ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Ένας άλλος κόσμος είναι υπαρκτός: sites αυτοοργάνωσης, αντίστασης στην αδικία, ανταλλακτικότητας, συλλογικοτήτων, πολιτιστικών & οικο-κοινοτήτων, λαϊκών συνελεύσεων γειτονιών & πόλεων






Αλληλεγγύη και αντίσταση.
Το κίνημα από τα κάτω αναπτύσσεται, λειτουργεί πέρα από τη κρίση και κάνει τις ουτοπίες του πραγματικότητα.
Ήδη χιλιάδες άνθρωποι σε όλη στην Ελλάδα παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους και γίνονται μέρος της λύσης, όχι του προβλήματος. Πολλές πρωτοβουλίες σε μικρή κλίμακα που περιμένουν τη δική σου συμμετοχή, ή να αναλάβεις μια αντίστοιχη πρωτοβουλία.

Στην έλλειψη χρημάτων απαντάμε με αλληλέγγυα ανταλλαγή χωρίς χρήματα και χαριστικά παζάρια. Στη έλλειψη τροφής απαντάμε με αυτοκαλλιέργεια, αυτοδιαχειριζόμενους κήπους και διατήρηση παραδοσιακών σπόρων. Στην ανεργία απαντάμε με συνεταιρισμούς και εργασιακές κολεκτίβες, στην έλλειψη στέγασης με κοινωνικές καταλήψεις στέγης και οικοκοινότητες, ενώ στην έλλειψη συντροφικότητας με συλλογικές κουζίνες. Στο έλλειμμα δημοκρατίας και την πολιτική ολιγαρχία απαντάμε με αμεσοδημοκρατικές συνελεύσεις γειτονιών και παίρνουμε τη κατάσταση στα χέρια μας γιατί δεν πάει άλλο.





Δεν υπάρχουν περιθώρια για απαισιοδοξία και μεμψιμοιρίες. Οι ουτοπίες μας είναι η πραγματικότητα του αύριο.
2012 ευχές αγάπης, αισιοδοξίας και συνειδητότητας.

Ηλιόσποροι

*

ΟΙ ANONYMOUS ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ SITE MEGAUPLOAD


Με συντονισμένη επιχείρηση σε διάφορες χώρες του κόσμου και τη συνεργασία του FBI και των τοπικών αρχών των χωρών, άλλο ένα site μοιράσματος αρχείων έκλεισε, με την κατηγορία ότι μοίραζε παράνομο υλικό. 

Το δημοφιλές MegaUpload που δεν είχε άλλο σκοπό από το να παρέχει μια πλατφόρμα μοιράσματος οποιουδήποτε αρχείου, κατηγορείται γιατί χρησιμοποιήθηκε από μερικούς χρήστες του για μοίρασμα πειρατικού λογισμικού. 

Η επιχείρηση έγινε σε Νέα Ζηλανδία, Γερμανία, Ολλανδία, Χονγκ Κονγκ, Καναδά και Μεγάλη Βρετανία με συνεννόηση του FBI και των κατά τόπους αρχών. Συνελήφθησαν όχι μόνο οι δημιουργοί, αλλά και οι υπόλοιποι συνδιαχειριστές του MegaUpload. Στην αγωγή, 72 σελίδων, που συνετάχθη, οι αμερικανικές αρχές ισχυρίζονται ότι το MegaUpload παρότρυνε το μοίρασμα πειρατικού λογισμικού (εμείς πάντως δεν θυμόμαστε να είχαμε δει κάποια τέτοια παρότρυνση στο site) και ότι από το 2005 που άρχισε τη λειτουργία του ως σήμερα αγνοούσε τα αιτήματα των αρχών για απομάκρυνση πειρατικού υλικού από τους servers του. 

Τα κέρδη του MegaUpload αυτά τα χρόνια της λειτουργίας του ανέρχονται στα 175 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το πρόστιμο που του έχει επιβληθεί από τις αμερικανικές αρχές, από εταιρείες λογισμικού και την οπτικοακουστική βιομηχανία ανέρχεται συνολικά σε 500 εκατομμύρια δολάρια. 

Κάτι άλλο που επισημάνθηκε κατόπιν στατιστικών που συγκεντρώθηκαν, είναι ότι το MegaUpload κατανάλωνε συνολικά το 4% της παγκόσμιας κίνησης του Internet, ξεπερνώντας ακόμα και το Dropbox. 

