ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Προβολή ταινίας:Easy Rider-ΞΕΝΟΙΑΣΤΟΣ ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ 1969

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Ερυθρόλευκος έφηβος ετών 87

Το καμάρι του Πειραιά και της Ελλάδας γιορτάζει 87 χρόνια ζωής και  καταγράφουμε τα γεγονότα εκείνα, που τον ανέδειξαν στον ένα και μοναδικό Θρύλο. Από την ιστορική συνάντηση στην ταβέρνα του Μοίρα και την κόντρα με τον "αθάνατο", Γεώργιο Αβέρωφ μέχρι την καταξίωση και την κατάκτηση 552 τίτλων (pics+vds).
"Φτερά στα πόδια, καρδιά μες στα στήθια που δώσαν θριάμβους σαν παραμύθια". Αυτό τον στίχο επέλεξε το 1930 ο Μίμης Βασιλειάδης για να ξεκινάει ο πρώτος ύμνος του Ολυμπιακού.

Δώδεκα λέξεις, μία ιστορία με πρωταγωνιστή τον "Έφηβο" που αγαπήθηκε σαν θρησκεία, από εκατομμύρια πιστούς σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. "Παλικαριά", "ντομπροσύνη" και "υπερηφάνεια" είναι έννοιες συνυφασμένες με τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν τον μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της χώρας και ειδικότερα εκείνους που έμαθαν να μοχθούν για να βγάλουν το μεροκάματο, στις φτωχογειτονιές του Πειραιά και όχι μόνο.

Τα παιδιά του λιμανιού, βρήκαν μέσω του Θρύλου, την χαρά και το χαμόγελο που τους έλειπε, είτε για να τους συμπληρώσει είτε για να τους… γεμίσει τις δύσκολες ώρες. Πανηγύρισαν μαζί του αμέτρητες κούπες και νίκες, με τον κάθε φίλο του Ολυμπιακού να έχει να διηγηθεί την δική του ιστορία ερυθρόλευκης αγάπης.

Ο πρώτος ύμνος του Ολυμπιακού 1930-31...


Πορεία μνήμης και αγώνα για τον επαναστάτη Λάμπρο Φούντα


Στις 10 του Μάρτη του 2010, σε ένοπλη συμπλοκή με μπάτσους στη Δάφνη, σκοτώνεται ο σύντροφος Λάμπρος Φούντας, μέλος της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας. Ο Λάμπρος έπεσε μαχόμενος, προετοιμάζοντας ένα χτύπημα για να μην περάσει η σύγχρονη χούντα του κεφαλαίου και του κράτους που επιβάλεται με την υπαγωγή του λαού στην εξουσία του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της ΕΕ. Εδωσε τη ζωή του πολεμώντας για την ελευθερία, συνεπής σε όλη του την πορεία.

Εκτός από τη συμμετοχή του στην ένοπλη δράση, συμμετείχε σε πολιτικές συλλογικότητες, σε καταλήψεις, μαζικές συγκρούσεις στο δρόμο, και σε εμπρηστικές επιθέσεις. Σε γεγονότα που σημάδεψαν την σύγχρονη ελληνική ιστορία και το αντιεξουσιαστικό κίνημα, σε μια διαρκή προσπάθεια όξυνσης του κοινωνικού και ταξικού πολέμου, ριζοσπαστικοποίησης του ανατρεπτικού αγώνα.

Η καλύτερη τιμή για έναν σύντροφο που έχασε τη ζωή του στον αγώνα, είναι η συνέχιση του αγώνα του για την Κοινωνική Επανάσταση.

περί μοντέρνας δημοκρατίας (και άλλων τεράτων)


Αναδημοσίευση από το  blog  της εφημερίδας Άπατρις :

