ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

« Born Free»


 Σε σκηνοθεσία του Romain Gavras.
Μουσική έμπνευση απο την τραγουδίστρια M.I.A


δυστυχώς έτσι βλέπουν κάποιοι το μέλλον των μεταναστών 

Γενόσημη ζωή σ’ ένα κράτος εικονικής πραγματικότητας!



                                                                                                            γράφει ο Χάρρυ Κλυνν

Πολύ θα ήθελα να ξέρω, στο πίσω μέρος του μυαλού των πολιτικών, εκτός από χωματερές και μπάζα, τι άλλο υπάρχει;

@Για να υπάρξει τελική έκβαση, πρωταρχικά πρέπει να υπάρξει αγώνας…

@Νέα δημοσκόπηση: Επτά κόμματα στη Βουλή μπαίνουν στη Βουλή! Αν δε μπούμε εμείς μέσα, δε γίνεται τίποτα.

@ΠΡΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟΛΑΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟΫΠΗΡΕΤΟΥΝΤΕΣ
Μπορεί να πιστεύεται ότι με τα μνημόνια, το ΔΝΤ και τις Τρόικες θα βγάλετε τη χώρα από το λάκκο που τη ρίξατε… Το μόνο, όμως, που μέχρι τώρα καταφέρατε είναι που κάνατε το λάκκο μεγαλύτερο!

@Θυμάμαι το Δεκέμβρη του 2008 που η επαναστατημένη γενιά των 700 ευρώ έκαψε τη μισή Αθήνα και δεν ξέρω τι να πρωτολυπηθώ την καμένη γενιά ή την Αθήνα των 700 ευρώ;

@Γ. Δελαστίκ: Εχουμε κυβέρνηση κλεφτών, ληστών και απατεώνων! Και μειοδοτών κ. Δελαστίκ και ΜΕΙΟΔΩΤΩΝ!!!

@Παπαδήμος: Προσέξτε μην γυρίσουμε αίφνης στη δραχμή! Έλα Χριστέ και Κύριε… Έκανε και η μύγα κώλο! Να μας γυρίσουνε ρε σαλταδοροϋπαλληλάκο, μπας και γλυτώσουμε επί τέλους από τους σωτήρες μας! 

Πέστε μου… πώς θα ζήσω;


Η οικογένεια είναι τριμελής, ο ίδιος, η σύζυγος και ένας γιος 17 χρόνων που φέτος, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα δώσει πανελλήνιες εξετάσεις για να συνεχίσει τις σπουδές του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ο ίδιος είναι 20 χρόνια εργαζόμενος στο δημόσιο τομέα, «κάργα προνομιούχους», λέει ο ίδιος σαρκαστικά.Οι αποδοχές του πριν από την οικονομική κρίση ήταν της τάξης των 1.300 ευρώ, αλλά σήμερα έχουν πέσει στα 1.080 ευρώ. Η σύζυγος εργαζόταν λογίστρια στον ιδιωτικό τομέα, αλλά από τον προηγούμενο Σεπτέμβρη έχει μείνει χωρίς δουλειά. Η οικογένεια ζει σε σπίτι 85 τετραγωνικών μέτρων που αγόρασαν πριν από μια τετραετία, ποντάροντας στα εισοδήματα που είχε με τη σύζυγό του εκείνη την εποχή, βάζοντας δάνειο για το οποίο πληρώνουν, «ένα σχετικά μικρό ποσό σε σχέση με άλλους», όπως λέει, 620 ευρώ το μήνα. Ο μήνας δεν έχει βγει, λέει ο αναγνώστης μας, αλλά όπως φαίνεται και από τις αποδείξεις που διαθέτει, ήδη έχει πληρώσει:

Για το φροντιστήριο του γιου 520 ευρώ
Για το στεγαστικό δάνειο 620 ευρώ
Για τα κοινόχρηστα της πολυκατοικίας 110 ευρώ
Για το ηλεκτρικό ρεύμα 156 ευρώ στη ΔΕΗ
Για το νερό της ΕΥΔΑΠ 43 ευρώ
Για το τηλέφωνο του σπιτιού 80 ευρώ
Για τη δόση της εισφοράς αλληλεγγύης που εκκρεμούσε από τον προηγούμενο μήνα 290 ευρώ

RIOT 2012 of olympic proportions!

Ήξερα πως ο Σαμαράς είναι γελοίος αλλάς αυτός πάει να ξεπεράσει και τον Γιώργο Παπανδρέου




Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε σήμερα στο μεταναστευτικό και δήλωσε πως «πρέπει να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας». Αν δεν ανακαταλάβουμε τους μισθούς μας, δεν θα ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας. Για την ώρα, λόγω έλλειψης χρημάτων, έχουμε ανακαταλάβει τα σπίτια μας.

Ο μόνος τρόπος να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας είναι να συνεχιστεί το τόσο επιτυχημένο μνημόνιο.

Υπολογίζω πως, με 2-3 χρόνια μνημόνιο ακόμα, οι μισοί Έλληνες θα είναι στο δρόμο. Οπότε, θα μείνουν άστεγοι, θα ζουν, θα ζητιανεύουν και θα κοιμούνται στις πλατείες, και θα έχουν ανακαταλάβει τις πόλεις τους.

(Ήξερα πως ο Σαμαράς είναι γελοίος αλλάς αυτός πάει να ξεπεράσει και τον Γιώργο Παπανδρέου.)

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΑΝ, ΤΑ ΕΓΔΑΡΑΝ, ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΕΚΘΕΣΟΥΝ!


Προσβολή προς την ηθικήκαι το δημόσιο αίσθημα που καταδικάζει τη βία προς τα ζώα, αποτελεί η 2ηΔιεθνής Έκθεση Γούνας που διοργανώνεται από το Σύνδεσμο Eλλήνων Γουνοποιών από τις 28 έως τις 31 Μαρτίου 2012, στο εκθεσιακό κέντρο EXPO ATHENS στην Ανθούσα. Λίγες μόλις μέρες μετά την ψήφιση του νέου νόμου για την κτηνοτροφία πουχαρίζει προνόμια και υποσχέσεις  για τηνανάπτυξη μίας από τις πιο αιματηρές δραστηριότητες παγκοσμίως, την παραγωγήγούνας, οι εμπλεκόμενοι στη....
γουνοποιία, έρχονται στην Αθήνα για να εκθέσουν ταδέρματα φρικτά κακοποιημένων ζώων!

Αρχιφύλακας- ληστής της Αντιτρομοκρατικής κυκλοφορεί ελεύθερος και …τιμωρείται από Αναρχικούς


Έδειραν πρώην αστυνομικό της Αντιτρομοκρατικής

Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε στις 9.30 το βράδυ της 25ης Μαρτίου ο αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής που είχε πιαστεί επ’ αυτοφώρω να κάνει ληστεία σε ΠΡΟΠΟ στο Μπραχάμι. Ο κατηγορούμενος εντοπίστηκε από αναρχικούς στην Καλλιθέα και δέχτηκε -όπως είπε- με γκλόμπ επίθεση σε στενό της περιοχής. Προφανώς ο πρώην αστυνομικός «αναγνωρίστηκε» τυχαία, καθώς είχε καταθέσει ως μάρτυρας στη δίκη της «Συνομωσίας των Πυρήνων της Φωτιάς». Ο «εντοπισμός» του θεωρείται τυχαίως καθώς στην Καλλιθέα είχε διοργανωθεί κάποια αντιρατσιστική συγκέντρωση. Η ομάδα μάλιστα των νεραών  που του επιτέθηκε ανέλαβε και την ευθύνη.
ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΜΠΑΤΣΟΥ ΤΗΣ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ

Δύο βίντεο για την ACTA


«Αυτό το βίντεο θα σας δώσει την κεντρική ιδέα για την ACTA, περί τίνος πρόκειται και γιατί το διαδίκτυο θα πρέπει να το πολεμήσει». Απόσπασμα από το εισαγωγικό μήνυμα του βίντεο.

ΕΤΣΙ ΕΤΣΙ!!!

ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΠΙΑΝΕΙΣ, ΧΡΥΣΑΦΙ ΓΙΝΕΤΑΙ


Η Ελλάδα είναι το σύνορο της Ευρώπης. Όταν πρόκειται για λαθρομετανάστες βέβαια. Γιατί όταν πρόκειται για απειλή από εξωευρωπαϊκούς παράγοντες (π.χ. Τουρκία) η Ελλάδα δεν είναι το σύνορο της Ευρώπης. Τότε γίνεται μια χώρα που πρέπει να αγοράζει γερμανικά και γαλλικά όπλα για να προστατεύσει τον εαυτό της. Ακόμη και αν αυτά είναι υποβρύχια που γέρνουν.
Στη χώρα ζουν εκατομμύρια μετανάστες. Οι πρώτοι μάλιστα είχαν έρθει όταν ο Αντώνης Σαμαράς, που σήμερα ανακαλύπτει τους «εθνικούς» φόβους της λαθρομετανάστευσης, είχε ανοίξει τα σύνορα για να μπουν μετανάστες χωρίς έλεγχο, καταγραφή και νομιμοποίηση. Αυτή η μεταναστευτική πολιτική ταλαιπώρησε δεκαετίες την Ελλάδα. Και γέμισε τις τσέπες όσων πουλούσαν βίζες και χαρτιά ελληνοποίησης.
Η Ελλάδα λοιπόν γίνεται ο πρώτος κυματοθραύστης της λαθρομετανάστευσης. Οποιοδήποτε αστυνομικό μέτρο δεν μπορεί να την εμποδίσει. Τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει έναν άνθρωπο που πεινάει και αναζητά φαί. Όπως δεν μπόρεσε να εμποδίσει του κουρελήδες Έλληνες που πριν από δεκαετίες αναζήτησαν την τύχη τους στα πιο απομακρυσμένα σημεία του πλανήτη (μέχρι σήμερα δεν υπάρχει σημείο της υφηλίου που να επισκέφτηκα και να μην συνάντησα Έλληνα). Όσοι θεωρούν πως η δικιά μας μετανάστευση ήταν διαφορετική και αγιοποιημένη, πως δεν βρώμαγε το χνώτο μας από την πείνα και πως το κάτουρό μας ήταν αγίασμα, ας ρίξουν μια ματιά στα ψηφιοποιημένα αρχεία του νησιού Έλις. Ταλαιπωρία, βρώμα, κακοποίηση και όνειρα. Άλλος προσπαθούσε να τα βρει πλένοντας πιάτα, κάνοντας μια τίμια δουλειά και άλλος κλέβοντας. Έτσι είναι η ζωή. Και κινείται από τις ανάγκες της.

προσοχή! ακροδεξιοί κυκλοφορούν ανυπόστατες φήμες για βιασμούς


με τη σημείωση πως είναι προσφιλής τακτική νεοναζιστών και ακροδεξιών η διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με “βιασμούς” από μετανάστες ή δολοφονίες. Έχουν συμβεί ανάλογα περιστατικά σε όλη την Ελλάδα.
Συνήθως έχουν στόχο την υποκίνηση πογκρόμ εναντίων μεταναστών που ζουν στην περιοχή που υποτίθεται συνέβει το περιστατικό.
***
Η ΑΘΛΙΑ ΦΗΜΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΑΝΑΛΟΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ !
Επειδή κάποιοι έφτασαν ακόμα και με σχόλια να μας κατηγορούν ότι δεν αναφέραμε τίποτα για τον υποτιθέμενο βιασμό 16χρονης στον Άγιο Νικόλα από Πακιστανούς ή στον βιασμό δύο μικρών 11χρονων κοριτσιών από Αφγανούς ή την κακοποίηση και βιασμό ζευγαριού νεαρών από παράνομους μετανάστες του σταθμού, έχουμε να γνωρίσουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τα εξής:

60 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ Ο Μπελογιάνης ζει και είναι κοντά μας


"Εμείς πιστεύουμε στην ορθότητα της θεωρίας που
γέννησαν τα μυαλά των πιο πρωτοπόρων ανθρώπων. 
 
Και το νόημα του αγώνα μας είναι η θεωρία αυτή, 
 
να γίνει πραγματικότητα τόσο για την Ελλάδα όσο 
 
και για όλο τον κόσμο.... 
 
Αγαπάμε την Ελλάδα και το λαό της περισσότερο 
 
από  τους  κατηγόρους  μας.  Το  δείξαμε  όταν 
 
εκινδύνευε η  ελευθερία,  η  ανεξαρτησία  και  η 
 
ακεραιότητα της και ακριβώς  αγωνιζόμαστε για 
 
να ξημερώσουν στη  χώρα  μας  καλύτερες  μέρες 
 
χωρίς πόλεμο και πείνα. 
Για το σκοπό αυτό αγωνιζόμαστε και όταν χρειαστεί 
θυσιάζουμε και τη ζωή μας...."    
   
 Η δίκη του Νίκου Μπελογιάννη έγινε στο στρατοδικείο της Αθήνας στις 15/2- 1/3/1952
Η δολοφονία του στις 30/3/1952

60 ΧΡΟΝΙΑ από την δολοφονία του Νίκου  Μπελογιάννη, 60 χρόνια από εκείνη την αυγή της Κυριακής, 30 του Μάρτη 1952,  που  έπαψε να χτυπάει η φλογερή καρδιά ενός μεγάλου αγωνιστή του λαού της Ελλάδας και της φιλειρηνικής ανθρωπότητας.   

Ο Νίκος  Μπελογιάννης, έπεσε από τις δολοφονικές σφαίρες της  κυβέρνησης Πλαστήρα, ύστερα από εντολή των Αμερικάνων αφεντικών της. Στις 4 η ώρα το πρωί, κρυφά από τον κόσμο, άρπαξαν τον Νίκο  Μπελογιάννη,  και κάτω από το φως τον προβολέων, τον εκτέλεσαν... Σ' όλες τις χώρες της γης οι αγωνιστές της ειρήνης και της δημοκρατίας χαμήλωσαν της σημαίες του αγώνα τους, μπροστά στον μεγάλο νεκρό.  
Η δίκη του Νίκου Μπελογιάννη και η εκτέλεσή του, ανήκει στη σειρά εκείνη των μεγάλων εγκλημάτων που έχει πραγματοποιήσει ο φασισμός για την εξόντωση των πολιτικών του αντιπάλων...

Ψάρεμα στον Βόθρο του Πατριωτισμού


Ο Χίτλερ δεν ήρθε από τον Άρη
Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι ζούμε την πιο ρευστή πολιτικά εποχή των τελευταίων δεκαετιών. Το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα έχει καταρρεύσει και οι επίδοξοι μνηστήρες της εξουσίας αρχίζουν να διαμορφώνουν προγράμματα, συμμαχίες και συγκλίσεις. Το κενό πολιτικής εξουσίας που αφήνουν πίσω τους τα δύο μεγάλα κόμματα που χάνουν τεράστιο ποσοστό της δυναμής τους αποτελεί το πεδίο μάχης ανάμεσα σε πολιτικά κόμματα και  εκλογικούς – ή μη –  σχηματισμούς που προσπαθούν να απορροφήσουν τους μετανιωμένους Πασόκους και Νεοδημοκράτες. Για τους επίδοξους διαχειριστές της εξουσίας είναι η εποχή της ‘‘σοβαρότητας’’, της ρεαλιστικών προτάσεων και της εναλλακτικής καπιταλιστικής διαχείρισης. Αυτή την ιστορική στιγμή όλοι πρέπει να αποδείξουν ότι δεν είναι ακραίοι. Από τον Σύριζα και την Ανταρσύα μέχρι τους χιτλερικούς της  Χρυσής Αυγής ξαφνικά όλοι αλλάζουν το παρελθόν τους,  αμβλύνουν τις αντιθέσεις τους με τους μέχρι τώρα οπαδούς του δικομματισμού και οξύνουν την εύπεπτη συνθηματολογία. Οι πρώην ψηφοφόροι του Πασόκ και της Ν.Δ δεν έκαναν ποτέ λάθος, ήταν απλά μπερδεμένοι και εγκλωβισμένοι και συνεπώς πρέπει να ακούσουν αυτά που θέλουν να ακούνε. Κυρίως δεν πρέπει να ακούσουν κάτι καινούργιο. Όλα θα πήγαιναν καλά εάν οι προδότες δεν τρώγαν τα λεφτά και δεν ξεπουλάγαν την πατρίδα μας.
Ο Χίτλερ στην Γερμανία του ΄30 δεν ήταν εξωγήινος και δεν ήρθε από τον Άρη. Επίσης ούτε ο γερμανικός λαός έπαθε ξαφνικά μαζική μαλάκυνση και εκεί που ήταν όλοι άνθρωποι μετατράπηκαν σε κτήνη με ξυρισμένα κεφάλια. 

