ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ-Τα χρονια της θυελλας


Τα χρόνια της θύελλας είναι ο τίτλος μίας ελληνικής πολεμικής κινηματογραφικής ταινίας, του 1984, σε σκηνοθεσία και σενάριο Νίκου Τζίμα, και πρωταγωνιστές τους Μάνο Κατράκη, Τίτο Βανδή, Χρήστο Καλαβρούζο, Μιχάλη Σταματάκη, Κατερίνα Κουτρουβίδα και Μενέλαο Ντάφλο.

Η Εθνικιστική βλακεία δε γνωρίζει σύνορα


 Η Εθνικιστική βλακεία δε γνωρίζει σύνορα-Είναι το ίδιο επικίνδυνη για τους λαούς 
σε Ελλάδα και σε Δημοκρατία της Μακεδονίας


Η επίδειξη ακραίας εθνικιστικής βλακείας με την μετονομασία οδών και αεροδρομίων, η εγκατάσταση τεράστιων αγαλμάτων και αψίδων, αγαπημένο σπορ των αστικού καθεστώτος στη γειτονική χώρα, βρίσκει την συνέχεια της και στην ελληνική επικράτεια. Μετά τη δαιμονική διασπορά των ονομάτων που είχαν αναφορά στο Μακεδονικό παρελθόν και τη διάδοση των όποιων συμβόλων της μακεδονικής δυναστείας, που σημάδεψε την καλλιέργεια της κατασκευασμένης εικόνας περί τρισχιλιόχρονης διαδρομής του ελληνικού έθνους μέσα στο χρόνο, υλοποιώντας την ανάγκη του αστικού κατεστημένου για καλλιέργεια κλίματος εθνικής ενότητας και αποπροσανατολισμού του κόσμου της εργασίας από την αντιδραστική αντεργατική επίθεση που σημάδεψε όλη τη δεκαετία του τέλους του προηγούμενου αιώνα, τώρα γράφονται τα νέα, το ίδιο αηδιαστικά, επεισόδια.

Κλιμακώνεται η οργή εναντίον του στρατού στην Αίγυπτο

Νέες διαδηλώσεις οργανώνονται σήμερα.
Οι Αιγύπτιοι ακτιβιστές καλούν σε νέες μαζικές διαδηλώσεις σήμερα στο Κάιρο κατά της στρατιωτικής εξουσίας, η οποία έχει γίνει στόχος της λαϊκής οργής μετά τον θάνατο 74 ανθρώπων κατά τις συγκρούσεις στο γήπεδο του Πορτ Σάιντ.
Ένας συνασπισμός 28 οργανώσεων καλεί τους διαδηλωτές να συγκεντρωθούν κατά την έξοδο από τα τεμένη μετά τη μεγάλη μεσημεριανή προσευχή της Παρασκευής και να κατευθυνθούν προς το Κοινοβούλιο για να απαιτήσουν τον τερματισμό της εξουσίας του στρατού, που κυβερνά τη χώρα μετά την ανατροπή του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.
Οι διαδηλωτές καταγγέλλουν την κακή διαχείριση από τον στρατό της μετάβασης στη δημοκρατία και κατηγορούν τις αρχές ότι ευθύνονται για τον θάνατο των 74 ανθρώπων το βράδυ της Τετάρτης στο Πορτ Σάιντ.
Η τραγωδία του Πορτ Σάιντ προκάλεσε διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, οι οποίες κατέληξαν σε βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία. Δύο διαδηλωτές σκοτώθηκαν από πυρά και 30 τραυματίσθηκαν στο Σουέζ, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.
Περισσότεροι από 600 άνθρωποι τραυματίστηκαν στο Κάιρο κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων ανάμεσα στην αστυνομία και τους διαδηλωτές κοντά στο υπουργείο Εσωτερικών.
Δύο διαδηλωτές νεκροί από σφαίρες αστυνομικών
Δύο άντρες σκοτώθηκαν χθες στο Σουέζ, από πυροβολισμούς αστυνομικών, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα σε διαδηλωτές και δυνάμεις της αστυνομίας.
Τα θύματα, μαζί με πολλούς ακόμη διαμαρτυρόμενους, διαδήλωναν για τα αιματηρά επεισόδια στο Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου, που προκάλεσαν το θάνατο 74 ατόμων και τον τραυματισμό περισσότερων των χιλίων.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://diktiospartakos.blogspot.com

Πάνω απο 5000 κόσμου στην πορεία των αναρχικών-αντιεξουσιαστών στην Αθήνα


Όσοι επιθυμείτε να ακούσετε από το Internet την εξέλιξη της πορειας βάλτε στον player σας τη διεύθυνση

οι πρώτες φωτογραφίες



indymedia

Νταβός...Η γυμνή διαμαρτυρία- [phots+vid]

Η γυμνή διαμαρτυρία. Η προετοιμασία, η ασυνομική βία, η...

σύλληψη (βίντεο και φωτογραφίες)...
 

Ενάντια στον κοινωνικό κανιβαλισμό


Για δεύτερη συνεχή Παρασκευή, συντρόφισσες και σύντροφοι πραγματοποιούν μαζική αφισοκόληση-παρέμβαση-μικροφωνική, στην πλατεία εξαρχείων, στο πάρκο ναυαρίνου και πέριξ των εξαρχείων. 

Ακολουθεί το κείμενο:


ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΗ ΜΑΦΙΑ
ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟ

ΣΗΜΕΡΑ 4/2 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΩΡΑ 12.00

Ξανακόβουν το "Κουτί της Πανδώρας" εξαιτίας του Εφραίμ! Ο Ταγματάρχης στη Συγγρού για την εκπομπή του Βαξεβάνη!...




