ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Νέο εργατικό ατύχημα στη Χαλυβουργία του Μάνεση στο Βόλο.

Το δεύτερο μέσα σε χρόνο ρεκόρ.  Ασφαλώς, όπως και για το πρώτο, πρόκειται για ...ανθρώπινο λάθος
Στο τελευταίο τεύχος της Νέας Προοπτικής, στο ρεπορτάζ για την απεργία της Ελληνικής Χαλυβουργίας, επισημαίναμε στους εργάτες του εργοστασίου στη Μαγνησία, να σπάσουν την υποταγή στον Μάνεση «πριν θρηνήσουν και οι ίδιοι ανθρώπινα θύματα ανάμεσα στους συναδέλφους τους». Το παραπάνω γράφτηκε με αφορμή τον τραυματισμό του εργάτη Βασίλη Ζόλια στο εργοστάσιο του Βελεστίνου, όταν η οροφή του κτιρίου τινάχτηκε κυριολεκτικά στον αέρα. Και «πριν αλέκτωρ λαλήσει», ένα επιπλέον περιστατικό «ατυχήματος» έρχεται να ενισχύσει τις πιο δυσοίωνες προβλέψεις: άλλος ένας εργάτης στο Βελεστίνο, ο Νίκος Σαρακατσάνος, τραυματίστηκε στο πρόσωπο την ώρα που εκτελούσε εργασίες καθαρισμού σε χώρο επισκευής κάδων του εργοστασίου.
Τα παραπάνω περιστατικά, δεν είναι συμπτώσεις, «ανθρώπινα λάθη», ή η «κακιά στιγμή», όπως επανειλημμένα έχουν προσπαθήσει να μας πείσουν σύσσωμοι όσοι νοιάζονται περισσότερο για τα κέρδη των αφεντικών απ’ όσο για τις ζωές των εργατών. Δηλαδή, οι ξεπουλημένοι εργοδοτικοί συνδικαλιστές, τα ΜΜΕ, και τα υποτιθέμενα «υπεύθυνα» ελεγκτικά όργανα του κράτους.

Σοκ-Σαμαρά στη πτήση 511 <Στουτγάρδη-Θεσσαλονίκη-Αθήνα> Επί 40' οι επιβάτες τον γιούχαραν και του φώναζαν "προδότη" και "Συμπιλίδη"!


Η πτήση 511 Στουτγάρδη-Θεσσαλονίκη-Αθήναπροσγειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο Αεροδρόμιο της Μίκρας στη συμπρωτεύουσα.
 Περίπου 140 επιβάτες θα συνεχίζαμε την πτήση με τελικό προορισμό το Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» της Αθήνας.
Λίγο πριν την αναχώρηση επικρατεί μια απρόσμενη κινητοποίηση στο αεροπλάνο.
Η είδηση ότι το πλήρωμα περιμένει να ανέβει κάποιος επίσημος διαδίδεται από στόμα σε στόμα ανάμεσα στους επιβάτες.
Σε λίγο θα δούμε μια συνοδεία 10 ανδρών της Ασφάλειας οι οποίοι βρισκόντουσαν σε επαγρύπνηση λες και συνόδευαν τη Μέρκελ.  
Λίγο πιο μπροστά περπατούσε με το γνωστό νευρικό βηματισμό του ο αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.
Με το που κάθησε στη πρώτη θέση άρχισαν τα πρώτα οργισμένα σχόλια από τους συνεπιβάτες μου και σε λίγο όλο το αεροσκάφος πήρε φωτιά στη κυριολεξία!
Οι πιο πολλοί δίπλα μου άρχισαν να τον γιουχάρουν, να του φωνάζουν «φτού σου προδότη» και να τραγουδούν εν χορό «Συμπιλίδης-Συμπιλίδης».
Κάποιοι στιγμή 4 επιβάτες σηκώνονται και κατευθύνονται απειλητικά προς το μέρος του.

Δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο: Η ρατσιστική αφίσα του ΛαΟΣ


Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία καλά κρατούν στη μικρή μας χώρα. Πανούργος ο κύριος Καρατζαφέρης, ξέρει να επενδύει στο φόβο του παππού, της γιαγιάς και του μέσου απολιτίκ Έλληνα...