***
Πόσο ωραίο είναι να καταρρέουν σαν χάρτινοι πύργοι οι ακατάσχετες φλυαρίες περί δημοκρατίας, ισοπολιτείας και δικαιοσύνης σήμερα…Η εποχή μας είναι κυνική και δεν επιτρέπει πια τις ψευδαισθήσεις που μάγευαν τους πειθήνιους υπηκόους τόσα χρόνια. Τώρα πια οι αυταπάτες σε άτοκες δόσεις αποτελούν παρελθόν. Το μέλλον φαντάζει δυσοίωνο και επαναφέρει μνήμες από την μετεμφυλιακή εποχή των πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων και της μετανάστευσης σε άλλες χώρες.
Ποιός θα το περίμενε ότι ο εθνικά υπερήφανος έλληνας της Ολυμπιάδας της ντόπας, να νοιώθει όπως ένιωθαν οι γείτονές μας αλβανοί όταν τους άρπαξαν όλες τις οικονομίες με τις παρατράπεζες και τις κερδοσκοπικές πυραμίδες το 1997 [1];
Οι σφαλιάρες έχουν πέσει απανωτές τα τελευταία χρόνια! Πάταξη της διαφθοράς υποσχόταν ο Μπούλης του φασιστικού εκτρώματος-κόμματος της «Νεας Τρομοκρατίας». Το αποτέλεσμα του φαγοποτιού και της κατακρεούργησης της δημόσιας περιουσίας είναι άνευ προηγουμένου. Σεμνά και ταπεινά προσπάθησαν οι αδέξιοι να αρπάξουν μέσα σε πέντε χρόνια όσα μπόρεσε σε 20 χρόνια το γνωστό “σοσιαλιστικό” κόμμα. Η βία και η διαμόρφωση της κοινής γνώμης είναι τα όπλα που χρησιμοποίησαν για να επιβάλλουν τις αποφάσεις τους. Τα τάγματα ασφαλείας, τα χοιρινά της ΕΛΑΣ (συγνώμη στα γουρούνια) αλωνίζουν πια στις πόλεις μας και προσπαθούν να επιβάλλουν τον φόβο και την υποταγή στον λαό με την παρουσία τους. Οι έμμισθοι κονδυλοφόροι συνεχίζουν να σπέρνουν τον τρόμο στην κοινωνία και να παραπληροφορούν μέσα από τις δημόσιες συχνότητες…
ΠΑΣΟΚ γιατί αυτό “ξέρει”…

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Νέα παρέμβαση από αντιεξουσιαστικές ομάδες στο ΔΟΛ...

 για τα αστυνομικά δελτία τύπου αλλά και την επιχειρούμενη ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων από τα έντυπα του Ομίλου.
Αιφνιδιαστικά σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε από δεκάδες άτομα του αντιεξουσιαστικού κινήματος συγκέντρωση διαμαρτυρίας –καταγγελίας έξω από τα γραφεία του ΔΟΛ επί της Μιχαλακοπούλου, φωνάζοντας συνθήματα κατά της διεύθυνσης του ΔΟΛ καταγγέλλοντας ταυτόχρονα και το βρώμικο ρόλο του τύπου στη χειραγώγηση, στην καταστολή και στην ποινικοποίηση των εντεινόμενων κοινωνικών αγώνων.

Φωτογραφίες από την αφισοκόλληση στο κτίριο της Μιχαλακοπούλου και βίντεο όπου εμφανίζεται το γνωστό μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ Ηλίας Κανέλλης με άντρες της ασφάλειας με πολιτικά στο έργο της αποκομιδής…



ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ ΤΙΣ ΑΦΙΣΕΣ ΡΕ ΚΑΝΕΛΛΗ ΤΟ ΚΑΤΕΧΕΙΣ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ  vid

Μη χαίρεστε όταν βλέπετε το σύστημα να σας βοηθάει…


Ξαφνικά το σύστημα πολεμάει τους μεσάζοντες! Τους ανακάλυψε… προχθές με λίγα λόγια! Δεν είχαν ξανακούσει για τη μαφία των λαχαναγορών και των λαϊκών… αλλά ήταν χιλιάδες τα ανούσια ρεπορτάζ με μια ντομάτα κι ένα μικρόφωνο στο χέρι.
Κομματόσκυλα στους Δήμους διευκολύνουν τη διανομή φθηνών τροφίμων. Έγιναν κι αυτοί φιλάνθρωποι και σέβονται το χρήμα του κοσμάκη;
Έρχονται εκλογές …αλλά υπάρχει κι άλλος λόγος.
Αρχιδιαπλεκόμμενα ΜΜ”Ε” που κατασπάραξαν δισεκατομμύρια του δημοσίου διαφημίζουν τα κινήματα πατάτας κλπ. Έγιναν κι αυτοί φιλάνθρωποι;
Έρχονται εκλογές αλλά υπάρχει κι άλλος λόγος.
Ξαφνικά συλλαμβάνονται σε καθημερινή βάση μιζαδόροι «μεσάζοντες» δημόσιοι λειτουργοί.