Επιχειρούν ξανά να κόψουν την εκπομπή του Βαξεβάνη εξαιτίας του Εφραίμ;
Σύμφωνα με πληροφορίες ο δημοσιογράφος ετοίμασε μια συγκλονιστική συνέχεια του πρώτου επεισοδίου η οποία δείχνει ξεκάθαρα την εμπλοκή πολιτικών προσώπων-τέως υπουργών κλπ.
Σήμανε συναγερμός στη Συγγρού και έσπευσε ο Ταγματάρχης να τους δώσει γη και ύδωρ-δηλαδή να τους υποσχεθεί ότι δεν θα υπάρξει συνέχεια της εκπομπής-με την ελπίδα πως θα συνεχίσει να διοικεί το κρατικοδίαιτο μαγαζί και  μετά τις εκλογές.
Το κράτος είναι παράλυτο, ο Παπαδήμος ανύπαρκτος και επικίνδυνος και ως εκ τούτου λαλούν πολλοί κοκόροι, ειδικά στην ΕΡΤ που ευτυχώς για τον Καψή δεν είναι εφημερίδα, ώστε να πρέπει να δίνει εξετάσεις στο περίπτερο.
Ο Ταγματάρχης, όπως όλα δείχνουν, θέλει να επεκτείνει τον ΣΚΑΙ του φίλου Αλαφούζου ως την Αγία Παρασκευή;
Τέλος να μας πει ο Σαμαράς εάν είναι δική του πρωτοβουλία η ο Ταγματάρχης ξεπερνάει κάθε όριο δουλικότητας σε βάρος της δημοσιογραφίας;


http://www.kourdistoportocali.com

Όταν οι ηγέτες φορούν παντελόνια & δεν είναι νενέκοι του ΔΝΤ!



Στον Ισημερινό υπογράφτηκαν -παρά τις διεθνείς πιέσεις- νέες συμφωνίες από τον πρόεδροRafael Correa για τον ορυκτό πλούτο της χώρας, τον οποίο λυμαινόταν με αποικιοκρατικές συμβάσεις οι ΗΠΑ και οι 7 αδελφές…
Τώρα το πετρέλαιο ανήκει στο λαό του Ισημερινού με ποσοστό 95%, ενώ πριν 5 χρόνια ήταν το αντίθετο!
Αυτή είναι η αλλαγή εποχής που ζει ο Ισημερινός με λαϊκό ηγέτη κι όχι νενέκο υπάλληλο του ΔΝΤ τον...
Rafael Correa, για την οποία νοιώθει περήφανος ο λαός του!
Τώρα γιατί οι σοσιαλιστές ηγέτες της Λατινικής Αμερικής σνομπάρονται από την «Σοσιαλιστική» Διεθνή που προτιμάει να έχει στις τάξεις της σοσιαΛΗΣΤΕΣ και δικτάτορες, ή δολοφόνους σαν τον σιωνιστή εγκληματία Μπάρακ, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο…
Στην Ελλάδα της τρόικας και του ΔΝΤ που θα ανήκει ο ορυκτός πλούτος της χώρας;

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Οι Anonymous(?) “αλώνουν” το site του Υπουργείου Δικαιοσύνης (UPDATED)


Τα θολά νερά στα οποία κινούνται ενίοτε οι Anonymous (αφού ως ομάδα δεν είναι κάτι στέρεο, με αρραγή πολιτική τοποθέτηση ή σαφή προσανατολισμό) φαίνεται πως στη συγκεκριμένη περίπτωση ευνόησαν την εν λόγω ομάδα ημεδαπών χάκερ GHS (Greek Hacking Scene) ,η οποία ουσιαστικά φαίνεται να “χρησιμοποίησε” το όνομα και τη φήμη των Anonymous. Αυτό που έχει πολύ ενδιαφέρον, είναι να μάθουμε αν πράγματι οι Anonymous ξέρουν τις φονταμενταλιστικές τάσεις της συγκεκριμένης ομάδας, αν πράγματι βοήθησαν τη συγκεκριμένη ομάδα να κάνει το χτύπημα , αν εντέλει συμμετείχαν οι ίδιοι σε αυτό το χτύπημα ή απλά χρησιμοποιήθηκε το όνομά τους ως προκάλυμμα.
(Το βίντεο που ανέβηκε στο site του Υπουργείου ,πάντως, είναι από τους ίδιους τους Anonymous και έχει ανέβει στο Διαδίκτυο από τις 31/1 ,επομένως εύκολα μπορεί να το χρησιμοποίησαν κατά το δοκούν)

Παραθέτω το βίντεο-ταυτότητα  της GHS ,στο οποίο μεταξύ άλλων εθνικιστικών λιβελογραφημάτων αναφέρονται και τα εξής:
“Ο σκοπός είναι ένας: να μην επιτρέψουμε σε όλα εκείνα τα ανθελληνικά στοιχεία πουχρησιμοποιούνε το διαδίκτυο να προσβάλλουν την Ελλάδα και τους Έλληνες μέσα από ιστοσελίδες forums και blogs.
Να ξεσηκώσουμε τους νέους [...] να αντιταχθούν στην ανθελληνική λαίλαπα του internet .
Εθνικοί προδότες πολιτικοί, ξεφτιλίσατε το ανάστημα των Ελλήνων [...] Την κατάσταση αυτή εκμεταλλεύονται στο έπακρο οι αναρχικοί αλλά και οι αριστεροί/αριστεριστές/κομμουνιστές . προσπαθούν να μεταδώσουν τις χαοτικές και σεχταριστικές ιδεολογίες τους [...] και να φέρουν το χάος και την αναρχία.