Το MegaUpload αυτή τη στιγμή είναι εκτός λειτουργίας, χωρίς να εμφανίζει κάποιο κείμενο από τους διαχειριστές ή να κάνει redirect, η σελίδα του δεν ανοίγει με μήνυμα σφάλματος "timeout".  



Μία από τις μεγαλύτερες επιθέσεις hacker στην ιστορία του διαδικτύου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Η ομάδα Hacker, anonymous, με χιλιάδες μέλη σε όλο τον κόσμο, προειδοποίησε για αντίποινα αμέσως μετά το κλείσιμο από το FBI του Megaupload. 

Έτσι και έγινε. Οι anonymous επιτέθηκαν πρώτα στο site του υπουργείου δικαιοσύνης των ΗΠΑ και το έριξαν με συνοπτικές διαδικασίες.  

Στη συνέχεια στόχευσαν τις ιστοσελίδες μεγάλων δισκογραφικών εταιριών, με επιτυχία, και όπως δηλώνουν μέσω twitter επόμενος στόχος τους είναι το ίδιο το FBI αλλά και η ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου. 
Όλα αυτά σε συνέχεια των διαμαρτυριών που έχουν ξεσπάσει για τα δύο νομοσχέδια που αναμένεται να ψηφιστούν από το αμερικανικό κογκρέσο και θέτουν αυστηρότατους όρους για την τήρηση των πνευματικών δικαιωμάτων. 

Στην ιντερνετική επίθεση συμμετέχουν, επιβεβαιωμένα, 5.635 άτομα! 
 
ΠΗΓΗ: http://www.sport-fm.gr/article/528435

http://emeisonline.blogspot.com

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Δεν μας οδήγησαν απλά σε οικονομικό αδιέξοδο! Κάνουν ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ!!!!


100.000 βιογραφικά για δουλειές στο εξωτερικό έστειλαν τα Ελληνόπουλα!

Πρωτοφανείς διαστάσεις λαμβάνει η ανεργία των νέων και η τάση φυγής τους στο εξωτερικό, όπως προκύπτει από τα τελευταία στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (Cedefop) και της Ευρωπαϊκής Πύλης Europass, αναφορικά με τον αριθμό συμπλήρωσης ευρωπαϊκών βιογραφικών από Έλληνες πολίτες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέγει το Europass, το 2011 συμπληρώθηκαν διαδικτυακά 95.732 ευρωπαϊκά βιογραφικά από Έλληνες πολίτες, καθιστώντας τη χώρα, αναλογικά με τον πληθυσμό της, από τις πρώτες στην ΕΕ στη συμπλήρωση των εν λόγω εντύπων (πίσω από την Πορτογαλία, την Ιταλία και τη Ρουμανία). Ο αντίστοιχος αριθμός για το 2010 ανήλθε στα 53.043 και για το 2009 στα 36.269 βιογραφικά.Σημειώνεται, ότι το 67% όσων συμπλήρωσαν το ευρωπαϊκό βιογραφικό αφορά νέους χωρίς εργασία έως 35 ετών, ενώ, την ίδια στιγμή, περισσότεροι από τους μισούς εμφανίζονται καταρτισμένοι, καθώς μιλούν από μία έως τρεις ξένες γλώσσες (30.676 μία, 32.348 δύο και 12.939 τρεις ξένες γλώσσες). Τέλος, περίπου το 40% διαθέτει μικρή ή καθόλου εργασιακή εμπειρία (17,1% έως 2 έτη και 21,3% καθόλου). Την ίδια στιγμή, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Παπανικολάου, υπογραμμίζει ότι, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, η ανεργία των νέων έως 25 ετών στην Ελλάδα έσπασε και νέο ιστορικό ρεκόρ, σκαρφαλώνοντας το φθινόπωρο του 2011 στο 46,6%, από 45,1% που βρισκόταν το καλοκαίρι. Η Ελλάδα μαζί με την Ισπανία (49,6%) αποτελούν τις χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας των νέων στην ΕΕ και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από το επόμενο κράτος μέλος (Σλοβακία 35,1%). Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί, εξάλλου, είναι το γεγονός ότι περίπου το 21% των Ελλήνων ηλικίας 18 έως 24 ετών, δεν βρίσκονται ούτε στην εκπαίδευση ούτε στην αγορά εργασίας. «Ένας στους τέσσερις νέους μας, δηλαδή, βρίσκεται σε απόλυτο αδιέξοδο» σημειώνει ο Έλληνας ευρωβουλευτής.

