ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Και πάλι περί "ενωμένης αριστεράς"

 Cogito ergo sum
Στο κείμενο με τίτλο "Ενωμένη αριστερά: όνειρο ή εφιάλτης;", όπου εξέθετα τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μου γύρω από το ζήτημα της συνεργασίας των αριστερών κομμάτων, προστέθηκε από φίλο αναγνώστη ένα πολύ ενδιαφέρον σχόλιο. Το παραθέτω αυτούσιο:

«Σε συνθήκες ταξικών αναμετρήσεων και μεγάλης φθοράς στην επιρροή των αστικών κομμάτων και των συμμάχων τους, μπορεί να προκύψει κυβέρνηση αντιιμπεριαλιστικών αντιμονοπωλιακών δυνάμεων με βάση το κοινοβούλιο χωρίς να έχουν διαμορφωθεί ακόμα οι όροι για το επαναστατικό πέρασμα.
Η δρομολόγηση κυβερνητικών μέτρων που στοχεύουν στην ανακούφιση του λαού, ενάντια στο πολυεθνικό κεφάλαιο, στην εξάρτηση και τη συμμετοχή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, είναι δυνατόν να συσπειρώνει και να πείθει για την ανάγκη γενικότερης ρήξης.
Το ΚΚΕ επιδιώκει μια τέτοια κυβέρνηση, με τη δράση της και τη γενικότερη λαϊκή παρέμβαση, να συμβάλει στην έναρξη της επαναστατικής διαδικασίας. Το διάστημα μέσα στο οποίο θα κριθεί αν η κυβέρνηση θα προχωρήσει προς τα εμπρός δε θα είναι μακρόχρονο. Η πείρα δείχνει ότι θα είναι βραχύχρονο. Αν οι εξελίξεις δεν πάρουν θετική πορεία, τότε η κυβέρνηση θα ανατραπεί, κάτω από την αντίδραση της κυρίαρχης τάξης και την ιμπεριαλιστική παρέμβαση. Η ανατροπή της δε σημαίνει υποχρεωτικά συνολικό πισωγύρισμα. Μπορεί να γίνει παράγοντας για να κατανοηθεί βαθύτερα η ανάγκη ριζικής ανατροπής του καπιταλιστικού συστήματος.»
Αυτά λέει το πρόγραμμα του ΚΚΕ….

Οι παρελάσεις βρωμάνε...


Rosso Nero

Μεγαλειώδεις Παρέλαση ΜΑΤθητριών

Αύριο να μην ξεχάσουμε να γυρίσουμε τα ρολόγια… 50 χρόνια πίσω



Τα ξημερώματα της Κυριακής λέει να μην ξεχάσουμε να γυρίσουμε τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά. Και ποιοί το λένε αυτό; Αυτοί που γύρισαν τα ρολόγια της ζωής μας δεκαετίες πίσω.

Αυτοί που με τις πρωτοφανείς ανατροπές που επέβαλαν στους μισθούς και στις συντάξεις μας επιστρέφουν βιαίως σε ένα εργασιακό παρελθόν όμοιο με αυτό πού ίσχυε πολύ πριν από τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και στα εργατικά αιτήματα της πρώτης Πρωτομαγιάς της Αθήνας το 1893.

Από πού να αρχίσει και που να τελειώσει κανείς σε αυτό το οικονομικό πισωγύρισμα του ρολογιού της ιστορίας. Για παράδειγμα, η αποζημίωση απόλυσης, που τώρα αποτελεί παρελθόν ήταν ένα πάγιο αίτημα των εργατικών αγώνων, ακόμη και όταν οι απεργίες ήταν παράνομες πίσω στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, όταν με το νόμο 2112/20 ο Ε. Βενιζέλος έθετε κάποιες ελάχιστες προϋποθέσεις στις απολύσεις (με καταβολή αποζημίωσης).

1821: ΡΕΚΒΙΕΜ ΣΤΗΝ ΑΓΝΩΣΤΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ


Το βρήκα εξαιρετικά ενδιάφερον και το αναδημοσιεύω:

Π.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ- Δ.ΕΛΕΥΘΕΡΑΤΟΥ

22/03/1992, εφημερίδα ΠΡΙΝ

1821 ΡΕΚΒΙΕΜ ΣΤΗΝ ΑΓΝΩΣΤΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων: δεν αδράξαμε την κάλαμον για να κα­ταθέσουμε τη δική μας συμβο­λή στο γιορτασμό της εθνικής ε­πετείου, θα ήταν, άλλωστε, πε­ριττό: με τον Μέγα Αλέξανδρο ασχολείται ήδη ο Αντ. Σαμαράς, την Φιλική Εταιρία βάλθη­κε να επανιδρύσει ο Κ. Λαλιώτης και τον «αριστερό Βενιζελισμό» επαγγέλλεται ο Αλ. Αλαβάνος. Οι καλοί ρόλοι μοιρά­στηκαν — ακόμα και το ρόλο του Μακρυγιάννη τον δώσανε στον Χαρίλαο εν είδει σουβενίρ από την κυβέρνηση Τζαννετάκη (για όσους δεν το θυμούνται, Μακρυγιάννη της Αριστεράς τον είπε τότε η Ρεζάν). Τέλειω­σε, σ‘ αυτή την παράσταση δεν παίζουμε!
Έτσι κι αλλιώς το έργο το ‘χουμε δει και στις δύο «βερσιόν»: στα παιδικά μας χρόνια χορτάσαμε το ‘21 των εθνικο­φρόνων τουρκοφάγων, του τρι­σχιλιετούς ελληνισμού και των χαμένων πατρίδων. Κι έπειτα, στην πρώτη νεότητα, μπουχτί­σαμε με «το πραγματικό ‘21 του λαού κι όχι της ολιγαρχίας και των ξένων» και τη «βρυσομάνα επανάσταση του ’21, που φώτι­σε το δρόμο του ΕΑΜ, που φω­τίζει το δρόμο της σημερινής νε­ολαίας μας» και φέξε μου και γλίστρησα.

BINTEO: Έλληνες φοιτητές στην Ολλανδία διέκοψαν ομιλία του Γιαννίτση


Ένα απρόσμενο περιστατικό αντιμετώπισε ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην Ολλανδία.
Ενώ μιλούσε μαζί με τον σύμβουλο του σε εκδήλωση στη Χάγη Έλληνες φοιτητές διέκοψαν την ομιλία λέγοντας ότι τα στοιχεία που παρουσιάζουν είναι αναληθή.

Οι Έλληνες φοιτητές που παρακολοθούσαν την ομιλία είπαν στον κ.Γιαννίτση ότι «δεν μπορεί να λέει ψέματα στον κόσμο και να παρουσιάζει λανθασμένα στοιχεία και αριθμούς την στιγμή που κάποιοι στην Ελλάδα μπορεί να πάνε στη φυλακή για το έλλειμμα του 2009».

κουφάλες...έρχονται!!!

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΔΙΛΗΜΜΑΤΩΝ


Η μεγαλύτερη προπαγάνδα που τέθηκε εξ’ αρχής, ώστε να προκαλεί εξαρτημένα αντανακλαστικά ήταν η εξής: Το Μνημόνιο σου φέρνει το γάλα για τα παιδιά σου, χάρη στο Μνημόνιο έχεις πετρέλαιο, είναι ευλογία το Μνημόνιο για τους μισθούς και τις συντάξεις, το Μνημόνιο διατηρεί τρόφιμα στα ράφια. Αλίμονο μην χρεοκοπήσουμε! 
Ο δικομματισμός προκειμένου να επιβιώσει με οποιοδήποτε χρώμα και σχηματισμό, επιτίθεται εναντίον της Αριστεράς και επιστρατεύει ακραίες δυνάμεις για να συντηρητικοποιήσει και να τρομοκρατήσει τους πολίτες. Το κομματικό σύστημα χρησιμοποιεί ένα παλιό τέχνασμα, παλιό όσο η εξουσία, για να πείσει ότι υπερασπίζεται την “δημοκρατία”. Οι επιθέσεις σε πολιτικούς και οι διαδηλώσεις βαφτίζονται πρακτικές “ακραίων δυνάμεων” και πράξεις μειοψηφιών. Εκτός αν βέβαια πίσω από αυτές κρύβεται ο ΣΥΡΙΖΑ, που με τα όσα του καταλογίζουν, κανονικά θα έπρεπε να είναι κόμμα εξουσίας και να καταμετρά εκατομμύρια ψηφοφόρων. 

Τεταμένη η κατάσταση στις φυλακές Γρεβενών - Σε απόγνωση οι κρατούμενοι


Σε αναβρασμό βρίσκεται τις τελευταίες μέρες η φυλακή Γρεβενών. Εκεί κρατούνται 650 άτομα, όπου 53 από αυτούς δεν έχουν κρεβάτι να κοιμηθούν και αναγκάζονται να στοιβάζονται μαζί με τους υπόλοιπους. 220 κρατούμενοι είναι τοξικοεξαρτημένοι και περίπου 100 από αυτούς με παθολογικές ασθένειες. Τεράστιο πρόβλημα είναι η χορήγηση φαρμάκων καθώς δεν υπάρχει γιατρός στην φυλακή αλλά χρέη γιατρού εκτελεί ένας κρατούμενος, μαζί με 2 νοσοκόμες. Επιπλέον η απεργία που πραγματοποιούν παραπάνω από έναν μήνα οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι έχει ως αποτέλεσμα να μην γίνονται αυτό το διάστημα τα επισκεπτήρια και οι κρατούμενοι να έχουν χάσει την επαφή με τους συγγενείς τους και να είναι τελείως απομονωμένοι, επίσης δεν γίνονται μεταγωγές των κρατουμένων στα δικαστήρια και έτσι χάνονται δίκες που πιθανόν θα είχαν ως αποτέλεσμα την αποφυλάκιση τους και μετατίθενται σε χρόνο που φτάνει και τους δέκα μήνες.

ΝΕΟ VIDEO ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΜΕ ΚΑΨΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ- ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ


ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ...
ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ , ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΠΑΝΕ ΣΥΝΝΕΦΟ...
ΕΝΑ ΝΕΟ VIDEO ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟ ΠΡΕΖΑ TV,ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙ,ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ.
ΝΑ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΚΑΥΛΟΥΣ,ΣΚΑΤΟΜΥΑΛΟΥΣ.

Η αλήθεια που δεν θα σου δείξει ποτέ η τηλεοπτική κάμερα

Η αλήθεια που δεν θα σου δείξει ποτέ η τηλεοπτική κάμερα
Αυτό που βιώνει σήμερα ο Έλληνας, δεν είναι ποτέ
αυτό που μας δείχνουν η τηλεόραση και οι δημοσιογράφοι.
Θα στο πω αγαπητέ αναγνώστη, κι ας με πεις ότι θες. Κι ας με πεις ακόμα και λαϊκιστή...

Οι μικρές αλήθειες είναι πίσω από τις ψευδής εικόνες που σου δείχνει η τηλεόραση.

Η τηλεόραση σου δείχνει μόνο έναν αρχηγό που μιλά.. Έναν αρχηγό κόμματος ... έναν Βενιζέλο, έναν Σαμαρά, μία Παπαρήγα ... σου δίνει έναν Τσίπρα, έναν Καρατζαφέρη..
Δεν σου δείχνει όμως έναν πατέρα που μπαίνει στο σπίτι και τα παιδιά του τον κοιτάνε στα μάτια και δακρύζει ο ίδιος από ντροπή γιατί χάνει την αξιοπρέπεια του όταν δε μπορεί να φέρει φαγητό στο τραπέζι.

Γιατί η κάμερα σου δίνει έναν πολιτικό που κάθεται μπροστά σ’ένα έδρανο και έχει πίσω του υποστηριχτές, και σου λέει κάτι που σε γοητεύει..

Η εικόνα, η τηλεοπτική κάμερα δεν θα φτάσει ποτέ να δει ποτέ πραγματικά τα συσσίτια.. Θα τα δει ως συσσιοτουρισμό!
Δε θα κάτσει ποτέ να σου δείξει τον πραγματικό άστεγο.. Θα σου δείξει τον αστεγοτουρισμό!
Θα σου δείξει μία νέα τάξη πραγμάτων την οποία πρέπει να μάθεις, να την αποδεχτείς και εκεί να ζεις.

Για τις μέρες που έρχονται

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Το copyright κατεβάζει το Melancholy disorder από το youtube


Στα πλαίσια της εκστρατείας υπεράσπισης των συμφερόντων των πολυεθνικών νταβατζήδων της τέχνης ACTA, SOPA, PIPA ή οποιοσδήποτε άλλος είναι υπεύθυνος κατέβασαν από το youtube το Melancholy disorder
Πιθανή αιτία για την κίνηση αυτή λογικά αποτελεί η χωρίς άδεια χρήση του κομματιού του Beck “Everybody’s gonna learn sometimes”.
Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι τα πνευματικά δικαιώματα ενός καλλιτεχνικού έργου σήμερα αποτελούν εμπόρευμα, καθώς η δικαιοδοσία του χάνεται από το δημιουργό και περιέρχεται στην εταιρεία που αναλαμβάνει τη διαχείρισή του. Προφανώς, η διαμόρφωση σχέσης ιδιοκτησίας ανάμεσα στην πολιτιστική βιομηχανία κ του καλλιτεχνικού έργου όχι μόνο μας βρίσκει αντίθετους, αλλά μας αηδιάζει. Οι εταιρίες εγκλωβίζουν τους δημιουργούς επιβάλλοντας όρους εκμετάλλευσης, αποσπώντας παράλληλα τεράστια κέρδη από τη διακίνηση της μουσικής, των ταινιών κλπ. Πρόκειται για την πραγματική και βαθιά υπαγωγή της τέχνης και του πολιτισμού στο κεφάλαιο, στα πλαίσια της συνολικότερης επίθεσής τους στις ζωές μας κ τα δικαιώματα μας.

Ετοιμάζουν την δική τους άνοιξη στην Ελλάδα;


