ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Φόρος καμινάδας! Να περιμένουμε και αυτούς τους (περίεργους!) φόρους! Από που παίρνουν τις ιδέες!


Στην ιστορία καταφεύγουν πια οι υπηρεσιακοί παράγοντες όλων των υπουργείων, μετά από εντολή της Τρόικας, για να βρουν ειδικούς φόρους που θα επιβάλουν στον ελληνικό λαό με στόχο την εξασφάλιση των επόμενων δόσεων. Εμείς πρώτοι σας ενημερώνουμε για τα προσχέδια νόμων που υπάρχουν στα συρτάρια των υπουργείων και σύντομα θα αποτελέσουν νόμους του κράτους μας.
Διαβάστε ποιοι φόροι μελετούνται και σύντομα θα κληθούμε να καταβάλουμε καθώς και από πού πήραν τις ιδέες για την επιβολή τους.
Ο φόρος για τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες των κατοικιών
Θα υποβληθεί ως τροπολογία στο αμέσως επόμενο διάστημα, στο νόμο για το «ενεργειακό Πιστοποιητικό των κατοικιών». Με την τροπολογία επιχειρείται να φορολογηθεί κάθε παράθυρο και μπαλκονόπορτα στα σπίτια.
Την ιδέα την πήρε το επιτελείο του υπουργού ΥΠΕΚΑ κ. Παπακωνσταντίνου από παλιότερο νόμο που εφαρμόστηκε στη Βρετανία το 1696 επί βασιλείας του Γουλιέμου του 3ου.
Σε ειδική επιτροπή ανατέθηκε η μελέτη για επιπλέον φόρους στα ακίνητα όπως:
Ο φόρος της καμινάδας.
Επειδή πολλοί νεοέλληνες για να αποφύγουν την αγορά πετρελαίου καταφεύγουν στα καυσόξυλα και στη χρήση σόμπας και τζακιού το υπουργείο μελετά την επιβολή φόρου καμινάδας.
Αντίστοιχος φόρος επιβλήθηκε στην Αγγλία το 1660, κάτι που οδήγησε αρκετούς να κρύβουν τις καμινάδες τους. Σήμερα όμως με τη χρήση του Google Earth είναι εύκολο να εντοπιστούν.
Φόρος χρήσης τουαλέτας
Για να συμμορφωθούν οι Έλληνες με την επιβαλλόμενη λιτότητα μελετάται φόρος χρήσης τουαλέτας.
Φόρος χρήσης τουαλέτας υπάρχει στο Μέριλαντ όπου οι πολίτες πληρώνουν 2,5 δολάρια το μήνα για να χρησιμοποιούν το καζανάκι τους!
Ο Φόρος για την είσοδο σε δημόσια υπηρεσία
Επειδή κατά το υπουργείο Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι τεμπέληδες και δεν παράγουν, με απόφαση του Υπουργού κ. Ρέππα το υπουργείο αποφάσισε να καταργείσει τον επαίσχυντο νόμο «περί εφεδρείας και απολύσεων στο δημόσιο τομέα» και τον αντικαθιστά με νόμο που ορίζει «φόρο για την είσοδο των πολιτών σε κάθε δημόσια υπηρεσία».
Στον ίδιο σχέδιο νόμου προβλέπεται η επιβολή φόρου σάκκας στους μαθητές κατά την είσοδό τους στα σχολεία ανάλογα με τα βιβλία που κουβαλούν μέσα στην τσάντα τους. Η υπουργός Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου ζήτησε να αφαιρείται το βάρος των CD που κουβαλά ο κάθε μαθητής.
Ελληνική πρωτοτυπία!
Φόρος εισόδου σε πόλεις και οικισμούς άνω των 1.000 κατοίκων
Με πρόταση που στάλθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών του κ. Γιαννίτση προβλέπεται η φορολόγηση της εισόδου των πολιτών σε πόλεις και οικισμούς άνω των 1000 κατοίκων. Μέρος των εσόδων θα αποδίδεται στους δήμους για τη βελτίωση και την επισκευή των δρόμων και των πεζοδρομίων.