Αν είσαι μαλάκας και φασίστας γράφεις τέτοια


Η πολυπολιτισμικότητα δολοφονεί και ληστεύει ανήμπορους ηλικιωμένους!
 Μια ηλικιωμένη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Επιτάλιο Ηλείας. 

Είχε χτυπηθεί από αιχμηρό αντικείμενο, πιθανόν το βράδυ του Σαββάτου, ενώ όπως όλα δείχνουν, το κίνητρο της δολοφονίας ήταν η ληστεία. 
Ό,τι είχε συμβεί και στο Ηράκλειο της Κρήτης προ περίπου δέκα ημερών. Και όμως, αυτό δεν ήταν το μόνο κρούσμα... 
Στην Ηράκλεια Σερρών, ληστές έβαλαν στο στόχαστρό τους παράλυτη ηλικιωμένη, μπήκαν στην οικία της παραβιάζοντας ένα παράθυρο, τη φίμωσαν, την έδεσαν και της αφαίρεσαν τις μικροοικονομίες της αλλά και τη... βέρα που φορούσε!

 Και φυσικά, τα παραπάνω περιστατικά, είναι αυτά τα οποία γνωστοποιήθηκαν. 

Και μπορεί όλοι να ασχολούνται με τη συμπεριφορά του Κίμωνα Κουλούρη σε αστυνομικούς της ΔΙΑΣ, όμως ο ακήρυχτος πόλεμος της πολυπολιτισμικότητας κατά των Ελλήνων, συνεχίζεται. Στόχος αυτή τη φορά, οι ηλικιωμένοι, οι οποίοι δεν μπορούν να αμυνθούν...
Και έρχεται η πραγματικότητα να σε γελοιοποιήσει:

Costa Concordia: Το ναυάγιο με τα μάτια των δυτών που ψάχνουν επιζώντες – Ζητούν να πάρουν πίσω την αποφυλάκιση Σκετίνο (vid+pics)


 

Επί έξι μέρες έμπαιναν καθημερινά στο κουφάρι του Costa Concordia. Αναζητούσαν κάποιο ίχνος ζωής. Δε βρήκαν τίποτα μέχρι το πρωί της Παρασκευής, όταν οι έρευνες σταμάτησαν ξανά. 






Οι Ιταλοί δύτες ήταν οι πρώτοι που βρέθηκαν αντιμέτωποι με το μέγεθος της καταστροφής και του μοιραίου δυστυχήματος. Είδαν τα σπασμένα τζάμια, τα πολυτελή έπιπλα να επιπλέουν. Βρήκαν ακόμη πέντε ανθρώπους νεκρούς.

Οι εικόνες από το εσωτερικό του ναυαγίου είναι συγκλονιστικές. Όπως συγκλονιστικό είναι και αυτό που δείχνει ο φωτογραφικός φακός και εξωτερικά. Πόσο κοντά στις ακτές του Τζίλιο έφτασε το πλοίο. Πόσο εγκληματικά κοντά...

RUN TO THE HILLS and...

Λίγη “ακυβερνησία” ακόμη και θα γεμίσουν οι φυλακές


Θα είχαν συλληφθεί οι μαφιόζοι της Θεσσαλονίκης αν είχαμε μία ισχυρή και ακλόνητη κυβέρνηση; Στην εγκληματική οργάνωση ανήκαν ευυπόληπτοι κύριοι. Κορυφαίο στέλεχος του τοπικού ΣΔΟΕ και κομματάρχης υπουργού, ένας δημοσιογράφος, αστυνομικοί, τραπεζίτες και λοιποί. Μόνο οι παπάδες των ενοριών της συμπρωτεύουσας έλειπαν από την σχετική λίστα. Ακόμη αναρωτιέστε; Όχι! Η απάντηση είναι όχι. Μία ισχυρή κυβέρνηση θα είχε αποτρέψει αυτό το στριπτίζ!

Το σύστημα ξεγυμνώνεται και...αποκαλύπτεται. Το παρακράτος φανερώνεται και προκαλεί σοκ με την απόκοσμη δυσωδία του. Αυτή είναι η Ελλάδα, που έλεγε και ο πρόεδρος Σημίτης! Ιδού το κομματικό κράτος της διαφθοράς αγκαλιά με τον υπόκοσμο και τους τοκογλύφους. Μέχρι χτες όσοι ισχυριζόντουσαν κάτι τέτοιο είχαν να αντιμετωπίσουν την οργή του κράτους και των συντεταγμένων οργάνων του. Οι «υπηρεσίες» αναλάμβαναν να εξοντώσουν τους αντιρρησίες, όπως η μαφία στην Ιταλία έκτιζε τους αντιπάλους της στο τσιμέντο.