Ο καθείς και τα όπλα του


Μετά τη δήλωσή του στη Βουλή -με την οποία ζητάει να αλλάξει η νομοθεσία στη χρήση όπλων από πολίτες και αστυνομικούς-, ο Γιώργος Καρατζαφέρης επανήλθε με νέα δήλωση και προτείνει, εκτός από τους Έλληνες, να οπλιστούν και οι μετανάστες και να παίξουμε πόλεμο. Ο κ. Καρατζαφέρης προτείνει οι Έλληνες να κάνουν τους Έλληνες και οι μετανάστες τους Τούρκους.


Σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη, αν οπλιστούν Έλληνες και μετανάστες, θα γιορτάσουμε με πολύ παραστατικό τρόπο την επέτειο της 25ης Μαρτίου και όλη η χώρα θα Χάνι της Γραβιάς.

Όπως είπε ο κ. Καρατζαφέρης, έχει παιδικά τραύματα επειδή στις σχολικές παραστάσεις για την 25η Μαρτίου τον έβαζαν συνέχεια να κάνει τον Τούρκο -επειδή έχει φάτσα μπουνταλά-, ενώ αυτός ήθελε να παίξει τον Καραϊσκάκη.

Μετά την “καταιγίδα”… θα βγει Σέλας;


[Αναδημοσίευση] [Μετάφραση][Ταπάνταόλα]
μεταφράζει από theguardian η koula
Προηγείται μια (χρήσιμη) σημείωση βασισμένη σε… φιλικές κουβέντες, ηλιακά γεγονότα :P και ψηφιακά linkια.
Σε μία ολική έκλειψη Ηλίου το ηλιακό στέμμα φαίνεται εύκολα.
Υπάρχουν μερικά φαινόμενα στον Ήλιο που επηρεάζουν όλο το ηλιακό σύστημα. Για παράδειγμα ο ηλιακός άνεμος (solar wind) είναι ένα ρεύμα φορτισμένων σωματιδίων που εκτοξεύεται από την ανώτερη ατμόσφαιρα του Ήλιου, δημιουργώντας μια περιοχή (Ηλιόσφαιρα) σαν “φούσκα” που περιλαμβάνει και όλο το ηλιακό σύστημα.
Χαρακτηριστική είναι η εικόνα του Ήλιου κατά τη διάρκεια ολικής έκλειψης, όποτε είναι εμφανές το στέμμα του (corona – “Τα στέμματα αποτελούνται από πλάσμα και εκτείνονται εκατομμύρια χιλιόμετρα στο διάστημα”).
Συνεπώς, οτιδήποτε κινείται εντός Ηλιόσφαιρας (όπου επικρατεί δηλαδή ο ηλιακός άνεμος, ακόμα και αν είναι… μακριά από τον Ήλιο) ουσιαστικά δέχεται “άνεμο” φορτισμένων σωματιδίων, οπότε εκτός από τους αστροναύτες, απαιτείται ειδική προστασία και για τα ηλεκτρονικά συστήματα.
Στεμματικοί βρόχοι σε εικόνα της διαστημικής αποστολής TRACE.
Στο στέμμα του Ήλιου (αλλά ίσως και σε άλλα αστέρια) υπάρχουν και οι στεμματικοί βρόχοιπου αποτελούν τις βασικές μαγνητικές δομές του ηλιακού στέμματος.
Αυτοί οι βρόχοι (που μοιάζουν, ας πούμε, με κορδόνια) είναι αποτυπώσεις των κλειστώνμαγνητικών γραμμών (σε αντίθεση με τηνανοικτή μαγνητική ροή που αντιστοιχεί στον ηλιακό άνεμο και στις στεμματικές οπές).

Παραπονεμένα Πρόβεια..

εις μνήμην

Του Γαλαξιάρχη
Μία φορά κι έναν καιρό ήταν ένας υπεύθυνος αριστερός κι ένας υγιής επιχειρηματίας. Όχι δεν είναι ανέκδοτο, αν και στην ιστορία συμμετέχουν πολλά… ανέκδοτα.
Η Ιστορία είναι ύπουλη και έχει σαρδόνιο χιούμορ. Απεχθάνεται δε τα στερεότυπα και εκδικείται εκείνους που προσπαθούν να τη στριμώξουν σε απλοϊκά σχήματα.
Ακούσαμε για την “Παλαβή Αριστερά”, για “δαιμονοποίηση της επιχειρηματικότητας”, για την “τελευταία Σοβιετία της Ευρώπης”, για την “εκδίωξη επενδυτών από απεργούς” και πολλές άλλες φαιδρότητες που συνθέτουν τη συνταγή μίας ξαναζεσταμένης εμφυλιοπολεμικής σούπας, με σεφ την πάλαι ποτέ αεριτζίδικη ψευδοαστική τάξη της χώρας. Θα ήταν φαιδρή όμως, μόνο αν βρισκόταν στα στόματα αστείων ηγεμονίσκων σαν τον Θεόδωρο Πάγκαλο ή τον Αντώνη Σαμαρά. Όταν με τέτοιου είδος, απονεκρωμένα από κάθε λογική και κάθε ιστορική πραγματικότητα, στερεότυπα, φλερτάρει και ο προοδευτικός κόσμος τότε τα πράγματα δεν είναι τόσο αστεία. Ειδικά μάλιστα, όταν αυτή η πολιτική τάξη θέλει να διατηρεί για τον εαυτό της το προσωνύμιο Υπεύθυνη Αριστερά”.

Έχουμε δρόμο μπροστά μας, αλλά αξίζει τον κόπο…


Όλοι οι κομμουνιστές , και εγώ υπόρρητα, ή υποσυνείδητα αναφερόμαστε στην εργατική τάξη με δέος, με ελπίδα με προσδοκία ότι όταν αφυπνισθεί θα σαρώσει με μιας τον καπιταλιστικό ολοκληρωτισμό. ¨Όταν εξεγερθεί θα σαρώσει την φτώχεια , την εξαθλίωση την αδικία.  Η εργατική τάξη, ο επιούσιος λαός, η τάξη με την ιστορική αποστολή να αλλάξει την μοίρα της και την μοίρα του κόσμου.

Στην δουλειά μου περιτριγυρίζομαι από εργάτες όπως και εγώ. Μιλάω μαζί τους, τσακώνομαι, τους βρίζω συχνά, απογοητεύομαι ακόμη συχνότερα. Κυρίως γιατί αντιλαμβάνονται την ταξική τους θέση ως προσωπική τους αποτυχία να επιτύχουν ως ιδανικοί μεσοαστοί ή ως  πολλά υποσχόμενοι μικροαστοί. Δύσκολα το αποδέχονται, ακόμη πιο δύσκολα ωστόσο αποδέχονται την τωρινή τους ταξική θέση : Είσαι εργάτης κατάλαβε το επιτέλους…

Βρίζουν τους ανθέλληνες πολιτικούς και δακρύζουν με την με συνθήματα του τύπου «είμαστε όλοι έλληνες» κατ ‘ αναλογία του «είμαστε όλοι αλβανοί» θυμίζω. Αυτοί οι εργάτες είναι τα πάντα, ντύνονται κάθε φορεσιά : αυτή του ελληνάρα, αυτή του απογοητευμένου δημοκράτη πασόκου, αυτή του αγανακτισμένου έλληνα. Κοιτάξου στον καθρέφτη. Δεν χρειάζεται να αλλάξεις ρούχα. Φοράς τα ρούχα της τάξης σου. ΕΙΣΑΙ ΕΡΓΑΤΗΣ.