Τα πρόσφατα τραγικά (από κάθε πλευρά) γεγονότα στο ΟΑΚΑ, έγιναν αντικείμενο σοβαροφανών συζητήσεων από διάφορους «ειδικούς» και μη. Οι εικόνες καταστροφής και η ταυτόχρονη ατιμωρησία μένουν όμως για να μας τονίσουν πως κάτι πολύ περίεργο -και χωρίς ουσιαστικό λόγο ή αιτία- συνέβη σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Τα ΜΜΕ της ντροπής, της κατοχικής προπαγάνδας και του αποπροσανατολισμού φρόντισαν εγκαίρως να απομονώσουν τις εικόνες φρίκης και της μεγάλης αλήθειας, της «πρόβας» που έγινε από τους καλοπληρωμένους εισαγόμενους καταστροφείς. Τα μακρινά πλάνα, οι καπνοί και οι συμπλοκές που έδιναν «εικόνα» αλλά όχι πρόσωπα, κατόρθωσαν να δημιουργήσουν ένα τέλειο άλλοθι για τους ανθυποκυβερνώντες την χώρα. Η προβοκάτσια που αποσκοπούσε σε αύξηση της αστυνόμευσης, σε όλους τους χώρους και ίσως σε ολόκληρη την χώρα η οποία ζει στους ρυθμούς της 25ης Μαρτίου, δείχνει να αποδίδει στα λόγια του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος διέταξε συλλήψεις (πριν ακόμη γίνουν επεισόδια) όλων όσων κινηθούν κατά των πολιτικών… Δηλαδή, ο τοποθετημένος (από το ΟΑΚΑ) «φόβος επεισοδίων», θα αντιμετωπιστεί στις παρελάσεις, προκειμένου να διαφυλαχθούν οι υπεύθυνοι της παράδοσης της χώρας σε κατάσταση κατοχής από ξένες δυνάμεις (οικονομικές και μη).

Το παρακράτος σχεδιάζει νέα αναβολή των εκλογών!


Το παιγνίδι είναι πολύ βρώμικο και η στόχευση συγκεκριμένη: Να αναβληθούν για μια ακόμη φορά οι εκλογές!

Σύμφωνα με πληροφορίες υπουργοί της κυβέρνησης Παπαδήμου στέλνουν ενημερωτικά σημειώματα στη Τρόικα με τα οποία εισηγούνται την αναβολή των εκλογών, με επιχείρημα ότι κινδυνεύει η εφαρμογή του προγράμματος.

Στην Αθήνα έχουν καταλύσει δεκάδες πράκτορες μυστικών υπηρεσιών, οι οποίοι σε συνεργασία με εγχώριους δημοσιογράφους- βαποράκια δίνουν ενημέρωση για τον κινδύνους που ενέχει η διεξαγωγή των εκλογών.

Τα επεισόδια του πρόσφατου ντέρμπυ τα οποία έπαιξαν σχεδόν σε όλα τα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ, πολλοί εκτιμούν ότι ήταν μια πρόβα τζενεράλε για τη προβοκάτσια που ετοιμάζουν σκοτεινές δυνάμεις ενόψει της παρέλασης της 25ης Μαρτίου.

Και κάτι ακόμη: Κυκλοφορεί μια έντονη φημολογία που θέλει ένα ποσό κοντά στα 200.000.000 ευρώ να έχει μεταφερθεί πρόσφατα σε καλυμμένο λογαριασμό έλληνα πολιτικού για να εξασφαλισθεί η συναίνεσή του…

Κουρδιστό Πορτοκάλι 




ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ;


Τους ψήφισαν, τους μούτζωσαν, τους καταράστηκαν, τους πέταξαν γιαούρτια και νεράντζια και σε λίγες εβδομάδες (κατά πάση πιθανότητα) θα βρεθούν μπροστά στις κάλπες για να τους ψηφίσουν ή να τους μαυρίσουν. Να επανακαθορίσουν την σχέση τους βρε αδελφέ.Η σχέση του Έλληνα ψηφοφόρου με τα κόμματα εξουσίας είναι μια παράξενη σχέση μαζοχισμού. Όσες φάπες κι αν του ρίξουν, ότι κι αν σκαρφιστούν για να του δυσκολέψουν την ζωή, όσο κι αν τον προσβάλουν ως άνθρωπο, ο Έλληνας ψηφοφόρος θα βρίσκει τρόπο να “συγχωρεί” τον βιαστή του.Ο Έλληνας γενικά, έχει την τάση να αυτοτιμωρείται και να αναλαμβάνει ακόμη και τις ευθύνες των βιαστών του. Η έλλειψη παιδείας και η χαμηλή αυτοεκτίμηση τον οδηγεί πάντα στην αγκαλιά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, φοβούμενος να επιλέξει οτιδήποτε άλλο. Προτιμά το σίγουρο κακό, παρά να αναλάβει τις ευθύνες του και να φτύσει κατάμουτρα αυτούς που του μαυρίζουν την ζωή.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο "Μεγάλος Αδελφός", έρχεται - Ο εφιάλτης θα είναι γεγονός το 2013


Μεγάλος Αδελφός
Ένα τεραστίων διαστάσεων κέντρο παρακολούθησης τηλεφωνικών επικοινωνιών, διαδικτυακών επικοινωνιών, ελέγχου κινητών τηλεφώνων και μετατροπής τους σε πομπούς παρακολούθησης δεδομένων φωνής ακόμα και όταν είναι κλειστά τα κινητά, δημιουργούν αυτή την στιγμή οι ΗΠΑ σε μία έκταση 970 στρεμμάτων στην στρατιωτική βάση Camp Williams κοντά στην πόλη Bluffdale της πολιτείας Utah. 
Πρόκειται ουσιαστικά για την δημιουργία ενός παγκόσμιου "Μεγάλου Αδελφού", από τον οποίο κανείς και τίποτε δεν θα μπορεί να ξεφεύγει. "Μπροστά σε αυτό που θα κατασκευάσουμε το παγκόσμιο σύστημα παρακολούθησης Echelon θα μοιάζει με αθώα παιδική κάμερα", σημείωνε στέλεχος του NSA

Παραδοχή ΣΟΚ Δήμου Βόλου για την επάρκεια του cine "ΝΙΚΗ" (Ηχητικό)

Παραδοχή ΣΟΚ Δήμου Βόλου για την επάρκεια του cine "ΝΙΚΗ" (Ηχητικό)
ΑΚΟΥΣΤΕ τις απίθανες δηλώσεις του Αντιδημάρχου Φ. Λαμπρινίδη, με τις επίσης απίθανες αντιφάσεις - Φάσκουν και αντιφάσκουν, μην ξέροντας αν έχουν μπει στο κτίριο ή όχι οι Τεχνικές Υπηρεσίες, παίζοντας κυριολεκτικά με το μέλλον των συλληφθέντων

Και ξαφνικά, εδώ και λίγες ημέρες, άνοιξε η συζήτηση αξιοποίησης του εδώ και 27 ολόκληρα χρόνια εγκαταλελειμμένου cine "ΝΙΚΗ", που βρίσκεται στη Νέα Ιωνία Βόλου, ιδιοκτησίας του νέου διευρυμένου Δήμου Βόλου. Αφορμή για να ανοίξει η όρεξη των δημοτικών αρχόντων, που εδώ και έτη είχαν αφήσει στην τύχη του, να ρημάζει κυριολεκτικά, το εν λόγω θρυλικό κτίριο, στάθηκε η πρωτοβουλία ομάδας πολιτών, η οποία την προηγούμενη εβδομάδα επιμελήθηκε το κτίριο, πραγματοποιώντας στη συνέχεια 3ημερο εκδηλώσεων.

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Μυστήριο με το Αμερικανικό οχηματαγωγό μετέφερε, τανκς, οχήματα και βαρέα όπλα με βιτρίνα.... Jeep Cherokeee! Πώς βρέθηκε στην Ελευσίνα αφού πήγαινε Σ. Αραβία;




 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ από το πλοίο!

Οχηματαγωγό πλοίο, το οποίο στα χαρτιά μετέφερε από την Αμερική προς την Σαουδική Αραβία πολυτελή οχήματα και ξαφνικά βρέθηκε στη χώρα μας φορτωμένο με βαρύ στρατιωτικό οπλισμό, οχήματα μεταφοράς προσωπικού και τανκς (με τα Cherokee ως... βιτρίνα), πλέον σας το αποδεικνύουμε! Με αποκλειστικές φωτογραφίες - ντοκουμέντο που εξασφάλισε το planet-greece. Δείτε τις και διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες αυτής της πολύ περίεργης ιστορίας....


Το πλοίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε Ελληνικό ναυπηγείο , έπειτα από φωτιά που έπιασε με μυστηριώδη τρόπο στις 12 Μαρτίου.Πρόκειται για το...

Όταν η φάρσα γίνεται Ιστορία

Magnify Image
Τον τελευταίο μήνα οι δημοσκόποι δίνουν μια εικόνα διάλυσης του ΠΑΣΟΚ. Το πιο ισχυρό και αντιφατικό ίσως κόμμα της Μεταπολίτευσης εμφανίζεται να βλέπει την πλάτη των κομμάτων της Αριστεράς και την προοπτική της διάλυσης.
Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα, έλεγε ο Μαρξ. Το πρόβλημα είναι όταν η φάρσα επαναλαμβάνεται ως Iστορία. Όταν τα πιο κωμικά στοιχεία της ζωής και της πολιτικής επανέρχονται με τη βεβαιότητα της νομοτέλειας κι αποφασίζουν να παίξουν σαδιστικά με τη λογική, όπως η γάτα με το ποντίκι.
Η Ελλάδα έζησε αυτές τις μέρες ένα πολιτικό déjà vu. Βυθισμένη στην κρίση, ίσως και σε μια κρίση
αυτογνωσίας, θα περίμενε κάποιος πως έχει την ελάχιστη ικανότητα να τοποθετήσει τον εαυτό της πολιτικά.
Όχι να επιλέξει κόμμα, αλλά σχέση με τα κόμματα και την πολιτική. 
Ευθυκρισία απέναντι σε αυτό που εκφράζεται ως πολιτικό αλλά είναι πολιτικάντικο. 
Απαίτηση απέναντι σε αυτό που εμφανίζεται ως κοινωνική προσφορά αλλά είναι προσωπική είσπραξη.
Σε έναν από τους πιο προσφιλείς εθνικούς μύθους, η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει. 
Μπορεί να σέρνεται άρρωστη από τη διαφθορά, να ζητιανεύει, να τρώει τα παιδιά της, να εκπορνεύεται, αλλά είναι απέθαντη. 
Αυτή η «πατριωτική» αυταπάτη, με την ίδια ακριβώς αυθαιρεσία, δημιούργησε και το πλαίσιο του κομματικού πατριωτισμού. 
Το κόμμα ποτέ δεν πεθαίνει. 