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

ΒΟΛΟΣ-ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ»


Πραγματοποιήθηκε σήμερα 19-1-12 το πρωί 9.πμ η παρέμβαση στη ΔΕΗ της Λαικής Συνέλευσης Αγ.Νεκταρίου και της Επιτροπής Αγώνα Θεσσαλίας "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ".

Δηλώσαμε κατηγορηματικά  την αντίθεσή μας στο ενσωματωμένο στους λογαριασμούς ρεύματος  χαράτσι ακινήτων και την εναντίωσή μας σε οποιαδήποτε διακοπή ρεύματος σε σπίτι συμπολίτη μας.
Διατρανώσαμε την απόφασή μας να επανασυνδέουμε το ρεύμα σε κάθε περίπτωση διακοπής λόγω μη πληρωμής του χαρατσιού, αλλά και στις περιπτώσεις οικονομικής αδυναμίας που οδηγούνται συμπολίτες μας από την κυβερνητική πολιτική της εξαθλίωσης και της καταστροφής, της κυβέρνησης του Παπαδήμ(ι)ου, της Ε.Ε και  του ΔΝΤ.
Πήραμε τη διαβεβαίωση των συνδικαλιστών της ΔΕΗ, ότι δεν θα προβούν οι ίδιοι σε καμία διακοπή ρεύματος και απομένει να αντιμετωπίσουμε τον εργολάβο ιδιώτη που θα αναλάβει το "ανθυγιεινό και επικίνδυνο" έργο της διακοπής ηλεκτροδότησης.
Το ενδιαφέρον του κόσμου, που πήγαινε να πληρώσει τους λογαριασμούς ρεύματος κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας μας, ήταν μεγάλο.Συμπληρώθηκαν 30 αιτήσεις προς τη ΔΕΗ πληρωμής λογαριασμών ρεύματος χωρίς το χαράτσι. Επιπλέον είχαμε πολλές ερωτήσεις για το κίνημά μας και του χώρου που συγκαλείται η συνέλευσή μας.   

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ»
(Συνέλευση της επιτροπής κάθε: Τετάρτη, 6.30μμ, ΧΩΡΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ, Ιωλκού 33, Βόλος)

Keny Arkana - V pour vérités

Είμαι τρομοκράτης….


απο το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών
την μετάφραση έκανε ο Νικόλας Καλλίας
Το παρακάτω κείμενο το «δανειστήκαμε» από την «fondation pierre besnard» και γράφτηκε με αφορμή τις πρόσφατες διαδηλώσεις στη plaza del mayo του Μπουένος Άιρες, ενάντια στον νέο «αντιτρομοκρατικό» νόμο που ψήφισε η Βουλή της Αργεντινής κάτω από την απαίτηση των Ηνωμένων Πολιτειών, και που στην ουσία ποινικοποιεί τους κοινωνικούς αγώνες , …επειδή η «καταστολή της τρομοκρατίας» χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για την περιστολή των δικαιωμάτων και αλλού είπαμε να το μοιραστούμε…
Όλοι οι σύντροφοι-συντρόφισες μου είναι «τρομοκράτες»
-Σχετικά με τον νέο, παρόμοιο με άλλες χώρες, αντιτρομοκρατικό νόμο στην Αργεντινή, για να έχουμε και εμείς την ίδια μαχητική διαμαρτυρία…
Είμαι τρομοκράτης, και είμαι ο άνεργος που κλείνει το δρόμο διεκδικώντας εργασία, αξιοπρέπεια και κοινωνική αλλαγή.
Είμαι τρομοκράτης, και είμαι η αγρότισσα που αντιστέκεται στις μπουλντόζες και που παλεύει για το δικαίωμα στη γη.

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012> Το Εφιαλτικό Σενάριο



Δευτέρα 26  Μαρτίου 2012. Ώρα 12.45.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος επιβιβάζεται στο Boeing 767 της πτήσης ΟΑ 8411 από το Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» με προορισμό τη Νέα Υόρκη.  

Το οργισμένο ξέσπασμα του ελληνικού λαού στη διάρκεια της εθνικής επετείου, οι άγριες συμπλοκές με τα ΜΑΤ, οι λεηλασίες των τραπεζών που παραμένουν κλειστές, οι πάνω από 300 βαριά τραυματίες που  νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας δίνουν μόνο μια μικρή γεύση του ξεσπάσματος της βίας στην οποία έχει παραδοθεί η Ελλάδα.

Οι ξένοι ανταποκριτές μεταδίδουν σπαρακτικά ρεπορτάζ και εικόνες σοκ καθώς η βία των οργισμένων πολιτών έχει ξεσπάσει σαν τυφώνας και σαρώνει κρατικά κτίρια με το ελληνικό κοινοβούλιο να δέχεται τις ανελέητες  επιθέσεις  πλήθους αγανακτισμένων πολιτών οι οποίοι στη κυριολεξία το κομματιάζουν. 

Εκατοντάδες βίλες διεφθαρμένων πολιτικών και επιχειρηματιών στα ακριβά προάστια της Αθήνας  βρίσκονται στο έλεος  αυτοσχέδιων συμμοριών που δημιουργούνται αυθόρμητα στους δρόμους από  εξοργισμένους Έλληνες πολίτες αλλά και ξένους μετανάστες, ανάμεσά τους ληστές και δολοφόνοι με Καλάσνικοφ, που έχουν μπει παράνομα στη χώρα στη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών. 

Σύμφωνα με τους απεσταλμένους τους γερμανικής «BILD»  στα χέρια απαγωγέων βρίσκονται η κόρη ενός γνωστού πολιτικού και ενός βιομήχανου. Οι δράστες ζητούν 100 εκατ. ευρώ για να τις απελευθερώσουν διαφορετικά είναι αποφασισμένοι να τις εκτελέσουν και μάλιστα με βασανιστικό τρόπο.

"Της κοινωνίας η διαφορά φέρνει στον κόσμο μεγάλη συμφορά".


 Αφιέρωμα στη διπλή επέτειο του Βασίλη Τσιτσάνη  
"H αριστοκρατία των Τρικάλων με κορόιδευε, γιατί ήμουν κακοντυμένος και έπαιζα μπουζούκι. Πολλές φορές με προσβάλανε και με κάνανε να ντρέπομαι πολύ. Εγώ όμως τους εκδικήθηκα με τις μετέπειτα επιτυχίες μου. Όλοι αυτοί που με κοροϊδεύανε τότε, έρχονταν στα κέντρα που δούλευα και πετάγανε τα πλούτη τους στα πόδια μου για ένα τραγούδι...".

Γεννήθηκε στα Τρίκαλα από γονείς Ηπειρώτες. Τσαρουχάς ο πατέρας του, είχε ένα μαντολίνο με το οποίο έπαιζε σχεδόν αποκλειστικά κλέφτικα τραγούδια της πατρίδας του. Αυτά ήταν τα πρώτα ακούσματα του μικρού Βασίλη μαζί με τις βυζαντινές ψαλμωδίες που άκουγε στην εκκλησία. Στα 11 χρόνια του χάνει τον πατέρα του και μόνον τότε πέφτει στα χέρια του το μαντολίνο - το οποίο στο μεταξύ έχει μετατραπεί από κάποιον ντόπιο οργανοποιό σε μπουζούκι. Στα γυμνασιακά του χρόνια στα Τρίκαλα μαθαίνει παράλληλα βιολί, συμμετέχοντας με αυτό σε τοπικές εκδηλώσεις. Το μπουζούκι όμως, αν και χωρίς κοινωνική καταξίωση στη μικρή τοπική κοινωνία, τραβάει περισσότερο το ενδιαφέρον του. Τα πρώτα του τραγούδια τα γράφει σε ηλικία 15 χρονών. Στα τέλη του 1936 φεύγει από τα Τρίκαλα για την Αθήνα με σκοπό να σπουδάσει νομικά…

Εξωγήινοι τραπεζίτες πρωθυπουργοί?