 Η χώρα σίγουρα  δεν μπορεί να απορροφήσει τόσους λαθρομετανάστες και ο Καρατζαφέρης ποντάρει σε αυτό και στην ξενοφοβία για να κερδίσει ψήφους.To μεταναστευτικό είναι σίγουρα ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της χώρας , που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα και με σωστό τρόπο , και όχι έτσι όπως το παρουσιάζει ο Καρατζαφέρης

Ψήφισε τώρα Χ.Α μαλάκα…



Νέα πρόκληση της Χρυσής Αυγής, αυτή τη φορά στη μαρτυρική πόλη των Καλαβρύτων, καταγγέλλεται από πολίτες. Σε ένα τοίχο, στη διαδρομή Διακοπτό-Καλάβρυτα, στο ύψος του Μεγάλου Σπηλαίου, η Χρυσή Αυγή υπογράφει το εξής σύνθημα: “ΝΕΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ”. Όπως αναφέρουν σε e-mail τους οι καταγγέλλοντες,
“η Χρυσή Αυγή προσβάλει τη μνήμη των αδικοχαμένων, από τη λαίλαπα των Ναζί, Ελλήνων στα χρόνια της Κατοχής. Μετά από 69 χρόνια οι νοσταλγοί του Ναζισμού, προκαλούν το δημόσιο αίσθημα με την αήθη αναγραφή του συνθήματος. Η ενέργεια αυτή έχει προκαλέσει αποκρουστικά συναισθήματα στην τοπική κοινωνία των Καλαβρύτων, σε όλα τα Καλαβρυτοχώρια, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Καταγγέλλουμε δημόσια την απαράδεκτη στάση των άθλιων συνεχιστών του Χίτλερ και των Ες Ες , οι οποίοι σαν γνήσιοι απόγονοι των ταγματασφαλιτών και των ΧΤ διασπείρουν τη διχόνοια στον περήφανο λαό της πατρίδας μας”.
_________________________________________________
Ξαναλέω: Καθήκον μας να τους ξεμπροστιάζουμε παντού και να τους πατήσουμε κάτω…

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

27 Απριλίου 1941-Γερμανικά στρατεύματα μπαίνουν στην Αθήνα. Αφιέρωμα: Η Αθήνα της Κατοχής / 27 april, 1941: German troops invade Athens


Ένας εύζωνας πέφτει από την Ακρόπολη για να μην παραδοθεί στους Ναζί

27 Απριλίου 1941 ημέρα Κυριακή. Η ημέρα όπου τα πρώτα Γερμανικά στρατεύματα μπαίνουν στην Αθήνα.
Επιτροπή των αρχών της πόλεως δηλώνει στον επικεφαλής Γερμανό Αξιωματικό Χέρμαν φον Σέφεν στο καφενείο «Παρθενών» που βρισκόταν στην συμβολή Κηφισίας και Αλεξάνδρας στους Αμπελοκήπους (το σήμερινο κτίριο στο νούμερο 6 της οδού Κηφισίας), ότι η Αθήνα είναι ανοχύρωτη πόλη.
Ο πνευματικός κόσμος πενθεί. Ο Βασίλης Τσιτσάνης εμπνέεται την “Συννεφιασμένη Κυριακή”, η Πηνελόπη Δέλτα γίνεται τραγική αυτόχειρας παίρνοντας δηλητήριο, ενώ είχαν ήδη προηγηθεί άλλες δύο απόπειρες αυτοκτονίας στο παρελθόν. Θα κηδευτεί στο κήπο του σπιτιού της, κατόπιν δικού της αιτήματος σε ιδιόχειρο σημείωμα με μια μικρή τελετή που τελεί ο Αρχιεπίσκοπος Χρύσανθος. Στον τάφο της θα  χαραχτεί μόνο μια λέξη… ΣIΩΠH.

Συνελήφθη εξωελλήνιο ον


Άλλο ένα έγκλημα κατά της ελληνικότητας εξαρθρώθηκε από την χελληνική αστυνονία σε συνεργασία χελλήνων ακτιβιστών, προχτές το απόγευμα στην περιοχή Γαϊτάνι Ζακύνθου. Υπερπαρτιώτες υπάλληλοι σούπερ μάρκετ εντόπισαν μαυριδερό εξωελλήνιο να περιφέρεται ανάμεσα ΜΑΣ σε διάδρομο του καταστήματος και αμέσως έπεσε συναγερμός! Αφού τον ακινητοποίησαν με έλουρες αρχαιοελληνικές  κινήσεις αστραπή, και φώναξαν το επαναστατικό ελληνικό σύνθημα "φερε πίσω τα κλεμμένα",  βρήκαν μέσα στην εξωέλληνη στολή του έναν αφρό ξυρίσματος(!) και μια οδοντόκρεμα(!) κλεμμένα από το ελληνικής ιδιοκτησίας σούπερ μάρκετ!!!! Αμέσως κάλεσαν την αστυνονία η οποία σε κλασήματα του δευτερολέπτου περικύκλωσαν το άτυχο σούπερ μάρκετ και κάλεσαν ενισχύσεις από το Πύργο.