ΤΟ "ΞΕΣΚΕΠΑΣΜΑ" ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ



Τελικά τι κρύβεται πίσω από το Χόλιγουντ; Το θέμα "Ιλλουμινάτοι" και "Μασονία" είναι υπαρκτό ή ένας μύθος; Από τι μία θες να το πιστέψεις και να εξηγήσεις όλο το κακό του κόσμου κι από την άλλη λες,"είναι δυνατό να υπάρχουν τόσο αρρωστημένοι άνθρωποι"; Δυστυχώς όλα είναι πιθανά... It's a mad mad world...
Παρακολουθήστε ένα δίωρο σχεδόν ντοκιμαντέρ σχετικά με το τι κρύβεται πίσω από κάθε διασημότητα. Πώς τους χρησιμοποιούν,πως τους καταστρέφουν και πώς τους πετάνε τελικά...

Εδώ είναι το link για ολόκληρη τη λίστα αναπαραγωγής (ελληνικοί υπότιτλοι).: THE MUSIC INDUSTRY EXPOSED 




http://emeisonline.blogspot.com 

Τα γερόντια δεν έχουν τίποτα να χάσουν... Έτσι κι αλλιώς, το δικό τους ραντεβού με το Χάρο είναι ήδη κλεισμένο...


Όταν σαλτάρουν τα γερόντια... 
Γιατί δυο μέρες τώρα παιδιά βρίζουμε τα γερόντια ξεχνώντας πως πρόκειται για μια μειονότητα αυτοί που πήγαν να ψηφίσουν στο Πασόκ. Η συντριπτική πλειοψηφία ζεί ένα δράμα και είναι αξιοπρεπέστατοι.

Γράφει ο Μιλτιάδης Πασχαλίδης

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

φωτογραφίες από τη χθεσινή αντιφασιστική συγκέντρωση στη Λάρισα


Χθες πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία (όπου καλούσαν η αντιεξουσιαστική κίνηση μαθητών, η αντιρατσιστική πρωτοβουλία Λάρισας, ο φ.σ. Βιοχημείας, το ΕΕΚ, ο Ι.Κ.Α και αντιφασίστες-στριες) με αφορμή τη συγκέντρωση των φασιστών του πατριωτικού συνδέσμου Λάρισας. Από τις 10 το πρωί ομάδα περίπου 60 αντιφασιστών καταλάβαμε την πλατεία Βελλησαρίου, όπου καλούσαν οι φασίστες τη συγκέντρωσή τους στις 5.30 το απόγευμα. Σιγά σιγά μαζεύτηκε και άλλος κόσμος και φτάσαμε τους 75-80. Παράλληλα από τις 12 το μεσημέρι μαζεύτηκαν και στην κεντρική πλατεία άλλοι 30 αντιφασίστες. Οι φασίστες  άρχισαν να μαζεύονται από τις 4.30 στα κτελ. Ο αριθμός τους δεν ξεπερνούσε τους 30 και όταν αντιλήφθηκαν ότι η πλατεία τους όπως και η κεντρική ήταν κατειλημένες από αντιφασίστες, αναγκάστηκαν με συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης (4 διμοιρίες!) να πάνε στην πλατειούλα του Αγ. Κωνσταντίνου. Τη μοναδική στιγμή που είχαμε οπτική επαφή, μας χώριζαν τρεις διμοιρίες έτοιμες να επέμβουν. Αφού βεβαιωθήκαμε ότι τους χαλάσαμε τη γιορτή, λήξαμε την κατάληψη της πλατείας Βελλησαρίου και με πορεία πήγαμε μέχρι την κεντρική, όπυ ενωθήκαμε και με τους υπόλοιπους, και συνεχίσαμε την πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Η πορεία ξεπερνούσε τα 100 άτομα και είχε δυναμική και παλμό. Οι μπάτσοι μας είχαν συνέχεια από κοντά φοβούμενοι μην πλησιάσουμε και επιτεθούμε στους φασίστες. Μας έκοβαν το δρόμο πολλές φορές, όμως εμείς γυρίσαμε όλο το κέντρο και λήξαμε την πορεία στην πλ. Ταχυδρομείου στην Ιατρική.
ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ!

21 ΜΑΙΟΥ:ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ


 

ΜΕ ΤΙ ΜΑΤΙΑ ΤΩΡΑ ΠΙΑ (Άρης Αλεξάνδρου)


Βιάστηκες μητέρα να πεθάνεις.