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Τι θα Γίνει εάν (μπορέσουμε να) Ζήσουμε Χωρίς Χρήμα;


Αναδημοσίευση από την Ανωτάτη Σχολή Κακών Τεχνών
φίλες και φίλοι, καλή σας μέρα
Ο Κύριος μας βάζει το εξής δίλημμα:  ή θα υποταχτείτε, θα υπακούσετε και θα σας τα πάρουμε σχεδόν όλα ή δεν θα υποταχτείτε, θα εξεγερθείτε, θα επαναστατήσετε και θα σας τα πάρουμε όλα. Οφείλετε να επιλέξετε μεταξύ ένδειας, φτώχειας, λιτότητας, εξαθλίωσης και θανάτου.
Το δίλημμα διατυπώνεται καθαρά και ξάστερα. Ο Προβόπουλος και ο Παπαδήμος είναι σαφέστατοι: έάν δεν δεχτείτε να χάσετε πολλά, θα τα χάσετε όλα. Θα γυρίσουμε στη δεκαετία του ’50 και του ’60. Εάν φύγουμε από το εβρό, μέχρι να τυπωθεί το νέο νόμισμα, δυο τρεις μήνες, μπορεί και περισσότερο, θα υπάρξει αντιπραγματισμός, δεν θα υπάρχει χρήμα, θα ανταλάσσουμε ανταλλακτικά με φασολάκια, μαθήματα με τυρί, ηλεκτρικό με πίπες. Τι δράμα!  Πίσω από αυτούς στοιχίζονται όλα τα τσιράκια, όλοι οι λακέδες, όλοι οι ρουφιάνοι του Κυρίου, και πολιτικοί, δεξιοί κι αριστεροί, και  δημοσιογράφοι, και όλοι οι φαιδροί διανοούμενοι,  φονιάδες της ελεύθερης σκέψης, φιλόσοφοι μ’ αρχίδια σαν τον Ράμφο και  τον Γιανναρά, ας πούμε.
Να ποιος είναι ο κίνδυνος, να ποια είναι η απειλή: η έλλειψη χρήματος ισοδυναμεί με θάνατο. Με θάνατο; Τίνος τον θάνατο;

φίμωση...


Σήμερα στις ΗΠΑ επιχειρείται φίμωση στο διαδίκτυο  με το νομοσχέδιο SOPA 
H Wikipedia απεργεί/
Υπήρξε τεράστια κινητοποίηση σε αυτή την απόπειρα φίμωσης και καλούμαστε αύριο 18/1/2012 να ΣΩΠΑΣΟΥΜΕ και ιδίως να μην αγοράσουμε τίποτα μέσω διαδικτύου ώστε να φανεί η αντίδραση. 

Η μόνη πηγή εναλλακτικής ενημέρωσης αδιαμεσολάβητης που δεν υπάγεται στον έλεγχο κανενός μεγαλοκαρχαρία μεγαλοεκδότη που ελέγχει δημοσιοκάφρους πουλημένους στην εξουσία του χρήματος βρίσκεται στο ιντερνετ και μέσω των μπλοκς

….μέχρι σήμερα τουλάχιστον

Επιχειρείται πλέον να ελέγξουν και το διαδίκτυο στις ΗΠΑ και κατεπέκταση και σε ολόκληρο τον υπόλοιπο κόσμο μέσω του SOPA που στα ελληνικά αποδίδεται πολύ εύστοχα ο ξεκάθαρος τους στόχος


Πολλά μεγάλα σάιτ έχουν ήδη δηλώσει ότι αντιτίθενται σε κάτι τέτοιο όπως είναι το You Tube Google τουλάχιστον όπως πληροφορούμαστε από διάφορα σαιτ που ενεργοποιήθηκαν κατά αυτή της κίνησης φίμωσης

Αύριο έχει προκηρυχθεί απεργία στο διαδίκτυο με πιο σημαντικό στόχο την μεγαλύτερη αποχή από εμπορικές πράξεις αγοραπωλησίας κλπ ως ένδειξη αγανάκτησης σε αυτό που πάει να γίνει

Στις 18 Ιανουαρίου 2012 το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δείξουμε τουλάχιστον με την σιωπή μας ότι αντιδρούμε.

περισσότερα εδώ
http://osarena.net/news/181-stop-sopa-blackout-sto-internet-simmetochi-ke-tou-osarena.html\

http://osr55.wordpress.com/

Πως μαγειρεύονται οι δημοσκοπήσεις


Πως μαγειρεύουν τις δημοσκοπήσεις
Στην δημοκρατία των εταιρειών δημοσκοπήσεων
υπάρχουν μόνο όσες επιλογές θέλουν αυτοί!
Καλά δεν είναι κάτι καινούριο αλλά ο αναγνώστης μας Πέτρος μας έστειλε κάποια στοιχεία από πρόσφατες δημοσκοπήσεις που παρουσίαζαν αυτό το ΑΤΜ με φωνή που φυτέψανε για πρωθυπουργό της κατεχόμενης χώρας να στηρίζετε από το 70% των πολιτών!

