ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Μην ξαναγίνεις ένας χέστης

Σε βλέπω...
Σε παρακολουθώ από τότε που σε πρωτοείδα στις πλατείες να φωνάζεις “να καεί, να καεί, το μπουρδέλο η βουλή”. Ήσουν σαστισμένος και αμήχανος και κοίταγες δεξιά και αριστερά με φόβο καθώς περπατούσες προς τις συγκεντρώσεις. Μάλλον δεν είχες ξαναβρεθεί ποτέ στη θέση του διαδηλωτή, έδειχνες φοβισμένος καθώς προσπερνούσες, μόνος σου, τις διμοιρίες των ΜΑΤ και κράταγες το βλέμμα σου χαμηλά και υποτακτικά μέχρι να ενωθείς με το πλήθος. Εκεί άλλαζες. Άλλαζες σε κλάσματα δευτερολέπτου, σήκωνες το βλέμμα απ το πεζοδρόμιο και γυάλιζε το μάτι σου. Το κορμί σου ίσιωνε και η γλώσσα σου λυνόταν.

Μέσα στην ασφάλεια των πολλών γινόσουν ξάφνου παλικάρι, μούντζωνες, έβριζες, φώναζες. Φώναξες πως έχουμε χούνταούρλιαξες συνθήματα για τιμωρία και κρεμάλες, έλεγες πως θα... μπουκάρεις στη βουλή και θα λιντσάρεις τους κλέφτες που εκμηδένισαν τη ζωή σου με μια υπογραφή.

“Η χούντα δεν τελείωσε το 73″, αυτό το σύνθημα το φώναζες ποιο δυνατά απ όλα. Σε παρατηρούσα στα πηγαδάκια με ανθρώπους που δεν γνώριζες, αλλά ένιωθες πως είσαι στην ίδια μοίρα, να επαναλαμβάνεις πως “η κυβέρνηση είναι παράνομη”, πως “καταπατήθηκε το σύνταγμα”, πως “πρέπει να ξεβρομίσει ο τόπος από τους προδότες του μνημονίου”. Κάθε φορά που σε ξανάβλεπα ήσουν όλο και πιο οργισμένος, τόσο που κάποια στιγμή έφτασες να ψελλίσεις στην αρχή και να κραυγάσεις μετά “μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι”, όταν ένιωσες τη βία και την χημική καταστολή πάνω σου.

Οι τελευταίες εφεδρείες του ΠΑΣΟΚ 2




Αυτή (και πολλοί άλλοι) κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι στους δρόμους. Το κακό είναι ότι αύριο θα πάνε να ψηφίσουν...[vid]

Οι τελευταίες εφεδρείες του ΠΑΣΟΚ 1


ΠΑΣΟΚΑ ΛΥΚΑΝΘΡΩΠΟΣ

Πολίτη- Οπλίτη

Κείμενο που μοιράστηκε στην παραλία του Βόλου. 

Στέλιος βαμβακάρης- Ο Μάρκος υπουργός

Για οσους ψηφιζουν συριζα

ΤΕΛΕΙΩΣΤΕ ΤΟΥΣ..


Λίγες ώρες έμειναν. Διλήμματα τρομοκρατίας τέθηκαν, για να κρατήσουν έναν λαό σε κατάσταση εξευτελισμού. Αυτοί που έβγαλαν τα χρήματά τους σε τράπεζες του εξωτερικού, που φτιάχνουν νόμους για να μένουν ατιμώρητοι, που έκαναν τα σκάνδαλα δεύτερη φύση τους, που καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα, που αποδείχθηκαν υπηρέτες των συμφερόντων μεγαλοκαρχαριών, που έχουν εξασφαλίσει την ζωή και των εγγονών τους με τον πλούτο που συγκέντρωσαν από την κομματοκρατία, που κατάντησαν τον λαό επαίτη, άστεγο, παρία, ενοχικό, καταθλιπτικό και άνεργο. 
Αυτοί είναι οι αποκλειστικά υπεύθυνοι για τον διασυρμό της κοινωνίας, για την οργάνωσή του σε οργουελικά πρότυπα. Κι αν εσύ ως τώρα νιώθεις πως δεν έκανες αυτό που μπορούσες τόσο καιρό, είτε επειδή έμεινες αδιάφορος και αμέτοχος, είτε επειδή δεν ψήφισες αυτούς που θα έπρεπε, τώρα δεν έχεις καμία δικαιολογία ότι “δεν ήξερα”. Συμβαίνει στην άλλη πλευρά του δρόμου, ίσως στο διαμέρισμα δίπλα σου, διαδραματίζεται στους χώρους εργασίας, στις γειτονιές, στις παρέες φίλων.

ΕΜΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΟΥ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ; ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΟΥΝ...Ολοι ξέρουμε πως γίνονται οι τηλεφώνικες δημοσκοπήσεις

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ Fimotro και Nonews:
FIMOTRO> 



28,1% ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
21,8% ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
ΜΕΝΟΥΝ ΕΞΩ ΝΤΟΡΑ-ΛΑΟΣ!
ΕΠΤΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ
Παρελήφθησαν σήμερα οι δυο προτελευταίες τηλεφωνικές, για τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι οι τελευταίες καθώς αύριο θα γίνουν και νέες κυλιόμενες με το ίδιο δείγμα μέχρι το μεσημέρι. Οι δυο...
εταιρείες που συνεργάζονται με τα δυο κόμματα δίνουν τα εξής ποσοστά :

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 27,1%
ΠΑΣΟΚ 22,4%
ΚΚΕ 9,9%
ΣΥΡΙΖΑ 9,3%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 5,2%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 4,2%
ΔΗΜΑΡ 4,1%
ΛΑΟΣ 2,9%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 2,8%
ΔΗΣΥ 1,8%
ΚΟΙΝ. ΣΥΜΦΩΝΙΑ 1,5%
ΔΡΑΣΗ 1,3%

ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 7,5%

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 29,2%
ΠΑΣΟΚ 21,3%
ΣΥΡΙΖΑ 10,2%
ΚΚΕ 9,1%
ΔΗΜΑΡ 5,2%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 4,9%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 4,3%
ΛΑΟΣ 2,9%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 2,5%
ΔΗΣΥ 2,2%
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ 1,4%
ΔΡΑΣΗ 1,1%
ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 5,7%


ΝΟNEWS

Αναποφάσιστοι 13,7%
Λευκό-Άκυρο 3,4%
Άλλο κόμμα (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΔΡΑΣΗ, Πειρατές, Δημιουργία Ξανά, κ.α. ) 7,9%
Δυο μέρες πριν από την κάλπη, το 13,7% δηλώνει "Αναποφάσιστοι" , το 3,4% πως αν πάει να ψηφίσει θα ρίξει λευκό ή άκυρο, ενώ ένα 7,9% του εκλογικού σώματος δηλώνει την προτίμησή του σε μικρά κόμματα, που στις δημοσκοπήσεις έχουν κάτω από 2% και δεν καταγράφονται στις μετρήσεις.
Σήμερα, 4 Μαϊου, η πρόθεση ψήφου καταγράφεται ως εξής:
Ν.Δ. ... 20,4%
ΠΑΣΟΚ 14,6%
ΣΥΡΙΖΑ 10,8%
ΚΚΕ 8,7%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,9%
ΔΗΜΑΡ 4,2%
Χρυσή Αυγή 3,2%
Οικολόγοι 3,1%
ΔΗΣΥ 2,2%
ΛΑΟΣ 2,1%

Τ' ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΟΥΝΙΟΥΝΤΑΙ


ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ, ΤΟΤΕ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΗ ΒΟΓΓΑΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΤΣΙΑ...ΑΥΤΟΚΤΟΝΑ...ΣΧΟΙΝΙΑ... ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!

ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΟΜΜΑΤΑ


ΜΕ ΦΡΟΥ ΦΡΟΥ ΚΙ ΑΡΩΜΑΤΑ

Φραστική επίθεση νεαρού στην Άννα Διαμαντοπούλου στα Τρίκαλα (βίντεο)


Νεαρός εισέβαλε στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Τρικκαίων, την ώρα που ήταν στο βήμα η υπουργός Ανάπτυξης, Άννα Διαμαντοπούλου, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ Τρικάλων, η οποία δέχτηκε φραστική επίθεση.  