Samsara Blues Experiment -Revelations & Myst...

αύριο Σάββατο δεν πρέπει να είναι μόνο οι αναρχικοί στους δρόμους


Αύριο, Σάββατο 4 Φλεβάρη, θα πραγματοποιηθεί διαδήλωση ενάντια στο καθεστώς εκτάκτου εθνικής ανάγκης που έχουν επιβάλει τα ντόπια και ξένα αφεντικά. Δε θα μπορούσε να υπάρχει πιο κατάλληλο timing για μια τέτοια διαδήλωση, αφού το μεσημέρι της ίδιας μέρας Παπαδήμος και αρχηγοί των συγκυβερνώντων κομμάτων θα έχουν μία πολύ σημαντική σύσκεψη: με την απειλή της χρεοκοπίας, αποζητείται η απόλυτη μετατροπή μας σε σκλάβους. Σε μας ωστόσο η απειλή τους δεν πιάνει. Το αναρχικό σύνθημα αντίσταση-αλληλεγγύη-αξιοπρέπεια είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, είναι πιο πάνω από οτιδήποτε άλλο.
Αύριο, λοιπόν, δεν πρέπει να συμμετέχουν σε αυτήν τη διαδήλωση μόνο οι αναρχικοί. Την ώρα που οι πολιτικοί αρχηγοί θα συζητούν το πώς θα κατορθώσουν να μας πατήσουν ακόμα περισσότερο δίχως να κινδυνεύσει το κεφάλι τους, την ίδια ώρα πρέπει να βρισκόμαστε στους δρόμους. Όλοι αυτοί που χρόνια τώρα -και δεν μιλάμε για τα 3-4 τελευταία- αντιστεκόμαστε σε αυτό το σύστημα καπιταλιστικής οργάνωσης, αντιμετωπίζουμε τις δυνάμεις καταστολής του κράτους, αντισταθήκαμε στην εθνικιστική μισαλλοδοξία με το μακεδονικό, αποτελέσαμε την “αισχρά μειοψηφία” σε μία κοινωνία βυθισμένη σε έναν ψεύτικο και εφήμερο νεοπλουτισμό, φρικάραμε με τους πανηγυρισμούς για μία ευρωπαϊκή νίκη της μπάλας, αποτελέσαμε το “μαύρο πρόβατο” στην “εθνική υπόθεση” της μεγαλορεμούλας των Ολυμπιακών Αγώνων, δεν κυνηγήσαμε καρέκλες και χρημαδοτήσεις για κανέναν μας και για κανένα εγχείρημά μας, βρεθήκαμε στους πύρινους δρόμους και τα κατειλημμένα δημαρχεία του Δεκέμβρη του ΄08, αντιπαλέψαμε με κάθε μέσο την επιβολή της μνημονιακής πολιτικής, υποστήκαμε χημικό πόλεμο στις γενικές απεργίες και ανταπαντήσαμε όπως ξέρουμε να κάνουμε, όλοι εμείς που δεν είχαμε καμιά διάθεση να βλέπουμε τόσα χρόνια να παίζεται αυτό το παιχνίδι, είναι σημαντικό λοιπόν, αύριο 4 Φλεβάρη, να είμαστε στους δρόμους την ώρα που αυτοί επιχειρούν άλλη μία επίθεση εναντίον μας.
Τίποτα άλλο…

 Αναδημοσιεύω από το blog των    Ελευθεριακών Κομμουνιστών :

 http://risinggalaxy.wordpress.com

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου στον Βόλο


Plenty Projects, Demo Mode & Hχόχρωμα παρουσιάζουν την Μεγάλη Συναυλία του χειμώνα! Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου - προπώληση 
-Elefantas (Τάκη Οικονομάκη 70Α)
- Public Βόλου
- Casablanca (Δημητριάδος 193)
εισιτήρια για ανέργους κ φοιτητές στην τιμή των 10 ευρώ, με επίδειξη ταυτότητας ή πάσο/κάρτας> στα δύο πρώτα
«Δεν μ’ αναγνωρίζετε…»
Ίσως και να τον αναγνωρίσουμε,
από χρησμούς που άφησε ο Τειρεσίας, ίσως από την Άγρια Ροδιά, να κουβεντιάζει με το τελευταίο τσιγάρο του Φορτίνο Σαμάνο και να τα πίνει στην Ανδρομέδα ή να καλοπιάνει τον Αποσπερίτη.
Κάπου τον έχουμε δει… όλοι έχουμε ακούσει για αυτόν και την ευγενική του μουσική παρουσία- κάποιοι τυχεροί τον έχουν απολαύσει και από κοντά, ρωτήστε τους!

Για να γυρίσει, με το μικρό του όνομα τον φωνάζει το κοινό και χαμογελάει. Ο διάσημος μουσικός, με έδρα τη Λάρισα αρμενίζει τη Ελλάδα και όλη τη Γη ως την Αμερική τραγουδώντας κάθε βράδυ, γέρνει μπροστά το σώμα του σαν να μας προσκυνάει… και επιστρέφει στο θεσσαλικό κάμπο!