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Εχουν ξεσαλώσει τα νεοναζί ασπόνδυλα από την ανοχή (αν όχι την υποστήριξη) του επίσημου κράτους


Εχουν ξεσαλώσει τα νεοναζί ασπόνδυλα από την ανοχή (αν όχι την υποστήριξη) του επίσημου κράτους και η μια πρόκλησή τους διαδέχεται την άλλη. Δυο τελευταία περιστατικά.

Το πρώτο το μαθαίνουμε από ανακοίνωση της Νεολαίας του Συνασπισμού:

«Σαράντα ακροδεξιά-νεοφασιστικά στοιχεία εισέβαλαν στη σχολή της Φυσικομαθηματικής, κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής Γενικής Συνέλευσης των φοιτητών, οπλισμένοι με τσεκούρια και λοστούς. Δύο φοιτητές οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένοι, αφού δέχτηκαν την επίθεση των ακροδεξιών ομάδων, οι οποίοι προκάλεσαν και υλικές καταστροφές στα τμήματα του Μαθηματικού και του Φυσικού, παραπέμποντας σε πρακτικές της Χρυσής Αυγής. Είναι προφανές
πως οι επιθέσεις αυτές έχουν ως στόχο να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν την αγωνιζόμενη νεολαία, αλλά και να «νομιμοποιήσουν» την αστυνομική παρουσία στις σχολές. Καμία ανοχή στο παρακράτος και το νεοφασισμό. Το φοιτητικό κίνημα θα δώσει τη δική του απάντηση απέναντι σε όλους εκείνους που υπονομεύουν το παρόν και το μέλλον της νεολαίας».

Και το δεύτερο περιστατικό:

ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ ΛΑΟΣ-ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΑΣΤΑΘΕΙΑΣ ΚΙ  ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Salam Michaloliakum

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗ VODAFONE!


(Ή όταν το κράτος σου επιτρέπει να προσλάβεις ανθρώπους με 260€ και έτσι απολύεις τους υπόλοιπους)
Την τελευταία εβδομάδα στη Vodafone βρίσκεται σε εξέλιξη εκκαθάριση του τμήματος Εξυπηρέτησης Πελατών (ναι, αυτό που βραβεύτηκε τη χρονιά που πέρασε!).
Κατ’ αρχάς οι φήμες λένε πως η διοίκηση «αποκεφαλίζει» το τμήμα από τους διευθυντές του, χωρίς να υπάρχει ανακοίνωση αντικατάστασής τους.
Έπειτα, υπάρχει σχετική κινητικότητα και πιέσεις προς τους εργαζόμενους του τμήματος να δεχθούν να «παραιτηθούν». Διαφορετικά απειλούνται με επικείμενη απόλυση και τους δελεάζουν πως αν δεχθούν την «προσφορά» (ναι, ναι, έτσι την ονομάζουν!) θα πάρουν ότι έπαιρναν αν απολύονταν συν 1 έως 3 μισθούς παραπάνω.

''Ελλάδα ένα νομιμοποιημένο πορνοστάσιο''- Η τελευταία συγκλονιστική επιστολή του Μ. Ρασούλη


Όπως αναφέρει η δημοσιογράφος του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού καναλιού WDR (West Deutscher Rundfunk), ένα χρόνο μετά το θάνατο, του μεγάλου καλλιτέχνη και παρατηρώντας την Αθήνα του σήμερα, επιλέγει να τη μοιραστεί με όλους μας, θεωρώντας ότι οι τελευταίες του δημόσιες κουβέντες, αξίζουν να φτάσουν σε όλους τους Έλληνες.

Ακολουθεί η επιστολή του Μανώλη Ρασούλη προς τη Ζωή Νιομανάκη.

Νοέμβριος 2010
«Οι αρχαίοι Έλληνες έλεγαν: ''Άκουσον μεν, πάταξον δε''.
Ο σκοπός της επιστολής μου είναι να στείλω δύο μηνύματα:

1. Εγώ προσωπικά δεν δέχομαι τους τίτλους pigs - οκνηρός - άσωτος κ.λπ. που μας φόρτωσαν γενικεύοντας κάποιοι απ' τα βόρεια.

2. Υπάρχει μια Ελλάδα μες στην Ελλάδα, όπως υπήρχε μια Γερμανία από το 1933 έως το 1945....

Στη δημοσιότητα οι φωτό από λεηλασίες ψήφων!


Πρόσωπα γνωστών πολιτικών και συνδικαλιστών διακρίνονται στις εικόνες που κατέγραψαν τα κλειστά κυκλώματα κατά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου και τις οποίες έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία
Γνωστός υπουργός που κάνει προσλήψεις στα ΕΛΤΑ, άλλος που αποσύρει διάταξη για τους ημιυπαίθριους και γνωστός συνδικαλιστής, σε ώρα δράσης! (Digital Arwork: Μάκης Ανασιάδης)Γνωστός υπουργός που κάνει προσλήψεις στα ΕΛΤΑ, άλλος που αποσύρει διάταξη για τους ημιυπαίθριους και γνωστός συνδικαλιστής, σε ώρα δράσης! (Digital Arwork: Μάκης Ανασιάδης)
Σοκαρισμένη η κοινή γνώμη, παρακολουθεί τη δραματική αποκάλυψη ατόμων υπεράνω πάσης υποψίας, που κρύβονται πίσω από το ψηφοθηρικό πλιάτσικο των τελευταίων ημερών, με ρουσφετολογικούς διορισμούς, ανάκληση νομοθετικών ρυθμίσεων και συνδικαλιστικές επιχορηγήσεις. 
Οι εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ, απευθυνόμενη για οποιαδήποτε βοήθεια στο κοινό, προκειμένου να αναγνωριστούν οι δράστες, φέρνουν στην επιφάνεια ένα πάγιο πρόβλημα των τελευταίων χρόνων: Αποκαλύπτουν ότι πίσω από το πελατειακό κράτος που όλοι καταδικάζουν, κρύβονται στην πραγματικότητα αναγνωρίσιμοι πολιτικοί και πελάτες τους, οι οποίοι με κάθε ευκαιρία, λεηλατούν ψήφους αδυνατίζοντας λίγο-λίγο την οικονομία.

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Θέλετε εκλογές;


Είναι ολοφάνερο από την τρομολαγνεία των καθεστωτικών ΜΜΕ -και την διαρκή ενασχόλησή τους με τους μετανάστες και την εγκληματικότητα- πως έχει πέσει γραμμή, μπας και καταφέρουν να σηκώσουν τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, ενόψει των εκλογών.

Επειδή, όμως, οι εκλογές δεν έχουν προκηρυχθεί ακόμα -και δεν πρόκειται να προκηρυχθούν αν η πολιτική και επιχειρηματική ελίτ δεν είναι βέβαιη για το εκλογικό αποτέλεσμα που θα επιτρέπει κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ-, θα πρέπει να φερθείτε έξυπνα.

Όταν σας ρωτούν σε δημοσκόπηση τι θα ψηφίσετε, να απαντάτε πως θα ψηφίσετε Νέα Δημοκρατία, ή πως θα ψηφίσετε ΠΑΣΟΚ.

Αυτός είναι ο μόνος τρόπος, για να γίνουν εκλογές.

H τέχνη στα σίδερα της Χούντας


Ξεκίνησα να γράφω το άρθρο αυτό έχοντας μόλις διαβάσει μια πικρή δημοσκόπηση για τις επερχόμενες εκλογές στην χώρα μας. Η δημοσκόπηση, προερχόμενη από αστική εφημερίδα αναφέρει μια δεκακομματική Βουλή και μέσα σε αυτήν και το φασιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής. Σκέφθηκα τον παππούλη μου αμέσως, καθώς κι εκείνο το τραγούδι της Δημητριάδη που λέει “ο φασισμός δεν έρχεται απ’ το μέλλον”. Η ιστορική μνήμη είναι παράξενο πράγμα. Μόλις 40 χρόνια μας χωρίζουν από τότε που 7840 άνθρωποι βρέθηκαν σε εξορίες και φυλακές, άλλοι δολοφονήθηκαν, άλλοι βασανίστηκαν και η Ελλάδα τοποθετήθηκε στον γύψο.
Εκείνο τον Απρίλη του 1968, ο παππούλης μου έτρωγε σπίτι του φακές. Το θυμάμαι που το λέει τακτικά ο πατέρας μου: “Ούτε θέλω να θυμάμαι αυτό το φαγητό” Πέρασαν από την αυλή οι χωροφύλακες και του είπαν να ετοιμαστεί για μεταγωγή. Και ενώ η γιαγιά μας έκλαιγε και φώναζε, εκείνος πήρε στωικά την βαλίτσα που είχε και παλιά στα ξερονήσια και τους ακολούθησε αμίλητος. Το φορτηγό του στρατού τους περίμενε στην πλατεία της Αμφιλοχίας κι ενώ πλήθος κόσμου είχε μαζευτεί ένα γύρω μονάχα μια γυναίκα τόλμησε να σηκώσει μια φωνή ” Πού τον πάτε καλέ τον Νίκο; Τι σας έκανε ο καλύτερος ο άνθρωπος; Σαν δε ντρέπεστε! “. Η γυναίκα που ήταν μανάβισσα του έδωσε σε μια τσάντα πορτοκάλια. Αυτός ήταν ο παππούς μας, ο εθνικός κίνδυνος! Ο κομμουνιστής!

Οι «πολιτοφύλακες» ετοιμάζονται. Η Αριστερά τι κάνει;


Χριστίνα Ζιάκα 

Έχουμε γράψει κατ' επανάληψη ότι μπήκαμε σε μια εποχή με διακριτά επαναστατικά χαρακτηριστικά και τάσεις. Αλλά αυτή είναι η μια πλευρά της εικόνας. Η άλλη, που την συμπληρώνει, είναι πως οι δυνάμεις της αντίδρασης και της αντεπανάστασης δεν τηρούν μια γενική στάση αναμονής ή αδράνειας. Αντίθετα προετοιμάζονται συνειδητά για τις πιο κρίσιμες ώρες ενός ταξικού πολέμου που διεξάγεται σε πολλαπλούς γύρους. Και τέτοιες δυνάμεις είναι: οι Λέσχες Εφέδρων, το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Οπλων (ΕKEO) ιδρυτής της «Ελληνικής Πολιτοφυλακής», η «Πατριωτική Πολιτοφυλακή» κ.λ.π. Μπορεί σήμερα το ΕΚΕΟ να ανακοίνωσε μετά τις αντιδράσεις πως ματαιώνει τη δημιουργία της «Ελληνικής Πολιτοφυλακής» για την ώρα, αλλά το θέμα παραμένει.

Εκ πρώτης όψεως ο τρόπος που παρουσιάζουν τους εαυτούς τους ή τα προφίλ και τα άρθρα στα σάιτ τους, μοιάζουν γραφικά. Πριν μερικά χρόνια ίσως και κανείς να μην ασχολιόταν μαζί τους. Αυτό όμως δεν ισχύει πια. Όχι μόνο γιατί υπερ-χρησιμοποιούν το ίντερνετ και τα social media και άρα πολλαπλασιάζεται η διεισδυτικότητα τους. Αλλά κυρίως γιατί η απόλυτη διαθεσιμότητα τους να σώσουν το σύστημα, απηχεί τις βαθύτερες σκέψεις και τους σχεδιασμούς μιας μερίδας της άρχουσας τάξης και του διεθνούς καπιταλισμού, ότι, τώρα και στο μέλλον, καμιά μέθοδος για την καταστολή του εργατικού και λαϊκού κινήματος δεν μπορεί να αποκλειστεί όταν θα κρίνονται όλα για όλα.