Νέα δολοφονία!Σε έξαρση η δολοφονική εγκληματικότητα ντόπιων κατά μεταναστών


Άλλο ένα περιστατικο δολοφονίας μετανάστη από ντόπιο και πλέον έχουν πληθύνει τραγικά αυτές οι δολοφονίες τις τελευταίες μέρες για να είμαστε ανυποψίαστοι
Η νέα δολοφονία έγινε στην Σπάρτη, θεωρούμενη σαν άντρο των νεοναζί.
"
Στη σύλληψη ενός 49χρονου για ανθρωποκτονία προχώρησε η αστυνομία στη Σπάρτη. Ο συλληφθείς, ελληνικής υπηκοότητας, φέρεται να πυροβόλησε τα ξημερώματα σε αποθήκη στο 8 χλμ της Εθνικής Οδού Σπάρτης - Γυθείου 39χρονο αλλοδαπό. Το θύμα τραυματίστηκε θανάσιμα."
Κοιτάχτε με τι ψυχρή αποστασιοποίηση παρουσιάζει το θέμα η ναυτεμπορική και αναρωτιόμαστε πώς θα το παρουσίαζε  αν ο ρόλος του θυματος και του θύτη ήταν αναποδα...
Λιγες μέρες πριν πιάστηκε άλλος ντόπιος στην Λέσβο να έχει δολοφονήσει  έναν Έλληνα και έναν Αλβανό (η είδηση εξαφανίστηκε κι αυτή...)
Την ίδια μέρα που ένας άλλος ελληναράς σκότωσε έναν άλλο Αλβανό γιατί διακπλητίστηκε μαζί του που πήγε να τον πατήσει με το αμάξι του...
Και ο κατάλογος δεν κλείνει εδώ.

ΕΚΛαιΓΕΣ 2012



Μαλάκα έλληνα,

 Ξέρω ότι δεν θα καταφέρεις ούτε αυτή τη φορά, παρόλα αυτά που πέρασες τα τελευταία χρόνια, παρόλα τα ψέμματα που αποκαλύφθηκαν μπροστά σου, παρόλο τον θυμό σου, παρόλο το ξύλο που έφαγες από αυτό το σύστημα που με το ζόρι θέλουν να το αποκαλείς δημοκράτια, να αλλάξεις κάτι. Δεν θα καταφέρεις να αλλάξεις τίποτα. Απολύτως τίποτα. Ούτε στο ελάχιστο. Γιατί είσαι μαλάκας. Γιατί νομίζεις ότι το φιλότιμο βρίσκει παντού εφαρμογή. Και κοκορεύεσαι ότι αυτή η λέξη υπάρχει μόνο στα ελληνικά. Και την ξέσκισες. Αφέθηκες στο χαζοκούτι και μέσα σε μόλις 10 μήνες, σχεδόν τους συγχώρεσες όλους και τους έδωσες το δικαίωμα να συνεχίζουν να υπάρχουν. Επιτρέπεις σε όλους αυτούς που σε κατέστρεψαν, που σε μόλυναν, που σε έκλεψαν και ψηφίζοντας νόμους αυτοαθωώθηκαν, να βγαίνουν τώρα, μετά από 10 μήνες μόνο, να σου λένε ότι θα σε σώσουνε. Αλλά όχι μόνο τους το επιτρέπεις μαλάκα έλληνα, αλλά και τους πιστέυεις.

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Τρόλλια ειν' αυτοί ρε ΜΠΕΝΙ??


Λέμε και εμείς: είναι δυνατόν να υπάρχουν έστω και 1.000 Έλληνες πολίτες (τόσοι είναι περίπου στο Σύνταγμα) που να χειροκροτούν τον Βενιζέλο;
Και που; Στην πλατεία των Αγώνων του λαού μας, εκεί που χύθηκε δημοκρατικό αίμα, εκεί που τα κατοχικά ΜΑΤ μας άνοιγαν τα κεφάλια…
EΤΣΙ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ!Ευτυχώς που η φωτογραφία μας απάντησε: οι συμπαθέστατοι μετανάστες κουνάνε τα σημαιάκια!
Τι κάνει ο κόσμος για το μεροκάματο…