Από το μέτρο θα εξαιρούνται οι κομματικοί στρατοί σε προεκλογικές περιόδους, ενώ δεν θα ισχύει το ίδιο για μεμονωμένους πολίτες.
Από αντίστοιχο φόρο εισόδου είχε επιβάλει η Αμερικάνικη κυβέρνηση για τους μετανάστες και πέτυχε την ανάπτυξη της λαθρομετανάστευσης.
Φόρος διαφωνίας με την εξουσία
Μετά τα τελευταία γεγονότα στα οποία κάποιοι αγνώμονες πολίτες γιουχάισαν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους υπόλοιπους κυβερνητικούς παράγοντες με παρότρυνση του Προέδρου της Δημοκρατίας στον υπουργό Οικονομικών κ. Βενιζέλο αποφασίστηκε η επιβολή έκτακτης φορολογίας σε όσους διαφωνούν δημοσίως με πράξεις και αποφάσεις των πολιτειακών και κυβερνητικών παραγόντων. Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση της φρουράς των πολιτικών προσώπων.
Την ιδέα την πήραν από διάταγμα του Άγγλου βασιλιά Oliver Cromwell που επέβαλε αντίστοιχο φόρο το 1655 για να χρηματοδοτήσει την πολιτοφυλακή του.
Φόρος αέρα
Η πρόταση να εφαρμοσθεί και φόρος εισπνοής, εκπνοής. Προς το παρόν υπάρχουν αντιδράσεις γιατί μερικοί βουλευτές το θεωρούν διπλή φορολόγηση. Το πιθανότερο είναι να φορολογηθούν προς το παρόν οι εισπνοές και οι εκπνοές στη διαπραγμάτευση της μεθεπόμενης δόσης.
Η ιδέα προήλθε από το φόρο Αέρα που πλήρωναν οι ιδιοκτήτες ανεμόμυλων στην Ολλανδία για την χρήση του αέρα, αλλά και από τους φόρους της κατηγορίας poll taxes (φόροι που πρέπει να πληρώσουν όλοι οι ενήλικες ανεξαρτήτως εισοδήματος), με κορυφαίο τον φόρο που έπρεπε να πληρώσει κάποιος επειδή απλά και μόνο ζούσε στην Αγγλία του 14ου αιώνα.
Φόρος ανθυγιεινού φαγητού
Με τροπολογία που προβλέπεται να ενσωματωθεί στο νόμο «περί απαγόρευσης του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους» θα προβλέπεται και πρόστιμο για όσους καταναλώνουν ανθυγιεινό φαγητό όπως ισχύει στη Δανία.
Με τον τρόπο αυτό θα γίνει τελικά η Ελλάδα Δανία του νότου. Στη Δανία υπάρχουν φόροι για κάθε ανθυγιεινή συνήθεια όπως το junk φαγητό και τα γλυκά!
Φόρος φυσικής γενειάδας
Παρά τις αντιδράσεις μερικών υπουργών (Παπουτσής, Κουτρουμάνης) η επιβολή φόρου φυσικής γενειάδας θα κατατεθεί στην ελληνική βουλή. Ο σκοπός του νόμου δεν είναι τόσο οικονομικός, όσο ότι με έναν τέτοιο νόμο υπάρχουν πιθανότητες να περάσει και ο Πρωθυπουργός κ Παπαδήμος στο κάδρο των Μεγάλων της Ιστορίας.
Ο πρώτος που επέβαλε «φόρο φυσικής γενειάδας ήταν ο Μεγάλος Πέτρος της Ρωσίας που πέρασε στην ιστορία ως «Μεγάλος».
Φόρος απόλυσης εργαζόμενου
Μετά από πρόταση του ΣΕΒ και στα πλαίσια κατάργησης της αποζημίωσης απολυμένου επιβάλλεται φόρος σε κάθε απολυόμενο εργαζόμενο που πρέπει να πληρώσει το 10% του ετήσιου εισοδήματος για να αποκτήσει δικαίωμα εγγραφής στον ΟΑΕΔ ή απλά να κάθεται στο σπίτι του.
Η ιδέα προήλθε από φόρο που ίσχυε στην αρχαία Ρώμη για τους δούλους, ως φόρος απελευθέρωσης.

delinogr

Δεν υπάρχουν σχόλια: