτούνται να συνεχίζουν να συμβαίνουν, αλλά ο όγκος κατά βάση παύει να αναπτύσσεται ή τουλάχιστον σταθεροποιείται.

Τέλος και επίσημα η συνθήκη ACTA

Η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Neelie Kroes, υπεύθυνη για την Ψηφιακή Ατζέντα της Ένωσης, προανήγγειλε την απόσυρση της συνθήκης ACTA. Πρόκειται για μια σημαντική νίκη στον αγώνα για ένα Internet χωρίς ασφυκτικούς κανόνεςcopyright.
Η συνθήκη ACTA προέβλεπε την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίαςστο Internet και όχι μόνο. Ωστόσο, οι πολέμιοι της συνθήκης έκαναν λόγο για περιορισμό των ατομικών ελευθεριών και παραβίαση του προσωπικού απορρήτου, ζητώντας την άμεση απόσυρσή της.

Η Kroes είπε ότι η βιομηχανία του copyright πρέπει να αλλάξει και να προσαρμοστείστους ανθρώπους και όχι το αντίθετο. Η Επίτροπος υπογράμμισε τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η ACTA στην Ευρώπη: "είναι μια δυνατή πολιτική φωνή και ως τέτοια την καλωσορίζω, αν και δε συμφωνώ με όλα όσα λέγονται στο συγκεκριμένο θέμα", είπε χαρακτηριστικά η Ολλανδή Επίτροπος.

Η ACTA βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και αναμένει την ετυμηγορία των Ευρωβουλευτών, ωστόσο μάλλον δε θα χρειαστεί να γίνει καν η ψηφοφορία έπειτα από τις δηλώσεις της Kroes.


Πηγή: pcmag

‘Οταν λένε όλοι

Εννοούνε όλοι…Όχι μόνο τους μαλάκες που τους ψήφισαν.

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Προφητικό Χάρυ Κλυν: "Εσύ ρε, γιατί δεν είσαι εγέρθητος" (ηχητικό)


πηγη

Αυτός μάλλον δεν κατάλαβε τι έγινε:Συγχαρητήρια Mπερίσα σε Σαμαρά


Ο Αλβανός πρωθυπουργός, Σαλί Μπερίσα συνεχάρη με θερμό μήνυμα τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά για την χθεσινή νίκη στις βουλευτικές εκλογές.

«Έχω την βαθιά μου πεποίθηση ότι ψηφίζοντας εσάς για το τιμόνι της διακυβέρνησης της χώρας τους, οι Έλληνες ψηφοφόροι έχουν κάνει την πιο σωστή επιλογή για το μέλλον της χώρας σας», γράφει ο κ. Μπερίσα στο μήνυμα του.

«Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να σας βεβαιώσω ότι παραμένω απολύτως αποφασισμένος για μια στενή και πολλαπλή συνεργασία μεταξύ των δύο πολιτικών δυνάμεων μας και των χωρών μας προς όφελος των δύο λαών, αλλά και της περιοχής γενικότερα», αναφέρει.

Ο κ. Μπερίσα εκφράζει και την επιθυμία του να συναντηθεί με τον κ. Σαμαρά στα Τίρανα στο εγγύς μέλλον !!!


Έχω την βαθιά μου πεποίθηση ότι ψηφίζοντας εσάς για το τιμόνι της διακυβέρνησης της Ελλάδας θα καταργηθούν τα σύνορα που μας χωριζουν!!!