Μας αναφέρει λοιπόν ο φίλος Πέτρος:

Μία από της ερωτήσεις ήταν “ποιόν θεωρείτε καταλληλότερο πρωθυπουργό; τον Παπανδρέου ή τον Παπαδήμο;” Όπως είναι αντιληπτό στην δημοκρατία των εταιρειών δημοσκοπήσεων υπάρχουν μόνο όσες επιλογές θέλουν αυτοί!

Το ποιο ενδιαφέρον είναι όμως το εξής:

Οι περισσότεροι από τους ερωτώμενους απαντούσαν “ κανένας από τους δύο” αλλά μια που αυτή η απάντηση δεν ήταν μέσα στις προβλεπόμενες δεν καταμετρήθηκε!

Δηλαδή, υποθετικά, ακόμη κι αν στην ερώτηση απάντησαν μόνο 10 άτομα από τα 1000 κι από αυτούς οι 7 απάντησαν Παπαδήμο και οι 3 Παπανδρέου έχουμε το αντιπροσωπευτικό 70% υπέρ Παπαδήμου!

Αυτά για να καταλαβαίνουμε για πόσο ζώα μας περνάνε!


αἰέν ἀριστεύειν


http://www.ramnousia.com

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ;


Σε συζητήσεις παντού, γίνεται λόγος για την…υπομονή των Ελλήνων. “Πόσο ακόμη θα ανεχόμαστε;”, “γιατί δεν ξεσηκωνόμαστε;”, είναι μερικές από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις. Δεν βλέπεις κάτι που να μαρτυρά προεπαναστατική\εξεγερτική κατάσταση. Ακόμη και όσοι μας έχουν τοποθετήσει στην θέση του πειραματόζωου, αδυνατούν να δώσουν κάποια εξήγηση. 
“Που θα πάει θα ξυπνήσει το ελληνικό DNA”, λένε οι “πατριώτες”.  ”Μας ψεκάζουν για να είμαστε κοτόπουλα”, λένε οι συνωμοσιολόγοι. Το σίγουρο είναι ότι ο Έλληνας έχει στα γονίδια την κλάψα και την ευθυνοφοβία. Εύκολα μπορεί να βρει δικαιολογίες και υπαίτιους για την κατάντια του, μην θέλοντας να πάρει την τύχη στα χέρια του. Η ψυχολογία αυτού του λαού είναι τσακισμένη, παρακολουθώντας τον έναν εκβιασμό μετά τον άλλον, το σήριαλ “Η σωτηρία της Ελλάδας” να έχει πιο πολλά επεισόδια και από το “Τόλμη & Γοητεία”.
Kι όμως, κανείς δεν αντιδρά. Μόνα παραδείγματα υγιούς αντίδρασης, είναι οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του Alter που συνεχίζουν την κατάληψη στο κανάλι και οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας, οι οποίοι αντιστέκονται στα ψέματα και τους εκφοβισμούς της εργοδοσίας. Από εκεί και πέρα το χάος. Υπάρχουν πρόθυμοι να ξαναψηφίσουν ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ, υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν σε “σωτήρες”, υπάρχουν άτομα που απλά βλέπουν τον Γιωργάκη να δίνει την μια παράσταση μετά την άλλη.

"Eμπρος λαε μη σκυβεις το κεφαλι.." ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ (λαου) ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΒΡΟΝΤΑ


Ποσους ανεργους εχει η Αττικη;

Ποσους;
Ουτε κι εσυ δεν ξερεις;

Να σου πω εγω;

Δεν ξερω ρε φιλε.. 

Δεν ξερω ποσοι απο τους 1500000 ανεργους αναλογουν στην Αττικη.
Ξερω ομως ποσους μαλακες, ποσους πεθαμενους που δεν το γνωριζουν ουτε και οι ιδιοι εχει η Αττικη.

Με απλους υπολογισμους αν αφαιρεσουμε απο την σημερινο "Παν-Αττικο επιταφειο" των 20-25000 (βαρια-βαρια) τους εργαζομενους που τολμησαν παρα την τρομοκρατια των αφεντικων να απεργησουν, τους συνταξιουχους που υπηρχαν κατω και σημερα και τους φοιτητες... ε οι υπολοιποι ηταν οι ανεργοι.
Μερικες εκατονταδες χιλιαδες λιγοτεροι απο την στρατια του 1.500.000.