Καταστρέφουν τα δάση για καυσόξυλα


Τέσσερις υπουργοί του ΠΑΣΟΚ (Μ. Παπαϊωάννου, Δ. Ρέππας Ε. Βενιζέλος, Σ. Ξυνίδης), δύο υπουργοί της ΝΔ (Κ. Αρβανιτόπουλος και Μ. Βορίδης) και ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος, με το νόμο 4055 (παρ.2 του άρθρου 38), άναψαν το πράσινο φως στους ξυλέμπορους και στους συνεργάτες τους να καταστρέψουν τα δάση. Οναματίζουμε αυτούς τους έξι υπουργούς, γιατί αυτοί υπογράφουν το νόμο. Φυσικά, συλλογικά υπεύθυνοι είναι όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης, μιας και το νομοσχέδιο συζητήθηκε και εγκρίθηκε στο υπουργικό συμβούλιο. Και βέβαια, υπεύθυνοι είναι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που ψήφισαν όλο το νόμο καταρχήν, κατ’ άρθρο και στο σύνολό του, κι ακόμη οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, του ΛΑΟΣ και της Μπακογιάννη, που ψήφισαν αυτή τη διάταξη (και όχι μόνο) στην Ολομέλεια της βουλής.

Παιδί ματαναστών είναι αυτο φύρερ μου;

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Εναλλακτική πρόταση για τις εκλογές

Η ΨΗΦΟΣ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ


Μιας που διανύουμε προεκλογική περίοδο, ας θαυμάσουμε μεταξύ άλλων, την υποψήφια με την Χρυσή Αυγή, Θέμις Σκορδέλη. Πολλές φορές έχει παρουσιαστεί από εκπομπές ως “κάτοικος Αγίου Παντελεήμονα” αποκρύπτοντας την πραγματική της θέση και ιδιότητα. Η ίδια δηλώνει τραπεζικός, ένα επάγγελμα, που μπορεί να μην το ξέρει (κι ας το αναφέρει με περηφάνια), στην αρχαία Αθήνα δεν το είχαν σε υπόληψη. 
Ένα μέλος της συμμορίας των νεοναζί που έχει συμμετάσχει σε πολλές επιθέσεις σε μετανάστες και σε βουλευτές της Αριστεράς, παίζοντας τον “αγανακτισμένο πολίτη”. Μάλιστα, τον περασμένο Σεπτέμβρη, η κατ’ ευφημισμό “κυρία” βρέθηκε ανάμεσα στους 3 δράστες, που μαχαίρωσαν και κακοποίησαν Αφγανούς μετανάστες στον Άγιο Παντελεήμονα. Κατηγορείται για επικίνδυνη σωματική βλάβη και η δίκη της έχει αναβληθεί ήδη τρεις φορές, αφού η ίδια επικαλείται “αδιαθεσία” ή “μη καλή ψυχολογική διάθεση”. Η ρητορική του μίσους βέβαια στρέφεται παντού, ακόμη και σε δημοσιογράφους.

Τεύχος Μαΐου. Μόλις κυκλοφόρησε…..

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Τελικά πόσο "ανεξάρτητοι" είναι οι Έλληνες του Καμμένου;

Χρήματα από τα μυστικά κονδύλια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) φέρεται να έλαβε ο δημοσιογράφος και υποψήφιος βουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, Βασίλης Χήτος δημιουργώντας μείζον πολιτικό ζήτημα στον αρχηγό του λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», ο δημοσιογράφος εμφανίζεται να λαμβάνει τον προηγούμενο Ιανουάριο από τα μυστικά κονδύλια της ΕΥΠ το ποσό των 30.000 ευρώ για «προσφερθείσες υπηρεσίες το Β' εξάμηνο του 2011». Μάλιστα, η εφημερίδα δημοσιεύει και την απόδειξη της υποτιθέμενης πληρωμής, όπου φέρεται να υπογράφει ο δημοσιογράφος ως εισπράξας.
Ο ίδιος ο Χήτος πριν από λίγο στις πρωινές εκπομπές του ΣΚΑΪ και του ΑΝΤ1 ανέφερε ότι δεν έχει πάρει ποτέ χρήματα από την ΕΥΠ και ότι η απόδειξη που παρουσίασε η εφημερίδα είναι πλαστή, όπως και η υπογραφή του, αλλά… δεν περιμέναμε και να πει ότι τα..παίρνει και είναι , όπως εξάλλου και πολλοί άλλοι δημοσιογράφοι στα payroll της Ε.Υ.Π.

 
tro-mpa-xtiko

Για το Νίκο.