Δεν λέω, είχες αρρωστήσει από φασισμό

κι ήταν λίγο το ψωμί έλειπα κι εγώ στην εξορία

ήτανε λίγος ο ύπνος κι ατέλειωτες οι νύχτες

μα πάλι ποιος ο λόγος να απελπιστείς προτού να κλείσεις

τα εξηντατέσσερα

μπορούσες να ‘σφιγγες τα δόντια

για να μην πεις ότι δεν μίλησα για την ανθρωποφάκα


Ήλιος σήμερα.  Σαν να φάνηκε το καλοκαίρι. Bόλτες και νόθα χαμόγελα. Aπό παλιά η ίδια ιστορία. Φραπές και εθνική κυριαρχία. Πολύ κυρίλα ρε παιδί μου. Aπό παλιά απορούσα που τα βρίσκουν τα λεφτά. Για την ημέρα της αποταμίευσης μας μιλούσαν στα σχολικά μας χρόνια. Πως να ξεχάσεις τις ώρες που κοιτούσες από το παράθυρο το δρόμο; Mετά τον κοιτούσες από την σκοπιά. Το βλέμα απέδρασε από τον πολιτισμό των στρατοπέδων. Από τα γυαλιά ντεγκραντέ απέτυχε να αποδράσει. Από όπου και να το πιάσεις δεν βγάζεις άκρη. Κάποτε προσπάθησα να κάνω τον εσωτερικό μονόλογο να σταματήσει. Που να ήξερα ότι απλά θα συνέχιζε με άλλη θεματολογία. Κανείς δεν γεννήθηκε γκουρού. Ευτυχώς. Ο πλανήτης δεν αντέχει για πολύ να σηκώνει τόσο “πνεύμα”. Με πιάνω στα πράσα να θυμάμαι όλο και περισσότερα. “Μεγαλώσαμε και οι επιθυμίες μας έγιναν ανάγκες”.

Tι Benny Hill και μαλακίες...

Αναστέλλει τη δράση της Πατριωτική Πολιτοφυλακή και Αυτοδιαλύεται η Ελληνική Πολιτοφυλακή!


Τελικά, οι γραφικοί και εξίσου επικίνδυνοι ακροδεξιοί υπήρξαν τα ιδανικά θύματα.
Εν όψει 25ης Μαρτίου και ενώ ολόκληρο το αστικό πολιτικό σύστημα εξουσίας δε μπορεί να κρύψει το φόβο του μπροστά στο ενδεχόμενο λαϊκής εξέγερσης,  στήθηκε ένα ολόκληρο τρομοκρατικό σόου, προβάλλοντας τον κίνδυνο δημοκρατικής εκτροπής από τους ακροδεξιούς πολιτοφύλακες, γνωστούς από καιρό και πλήρως εναρμονισμένους με στρατό-ΕΥΠ-Ασφάλεια. Μια εκστρατεία που καμουφλάρει την εξαφάνιση των λαϊκών ελευθεριών από τον Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό, ωραιοποιεί την πραξικοπηματική κυβέρνηση του Παπαδήμου, των τραπεζών και τοκογλύφων, έχει συστατικό της στοιχείο την συκοφάντηση κατά του κινήματος των Αγανακτισμένων που λίγο πολύ ταυτίστηκε με τους μηδενιστές ναζιστές
 
Την επιχείρηση αυτή ανέλαβε εργολαβικά το ΚΚΕ για να καλύψει μεταξύ άλλων την απουσία του από τις λαϊκές κινητοποιήσεις της 25ης Μαρτίου, για να ακολουθήσει το ΕΘΝΟΣ του εθνικού μας εργολάβου.

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

ΤΟ ΝΕΟ “TREND” ΤΩΝ ΑΚΡΩΝ

Το Σάββατο 17\3, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Ρατσισμού, διοργανώθηκε αντιρατσιστικό\αντιφασιστικό συλλαλητήριο, αλλά λίγες ώρες πριν, ο Δήμος Αθηναίων είχε απαντήσει αρνητικά στην αίτηση για άδεια οργάνωσης σχετικών εκδηλώσεων στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα. 
Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, απευθύνθηκε στην ΓΑΔΑ και επικαλέστηκε έγγραφό της, ώστε να μην επιτραπούν αντιρατσιστικές εκδηλώσεις με την δικαιολογία πως θα εκδηλωθούν επεισόδια μεταξύ αντιρατσιστών και ρατσιστών. Φυσικά δεν το είπε έτσι, αλλά το εννόησε, αφού διαχώρισε συμμετέχοντες και “αντιτιθέμενους”. Ο κ. Καμίνης, αξιολόγησε σημαντικότερη την “τάξη και ασφάλεια” από την αυτονόητη αντίθεση στον ρατσισμό και την μισαλλοδοξία. Μάλιστα, ο Άγιος Παντελεήμονας είναι μια περιοχή με μεγάλα προβλήματα, όπου οι ρατσιστικές επιθέσεις είναι καθημερινό φαινόμενο, άρα απόλυτα λογικό να γίνουν εκδηλώσεις στην καρδιά του προβλήματος. 