Το όνομά μου είναι θάνατος, οι φίλοι με φωνάζουνε πουτάνα…


 Αλλά το ασάλευτο ταξίδι των πορνών,
ποιός από σας, τυφλοί, ποτέ το βλέπει;
Ο μεσονύχτιος ήλιος πάντοτε το σκέπει
και τ’ άστρο κάποιων άγνωστών σας ουρανών.
[ν. καββαδίας]
Η ιστορία κύκλους δεν κάνει, δεν θα μπορούσε άλλωστε καθώς έτσι θα έλλειπαν τα στοιχεία της μνήμης και της εμπειρίας. Έπρεπε όμως να διδάσκει. Καταγραφή, αποκάλυψη, υγειονομικός έλεγχος. Τόσες κανονικοποιητικές λέξεις για τόσο απεχθείς κοινωνικές συμπεριφορές. Ο σύγχρονος κοινωνικός κανιβαλισμός και ο σύγχρονος πολιτικός ολοκληρωτισμός δεν έχουν ανάγκη στρατόπεδα συγκέντρωσης, προγραφές και περιβραχιόνια με αστέρι. Αρκεί η τηλεοπτική εικόνα και η διασπορά μιας φωτογραφίας από τα social media, μέχρι η Αστυνομία να βάλει plugin των social media στο site της και τότε οι σύγχρονοι καταδότες δεν θα χρειάζονται κουκούλες, χρηματισμό και εξουσία αλλά ένα profile στο facebook όπου ανάμεσα στο τελευταίο shared σκυλάδικο από το youtube και την πιο πρόσφατη θεωρία συνομωσίας θα στιγματίζουν το σύγχρονο κοινωνικό περιθώριο, το «α-ποκείμενο» της εποχής μας.

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Ζητάνε τη ψήφο σου...

Bόμβα από ΣΥΡΙΖΑ: Υπονοεί απόπειρα νοθείας – Ζητεί στοιχεία για την Singular...και πού 'σαι ακόμα


Mε μια επιστολή-βόμβα προς τον υπουργό Εσωτερικών Τάσο Γιαννίτση, ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει ευθέως ζήτημα γνησιότητας του εκλογικού αποτελέσματος και διαδικασιών διεξαγωγής των εκλογών!

Μετά την Ρωσία που στέλνει παρατηρήτές, μετά τον ΟΑΣΕ του οποίου κλιμάκιο αφίχθηκε εσπευσμένα στην Ελλάδα και είχε συναντήσεις με στελέχη των μικρών κομμάτων, τώρα έρχεται επίσημα ένα κόμμα το οποίο μάλιστα οι δημοσκοπήσεις το δείχνουν πολύ υψηλά και ζητεί εγγυήσεις και διευκρινίσεις προκειμένου το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής να είναι ανόθευτο.
Είναι η πρώτη φορά από το 1974 που ένα κόμμα θέτει εμμέσως πλην σαφώς σε προεκλογικό περίοδο θέμα πιθανής νοθείας με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο των εκλογών. Το 2000 η Νέα Δημοκρατάι είχε καταγγείλει νοθεία, αλλά … μετά τις εκλογές και την έκδοση του εκλογικού αποτελέσματος. 

Anonymous - Συνομιλία ανακριτή και μέλους της Σ.Π.Φ.


 Οι Anonymous δημοσιεύουν βίντεο με συνομιλία μεταξύ του ειδικού εφέτη ανακριτή Μόκκα και του μέλους της ΣΠΦ  Χ.Χ. Η συνομιλία είναι από το ανακριτικό γραφείο στο Εφετείο της Λουκάρεως, κατά την κλήτευση μελών και κατηγορούμενων για την υπόθεση ΣΠΦ, για τις 250 ενέργειες που αποδίδονται στην ΣΠΦ. Ακούγεται και ο συνήγορος υπεράσπισης Φραγκίσκος Ραγκούσης.
Παρακολουθήστε τη μετάφραση, και συζήτηση για τους anonymous:http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1396545

ΚΟΜΜΕΝΑ ΤΑ ΓΕΛΙΑ


Δεν θέλω να σας προκαταβάλλω αρνητικά ή να χαλάσω την ελπίδα που μπορεί να έχετε ορισμένοι, αλλά όποια κυβέρνηση και να προκύψει από τις 7 Μαϊού, αυτοδύναμη (χλωμό) ή συνεργασίας (πιθανό) έναν στόχο θα έχει: Να εφαρμόσει το μνημόνιο. Ή για να το πω καλύτερα, τα μέτρα λιτότητας που προβλέπονται από το μνημόνιο. 
Ότι έχει προγραμματιστεί αναφορικά με μισθούς, συντάξεις και ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, θα μπουν σε μια σειρά την επόμενη κιόλας ημέρα, ενώ τα όσα μας περιμένουν τον Ιούνιο, θα κάνουν τον Ιούνιο του 2011 να φαντάζει ευχάριστη ανάμνηση. Μοιρολατρία; Όχι. Ακούς την στρατευμένη φιλομνημονιακή δημοσιογραφία που θέτει εκβιαστικά διλήμματα. Σε ρωτάνε: “Ευρώ ή δραχμή;”, “εντός ή εκτός Ευρώπης;”, “σταθερή κυβέρνηση ή χάος;”.
Όχι άλλο σώσιμο!

Μπράβο αγανακτησμένε Έλληνα. Υπόγραψε την καταδίκη μας στις 6 Μαϊου... ΜΠΟΡΕΙΣ


Απ'ότι φαίνεται καλά πάει το θέμα. Τα διλλήματα πιάσαν τα προβατάκια μπήκαν πάλι στο μαντρί και έστω και με απώλειες ΠΑΣΟΚ+ΝΔ φαίνεται να πιάνουν 50% άρα θα πάμε και σε αναθεώρηση του Συντάγματος και... κρατηθείτε ποδαράκια μου.

Με την ευγενική χορηγία της μαλακίας που σας δέρνει γαμημένοι ραγιάδες ανάβει το πράσινο φως για την οριστική εκποίηση οχι της πατρίδας αλλά και της κωλοτρυπίδας μας. Τον Ιούνιο θα κλαίτε πάλι και θα τρώτε το ξύλο της αρκούδας από τα ΜΑΤ της ισχυρής εντολής... αλλά θα έχετε και ισχυρή κυβέρνηση.

Σας είπε ο Βενιζέλος ότι δεν υπάρχει μυστικό λογαριαμός για να αποπληρώνεται το κεφάλαιο και τα χρεολύσια των δανείων. Ε ναι λοιπόν δεν είναι μυστικός, τον ξέρουνε και οι πέτρες και μάλιστα είναι δύο, όπου το EFSF τους έχει υπό Αγγλικό δίκαιο.

Έτσι μαζί με όλα τα άλλα ο λατρεμένος μας Λουκάς Παπαδήμος άφησε τα εξής μέτρα ως κληρονομιά πριν το Μνημόνιο ΙΙΙ:
Εκτέλεση Προϋπολογισμού: η Κυβέρνηση θα νομοθετήσει μείωση 12% κατά μέσο όρο στα «ειδικά μισθολόγια» του δημοσίου τομέα, η οποία θα εφαρμοσθεί από την 1η Ιουλίου 2012 και θα επιφέρει εξοικονομήσεις της τάξεως των 205 εκατ. ευρώ. [τέλος Ιουνίους 2012] (MoU, παρ. 1).
-Εκτέλεση Προϋπολογισμού - αναθεώρηση των προγραμμάτων δημοσίας δαπάνης: Η Κυβέρνηση ολοκληρώνει την αναθεώρηση των προγραμμάτων, με σκοπό να προετοιμάσει τα μέτρα τα οποία θα υιοθετηθούν με τους προϋπολογισμούς του 2013 και του 2014. [Ιούνιος 2012] (MoU, παρ. 1).

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Μην ξαναγίνεις ένας χέστης.


του Mind the Gap
Σε βλέπω …
Σε παρακολουθώ από τότε που σε πρωτοείδα στις πλατείες να φωνάζεις “να καεί, να καεί, το μπουρδέλο η βουλή”. Ήσουν σαστισμένος και αμήχανος και κοίταγες δεξιά και αριστερά με φόβο καθώς περπατούσες προς τις συγκεντρώσεις. Μάλλον δεν είχες ξαναβρεθεί ποτέ στη θέση του διαδηλωτή, έδειχνες φοβισμένος καθώς προσπερνούσες, μόνος σου, τις διμοιρίες των ΜΑΤ και κράταγες το βλέμμα σου χαμηλά και υποτακτικά μέχρι να ενωθείς με το πλήθος. Εκεί άλλαζες. Άλλαζες σε κλάσματα δευτερολέπτου, σήκωνες το βλέμμα απ το πεζοδρόμιο και γυάλιζε το μάτι σου. Το κορμί σου ίσιωνε και η γλώσσα σου λυνόταν. Μέσα στην ασφάλεια των πολλών γινόσουν ξάφνου παλικάρι, μούντζωνες, έβριζες, φώναζες. Φώναξες πως έχουμε χούντα, ούρλιαξες συνθήματα για τιμωρία και κρεμάλες, έλεγες πως θα μπουκάρεις στη βουλή και θα λιντσάρεις τους κλέφτες που εκμηδένισαν τη ζωή σου με μια υπογραφή. “Η χούντα δεν τελείωσε το 73″, αυτό το σύνθημα το φώναζες ποιο δυνατά απ όλα. Σε παρατηρούσα στα πηγαδάκια με ανθρώπους που δεν γνώριζες, αλλά ένιωθες πως είσαι στην ίδια μοίρα, να επαναλαμβάνεις πως “η κυβέρνηση είναι παράνομη”, πως “καταπατήθηκε το σύνταγμα”, πως “πρέπει να ξεβρομίσει ο τόπος από τους προδότες του μνημονίου”. 

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΡΟΘΕΤΙΚΕΣ ΙΕΡΟΔΟΥΛΕΣ


Ο υπουργός Υγείας Αντρέας Λοβέρδος, είχε χτυπήσει πολλάκις το καμπανάκι, αλλά δεν τον ακούγαμε. Το κράτος είναι ένα ατελείωτο πορνείο, που ως κοινός νταβατζής εκθέτει ανθρώπους και φοβίζει τους υπόλοιπους. Φυσικά η πρώτη φράση είναι άκρως ειρωνική, αφού ο υπουργός με όπλο την διαχείριση του θέματος από τα media, σίγουρα θα τρίβει τα χέρια του και θα κορδώνεται στον καθρέφτη του.
Εν αρχή ήταν η διαπόμπευση νεαρής Ρωσίδας ιερόδουλου, η οποία πάσχει από τον ιό του AIDS. Η φωτογραφία της κυκλοφόρησε σε όλα τα μέσα συνοδεία δραματικών σχολίων, ενώ έσπασαν τα τηλέφωνα από πρώην πελάτες της στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο τρόπος αντιμετώπισης της γυναίκας, είναι ο πλέον εξευτελιστικός, αφού δεν πάρθηκε άδεια από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

«Όταν οι άνθρωποι αυτοκτονούν, το να μην πας να ψηφίσεις είναι εγωισμός».


Από την πολιτική κηδεία του συναγωνιστή μας Δημήτρη Χριστούλα
Διότι
 Εγραψε: Pitsirikos

Τις τελευταίες ημέρες, αρκετοί καλοί αναγνώστες μου γράφουν πως δεν συμφωνούν που άλλαξα γνώμη και θα πάω να ψηφίσω. Ούτε εγώ συμφωνώ μαζί μου μερικές φορές αλλά –όπως όλοι μας- ζω κι εγώ σε μια κοινωνία ή σε κάτι που προσπαθεί τώρα με αγωνία να γίνει κοινωνία. Οι περισσότεροι φίλοι μου διαφωνούσαν –ούτως ή άλλως- με την άποψή μου πως πρέπει να υπάρξει απόλυτη αποχή από τις εκλογές. Αλλά τελικά δεν ήταν οι φίλοι μου που με έκαναν να αλλάξω γνώμη, αν και πολλές φορές με έβαλαν στη σκέψη να το κάνω. Το πρωί της επόμενης ημέρας της αυτοκτονίας του Δημήτρη Χριστούλα, πήγα πάλι στο Σύνταγμα. Όπως και το προηγούμενο απόγευμα, οι συγκεντρωμένοι ήταν πολλοί – κυρίως, ηλικιωμένοι...

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΧΩΜΕΝΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΤΙΜΩΡΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙ ΑΜΕΤΑΘΕΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΚΑΙ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΨΗΦΟΥ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
Δεν έχει όριο η κτηνωδία αυτής της κυβέρνησης και η απανθρωπιά των ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου και του Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγου Ζιαζιά.
Από τις 24 Απριλίου θα έπρεπε να είχαν γίνει οι μεταθέσεις των συναδέλφων φαντάρων της Δ' ΕΣΣΟ 2011, που υπηρετούν στις πιο απόμακρες μονάδες της παραμεθορίου.
Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, τα μόρια που συγκεντρώνουν τους επιτρέπουν να μετατεθούν σε μονάδες κοντά στον τόπο καταγωγής τους.
Όπως καταλαβαίνετε αναφερόμαστε στους πιο χωμένους συναδέλφους, σε ανθρώπους χωρίς πολιτική και στρατιωτική πλάτη, που δεν έγλυψαν κατουρημένες ποδιές και δεν υποχρεώθηκαν σε κανέναν βύσμα. Ο πρώην ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτης και το επιτελείο του, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν και ορισμένοι άνθρωποι με πραγματική έννοια για τους φαντάρους, αναγνωρίζοντας την τεράστια κοινωνική αδικία, αφού τα βύσματα των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ δε υπηρετούν εκεί, ούτε οι μπούληδες των πλουσίων, είχε πάρει την σχετική απόφαση.
Απόφαση που δεν εφαρμ

Βόλος-ανεξαρτητη απεργιακη συγκεντρωση της 1ης Μαη

1___.jpg
ΒΟΛΟΣ, Τρίτη 1 Μάη 2012, 10:00-πλ Ελευθερίας

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Κάτω τα πιρούνια από την Βίκη!