Στα παιχνίδια μικροπολιτικής, απαντάμε με αγώνες

Λευτεριά Σε Όλους
Σε παιχνίδι σκληρού πόκερ με μάρκες ανθρώπινες ψυχές μετέτρεψε η τρικομματική κυβέρνηση το νομοσχέδιο για την προσωρινή αποσυμφόρηση των φυλακών, που κατέληξε ρύθμιση για την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων. Και είμαστε πλέον σίγουροι ότι στο ίδιο παιχνίδι της μικροπολιτικής θα παιχτεί τις επόμενες μέρες και ο κώδικας για τα ναρκωτικά.
Ποιος να φανταζόταν ότι ένα νομοσχέδιο, που αφορά την αποφυλάκιση το πολύ 800 κρατουμένων, θα κλυδώνιζε την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, η οποία σε πλήρη σύμπνοια και ελαφρά τη καρδία ψηφίζει μνημόνια και νέα μέτρα, που βυθίζουν την κοινωνία στην εξαθλίωση. Νέα Δημοκρατία και ΛΑΟΣ φαίνονται αποφασισμένοι στις πλάτες των κρατουμένων και των τοξικοεξαρτημένων να σντισταθμίσουν την επικοινωνιακή τους χασούρα, ενώ το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί στα ερείπιά του να βρει τους τελευταίους ψηφοφόρους. Κανείς δεν ενδιαφέρεται για τους ανθρώπους που ζουν πίσω από τα κάγκελα, για τις οικογένειες που έχουν διαλυθεί. Μάλιστα ο «ευαίσθητος» υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαϊωάννου αποκάλυψε επιτέλους τα πραγματικά κίνητρα στήριξης του νομοσχεδίου λέγοντας: «Και για μένα είναι θέμα αρχής να μη βγει κανείς. Όταν, όμως, η Πολιτεία δεν έχει δυνατότητα να κτίσει νέες φυλακές, θα πρέπει να έχει όσους φυλακισμένους αντέχει το σύστημα».
Το σύστημά σας, όμως, κύριοι της κυβέρνησης έχει ήδη καταρρεύσει. Οι κρατούμενοι, οι συγγενείς, οι αλληλέγγυοι ξεπεράσαμε τα όριά μας. Σας επιστρέφουμε τα ψίχουλα «φιλανθρωπίας» που πετάτε σαν ξεροκόμματο και σας δηλώνουμε ότι την ελευθερία και τα δικαιώματά μας δεν θα μας τα τσαλαπατήσετε, θα τα πάρουμε μόνοι μας.



http://www.keli.gr

Ο καπετάν Γιἀννης (Πρετεντέρης) και η συντρόφισσα Όλγα εμπρός στον αγώνα!


Απόσπασμα από την σημερινή εκπομπή της “ Ελληνοφρένειας”… 


Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΑΣ ΤΑΞΗΣ


Αν πριν μερικά χρόνια έλεγες πως η Ευρώπη είναι γεμάτη με νεόπτωχους, θα σε κοιτούσαν καλά-καλά. Η Ευρώπη καλοπερνούσε, μέσα στην ψευδαίσθηση του υλικού παραδείσου, αν και πάντα υπήρχαν άστεγοι και φτωχοί. Η Ισπανική εφημερίδα El Paise γράφει, ότι η κάστα των νεόπτωχων ανερχόταν ως το 2009 στην Ευρώπη, σε 115 εκατομμύρια.
Δηλαδή σχεδόν δύο μεγάλα κράτη. Οι άνθρωποι αυτοί, δεν είναι πλέον οι “περιθωριακοί” που κάποιοι νόμιζαν, αλλά άνθρωποι που έχασαν δουλειές, σπίτια και περιουσίες, χωρίς να έχουν από κάτω τους το ασφαλές δίχτυ του κράτους πρόνοιας. Άνθρωποι θύματα του νεοφιλελεύθερου δολοφονικού και απάνθρωπου καθεστώτος που διαλύει τις ζωές μας. Και το βαφτίζουν γενικά και αόριστα “κρίση”, σαν  να είναι μετεωρίτης από το διάστημα ή ουρανοκατέβατη επιδημία. Αποκρύπτοντας τους πραγματικούς ενόχους και τις πρακτικές.

NOVA SPORT-FM ΑΡΙΣΤΕΡΑ Αφεντικά με ΔΕΞΙΑ Τακτική

Τακτικες του Ρ/Δ Nova Sportfm 


Συζήτηση στην Επιθεώρηση Εργασίας επί της εργατικής διαφοράς για την εκδικητική απόλυση εργαζόμενης που δεν υπέκυψε στις ψυχολογικές, λεκτικές απειλές και πιέσεις 

Στις 31/1/2012 έγινε συζήτηση στην Επιθεώρηση Εργασίας επί  της εργατικής διαφοράς για την εκδικητική απόλυση εργαζόμενης που δεν υπέκυψε στις ψυχολογικές, λεκτικές απειλές και πιέσεις που της ασκούσαν ώστε να υπογράψει μια από τις πολλές παράνομες ατομικές συμβάσεις τις οποίες -προφασιζόμενοι το μνημόνιο και παρανομώντας εις βάρος των Σ.Σ.Ε- μοίρασαν αφειδώς οι εργοδότες.