ΖΑΚΥΝΘΟΣ : Αυτοπυρπολήθηκε 81χρονη ΜΑΝΑ για να ζήσουν τα παιδιά της

Μια ανθρώπινη τραγωδία εν μέσω της τραγωδίας μιας ολόκληρης χώρας :
Μια Ελληνίδα μάνα, 81 ετών, μη αντέχοντας να βλέπει την οικογένειά της να υποφέρει από την οικονομική εξαθλίωση που έχουν οδηγήσει οι κυβερνήσεις του Μνημονίου τον ελληνικό πληθυσμό, αποφάσισε να δώσει ένα τραγικό, συμβολικό τέλος στη ζωή της αυτοπυρπολούμενη στην αυλή του σπιτιού της!
Η γυναίκα ζούσε με την οικογένειά της στη Ζάκυνθο, στην περιοχή Βαρές. Η οικογένεια αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Η γυναίκα θεώρησε ότι ήταν βάρος στην οικογένειά της, αφού δεν μπορούσε να προσφέρει στην οικονομία του σπιτιού.

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Κόκκινη κλωστή


Κόκκινη κλωστή

Στις ασιατικές κουλτούρες υπάρχει μια ιστορία που λέει ότι οι Θεοί έδεσαν τις ανθρώπινες ζωές με μια κόκκινη κλωστή. Η κλωστή μπορεί να τεντώνεται και να μπλέκεται, αλλά ποτέ δεν μπορεί να σπάσει. Τα μονοπάτια μερικών ζωών είναι γραπτό να συναντηθούν και αυτό θα συμβεί ακόμη και μέσα από σχεδόν απίθανες συμπτώσεις. Τέτοια είναι η δύναμη της μοίρας..

Μπορεί όλα αυτά να μην είναι τίποτα παραπάνω από μια όμορφη ιστορία, όμως στα αλήθεια, μόνο το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή γράφω αυτές τις γραμμές και κάποιοι εκεί έξω τις διαβάζουν είναι σχεδόν στατιστικά αδύνατο. Μια χαοτική αλυσίδα αιτιών και αιτιατών έπρεπε να έχει τεθεί σε κίνηση μέσα στη λήθη του χρόνου ακόμη και για να γεννηθούμε σε αυτόν το μικρό πλανήτη.

Ποιες ήταν οι συμπτώσεις που έφεραν τους γονείς σας κοντά και πόσες ακόμη έπρεπε να είχαν προηγηθεί για όλους τους προγόνους σας; Και αυτό αφορά μόνο το χθες, στη γεωλογική κλίμακα του χρόνου. Γιατί αν τολμήσουμε να σκεφτούμε για λίγο ότι χρειάστηκαν μερικά δισεκατομμύρια χρόνια για να συμπυκνωθεί σε μια μικρή γαλάζια κουκκίδα η σκόνη από νεκρά αστέρια και να εμφανιστούν σε αυτή βιολογικές οντότητες με αυτοσυνείδηση, το μυαλό μας μουδιάζει μπροστά στη στατιστική ανωμαλία της ύπαρξης μας.

Δεν θα έπρεπε να είμαστε καν εδώ και όμως... Η κόκκινη κλωστή του πεπρωμένου, ο αργαλειός της μοίρας ή το ατέρμονο, ανελέητο βάδισμα της αιτιότητας... Η απλή μας νόηση γονατίζει από το βάρος του άπειρου, προσπαθεί να γαντζωθεί και να βρει παρηγοριά σε ποικίλες ερμηνείες, όμως δεν είναι αυτό το σημαντικό, το σημαντικό είναι η ύπαρξη μας, είναι αυτές οι ζωές που διαπλέκονται, συναντιόνται και επηρεάζονται σαν κυματισμοί στον ωκεανό...

Και αυτό θα έπρεπε να τιμούμε κάθε μέρα. Κάθε ζωή σε αυτό τον κόσμο είναι τόσο μοναδική όσο και οι αστρονομικές πιθανότητες που χρειάστηκαν για να υπάρξει... Αντ' αυτού όμως έχουμε τυποποιήσει τα πάντα. Έχουμε βάλει ετικέτες στις ζωές μας και στα όνειρα μας. Έχουμε τιμολογήσει, ευτελίσει και ποσοτικοποιήσει οτιδήποτε έχει σημασία. Έχουμε δημιουργήσει μια δηλητηριώδη κοινωνία που δηλητηριάζει τη θέληση και τη σκέψη των ανθρώπων. Τους κάνει να αμφιβάλουν για τις αποφάσεις τους, για την αξία τους, για την ίδια τους τη ζωή. Τι ύβρης...

Ίσως κάποια μέρα οι άνθρωποι αυτού του κόσμου αποφασίσουν να πετάξουν τα δεσμά τους, γιατί αυτά δεν είναι καν κλειδωμένα, τα κρατάμε γιατί φοβόμαστε τι θα γίνει σε έναν κόσμο χωρίς αστεία στερεότυπα και φτιαχτούς νόμους. Ο μόνος φυσικός νόμος είναι η ζωή και ο θάνατος...

Μέχρι τότε δώστε αξία στους ανθρώπους σας και σε αυτούς που συναντάτε στο μονοπάτι σας, γιατί η κόκκινη κλωστή μπορεί να τεντώνεται και να μπλέκεται, αλλά πότε δεν μπορεί να σπάσει...

Blaze

RAMNOUSIA