Κύττα, ἐγὼ εἶμαι αὐτὸς ποὺ θὰ σᾶς πατάξω!


Ἐκεῖ, στὶς παρελάσεις πρὸ χθές, εἶδα πολλά.
Εἶδα πολλὰ περισσότερα ἀπὸ ὅσα φαίνονται.
Εἶδα ὅλα αὐτὰ ποὺ πάσχιζες νὰ μοῦ κρύψῃς τόσο ἐπιμελῶς!
Εἶδα ἕνα κράτος ἀράχνη νὰ ἔχῃ ἁπλώσῃ τὰ δίχτυα του παντοῦ καὶ νὰ δημιουργῇ  ἕνα πέπλο, μίαν σκιά. Μίαν ἄλλην εἰκόνα, διάφορη αὐτῆς ποὺ ἐγὼ βλέπω. 
Μίαν πλαστὴ πραγματικότης!
Κύττα ὅμως κάτι ἀστεῖα πράγματα. Ἐγὼ εἶδα ἀπὸ πίσω…. 
Τὰ μάτια μου διεπέρασαν νὰ δίχτυα σας καὶ σᾶς ἀντίκρυσα ὅπως ἀκριβῶς εἶστε…
Σᾶς εἶδα γυμνούς, ἀκάλυπτους, τρομαγμένους…
Σᾶς εἶδα ὅπως ἀκριβῶς εἶστε!!! ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ, ΜΙΚΡΟΙ, ΤΙΠΟΤΕΝΙΟΙ!!!
Κύττα λοιπόν, ὅ,τι καὶ νὰ λές, ὅ,τι καὶ νὰ πιστεύῃς, ὅ,τι καὶ νὰ περιμένῃς, ἀδίκως τὸ κάνεις! Ἐγὼ σὲ εἶδα νὰ διαλύεσαι. Σὲ εἶδα ἀνύπαρκτον, τελειωμένον!
Εἶδα τὶς καρέκλες σου νὰ θρυμματίζονται. 
Εἶδα τοὺς πυλῶνες ποὺ σὲ στηρίζουν νὰ γίνονται σκόνη.
Εἶδα τοὺς προστᾶτες σου ἐντρόμους νὰ τρέχουν γιὰ νὰ κρυφτοῦν ἀπὸ τὴν ὀργή μου. 
Εἶδα τὰ παιδιά σου νὰ πνίγονται στὸ αἷμα…
Εἶδα τὰ σπίτια σου νὰ τὰ ἁρπάζουν ἄνεμοι…
Εἶδα φωτιά! Φωτιὲς μεγάλες, δίχως ἀρχὴ καὶ δίχως πέρας. Δίχως νερὸ γιὰ νὰ τὶς σβήσῃ!
Εἶδα ἐσένα, μὲ τὴν πραγματική σου μορφή, νὰ τρέχῃς καὶ νὰ ἀναζητᾶς σημεῖον νὰ κρυφτῇς! Ἀλλὰ καμμία σκιὰ νὰ μὴν σὲ δέχεται! 

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Η επιστροφή των Ανθρωποφυλάκων


Τις τελευταίες μέρες γίνεται μεγάλη κουβέντα στα ΜΜΕ για τους “χώρους φιλοξενίας λαθρομεταναστών”. Πρώτα απ’ όλα η φρασεολογία είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα του newspeak. Οι χώροι αυτοί δεν είναι τίποτα άλλο από στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Η είσοδος του Αουσβιτς με την επιγραφή: “Η εργασία απελευθερώνει”
Η wikipedia δίνει τον εξής ορισμό για το στρατόπεδο συγκέντρωσης:
Το στρατόπεδο συγκέντρωσης ή στρατόπεδο κράτησης είναι τόπος όπου κρατείται μεγάλος αριθμός ανθρώπων, που εγκλείεται συχνά χωρίς δίκη και με συνοπτικές διαδικασίες. Οι κρατούμενοι συνήθως έχουν κοινή εθνική ή θρησκευτική ταυτότητα ή πολιτικά πιστεύω.
Νομίζω είναι σαφές ότι οι “χώροι φιλοξενίας” εμπίπτουν στον ορισμό αυτό. Το στρατόπεδο συγκέντρωσης δεν ήταν εφεύρεση των Ναζί, αν και αυτά είναι τα πιο γνωστά ιστορικά παραδείγματα. Άλλα παραδείγματα περιλαμβάνουν στρατόπεδα τα οποία λειτουργούσαν υπό Βρετανική διοίκηση κατά τη διάρκεια του δευτέρου πολέμου των Μπόερ, στρατόπεδα συγκέντρωσηςπολιτών με Ιαπωνική καταγωγή στις ΗΠΑ μετά την επίθεση στο Pearl Harbor, καθώς και ταΣοβιετικά Γκουλάγκ.

Γίνεται; ΝΑΙ Γίνεται...

ΚΡΑΤΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΨΗΛΑ

ΟΣΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


Από τον περασμένο Νοέμβριο, όταν η κυβέρνηση Παπαδήμου ανέλαβε λόγω “κατάστασης έκτακτης ανάγκης”, υπήρχε σχεδιάγραμμα, ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν μέσα στον Φεβρουάριο (στον ποιον;) για να έχει ολοκληρωθεί το έργο της και μετά να αποφασίσουν οι πολίτες…μπλα, μπλα…
Αν και το κλίμα δείχνει πως τα επιτελεία των κομμάτων ετοιμάζονται για προεκλογική περίοδο, νέες παρατάξεις δημιουργούνται, “μεταγραφές” παίρνουν και δίνουν, ωστόσο μην ελπίζετε ότι οι εκλογές θα γίνουν. Όχι δεν έχω κάποια υπόγεια πληροφόρηση. Απλά υπάρχουν σημάδια. Καταρχήν δεν μπορούν να αποφασίσουν για την ημερομηνία και δεν την έχουν ανακοινώσει επίσημα.
Επίσης έχει προετοιμαστεί -επικοινωνιακά- το έδαφος ώστε να παρουσιαστεί ως λύση του αδιεξόδου, η συνέχιση της θητείας Παπαδήμου. Δοκιμασμένη συνταγή, οι Έλληνες συνήθισαν στην ιδέα, οι πιέσεις από το εξωτερικό ευνοούν την παραμονή του. Επίσης, ούτε τα ξένα κέντρα εξουσίας, ούτε εγχώριοι επιχειρηματίες θέλουν αυτή την στιγμή τις εκλογές.

ΜΙΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ


Η νέα αφίσα που σχεδιάστηκε από επικοινωνιολόγους του Ευάγγελου Βενιζέλου, πέρα από την ξεπερασμένη αισθητική της, είναι μια υποκριτική αφίσα. Αρχικά, δεν γίνεται να μην δεις το ύφος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος σε τίποτα δεν θυμίζει τον αυταρχικό Βενιζέλο που όλοι ξέρουμε. 
Ακόμη και η στάση του σώματος δεν παραπέμπει σε πολιτικό, αλλά δημοσιογράφο που διαφημίζει την εκπομπή του. Όσο για το σλόγκαν, είναι το πιο ειρωνικό. Γίνεται; Ρωτάει. Απαντάει: “Ναι γίνεται!”. Θα μπορούσε να τεθεί ως εξής: Γίνεται να μας ψηφίσει κανείς, όταν έχουμε καταστρέψει μια χώρα, όταν έχουμε εξαθλιώσει έναν λαό; Γίνεται να μας εμπιστευτούν αυτοί που μας κράζουν και μας επιτίθενται όπου σταθούμε; Γίνεται να μπούμε έστω στην Βουλή, μετά από την διάλυση του κοινωνικού ιστού, τα σκάνδαλα και την διαφθορά;

έλληνες μετανάστες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης της Αυστραλίας-τα “σκλαβοπάζαρα των μεταναστών”(1953)


Εφημερίδα “Αυγή”, 24 6 1953 – κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση
Πριν λίγο καιρό, με αφορμή το πογκρόμ των μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας, είχαμε αναρτήσει ένα βίντεο-ντοκυμαντέρ με θέμα Το προγκρόμ κατά των Ελλήνων μεταναστών στο Τορόντο του Καναδά (1918)

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

ΘΕΤΟΥΝ ΞΑΝΑ ΘΕΜΑ ΑΥΞΗΣΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ 15ΜΗΝΗ


ια μια ακόμη φορά το θέμα της αύξησης της θητείας επανέρχεται στο προσκήνιο. Δε πρόκειται φυσικά για καμιά νέα έκθεση του Πενταγώνου που τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια αναλαμβάνουν να διαφημίσουν, αλλά για μια επίθεση στην νεολαία που εξαπολύει ο γνωστός για τις μιλιταριστικές και εθνικιστικές του θέσεις δημοσιογράφος Μάνος Ηλιάδης, που πρόσφατα «τίμησε» με την παρουσία του ξανά και ξανά εκδηλώσεις που πραγματοποίησαν διάφορες ναζιστικές δολοφονικός ομάδες, παρουσιάζοντας τα βιβλία του, των οποίων η αποκλειστικότητα των πληροφοριών δημιουργεί ποικίλα ερωτηματικά.
Ο Μάνος Ηλιάδης διάλεξε τις σελίδες του περιοδικού ΕΠΙΚΑΙΡΑ για να απαιτήσει εκ νέου αύξηση της στρατιωτικής θητείας, με το άρθρο του «ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!». Ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος ήταν ο πρώτος που μέσα από τις σελίδες του ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ έθεσε ζήτημα μείωσης των ΕΠ.ΟΠ. και αντικατάστασης τους με τους φθηνότερους ΕΕΦΟΠ ή με μια αύξηση της εφέδρων διαμέσου της χρονικής επέκτασης του χρόνου υποχρεωτικής στράτευσης. Σκοπός του ήταν η μείωση του λειτουργικού κόστους των Ενόπλων Δυνάμεων και η εξασφάλιση χρημάτων για την αγορά όπλων.

Ιστορίες καθημερινής τρέλας στην "Αγορά" της Πατησίων

30 στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους μετανάστες.