Να εκφράσω τη βαθιά λύπη μου, για την ύπουλη κρατική δολοφονία ενός ακόμα συνάνθρωπου μας, ακαδημαϊκού, που προτίμησε να πεθάνει, παρά να ζει σε μια τέτοια χώρα. Ο Νίκος Παλυβός, Δρ. γεωλογίας,  εκλεγμένος Λέκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών, 38 χρονών, δυστυχώς αυτοκτόνησε.
Ο Νίκος Παλυβός ήταν μέλος της Πρωτοβουλίας Μελών ΔΕΠ υπό αναμονή τοποθέτησης. Οι άνθρωποι αυτοί, γύρω στους 800, ενώ εκλέχτηκαν και πήραν θέση στο πανεπιστήμιο, δεν διορίστηκαν ποτέ λόγω μνημονίου.Τα χρήματα για τους καπιταλιστές είναι πάνω απ όλα.
Νίκο, δεν έπρεπε. Για τα ανθρωπόμορφα καπιταλιστικά τέρατα, είναι ένας αντίπαλος λιγότερος. Δεν καταλαβαίνουν από αυτή την μορφή διαμαρτυρίας. Αν είχαν τσίπα, δε θα φτάναμε σ’ αυτό το σημείο. Το μόνο που τους τσούζει είναι η απώλεια της κουτάλας. Γι αυτό και χρειάζεται ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ κι όχι αυτοκτονία. Παλεύουμε για καλύτερη αξιοπρεπή ζωή, όχι για αξιοπρεπές τέλος.
Προς όλους τους συνανθρώπους μας: Μην απελπίζεσθε. Μην χάνεστε εσείς οι γενναίοι, οι έντιμοι κι αφήνετε τα πουλημένα τομάρια ατιμώρητα. Τα παιδιά σας, οι σύντροφοί σας, οι φίλοι, έχουμε ανάγκη ΕΣΑΣ, όχι αυτούς.
Να είστε καλά, υγιείς και αισιόδοξοι. Ιδιαίτερα οι συνταξιούχοι θέλω να ζήσουν 1.000 χρόνια, ώστε  να απολαμβάνουν αυτοί τις συντάξεις, που οι ίδιοι πληρώσανε με  τόσα χρόνια δουλειάς και όχι οι πράσινοι και μπλε κόρακες.
Η νίκη πλησιάζει. Μη χάσετε τη δική σας συμμετοχή.

Κάποια πράγματα καλύτερα μη τα δοκιμάζεις..

CATASTROICA



Oι δημοσιογράφοι Άρης Χατζηστεφάνου και Κατερίνα Κιτίδη, μετά το πολύ καλό ντοκιμαντέρ Debtocracy που προβλήθηκε πέρσι και το παρακολούθησαν 2 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, επιστρέφουν με το νέο τους δημιούργημα, έπειτα από πολλούς μήνες σκληρής δουλειάς. Ο τίτλος είναι Catastroica και πραγματεύεται τις ιδιωτικοποιήσεις.
Πολλοί άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο, μεταξύ τους συνδικαλιστές, δημοσιογράφοι και επιστήμονες, μιλούν με παραδείγματα για τις σκοτεινές μέρες που ακολούθησαν με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Μεταξύ αυτών η Ναόμι Κλάιν, ο Σλαβόι Ζίζεκ, ο Άλεξ Καλλίνικος, ο Κώστας Δουζίνας, ο Γιώργος Κατρούγκαλος και άλλοι πολλοί. Η χρηματοδότηση του πονήματος, έγινε με τον ίδιο τρόπο όπως το προηγούμενο, δηλαδή μέσω ενισχύσεων από συλλογικούς φορείς, σωματεία, φοιτητές, δημοτικές οργανώσεις και όποιον ήθελε να προσφέρει. Έτσι αποφεύχθηκε η κηδεμονία από συμφέροντα.

ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ

Εξαιρετικό κείμενο που θα δημοσιευτεί στο 18ο φύλλο της εφημερίδας δρόμου Άπατρις
Το editorial του φύλλου 12 της «Άπατρις» ξεκινούσε με τη φράση «οι αυταπάτες είναι φρούτα που ευδοκιμούν σε συνειδήσεις καθυστερημένες».Ένα χρόνο μετά, οι διεργασίες που λόγω «κρίσης»1 φαίνεται να λαμβάνουν χώρα μέσα στις συνειδήσεις μεγάλου μέρους της ελλαδικής κοινωνίας, δυστυχώς μας υποχρεώνουν να ασχοληθούμε επειγόντως με την περαιτέρω επεξήγηση της διαπίστωσης αυτής.Αυτό για δύο λόγους: πρώτον, γιατί οι «αυταπάτες» αυτές τείνουν πια επικίνδυνα να μετουσιώνονται σε τάσεις εκφασισμού της κοινωνίας. 2. Δεύτερον, γιατί οι εν λόγω συνειδήσεις είναι ένας βασικός λόγος γι’ αυτή την άκρως ανησυχητική εξέλιξη.
Πρέπει λοιπόν να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε πως και γιατί λειτουργούν έτσι οι συνειδήσεις αυτές και πως μπορούμε να βάλουμε φρένο σ’ αυτό το φαινόμενο. Αυτό μάλιστα γίνεται σήμερα μια επιτακτική ανάγκη που δεν αφορά μόνο όσους/ες κινούνται οργανωμένα μέσα στον κοινωνικό ανταγωνισμό αλλά και κάθε υγιώς σκεπτόμενο άνθρωπο.

Η κατάσταση για τους φαντάρους στο Στεφανοβίκειο χειροτερεύει, αλλά κανείς δε νοιάζεται.


Σύμφωνα με την νέα επιστολή καταγγελίας των συναδέλφων φαντάρων, η κατάσταση στο Στεφανοβίκειο χειροτερεύει και πρόκειται να χειροτερέψει ακόμη περισσότερο: «Η κατάσταση όχι μόνο δεν έχει αλλάξει, αλλά οδεύει προς το χειρότερο. Βγάλαμε όλο το Πάσχα παρακαλώντας για ένα μαγικό χαρτάκι (υπηρεσιακό σημείωμα) να καταφέρουμε να πάμε να πλυθούμε, αφού δε ρισκάρουμε να κάνουμε μπάνιο με αυτό το νερό που έχουμε.
Τα χειρότερα όμως είναι μπροστά μας. Καμιά μονάδα σε όλο το στρατόπεδο δεν έχει πάρει στρατιώτες μετά την Β' ΕΣΣΟ και παίζουμε στην καλύτερη στο 3, στο 4 και στο 5 μέσα 1 έξω, αυτή την στιγμή. Το θα γίνει όμως στην συνέχεια; Άλλοι απολύονται τέλη Μαΐου, άλλοι τέλη Ιουνίου και άλλοι τέλη Ιουλίου. Δηλαδή όπως πάμε, τον Ιούλιο δεν θα υπάρχει κανείς. Όλη η ελπίδα είναι ότι θα έρθουν νέοι στρατιώτες τον Ιούνιο (που θα έχουν μπει το Μάιο στα Κέντρα Νεοσυλλέκτων). Αλλά, θα έχουν απολυθεί ήδη οι στρατιώτες της Α' ΕΣΣΟ. Αν συνυπολογίσουμε και τις άδειες που δεν έχουν πάρει και δικαιούνται, προβλέπεται να είμαστε σε μόνιμη εμπλοκή από εδώ και μπρος.
Όπως αναφερότανε και στην προηγούμενη επιστολή, το τραγικό είναι ότι υπάρχουν πολλές λύσεις στην κατάσταση, αλλά απλά δεν ενδιαφέρεται κανείς»!
Αναδημοσιεύουμε την προηγούμενη καταγγελία των συναδέλφων από το Στεφανοβίκειο:

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Κάποτε ηταν θεός, τώρα...σταυρώστε τον!


ΚΡΙΜΑ ΡΕ ΠΥΡΡΟ



Η αφίσα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο κατά της Χρυσής Αυγής


Ποικίλα σχόλια έχει συγκεντρώσει η παρακάτω αφίσα της «Χρυσής Αυγής» για τις γυναίκες.