Αυτός είναι ο πατριωτισμός τους


Ο κυριότερος εκπρόσωπος του λεγόμενου “ πατριωτικού” χώρου (ξέρετε του χώρου που ενθυλακώνει φασίστες, χρυσαυγίτες, υμνητές του Χίτλερ, του Μεταξά, του Παπαδόπουλου, των ταγμάτων ασφαλείας, των γερμανοτσολιάδων και επειδή κυκλοφορούν με ελληνικές σημαίες επιφάνειας 5 τετραγωνικών γίνονται πατριώτες) ο πρόεδρος του ΛαΟΣ έκανε μια ακόμα ρηξικέλευθη πρόταση. Αφού απέκλεισε με κάθε τρόπο τη συμφωνία του στην κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, δείχνοντας το φιλολαϊκό πρόσωπό του πρότεινε το εξής φιλολαϊκό: “ Να δουλέψει ο Έλληνας εργαζόμενος μία ώρα επιπλέον καθημερινά, για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, δύο έως τρία χρόνια.” 
Ο πολιτικός αυτός ογκόλιθος βρήκε τη λύση. Καμιά μείωση μισθών, απλά θεσμοθέτηση της πλήρους κατάργησης του 8ώρου και της απλήρωτης υπερωρίας. Ο άνθρωπος αυτός και ο πολιτικός χώρος που εκπροσωπεί δείχνουν και στον πλέον φανατικό οπαδό τους το πως εννοούν τη σωτηρία της πατρίδας. Είδαμε τον τσεκουράτο υπουργό του πως αντιμετώπισε το φιλολαϊκό μέτρο της αύξηση της τιμής των διωδιών. Τον βιβλιοπώλη υφυπουργό Ναυτιλίας (!) πως αντιμετωπίζει τις διαμαρτυρίες των ακριτών νησιωτών (που τόσο πολύ πονούν για τους ακρίτες όλοι σε αυτό το κόμμα) για την δρομολόγηση πλοίων 37 ετών.

Προς ψήφιση η απαγόρευση αναδημοσίευσης ειδήσεων και αρχείων στο internet



Τα περισσότερα ιστολόγια και ιστοσελίδες, δεν έχουν ακόμα αντιληφθεί την σημαντική και ανησυχητική αυτή είδηση…

Πριν μερικές μερες (26/1/2012) στην Ιαπωνία, 22 χώρες της ΕΕ, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, υπέγραψαν τη συμφωνία ACTA, για τα “πνευματικά δικαιώματα στο διαδίκτυο”, που στην ουσία είναι μια συλλογική απόπειρα που στοχεύει στο να μην αναπαράγονται ειδήσεις και ανακοινώσεις από τη μια ιστοσελίδα στην άλλη, ούτε όπως έχουν, ούτε σε μετάφραση, ώστε να μην ενημερώνεται ο κόσμος.

Πέντε χώρες της ΕΕ (Γερμανία, Ολλανδία, Εσθονία, Κύπρος και Σλοβακία) δεν την υπέγραψαν, είτε επειδή διαφωνούσαν, είτε επειδή φοβόντουσαν τις αντιδράσεις των πολιτών τους. Οι εδώ πολιτικοί μας θεωρούν πρόβατα και την υπέγραψαν χωρίς να ακουστεί ούτε ψίθυρος… Τον περασμένο Οκτώβριο, την ίδια συμφωνία υπέγραψαν οι: ΗΠΑ, Αυστραλία, Ν. Ζηλανδία, Ιαπωνία, Ν. Κορέα, Σιγκαπούρη και Μαρόκο. Είναι απίστευτο με ποιο τρόπο πλασάρεται η συμφωνία. Την ονομάζουν συμφωνία “κατά της πειρατείας”, και έτσι σκέφτεται ο καθένας απλός και απονήρευτος πολίτης: “Το βρίσκω απόλυτα σωστό.

Sex, drugs και χούντα

Χασίς γυναίκα
Προβλήματα στην κυβερνητική χούντα προκαλεί το νομοσχέδιο για την αποποινικοποίηση της χρήσης των ναρκωτικών, όταν τελείται σε ιδιωτικό χώρο. Η Νέα Δημοκρατία και το ΛΆΟΣ είναι κατά της ψήφισης του νομοσχεδίου επειδή φοβούνται πως, αν αποποινικοποηθεί η χρήση ναρκωτικών σε ιδιωτικό χώρο, θα σταματήσουν οι πολίτες να βλέπουν τηλεόραση, ενώ δεν αποκλείεται να πάρουν και τα όπλα.



Πάντως, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούν η Νέα Δημοκρατία και το ΛΆΟΣ για την αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών σε ιδιωτικό χώρο, αφού σύντομα όλοι οι χώροι θα είναι δημόσιοι.

Διαλύθηκε Η Ζωή σου Γιατί Δεν Ήξεραν Τι Ψήφιζαν

anergia sta_ypsiEίσαι άνεργος γιατί δεν ήξεραν τι ψήφιζαν.
Σου μειώσανε  τον μισθό γιατί δεν ήξεραν τι ψήφιζαν.
Σου κόψανε την σύνταξη γιατί δεν ήξεραν τι ψήφιζαν.
Είσαι απλήρωτος γιατί δεν ήξεραν τι ψήφιζαν.
Έβαλες λουκέττο γιατί δεν ήξεραν τι ψήφιζαν.
Το παιδί σου πάει νηστικό στο σχολείο γιατί δεν ήξεραν τι ψήφιζαν.
Σου τελειώνουν τα λεφτά πριν τα πάρεις γιατί δεν ήξεραν τι ψήφιζαν.
Δεν έχεις πετρέλαιο και κρυώνεις γιατί δεν ήξεραν τι ψήφιζαν.
Ζεις με το άγχος αν θα σου κόψουν το ρεύμα γιατί δεν ήξεραν τι ψήφιζαν.
Φοβάσαι ότι η τράπεζα θα σου πάρει το σπίτι γιατί δεν ήξεραν τι ψήφιζαν.
Δεν έχεις περίθαλψη γιατί δεν ήξεραν τι ψήφιζαν.
Δεν θα έχεις δημόσια παιδεία γιατί δεν ήξεραν τι ψήφιζαν.
Τρέμεις μην μπεις στην φυλακή γιατί χρωστάς γιατί δεν ήξεραν τι ψήφιζαν.
Είσαι άστεγος γιατί δεν ήξεραν τι ψήφιζαν.
Πεθαίνεις στον δρόμο από το κρύο γιατί δεν ήξεραν τι ψήφιζαν.
Εχεις κατάθλιψη γιατί δεν ήξεραν τι ψήφιζαν.
Ο επόμενος που θα αυτοκτονήσει μπορεί να είναι κάποιος δικός σου γιατί δεν ήξεραν τι ψήφιζαν.