Και μοιραια θα αναρωτιεσε που βρισκοταν σημερα ολοι αυτοι που απο το πρωι μεχρι το βραδυ μιξοκλαινε στα καναλια, καταριουνται και προβλεπουν "κοινωνικη εκρηξη";

 Αληθεια πως περασανε και την σημερινη μιζερη μερα τους;


ΠΩΣ; ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΟΥΣ;;;;;

Mια απαντηση την οφειλουν σε ολους εμας τους "γραφικους" της σημερινης Απεργιας.


anarhogatoulis.blogspot.com

Σφίγγε πιο χαλαρά, ρε φίλε


thumb
Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, σε δηλώσεις του από το Βερολίνο «δεν είναι το χρέος το πραγματικό πρόβλημα της Ελλάδας και της Ευρώπης. Το χρέος είναι μόνο το εργαλείο για την επιβολή ταξικών πολιτικών λιτότητας και την διάλυση του κοινωνικού συμβολαίου και των δημοκρατικών κατακτήσεων». Το πραγματικό πρόβλημα για την Ελλάδα και την Ευρώπη είναι «η συστημική κρίση του ευρώ, η αρχιτεκτονική στην οποία στηρίχτηκε το ενιαίο νόμισμα, οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές, η λιτότητα, η άνιση διανομή του πλούτου, οι πολιτικές που ακολουθούν με θρησκευτική ευλάβεια Μέρκελ-Σαρκοζί και βεβαίως ο καπιταλισμός». Η παραπάνω δήλωση μου "γέννησε" την παρακάτω εικόνα:


Ενός ανθρώπου που τον έχει στριμώξει μες τη βαθειά νύχτα σε απόμερο σοκάκι κακοποιό στοιχείο. Ο κακοποιός με τα χέρια επιχειρεί τον στραγγαλισμό του ατυχούς διερχόμενου (κι αυτός δεν ήξερε ότι έπρεπε να αποφύγει το στενό;) προκειμένου αν όχι να αποφέρει το μοιραίο, τουλάχιστον να μειώσει τις αντιστάσεις του θύματος και να το ληστέψει.

καταδίκη Ελλάδας επειδή λιμενικός βίασε μετανάστη


Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου καταδίκασε σήμερα την Ελλάδα για παραβίαση του άρθρου 3 της ΕΣΔΑ (απαγόρευση βασανιστηρίων και απάνθρωπης ή εξευτελιστικής μεταχείρισης). Πρόκειται για την υπόθεση Zontul κατά Ελλάδας (βλ. εδώ δελτίο τύπου του ΕΔΔΑ).
Η υπόθεση αφορά έναν παράνομο μετανάστη, ο οποίος κατήγγειλε ότι ένας υπάλληλος του Λιμενικού τον βίασε με ένα γκλομπ κι ότι οι Αρχές δεν του επέτρεψαν να εξεταστεί από τον γιατρό που βρισκόταν στις εγκαταστάσεις. Περαιτέρω, ο προσφεύγων ανέφερε ότι οι όροι κράτησης για τους αιτούντες άσυλο δεν ήταν ικανοποιητικοί και ότι οι Αρχές είχαν αποφύγει να διεξάγουν μια πλήρη, δίκαια και αμερόληπτη έρευνα καθώς και ότι οι υπεύθυνοι δεν είχαν τιμωρηθεί επαρκώς, καθώς το δευτεροβάθμιο Δικαστήριο δεν είχε θεωρήσει τον βιασμό με το γκλομπ ως διακεκριμένη περίπτωση βασανιστηρίου.
Ο μετανάστης είχε επιβιβαστεί σ΄ ένα πλοίο από την Κωνσταντινούπολη μαζί με άλλους 164. Το πλοίο κατελήφθη από το Λιμενικό Σώμα και οδηγήθηκε στο λιμάνι των Χανιών. Ο προσφεύγων ανέφερε ότι δύο λιμενικοί τον υποχρέωσαν να ξεντυθεί όσο ήταν στο μπάνιο κι ότι ένας από αυτούς τον απείλησε και τελικά τον βίασε με ένα γκλομπ. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το συμβάν, οι κρατούμενοι προχώρησαν σε απεργία πείνας. Κάποιοι από τους λιμενικούς στη συνέχεια τους χτύπησαν, τους κατέβρεξαν με νερό κι ένα άλλο χημικό και έναν κρατούμενο τον έβαλαν να πηδάει σαν λαγός.