Αϊ σιχτίρ, λαμόγια


Μην ξανακούσω απειλές για...ακυβερνησία.
Εχουμε και θα έχουμε μέχρι...Θανάτου...
την ισχυρότερη κυβέρνηση.
Τρόϊκα τ΄ όνομά της. Το πρώτο.
Σαμαράς, Βενιζέλος τα δεύτερα.
Βουρ να τη γκρεμίσουμε.
Γιωργάκη...ήμαρτον.
Σήμερα σε...θυμήθηκα στο Καστελόριζο, 
αλλά ξέχασα τη γιορτή σου.
΄Αγιε Γιωργάκη.
Τον...δράκο τον έμπασες για καλά εντός μας.
Χρόνια  τ ο υ  πολλά.

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ


Στο Νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού εισήχθηκε έκτακτα ο σύντροφος Γιώργος Καραγιαννίδης , μετά από επιπλοκή της Υγείας του.

 Σήμερα το απόγευμα ο σύντροφος Γιώργος Καραγιαννίδης  , που βρίσκεται στη 18 η μέρα απεργίας  πείνας , μαζί με τον Κώστα Σακκά  και τον Αλέξανδρο Μητρούσια, εισήχθηκε έκτακτα  στο  Νοσοκομείο κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού , λόγω επιπλοκών που προκλήθηκαν στην υγεία του.
Ο σύντροφος , παρά την απειλητική για την υγεία του επιπλοκή, συνεχίζει την απεργία  πείνας  μαζί με τους συντρόφους του , ζητώντας:
·         Την άρση των νέων σε βάρος τους αυθαιρέτων και εκδικητικών προφυλακίσεων.  
·         Την άμεση αποφυλάκιση της συγκατηγορουμένης  τους Στέλλας Αντωνίου.
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΤΕΛΛΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΡΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ Κ.ΣΑΚΚΑ, Α.ΜΗΤΡΟΥΣΙΑ , Γ.ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗ

athens.indymedia.org

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

6 Μαϊου, η μέρα των ζωντανών-νεκρών!

BINTEO: Το συγκινητικό «αντίο» στον 42χρονο δάσκαλο στην Ξάνθη



Σε κλίμα συγκίνησης και παρουσία 1.000 και πλέον ατόμων, κηδεύτηκε το απόγευμα της Κυριακής στη Σταυρούπολη ο 42χρονος εκπαιδευτικός Σάββας Μετοικίδης, που απαγχονίστηκε το Σάββατο για πολιτικούς λόγους
.
Στην κηδεία που έγινε παραβρέθηκαν εκτός από συγγενείς και φίλους, συνδικαλιστές, σύντροφοί του από το χώρο της Αριστεράς και των Παρεμβάσεων, στελέχη αριστερών παρατάξεων από την Ξάνθη, πολιτικών νεολαιών, φοιτητές και αρκετός κόσμος.

Τραγικές φιγούρες, οι δύο γονείς του, ο αδερφός του και τα δύο ανίψια του που αποχαιρέτησαν τον αυτόχειρα με ένα μεγάλο «γιατί».

Εγώ τράβηξα το βίντεο της αστυνομικής βίας!


Πριν δύο μήνες ο σκηνοθέτης Νίκος Σούλης παρουσίασε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης την ταινία «Νουρ – Φως παντού υπάρχει» με θέμα τη ζωή ενός 12χρονου Αφγανού μετανάστη στην Αθήνα.
Από αυτούς που παρακολούθησαν την ταινία, λίγοι πρόσεξαν τη νυχτερινή σκηνή του ξυλοδαρμού ενός αλλοδαπού από αστυνομικούς στο κέντρο της πρωτεύουσας. Ακόμη λιγότεροι ήταν αυτοί που κατάλαβαν πως η σκηνή ήταν βιντεοσκοπημένη από τον ίδιο τον σκηνοθέτη από το μπαλκόνι του σπιτιού του.
«Ήταν ένα βράδυ του Γενάρη όταν, ακούγοντας κάποιους περίεργους θορύβους, βγήκα στο μπαλκόνι και είδα πως κάτω από το σπίτι μου, ένας νεαρός μετανάστης, βρισκόμενος σε έξαλλη κατάσταση και αφού είχε προκαλέσει ζημιές σε κάποια αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στη γειτονιά, είχε μόλις συλληφθεί από άνδρες της αστυνομίας» θυμάται ο Νίκος Σούλης που μιλά στο protothema.gr.
Και συνεχίζει: «Στην αρχή δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία, μιας και στη γειτονιά που μένω είναι συχνά τέτοια φαινόμενα… Όταν όμως μια ομάδα αστυνομικών, αλλά και πολιτών, άρχισαν να χτυπούν αυτόν τον άνθρωπο, τότε αποφάσισα να καταγράψω το περιστατικό με την κάμερα».