Ο ΝΕΟΣ ΦΟΒΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ


Νορβηγία: Ο ναζιστής Μπρέιβικ, δεν αναγνωρίζει το δικαστήριο, καθώς έχει την στήριξη κομμάτων που προωθούν την πολυπολιτισμικότητα. Έχει σκοτώσει 77 ανθρώπους, υποστηρίζοντας ότι ήταν “προδότες”. Επίσης πέρα από “υποστηρικτές των μεταναστών”, σκότωσε και “όσους έμοιαζαν με μαρξιστές”. Θέλει να καταδικαστεί με θάνατο ή να αθωωθεί, αφού όπως λέει ο ίδιος, για την περίπτωσή του δεν υπάρχει μέση λύση. Επιθυμεί ν’ αποτελέσει παράδειγμα για τους ακροδεξιούς ανά την Ευρώπη, αφού δεν είχαν πρότυπο μετά τον Β’ Παγκόσμιο. 
Γαλλία: Έκπληξη αποτελεί το ποσοστό του ακροδεξιού κόμματος της Μαρί Λεπέν, αφού συγκεντρώνει το 18% στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών. Ο πατέρας της Λεπέν, είναι αυτός που έσπειρε πρώτος τον φόβο και το μίσος για τον “ξένο” στην γαλλική κοινωνία. Ο Σαρκοζί σκόρπιζε ισλαμοφοβία και δεν δίστασε να ποινικοποιήσει την μπούρκα, αλλά και να γκρεμίσει καταυλισμούς τσιγγάνων.

ΑΓΙΕ ΜΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ, ΤΙ ΑΥΓΗ ΜΑΣ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ;


Μέρες που ’ναι, έχουμε βομβαρδιστεί επαρκώς με ποικιλώνυμα φασιστικά προεκλογικά μηνύματα και πάμπολλες προσεγγίσεις για την άνοδο της ακροδεξιάς, κι εδώ κι αλλού.
Όντας γέννημα θρέμμα μιας συνοικίας-λίκνου για το σχετικό «αυγό», θέλησα να καταγράψω τις σκέψεις μου γι’ αυτή τη διαδικασία εκκόλαψης που έχει χρονικό και ποιοτικό βάθος πολύ μεγαλύτερο από αυτό που ενδεχομένως αντιλαμβάνονται όσοι τη γνώρισαν από τις ειδήσεις στην τηλεόραση και τον Τύπο τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Το κοινωνικό προφίλ που περιγράφεται δεν είναι ασφαλώς η μοναδική ταυτότητα της περιοχής, ούτε και περιορίζεται μόνο σ’ αυτή τη γειτονιά. Αποτελεί όμως πραγματικό και χαρακτηριστικό υπόστρωμα για την ανάλυση ενός ιδιαίτερα επικίνδυνου φαινομένου.

Επιτέλους κάποιος είπε την αλήθεια στον λαό!


Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Για την σημερινή διπλή δολοφονία στο Μενίδι


Σήμερα μάθαμε για την διπλή δολοφονία στο Μενίδι το μεσημέρι και πιστεύουμε ότι πρέπει να αναφερθούν τα γεγονότα όπως μας τα μετέφερε ο γιος του ενός από τα θύματα.
Το πρωί στις 29.4, στην γωνία Θρακομακεδόνων και Μολά (περίπου κάνα χιλιόμετρο από την Αμυγδαλέζα) μία ομάδα μεταναστών περίμεναν στην άκρη του δρόμου, όπως γίνετε καθημερινά, για να βρουν κάποια εργασία – μεροκάματο όπως συνηθίζεται στο σημείο αυτό.
 Ξαφνικά, ένα τύπος μαζί με την κοπέλα του οδηγωντας ένα Kadet, ήρθε με ταχύτητα και παρέσυρε έναν Αλβανό εργάτη. Φώναξε «θα σας γαμήσω όλους» και άλλα τέτοια και έφυγε με ταχύτητα. Οι υπόλοιποι έτρεξαν να βοηθήσουν τον τραυματία, κάλεσαν την αστυνομία και μάλιστα ένας έφυγε για το ΑΤ Θρακομαδόνων να αναφέρει το περιστατικό. Συγκεκριμένα στο τμήμα δεν είπαν – έκαναν τίποτε και επέστρεψε. Μετά από λίγο επέστρεψε από το Τμήμα και λίγα λεπτά μετά ο οδηγός που είχε χτυπήσει τον εργάτη επέστρεψε με το αυτοκίνητο και άρχισε να πυροβολάει από μακρυά τραυματίζοντας στα πόδια έναν Πακιστανό εργάτη που έτρεχε να κρυφτεί μαζί με τους υπόλοιπους και έναν 58χρονο Αλβανό που χτυπήθηκε στον γοφό. Σταμάτησε, βγήκε έξω και εν ψυχρώ πυροβόλησε τον άνθρωπο στο κεφάλι σκοτώντας τον. Μετά μπήκε στο αυτοκίνητο και έφυγε. Όπως έφευγε ένα άλλος Πακιστανός - που τον κυνηγούσε ο δράστης - σταμάτησε ένα πυροσβεστικό, στο οποίο μπήκε για να ξεφύγει από τον δολοφόνο ο οποίος το ακολούθησε για λίγο. Μετά εξαφανίστηκε.

ΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ TV ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

Επειδή οι τηλεοπτικές κάμερες πολλές φορές "λένε" ψέματα.


Δείτε εικόνες από ψηλά από την συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στην ομιλία του Ε.Βενιζέλου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης
...

"Ξέρω τι να ψηφίσω;". Απαντά ο Νίκος Καλογερόπουλος

 
Με αφορμή τις επερχόμενες εκλογές της 6ης Μαϊου, στην ενότητα "Ξέρω τι να ψηφίσω;" του tvxs.gr, πρόσωπα των γραμμάτων, της διανόησης και της τέχνης, μιλούν στηνΚρυσταλία Πατούλη εκφράζοντας τις απόψεις, τις σκέψεις και τους προβληματισμούς όχι μόνο για την δική τους ψήφο αλλά και την ψήφο του Ελληνικού λαού. Σήμερα απαντά ο ηθοποίος, συγγραφέας, σκηνοθέτης και τραγουδοποιός Νίκος Καλογερόπουλος, με τους στίχους από το νέο του τραγούδι με τίτλο "Της Αριστεράς τ' απίδια" αλλά και με ένα περιεκτικό όσο και ουσιαστικό μήνυμα:


"Έχω κάνει τάμα στην Παναγιά Σουμελά να πάω να ξυπόλυτος από τον Περισσό στη χάρη της, εάν το ΚΚΕ πάρει 30%" Ν. Κ.

Της αριστεράς τ' Απίδια*

Στρώνει μπάλα ο Αλέκος
Στον Αλέξη να σουτάρει
Κι ο Αλέξης κάνει πάσα
Στην Αλέκα να σκοράρει

Για τη διπλή φασιστική επίθεση την Παρασκευή 27 Απρίλη

Aνακοίνωση για τη διπλή φασιστική επίθεση την Παρασκευή 27 Απρίλη έξω από τον Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο Βίλα Ζωγράφου και έξω από τον Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο Μπερντέ
villa2
Το βράδυ της Παρασκευής 27 Απριλίου, τη στιγμή που στον “Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο Βίλα Ζωγράφου” πραγματοποιούνταν συναυλία αλληλεγγύης σε διωκόμενους αγωνιστές, ομάδα 5-6 θρασύδειλων φασιστοειδών επιτέθηκε σε μια παρέα νέων έξω από τον χώρο της βίλας χτυπώντας σοβαρά ακόμα και με taser (συσκευή που προκαλεί ηλεκτροσόκ) μια νεαρή κοπέλα. Εν συνεχεία επιτέθηκαν σε κόσμο έξω από τον “Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο Μπερντέ” στα Άνω Ιλίσια, χτυπώντας στο κεφάλι με τούβλο έναν από τους παρευρισκόμενους, πριν τραπούν σε φυγή κυνηγημένοι από τον κόσμο που βρίσκοταν εκείνη τη στιγμή στο στέκι.
 
Ήταν το τελευταίο περιστατικό από μια σειρά εκδηλώσεων φασιστικής βίας στη γειτονιά μας που θεωρούμε ότι συνδέονται με μια γενικότερη τροπή εκφασισμού που έχει πάρει κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας τον τελευταίο καιρό. Μέσα σε αυτήν τη συνθήκη διάφορες τσογλανοπαρέες μπορεί να θεωρούν ότι ήρθε η ώρα να δράσουν ανενόχλητα, πράγμα που τουλάχιστον για τη γειτονιά του Ζωγράφου δεν ισχύει σε κανένα βαθμό.