Από το 69 στο 99..


Οι λύκοι της πραγματικότητας και το τέλος του lifestyle

Φωτό: Σπύρος Στάβερης

Η ανόητη κότα της ματαιοδοξίας γέννησε τα πολύχρωμα αυγά του lifestyle ή αυτά έκαναν τις κότες που νόμιζαν ότι φτερούγιζαν σε μια Ελλάδα με Λουί Βιτόν και κομμωτήρια;
Ο Λάκης Γαβαλάς σίγουρα θα έχει αρκετό χρόνο για να σκεφτεί το ερώτημα στην ησυχία του κελιού του. «Η ζωή είναι πολύ μικρή για να είναι θλιβερή», διαφήμιζε τη δεκαετία του ‘90 το ΚΛΙΚ. Το δημιούργημα του Πέτρου Κωστόπουλου μόλις είχε αρχίσει να την κάνει ενδιαφέρουσα με εξώφυλλα του κώλου. Η χώρα μόλις μάθαινε το ιλουστρασιόν, το μαύρο Johnnie και το πούρο. Το ΠΑΣΟΚ τότε ήταν ακόμη εδώ, μοίραζε επιδοτήσεις, δημιουργούσε τους πολιτικά νεόπλουτους κι έκοβε δειλά δειλά το μουστάκι για να εναρμονιστεί με τα τηλεοπτικά πρότυπα της ιδιωτικής τηλεόρασης.
Το lifestyle έραβε τα νέα κοστούμια της πολιτικής. Άνετα, μαρκάτα και κυρίως χωρίς πολλά ενοχικά σύνδρομα. Τα τυπογραφεία των περιοδικών τύπωναν τα μάνιουαλ της ζωής. Πώς έπρεπε να είναι. Απροβλημάτιστη, με την αυθαιρεσία του προσωπικού «θέλω», με την ελαφρότητα της «μη ευθύνης».

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Τυχαία η σημερινή σύραξη στο Port Said Stadium;

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: (vid) Τα κοινωνικα προβλήματα και οι βίαιες συγκρούσεις στους δρομους..

τώρα μεταφέρονται στο γήπεδo, 10άδες οι νεκροί.



Επιστολή Κρατουμένων Κορυδαλού- βίντεο απο τη Γ` πτέρυγα των φυλακών

Υπ' όψιν Γενικού Γραμματέα υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Μαρίνου Σκανδάμη
Κοινοποίηση:
Διευθυντής Φυλακών Κορυδαλλού


Παρακολουθώντας την προσπάθεια του υπουργείου Δικαιοσύνης να διαχειριστεί τους «πολλούς φυλακισμένους» και βλέποντας ότι ακόμη και αυτό το μέτρο -ήσσονος σημασίας όπου απλά εξασφαλίζει λίγες θέσεις για να έρθουν οι καινούργιοι κρατούμενοι, αυτοί που θα συλληφθούν- γίνεται πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης για τους σφετεριστές της ψήφου που πλέον δε μπορούν να πάνε ούτε στη γειτονιά τους. Χάνουμε κάθε ελπίδα για εκπλήρωση των αιτημάτων που κατά καιρούς επισημαίνουμε με διάφορα υπομνήματα κρατουμένων.

Ο Χατζηγάκης μας κορόιδεψε. Ο Παπαληγούρας μας κορόιδεψε. Από τον Δένδια βέβαια δεν είχαμε προσδοκίες, δεν είμαστε δα τόσο ανόητοι, αλλά από τον Καστανίδη απογοητευθήκαμε γιατί μας παρέπεμψε στις επιτροπές (καλένδες).
Και τώρα εσείς. Αναρωτιόμαστε τι κάνουν αυτές οι Επιτροπές. Ακούσαμε ονόματα καθηγητών, δεν έχουμε καμία απάντηση και τα χρόνια περνάνε. Έχετε εντοπίσει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στην απονομή της δικαιοσύνης. Τι κάνουμε γι' αυτό; Φοβόσαστε τα κοράκια που θα φωνάζουν: κάτω τα χέρια από την δικαιοσύνη;
Αφού βλέπω ότι εσείς δε μπορείτε να κάνετε πλέον τίποτε γι' αυτό, εμείς ξεκινάμε μία κατ' αρχάς ήπια διαμαρτυρία αρνούμενοι να μπούμε στα κελιά μας το μεσημέρι και δυστυχώς εάν κι αυτό δε ληφθεί υπ' όψιν, θα κάνουμε ότι μας φωτίσει το... «παραβατικό» μυαλό μας.Ζητάμε τη συμμετοχή μιας Επιτροπής δικηγόρων που θα ορίσουμε εμείς οι κρατούμενοι έτσι ώστε να ενημερωνόμαστε για τις προθέσεις και για την εξέλιξη των θεμάτων. Το θεωρούμε δίκαιο εκτός και αν στις ποινές κάθειρξης συμπεριλαμβάνεται και η... παύση της σκέψης.




http://athens.indymedia.org

ΚΟΥΡΕΨΤΕ ΤΙΣ ΠΟΡΝΕΣ.