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Τι γίνεται γαμώ τη τρέλα μου;; Αυτό το αίμα που χύνεται πώς θα βρει ένα τέλος;


Στο αίμα τους κι εσείς κατρακυλάτε
Μετά τον πρωτομάρτυρα Δημήτρη Χ. που θυσίασε τη ζωή του στην υπηρεσία του λαού και της πατρίδας, ο τύμβος των μαρτύρων της Κρίσης ολοένα και ψηλώνει. Ολοένα και γεμίζει.

Ο Σάββας Μ., δάσκαλος 45 ετών από την Αθήνα μετοίκισε στη λίστα των αθανάτων εχθές, όταν αυτοκτόνησε στο πατρικό του στην Ξάνθη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση που ζούμε.

Ένας δάσκαλος, αριστερός συνδικαλιστής, με μεγάλη συμμετοχή, σχεδόν πρωταγωνιστική, στους κοινωνικούς αγώνες.

Δεν άντεξε άλλο...

Χτες στο Ηράκλειο δύο αυτοκτονίες.
Ένας λογιστής 54 ετών κρεμάστηκε αφήνοντας σημείωμα που μετξύ άλλων έγραφε

"Δεν αντέχω άλλο την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα"

Αντί για νέο ΕΑΜ μια σύγχρονη "Βάρκιζα" με τη δεξιά πολιτική


Του Γιώργου Κρεασίδη = "Πρίν
   
Η ανακοίνωση ότι το ΕΠΑΜ και ο Δημήτρης Καζάκης θα συνεργαστούν εκλογικά με τη δεξιά Δημοκρατική Αναγέννηση του Στέλιου Παπαθεμελή, ήταν ίσως για αρκετούς μια έκπληξη. Ταυτόχρονα ήταν όμως για όλους το τέλος της φιλόδοξης προσπάθειας για αντιμνημονιακή πολιτική παρέμβαση με μαζικούς όρους, που θα απευθυνόταν σε όσους νιώθουν προδομένοι από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, πέρα όμως από την Αριστερά και χωρίς τα «εμπόδια» που κουβαλά.

Με μια αριστερόστροφη ανάλυση για την κρίση και το χρέος, αλλά και με απόσταση ασφαλείας από τη σοσιαλιστική προοπτική και τον κομμουνισμό, με μαχητικό λόγο ενάντια σε τρόικα, τράπεζες και πολιτική ολιγαρχία, αλλά χωρίς σαφή αναφορά στο εργατικό κίνημα, ο Δ. Καζάκης και το ΕΠΑΜ προσπάθησαν να κερδίσουν από την κρίση του πολιτικού συστήματος τον κόσμο που δίσταζε να ταυτιστεί με τις δυνάμεις της Αριστεράς, συχνά με δική της ευθύνη.

Το ΕΠΑΜ ουσιαστικά επιχείρησε να απευθυνθεί σε ένα πλατύ ακροατήριο διαφοροποιούμενο από την Αριστερά σε τρία επίπεδα. Το πρώτο αφορούσε την ανάδειξη της εθνικής ανεξαρτησίας όχι απλά σαν μια απάντηση στις αποικιοκρατικού χαρακτήρα παρεμβάσεις του ΔΝΤ και της EE, αλλά και σαν μια γραμμή που απευθυνόταν σε πλατιά στρώματα, η οποία θα μπορούσε να αγκαλιάσει ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις που χτυπιούνται από το Μνημόνιο, σε αντίθεση με μια «στενή» ταξική προσέγγιση.

Σκοτώσανε το Σάββα…


Υπάρχουν στιγμές που νιώθεις τελείως αδύναμος.
Υπάρχουν στιγμές που νιώθεις ότι δε μπορείς να κάνεις τίποτε.
Υπάρχουν στιγμές που θεωρείς ότι τα γεγονότα σε ξεπερνούν και ότι αυτό που κάνεις, ότι κάνουμε, δε φτάνει…
Μια τέτοια άσχημη στιγμή ήταν όταν  μας έγινε γνωστή η δραματική είδηση της απώλειας του Σάββα.
Τι να πεις για αυτό τον άνθρωπο, για αυτό τον σεμνό αγωνιστή;
Τα είπαν καλύτερα οι συνάδελφοι και συναγωνιστές του, δάσκαλοι.
Όμως και εμείς είχαμε την τύχη σε προσωπικό και πολιτικό επίπεδο να συνεργαστούμε με τον Σάββα και να μοιραστούμε προβληματισμούς και αγωνίες.