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ


Επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής καταγγέλουν μέλη του ΣΕΚ, κατά την διάρκεια ενημέρωσης για το μεγάλο αντιφασιστικό-αντιρατσιστικό συλλαλητήριο της 17ης Μαρτίου. Οι άνθρωποι ενημέρωναν τον κόσμο στον δρόμο Σωτήρος Διός στον Πειραιά, ώσπου δέχτηκαν βάρβαρη επίθεση από νεοναζί που τους χτύπησαν, τους έσκισαν το υλικό και έσπασαν το τραπέζι τους. 
Φυσικά δεν είναι η πρώτη επίθεση των φασιστικών ζόμπι σε άτομα που παρεμβαίνουν σε γειτονιές και μιλάνε με συμπολίτες τους για την αντίσταση έναντι του φασισμού που αναδύεται μέσω ομάδων που θα έπρεπε να είχαν κηρυχθεί παράνομες, όπως η Χρυσή Αυγή. Η συμμορία των υπανθρώπων που επιτίθεται σε μετανάστες, αριστερούς και υπερασπιστές των αδύναμων είναι μια τραγική μειοψηφία και τέτοια πρέπει να μείνει. Είναι χρέος του κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου να απομονώσει και να πολεμήσει έναντι του φασισμού, που φυτρώνει στον βούρκο της κρίσης και τρέφεται από αυτήν.

Διαδικτυακή ψηφοφορία για την αυτοδιάθεση των προϊόντων αποφασίστηκε χτες το βράδι από την συνέλευση των Συλλογικοτήτων Λαμίας


Διαδικτυακή ψηφοφορία για την αυτοδιάθεση των προϊόντων αποφασίστηκε χτες το βράδι από την συνέλευση των Συλλογικοτήτων Λαμίας
7 Μαρτίου 2012

Μετά την απρόσμενα μαζική αποψινή συνέλευση των Συλλογικοτήτων Λαμίας αντιληφθήκαμε όλοι τρία πράγματα:

1. Η αυτοδιάθεση αγροτικών προϊόντων και στη Λαμία σε συνεργασία με παραγωγούς της περιοχής μας βρίσκεται προ των πυλών, χωρίς μεσάζοντες και χωρίς τη στήριξη κάποιου επίσημου κρατικού φορέα.

2. Η κοινωνία μας αλλάζει σπάζοντας τα καλούπια συμπεριφορών δεκαετιών που την οδήγησαν σε λήθαργο και σε απώλεια του ελέγχου της ζωής της, καταδικάζοντάς την στην απάθεια και την κατάντια....


3. Όποιοι ακόμα και σήμερα σε αυτή την τραγική κατάσταση βλέπουν στην πρωτοβουλία μας είτε το υπερκέρδος είτε την λογική του εφήμερου κέρδους σύντομα θα καταλάβουν ότι αυτή η νοοτροπία δεν είναι προς το συμφέρον τους για τον απλούστατο λόγο ότι δεν είναι υπέρ του κοινού συμφέροντος του λαού.

Πέμπτη αίτηση αποφυλάκισης καταθέτει σήμερα η Στέλλα Αντωνίου


Για πέμπτη φορά καταθέτει σήμερα αίτηση αποφυλάκισης στο Συμβούλιο Εφετών η Στέλλα Αντωνίου που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και χρειάζεται εξειδικευμένη ιατρική παρακολούθηση. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα έχει την ίδια τύχη που είχαν οι περασμένες που συνοδεύονταν από ιατρικές γνωματεύσεις για τη σοβαρότητα της κατάστασης της. Και η νέα αίτηση συμπεριλαμβάνει έγγραφα υπογεγραμμένα από δεκάδες γιατρούς που αναφέρονται σε ανεπανόρθωτη βλάβη της υγείας της που μπορεί να επέλθει και σε συνδυασμό με τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές. 

Η Στέλλα Αντωνίου συνελλήφθει στις 4/12/2010 μαζί με τους αναρχικούς Αλέξανδρο Μητρούσια, Γιώργο Καραγιαννίδη, Κώστα Σακκά, Χρήστο Πολίτη και Δημήτρη Μιχαήλ. Οι αρχές εκμεταλλευόμενες το γεγονός ότι οι Μητρούσιας και Καραγιαννίδης είχαν εντάλλματα σύλληψης για συμμετοχή στη Σ.Π.Φ., κατηγόρησαν στη συνέχεια και τους έξι για συμμετοχή, χωρίς ουσιαστικά στοιχεία ή αποδείξεις, αλλά πατώντας πάνω στις προσωπικές και συντροφικές σχέσεις μεταξύ τους.



Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Καστοριά-εικόνες σοκ:Έριξαν φόλες ακόμα και μέσα στο Κυνοκομείο! Δίχως τέλος η απανθρωπιά


Χωρίς να εξετάζουν άλλες λύσεις κάποιοι προχώρησαν στην γνωστή διαδικασία με τις φόλες, δεν δίστασαν μάλιστα να φτάσουν ακόμη και μέσα στο κυνοκομείο του Δ. Καστοριάς!
Δεκάδες σκυλιά νεκρά ...

Η υπεύθυνη του κυνοκομείου Αναστασία Πρωτόγερου ξεσπώντας, μίλησε στον alphafm.gr και στον Αντ. Παραρά.

Με πραγματικό πόνο η κυρία  Πρωτόγερου  αναφέρει ότι όποιος έριξε τις φόλες εκδικείται τον ίδιο του τον εαυτό όταν ρίχνει φόλες μέσα στο Κυνοκομείο και στα αδέσποτα. Εύλογα τα ερωτήματα που θέτει η κυρία Πρωτόγερου. Ρωτά πού ξοδεύτηκαν 100.000 ευρώ τα σκυλιά , για τα οποία πληρώνει η ίδια η κυρία Πρωτόγερου φάρμακα ή τροφές! Κατηγορήθηκε μάλιστα η ίδια ότι έχει βλέψεις να πάρει το μισθό των 500 ευρώ και  μία θέση στο Δήμο και όχι από την αγάπη της για τα ζώα!

ΡΕ συ, Λες...;;; A! Μπααα

Για το ζήτημα της Οργάνωσης του Αναρχικού Κινήματος

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διήμερη εκδήλωση – συζήτηση για το ζήτημα της οργάνωσης του αναρχικού κινήματος στις 2 & 3 Μάρτη στο αμφιθέατρο Γκίνη στο Πολυτεχνείο.

Κατεβάστε το συνημμένο αρχείο: 2-3march_organize.pdf (application/pdf)
Η πρώτη μέρα ξεκίνησε στις 8.00μμ με τις 2 βιβλιοπαρουσιάσεις. Το αμφιθέατρο ήταν κατάμεστο και ακολούθησε συζήτηση πάνω στην ιστορικότητα του διακυβεύματος της αναρχικής πολιτικής οργάνωσης, πάνω στις μορφές και τη φύση των εγχειρημάτων της και τη σχέση τους με τις εκάστοτε συνθήκες. Έγιναν πολλές και ενδιαφέρουσες  τοποθετήσεις συντρόφων/ισσων ενώ δεν έλειψαν αναφορές και σε οργανωτικά εγχειρήματα στο παρελθόν του Ελληνικού αναρχικού χώρου.  Η συζήτηση έκλεισε στις 11.00μμ.

Μην χτυπάτε τις γυναίκες στο σπίτι


Ημέρα της γυναίκας αύριο και ένα από τα πιο σημαντικά θέματα είναι η βία σε βάρος των γυναικών. Στην Ελλάδα, η βία κατά των γυναικών αυξάνεται και χιλιάδες γυναίκες κακοποιούνται σωματικά και ψυχολογικά από τους συζύγους τους και το περιβάλλον τους. Οι πάντες -από τον Γιώργο Νταλάρα μέχρι τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη- καταδικάζουν τη βία κατά των γυναικών στο σπίτι και λένε πολύ συγκινητικά λόγια για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Βέβαια, τις γυναίκες έξω από το σπίτι μπορείτε να τις σαπίσετε στο ξύλο. Δεν θα ενοχληθεί κανείς. Είναι νόμιμο.

ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΠΕΦΤΟΥΝ: ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟ-ΠΟ Ο τ.ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΛΑΣ Λ.ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ


Οπως μετεδωσε πριν λιγη ωρα το Mega, ο τεως αρχηγος της ΕΛΑΣ Λευτερης Οικονομου, χριστηκε υφυπουργος Προ-πο.
Αναφερθηκε μαλιστα οτι υπηρξε εντονο παρασκηνιο και μαλιστα χθες τον προοριζαν για υπουργο Προ-Πο, θεση που τελικα επανακατελαβε ο αληστου μνημης Χρυσοχοϊδης.
Μετα τον διορισμο του εκπροσωπου των τραπεζων Παπαδημου, σαν πρωθυπουργο, ενα ενα τα προσχηματα πεφτουν. Το καπιταλιστικο συστημα δεν μπορει να κυβερνησει με τον παλιο παραδοσιακο τροπο των "δημοκρατικα" εκλεγμενων εκπροσωπων του. Μετα τους Μοντι (Ιταλια) και Παπαδημο στην Ελλαδα, τωρα ερχονται και οι αστυνομικοι να καταλαβουν κυβερνητικους θωκους. Ξερουν πολυ καλα οτι ολα αυτα τα μνημονιακα μετρα εξοντωσης του λαου, θα αυξησουν την λαϊκη δυσαρεσκεια και θα καταληξουν σε εξεγερσεις και κοινωνικες συγκρουσεις. Γιαυτο ετοιμαζουν ενα αστυνομικο-στρατιωτικο κρατος για να αντιμετωπισουν με χημικα, γκλομπ και οχι μονο τους πολιτες.
Κανενα συστημα, ιστορικα, δεν σωθηκε μονο με την σκληρη καταπιεση. Οταν ενα συστημα δεν εχει κοινωνικα να προσφερει μπορει να παρατεινει την ζωη του, για λιγο, μεσα απο την βια εναντια στην κοινωνια. Ομως, παντα μεσα απο συγκρουσεις και επαναστασεις, τα συστηματα γινονται παρελθον, περνωντας στον καιαδα της ιστοριας. 

ΕΔΩ ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ


Ολοένα και περισσότεροι παραγωγοί αποφασίζουν να παρακάμψουν τους μεσάζοντες και να προμηθεύσουν τους καταναλωτές με τα προϊόντα τους. Tο λεγόμενο “κίνημα της πατάτας” βρήκε πολλούς να το αγκαλιάζουν, καθώς φάνηκε πως η αυτοοργάνωση μπορεί να λειτουργήσει από απλά πράγματα. Φτηνές πατάτες ή οποιοδήποτε άλλο αγαθό σε προσιτή τιμή, είναι κάτι παραπάνω από καλοδεχούμενο για όλους. 
Για όλους είπα; Γράψτε λάθος. Γιατί το ΚΚΕ με την ανακοίνωσηπου εξέδωσε, δεν παίρνει θέση εναντίον του κινήματος, αλλά θεωρεί πως θα ξεφουσκώσει και ο λαός δεν πρέπει να έχει αυταπάτες μέσω τέτοιων λύσεων. Μόνο που τέτοιες λύσεις, μπορούν να δώσουν ανακούφιση σε έναν λαό που δοκιμάζεται, ενώ “σύντροφοι” του ΚΚΕ εσείς απλά στηλιτεύετε οποιαδήποτε προσπάθεια δεν καπελώνεται από την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο. 

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Charles Νταλάρας - Νέος Δίσκος!

8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012 - «ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ»


Στις 8 Μαρτίου κάθε χρόνο γιορτάζεται η ημέρα της γυναίκας. Η ημερομηνία επιλέχθηκε με αφορμή μια διαμαρτυρία που έγινε από γυναίκες εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη το 1857, ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας. Τα επόμενα χρόνια, η ίδια ημερομηνία επιλέχτηκε από τις ΓΥΝΑΙΚΕΣ για να διαμαρτυρηθούν για τις κακές συνθήκες εργασίας και να ζητήσουν ισότητα των δυο φύλων. Η ημέρα της γυναίκας γιορτάστηκε επίσημα στις 8 Μαρτίου το 1909 και δύο χρόνια αργότερα καθιερώθηκε ως παγκόσμια ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.
Στην Ελλάδα , η ΗΜΕΡΑ της ΓΥΝΑΙΚΑΣ τα τελευταία χρόνια, έχασε το πολιτικό της νόημα και "καθιερώθηκε" από τις περισσότερες γυναίκες ως ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΟ-ΠΑΡΕΑΣ, ξένοιαστου και αποκλειστικά ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ γλεντιού και κεφιού, ενώ οι περισσότεροι άνδρες έδειχναν αυτήν την ημέρα την εκτίμηση τους, προσφέροντας δώρα στις γυναίκες.
Σήμερα στην Ελλάδα τα περισσότερα αιτήματα των γυναικών έχουν κατακτηθεί μετά από πολλούς ΑΓΩΝΕΣ αλλά με τη κυβέρνηση ΠΑΠΑΔΗΜ(Ι)ΟΥ και με τη ψήφιση όλων των άδικων και σκληρών μέτρων, η ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ χάνει τα πιο σημαντικά δικαιώματα της!
*ΧΑΝΕΙ το δικαίωμα να γίνει ΜΑΝΑ              *ΧΑΝΕΙ το δικαίωμα της ΕΡΓΑΣΙΑΣ
*ΧΑΝΕΙ το δικαίωμα της ΥΓΕΙΑΣ              *ΧΑΝΕΙ το δικαίωμα της ΜΟΡΦΩΣΗΣ
*ΧΑΝΕΙ το δικαίωμα της ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ      *ΧΑΝΕΙ το δικαίωμα της ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
*ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ όταν βλέπει τα παιδιά της, τα παιδια μας, τη μοναδικη ελπιδα πα ζωη,  να λιποθυμουν στα σχολεια λογω υποσιτισμου !
ΟΜΩΣ, Η ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ
ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ενάντια στο σχέδιο ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ στην ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ και ΔΙΑΤΗΡΕΙ το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΟΛΟ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ!
Για αυτό, ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ και της ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ και με αφορμή την ΗΜΕΡΑ της ΓΥΝΑΙΚΑΣ, ΚΑΛΟΥΝ ΟΛΕΣ ΕΣΑΣ , ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ και ΑΝΕΡΓΕΣ με τους ΑΝΤΡΕΣ σας, τα ΠΑΙΔΙΑ σας τις ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΣ, τους ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΣΑΣ , τους ΓΕΙΤΟΝΕΣ και τις ΓΕΙΤΟΝΙΣΣΕΣ ΣΑΣ , τους ΦΙΛΟΥΣ και τις ΦΙΛΕΣ ΣΑΣ, τους ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ και τις ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΕΣ σας, στη
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ τη ΠΕΜΠΤΗ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ 6:00μμ.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ!

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
(Κάθε Δευτέρα 5:30μμ, στο κτίριο 9Α, πίσω από την ΕΦΟΡΙΑ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ)
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
(Συνέλευση κάθε ΤΕΤΑΡΤΗ,6:30μμ,ΧΩΡΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ, Ιωλκού 33, Βόλος)
http://denplirono-anatropi.blogspot.com/

Ο Κουρουπλής ξεμπροστιάζει τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ και ζητά την παραίτηση του


Φωτιές άναψε σήμερα στην Εξεταστική Επιτροπή της βουλής για το έλλειμμα του 2009, ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε e-mail με αποστολέα τον πρόεδρο της ΕΛ.ΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου και παραλήπτη τον επικεφαλή του κλιμακίου της Τρόικας Πολ Τόμσεν με το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ ο κ. Γεωργίου ζητά την παρέμβαση του κ. Τόμσεν προκειμένου να προωθηθεί τροπολογία στο νομοσχέδιο για την Ελληνική Στατιστική Αρχή που θα ενισχύσει το ρόλο του προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής.
Πιο απλά ο κ. Γεωργίου, απευθύνεται στον κ. Τόμσεν σα να πρόκειται για τον κυβερνήτη της χώρας και η Ελλάδα να βρίσκεται υπό κατοχή.

Βέβαια το e-mail φανερώνει οικειότητα μεταξύ των δύο ανδρών, καθώς ο κ. Γεωργίου τον αποκαλεί «Πολ» και υπογράφει ως Ανδρέας, ενώ στο τέλος αναφέρει πως «θα τον πάρει και τηλέφωνο να συζήσουν για το θέμα». Ωστόσο η οικειότητα δεν αναιρεί την υποτακτική συμπεριφορά του κ. Γεωργίου και την παράκαμψη των εν Ελλάδι θεσμικών και εκλεγμένων από τον Ελληνικό λαό πολιτικών προσώπων.
Κατόπιν της παρουσίας του email, ο ανεξάρτητος βουλευτής και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής Παναγιώτης Κουρουμπλής ζήτησε από τον κ. Γεωργίου να παραιτηθεί.