Του Θανάση Διαμαντόπουλου*

Δακτυλοδεικτούνται. Προπηλακίζονται. Απειλούνται. Χλευάζονται. Το χειρότερο, δε, καθίστανται θύματα μιας νοοτροπίας χυδαίας και φασίζουσας. Αυτής που συνίσταται στην άκριτη γενίκευση και στον στερεοτυπικό καταλογισμό ευθυνών συλλογικών και αδιαφοροποίητων. Οπως όλοι οι γιατροί είναι «φακελάκηδες», όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι «τενεκέδες», όλοι οι στρατιωτικοί «στενόμυαλοι», έτσι και όλοι οι «παλιοί» πολιτικοί βαρύνονται με ένα αμάχητο τεκμήριο ιδιοτέλειας, ανεντιμότητας, αδιαφορίας για το κοινό καλό ή, έστω, ανικανότητας να το υπηρετήσουν. Με αποτέλεσμα να υφίστανται, στο σύνολό τους, έναν ιδιότυπο κοινωνικό ρατσισμό.
Μια κοινωνία, η οποία μέχρι πρόσφατα κολακευόταν αφάνταστα από τη συναναστροφή της με «προσωπικότητες του δημόσιου βίου», τώρα αποφεύγει την οποιαδήποτε «μολυσματική» επαφή μαζί τους. Μάλιστα οι αναμειχθέντες στο παλιό και φθαρμένο πολιτικό σύστημα, ως μετέχοντες μιας καθολικής και ανίατης απαξίας, θεωρούνται μη αποδεκτή πρώτη ύλη για τη συγκρότηση οποιουδήποτε νέου, ανορθωτικού ή εξυγιαντικού εγχειρήματος. Ουδείς εξάλλου διερωτάται πώς ένας τέτοιος ισοπεδωτισμός είναι συμβατός με το πάγιο κοινωνικό αίτημα-ερώτημα «γιατί τα υγιή, επιτυχημένα, ικανά και έντιμα άτομα δεν ασχολούνται με τα δημόσια πράγματα;». Και όμως στον «παλιό» πολιτικό κόσμο υπάρχει και ποιότητα...

Συνέντευξη με το Θανάση Παπακωνσταντίνου


Ο Φώτης Βαλλάτος συνάντησε τον σημαντικότερο τραγουδοποιό μετά τον Σαββόπουλο ..ατσατις.. που πιστεύει πως τα τραγούδια του παλεύουν ακόμη και ενάντια στον ίδιο για να υπάρξουν.

Έρχεσαι σπάνια στην Αθήνα. Πώς σου φαίνεται εδώ, σε σύγκριση με το χωριό που μένεις;
Έχουμε πάρα πολλά θετικά εκεί που μένω. Και είναι επιλογή μου το να ζω δίπλα στο φυσικό περιβάλλον, απομονωμένος, μακριά από τον κόσμο. Έτσι μου αρέσει να ζω. Σε μικρή κοινωνία. Όπως μεγάλωσα.

Υπάρχει, πάντως, ένα ρεύμα επιστροφής στην επαρχία τον τελευταίο καιρό.
Κάπως, κάτι γίνεται. Και είναι θετικό. Γιατί ένα από τα στοιχεία που μας οδήγησαν στην κρίση είναι η πλεονεξία των τραπεζικών και του χρηματοοικονομικού συστήματος. Η κρίση δεν έχει να κάνει με την πραγματική ουσία και τις ανάγκες του ανθρώπου. Τα πάντα στην οικονομία στηρίζονται στο κέρδος και όχι στον άνθρωπο. Αλλά από εκεί και πέρα για εμάς, εδώ στην Ελλάδα, παίζει ρόλο ότι δεν έχουμε παραγωγή και στηριζόμαστε κυρίως στην παροχή υπηρεσιών. Και τώρα πια, ποιοι θα παρέχουν υπηρεσίες και σε ποιους;

Έχεις πει ότι διαβάζεις Μπακούνιν, Μπούκτσιν και άλλους θεωρητικούς του αναρχισμού. Πόσο σε έχουν επηρεάσει ;

Θανάσης Παπακωνσταντίνου-Οι καλογέροι


ελα βοριά, καλέ βοριά 
χιόνι και καταιγίδα...

Τα ονόματα των εμφιαλωμένων νερών με εξασθενές χρώμιο-


thumb
Στη δημοσιότητα έδωσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι, τα ονόματα των εταιρειών εμφιαλωμένων νερών στα οποία, σύμφωνα με μετρήσεις που έκαναν με δική τους πρωτοβουλία,εντοπίστηκαν υψηλές συγκεντρώσεις του άκρως τοξικού εξασθενούς χρωμίου.
Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους προέβησαν στη γνωστοποίηση των εταιρειών γιατί αν και τα στοιχεία βρίσκονται από τις 23 Δεκεμβρίου στη διάθεση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου δεν ασχολήθηκε, όπως λένε, με το θέμα.
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν «τη στιγμή, όπου η πολιτεία δεν αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις που της αναλογούν,εμείς δεν μπορούμε να κρατήσουμε μυστικά τα
αποτελέσματα των δικών μας, έστω μη εξαντλητικών, ερευνών».
Οι Οικολόγοι Πράσινοι ανέθεσαν σε ιδιωτικό εργαστήριο την εξέταση 9 εμφιαλωμένων νερών. 
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι πρόβλημα εντοπίστηκε στο εμφιαλωμένο νερό 3 εταιρειών. 
Σε μια μάλιστα περίπτωση η συγκέντρωση εξασθενούς χρωμίου  ήταν 22ppb «χίλιες φορές υψηλότερη από το στόχο ασφαλείας της ανθρώπινης υγείας (0,02 ppb) που έθεσε τον Ιούλιο η Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας στην Καλιφόρνια και δέκα φορές υψηλότερη από το όριο των 2ppb που έθεσε η πρόσφατη δικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου Χαλκίδας αποκλειστικά και μόνον όμως για τον πρώην Δήμο Μεσσαπίας».