ΜΙΑ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΑΓΑΠΗ


Ευτυχώς, σε τέτοιες ημέρες, κονσερβοκούτια υπάρχουν άφθονα.
<<Κλείνουν δυο χρόνια που μας έχει επιβληθεί ένα καθεστώς ολωσδιόλου αντίθετο με τα ιδεώδη για τα οποία πολέμησε ο κόσμος μας και τόσο περίλαμπρα ο λαός μας στον τελευταίο παγκόσμιο πόλεμο. Είναι μια κατάσταση υποχρεωτικής νάρκης, όπου όσες πνευματικές αξίες κατορθώσαμε να κρατήσουμε ζωντανές, με πόνους και με κόπους, πάνε κι αυτές να καταποντιστούν μέσα στα ελώδη στεκούμενα νερά. Δε θα μου ήταν δύσκολο να καταλάβω πως τέτοιες ζημιές δε λογαριάζουν πάρα πολύ για ορισμένους ανθρώπους. 

ΛΕΡΝΑΙΑ ΨΗΦΟΣ


(Δυστυχώς, η Λερναία Ύδρα είχε λιγότερα κεφάλια απ' τις κομματικές επιλογές μας...)
wonderjlawwall

ΕΣ/ΕΣ ΕΣ/ΕΣ ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ: AΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ ΣΤΟ ΒΟΛΟ

ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΠΟΥ ΕΚΤΥΛΙΧΘΗΚΕ ΜΟΛΙΣ ΠΡΟ ΟΛΙΓΟΥ, ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΣΠΥΡΙΔΗ, ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΓΑΖΗ ΚΑΙ ΚΩΣΤΑΝΤΑ ΚΑΙ ΩΡΑ 12.10 μμ. ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΑΥΤΟΠΤΕΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΕΝΟΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΩΚΕ ΕΝΑΝ ΝΕΑΡΟ ΜΕ ΕΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ, ΙΣΩΣ ΗΤΑΝ ΚΛΕΦΤΡΟΝΙ ΙΣΩΣ ΟΧΙ. ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΤΟΥ ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ, ΡΙΓΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ. Ο ΕΝΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΝ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΚΑΤΩ ΚΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΚΛΩΤΣΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΑΠΑΝΩΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΟΥΡΛΙΑΖΕΙ : ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΜΕ ΠΑΤΗΣΕΙΣ!!! ΒΓΗΚΑΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΣΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΑΝ ΣΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝΑΣ ΚΥΡΙΟΣ, ΠΟΛΥ ΗΡΕΜΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΕ , ΜΗΝ ΤΟΝ ΧΤΥΠΑΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΣΥΛΛΑΒΕΙ ΠΛΕΟΝ...Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΤΟΗΤΟΣ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΟΥΡΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ..!!! ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΕΛΑΒΕ ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ. ΤΟΝ ΕΒΑΛΑΝ ΚΑΚΗΝ ΚΑΚΩΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΥΠ ΑΡΙΘΜΟΝ 24442 ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ..
ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ....!!!!

Κι άλλη πολιτική αυτοκτονία... πότε εμείς οι υπόλοιποι θα "πάρουμε" το μήνυμα;



Σοκ προκαλεί η είδηση ότι ένας 45χρονος δάσκαλος αυτοκτόνησε στη Σταυρούπολη το απόγευμα του Σαββάτου σε ένδειξη πολιτικής διαμαρτυρίας 

Πρόκειται για ένα δάσκαλο, ο οποίος υπηρετεί στην Αθήνα και βρέθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του για τις ημέρες του Πασχα. Ο αυτόχειρας Σάββας Μετοικίδης, παντρεμένος με παιδιά, απαγχονίστηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα σε αποθήκη της πατρικής κατοικίας του στη Σταυρούπολη. Άφησε πολυσέλιδο σημείωμα στο οποίο εξηγεί ότι οι λόγοι της αυτοκτονίας του είναι ξεκάθαρα πολιτικοί και ότι διαμαρτύρεται για το μνημόνιο και την οικονομική κατάσταση της χώρας. Aποτελεί ένα μανιφέστο ενάντια στην μνημόνιο και τις επιπτώσεις στην ελληνική κοινωνία.