Τη «δόξα» των ναζιστικών καθαρμάτων του ΒΠΠ, ζήλεψε ο αδιάβαστος. Ο υπουργός, που διαθέτει πιστοποιητικό εγγύησης καλού λακέ από τις ΗΠΑ, θέλει να φτιάξει 30 στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους μετανάστες. Από 3 σε κάθε μια από τις 10 ηπειρωτικές Περιφέρειες. 250.000.000 ευρώ θα δοθούν σε φυλακές. Αντί να δοθούν για τρόφιμα και ρουχισμό!
Αξιοπρεπείς θα επιστρέφουν στις χώρες τους, δήλωσε ο αμελέτητος. Έτσι «αξιοπρεπείς» ήταν και στο Άουσβιτς οι Εβραίοι. Και όταν επιστρέψουν στις χώρες τους, θα βιώσουν αξιοπρεπή θάνατο και διώξεις. Από τον αξιοπρεπή πόλεμο, τη φτώχεια και τη δικτατορία, που ο παγκόσμιος καπιταλισμός επιβάλει. Αξιοπρεπέστατα, θα μένουν 5.000+ σε χώρους που χωράνε 1.000. Και όλα αυτά γιατί; Τι έκαναν και θα κλείσουμε μέσα αθώους και παιδιά;
Είπε και το άλλο. Ότι θα ενισχυθεί η αστυνόμευση σε εκείνες τις πόλεις με 150 επιπλέον αστυνομικούς. Μάλιστα. Που θα φυλάνε τους φτωχούς και τα δυστυχισμένα γυναικόπαιδα, μη βγουν έξω και κοπούν οι μισθοί και οι συντάξεις; Αυτοί οι κάδοι σκουπιδιών είναι δικοί μας. Πως τολμάνε να ψάχνουν οι πεινασμένοι;  Αλίμονο.

Ο γνωστός – Αγνωστος Στρατιώτης

Μέσα στον παραλογισμό της χθεσινής “εθνικής εορτής”,κάπου ανάμεσα στα χημικά και την σκορδαλιά,τις 300(+) προσαγωγες και συλλήψεις,ξεχάσαμε τα γενέθλια του εθνικού μνημείου μας,του “γνωστού-άγνωστου στρατιώτη”…..
Διαβαζω στην wikipedia οτι  στις 25 του Μάρτη του 1932 από την τότε κυβέρνηση του Ανδρέα Μιχαλακόπουλου γίνονται τα αποκαλυπτήρια ενός μνημείου,που σκοπό έχει να τιμήσει τους πεσόντες εις την μάχη.
Το ανάγλυφο στο μνημείο αναπαριστά ένα νεκρό πολεμιστή γυμνό ξαπλωμένο σε ένα εξόγκωμα του εδάφους, που στο ένα χέρι κρατάει ασπίδα και στο κεφάλι φορά περικεφαλαία. Εκατέρωθεν του μνημείου είναι χαραγμένες οι φράσεις “ΜΙΑ ΚΛΙΝΗ ΚΕΝΗ ΦΕΡΕΤΑΙ ΕΣΤΡΩΜΕΝΗ ΤΩΝ ΑΦΑΝΩΝ” και “ΑΝΔΡΩΝ ΕΠΙΦΑΝΩΝ ΠΑΣΑ ΓΗ ΤΑΦΟΣ”, φράσεις από τον “Επιτάφιο του Περικλή” του Θουκυδίδη.
80 ετών που λέτε ο “άγνωστος” και προς τιμήν του ένα απόσπασμα απο το άρθρο της Ελευθεροτυπίας “Ο γνωστός – Αγνωστος Στρατιώτης”  ( δημοσιευμένο στις 22 Μαρτίου 2009 )- ολόκληρο το άρθρο εδώ
[...]
Εγκαίνια με αντιδράσεις
Αυτό καθεαυτό, το μνημείο έχει συνδεθεί με δύο από τις πιο μαύρες σελίδες της νεοελληνικής Ιστορίας: την ανάπτυξη του εγχώριου φασισμού στα χρόνια του Μεσοπολέμου και τη δημιουργία των δωσιλογικών Ταγμάτων Ασφαλείας (των γνωστών «γερμανοτσολιάδων») επί Κατοχής.
Η αρχική ιδέα για ένα μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, σύμφωνα με το αγγλογαλλικό πρότυπο της εποχής, ανήκε στο δικτάτορα Θεόδωρο Πάγκαλο. Αυτός ήταν που αποφάσισε τον Ιανουάριο του 1926 την κατασκευή του μπροστά στο κτίριο των ανακτόρων, το οποίο είχε μετατρέψει σε υπουργείο Στρατιωτικών.
Μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας τα μεν παλαιά ανάκτορα στέγασαν τελικά τη Βουλή, τα δε σχέδια για τον Αγνωστο Στρατιώτη επικυρώθηκαν έπειτα από πολλές διαβουλεύσεις, διχογνωμίες και αντιδράσεις. Τα σχετικά κονδύλια διατέθηκαν με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου τον Ιούλιο του 1928, οι χωματουργικές εργασίες ξεκίνησαν τον επόμενο Απρίλιο και τα αποκαλυπτήρια του μνημείου έγιναν την 25η Μαρτίου 1932.
Το «Τάγμα Φρουράς Αγνώστου Στρατιώτου» τιμά, μαζί με την κυβέρνηση Ράλλη και τις κατοχικές αρχές, την γερμανική «Ημέρα των Ηρώων» (12.3.1944).

Η ΔΕΗ εισπράττει χαράτσια που έχουν καταργηθεί: ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ


Διαβάστε πώς κατάφερε η ΔΕΗ εδώ και 6 μήνες να εισπράττει με παράνομο τρόπο ειδικό φόρο. Εξτρά χρεώσεις σε λογαριασμούς φυσικών προσώπων.
Τη στιγμή που δεκάδες νοικοκυριά γονατίζουν από τους απανωτούς φόρους και τις μειώσεις μισθών, η ΔΕΗ εξακολουθεί να εισπράττει από ανυποψίαστους πολίτες φόρους και μάλιστα, αυτούς που έχουν καταργηθεί.
Όπως αναφέρθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1 και του Γιώργου Παπαδάκη το πρωί της Πέμπτης, η ΔΕΗ εισπράττει εδώ και πολλούς μήνες καταργημένο τέλος, το οποίο μάλιστα δεν είναι προκαθορισμένο αλλά διαμορφώνεται ανάλογα με το ύψος του λογαριασμού, δηλαδή την κατανάλωση του ρεύματος.