Πέτρος Κωστόπουλος προς τους απλήρωτους εργαζόμενους: Είστε τσιμπούρια στον σβέρκο μου!

Το νού σου ΑΡΧΙΔΙ γιατί έυκολα μπορεί να σου μπούνε στο κώλο. ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ!!!


με περικεφαλαία
Στην ΙΜΑΚΟ είμαστε απλήρωτοι για περισσότερο από τρεις μήνες. Παρά τις διαρκείς ενοχλήσεις μας προς την εργοδοσία, η τελευταία αρνείται να μας καταβάλει τα δεδουλευμένα μας. 
Ο μεγαλοκαρχαρίας και τραμπούκος Πέτρος Κωστόπουλος -είχε απολύσει ... 

τις εκπροσώπους των εργαζομένων με συνοδεία αστυνομικών- λειτουργεί εκβιαστικά και προωθεί την αμισθί ομηρία των εργαζομένων υπό την απειλή της ανεργίας. Έχοντας θησαυρίσει τόσα χρόνια στις πλάτες των εργαζομένων μάς πετάει στον δρόμο. 
Πριν από έναν μήνα περίπου χαρακτήρισε τους απλήρωτους υπαλλήλους του τσιμπούρια στον σβέρκο του και ζήτησε να δουλεύουμε ακόμη πιο σκληρά για να σώσουμε την εταιρεία του. 

Άραγε έτσι δουλεύετε εσείς και η σύζυγός σας στον ΑΝΤ1, απλήρωτοι; 
Απολαμβάνοντας εσείς και η σύζυγός σας τη δημοσιότητα, δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση για το τι θα γίνει και μαθαίνουμε από διάφορες ιστοσελίδες ότι ετοιμάζετε προσφυγή στο άρθρο 99... 
Κύριε Κωστόπουλε, οι εργαζόμενοι ξύπνησαν και δεν πρόκειται να καθίσουν με σταυρωμένα χέρια. Θα διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο τα δεδουλευμένα μας, αφού εσείς με τις πλάτες της πολιτείας μάς εμπαίζετε. Με αλληλεγγύη, ενότητα και αγώνα θα μας βρείτε απέναντί σας. 


Εργαζόμενοι στην ΙΜΑΚΟ

ΕΠΕΙΓΟΝ! Συμπαράσταση στην Ελευθερία Ψυχογιού‏


Επιτακτική ανάγκη για, εκ νέου συλλογή υπογραφών 

συμπαράστασης στην Ελευθερία.




Φίλες και Φίλοι
Τον Απρίλιο του 2011 ξεκίνησε η συλλογή υπογραφών συμπαράστασης στην Ελευθερία Ψυχογιού, ζητώντας την απόσυρση της αγωγής της Χριστίνας Χριστοφάκη - Παγκάλου.
Η ηλεκτρονική πλατφόρμα που υποστήριζε την συλλογή των υπογραφών έκλεισε και εκχώρησε τα δικαιώματά της σε μια άλλη πλατφόρμα.Η νέα πλατφόρμα (www.change.org ), δεν μου έχει απαντήσει ακόμη εάν μπορεί να ανασύρει τις 390 υπογραφές που είχαμε μαζέψει.
Το θέμα είναι ότι υπάρχει τρομερή στενότητα χρόνου.Πρέπει μέχρι τις 10 Φλεβάρη να έχουμε τις υπογραφές στα χέρια μας για να μπουν στην δικογραφία της δίκης που έχει ορισθεί για τις 8 Μαρτίου, στα δικαστήρια της Ευελπίδων.
Έτσι, μετά από διαβούλευση με την Ελευθερία και την νομική της κάλυψη, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε νέα διαδικασία συλλογής υπογραφών  η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Φλεβάρη. Έχουμε στην διάθεσή μας 12 μέρες για να συγκεντρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες υπογραφές. Ο νέος σύνδεσμος για την υπογραφή είναι:

http://freedompsixogiou.blogspot.com/2012/01/blog-post.html


Είναι πολύ σημαντικό να υπογράψουμε για συμπαράσταση στην Ελευθερία. Να θυμίσω ότι η Ελευθερία είχε συμμετάσχει στην εκδήλωσή που είχαμε οργανώσει ως ομάδα φύλου στο Σύνταγμα με τίτλο: Γυναίκες: Δυναμικός παράγοντας αντίστασης στην κρίση. Η Ελευθερία πρωτοστάτησε και στον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας ενάντια στο ΧΥΤΑ.

Λίνα

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ:Πάγωσαν οι κρατούμενοι στις ελληνικές φυλακές !


ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ
Η έλλειψη χρημάτων λόγω μέτρων λιτότητας έχει επιπτώσεις στις συνθήκες κράτησης σε πολλές φυλακές. Πέραν της μείωσης του σισσιτίου παρατηρείται και σοβαρή έλλειψη θέρμανσης, Σε πολλές φυλακές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας δεν ανάβουν τα καλοριφέρ , αφού δεν υπάρχει πετρέλαιο, αν και η θερμοκρασία περιβάλλοντος έχει πέσει αρκετά κάτω απο το μηδέν.
Οι όποιες φωνές διαμαρτυρίας δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Γιατί ;

από ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