ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

«Για όλα, φταίνε οι Εβραίοι και οι ποδηλά­τες»


Ένας πολύ καλός φίλος συνηθίζει να κάνει ένα απλό τεστ σε όποιον λέει πως δεν είναι αντισημίτης, αλλά θεωρεί πως με τον ένα ή άλλο τρόπο πίσω απ’ όλα είναι οι Εβραίοι. «Για όλα, φίλε μου, φταίνε οι Εβραίοι και οι ποδηλά­τες», του λέει. Και όταν ο συνομιλητής του απαντήσει σχεδόν μηχανικά «και γιατί φταίνε οι ποδηλάτες;» γελάει αντιστρέφοντας το ερώτημα «και γιατί φταίνε οι Εβραίοι;»
Του Κώστα Βαξεβάνη

H γενίκευση είναι ο πιο εύκο­λος τρόπος να αποδώσεις ευθύνες και βέβαια να μην έχεις εσύ καμία. Ο Ευάγγελος Βενίζέλος ως συνταγματολόγος είναι σίγουρο πως γνωρίζει αυτή τη γενική αρχή που απεχθάνονται οι δημοκρατίες και λατρεύει ο φασισμός. Όταν όμως στις 11 Οκτωβρίου βρέθηκε στην Επιτροπή της Βουλής ερωτώμενος πιεστικά για το τι απέγινε η Λίστα Λαγκάρντ, απάντησε με τρόπο που άφησε τους πάντες άναυ­δους. Ο κύριος Βενιςέλος δεν είχε δει τη Λίστα, αλλά ταυτόχρονα ήταν σίγου­ρος πως δεν είχε μέσα τίποτα σοβαρό και πως σι τρεις πρώτοι ήταν Εβραίοι.
Ο Βενιζέλος δεν είναι αντισημίτης. Έχει στ’ αλήθεια φίλους Εβραίους, τους οποίους μάλιστα έχει εξυπηρε­τήσει με διάφορα νομοθετήματα στη Θεσσαλονίκη. Προς τι λοιπόν η αστο­χία της δήλωσης; Ή μήπως δεν ήταν αστοχία; Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, δύο εφημερίδες φιλοξένησαν θέματα που έκαναν λόγο για εμπλοκή της Μαργαρίτας Παπανδρέου στη Λίστα Λαγκάρντ. Η Παπανδρέου δεν είναι που­θενά στη Λίστα, αλλά υποστήριζαν πως εμπλέκεται στον λογαριασμό των 550 εκατομμυρίων δολαρίων, πίσω μάλι­στα από το όνομα «Μαρία Παντελή». Η εμπλοκή δεν ήταν τίποτε άλλο από κου­τσομπολιά σε μια σύσκεψη στελεχών του ΣΔΟΕ, τα οποία ο γενικός γραμματέας Φορολογίας Στέλιος Στασινόπουλος θεώ­ρησε καλό να καταθέσει στον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος. Η κατάθεση του Στασινόπουλου στη συνέχεια εμφα­νίστηκε ως αναφορά στοιχείων από τις εφημερίδες, για να ξεκινήσει ένας ακόμη γύρος σεναριολογίας.
Επί δύο χρόνια η Ελλάδα ζούσε με τα σενάρια για το ποιος είναι στη Λίστα. Τώρα κάποιοι δημιουργούν σενάρια για το ποιοι είναι πίσω από την Λίστα, αντί να γίνει το μοναδικό πράγμα που πρέπει να γίνει: Να ελεγχθεί η Λίστα.
Σε έναν τρίτο γύρω που μόλις άρχισε, το πολιτικό σύστημα απλώς θυμάται τον εαυτό του. Δημιουργεί μεθοδικά δράκους, για να φτιάξει ένα ακόμη παραμύθι που θα αντιπαραθέσει στην πραγματικότητα. Από τα στοιχεία που αποκαλύψαμε για τη Λίστα προκύπτει πως υπάρχουν υπουργοί, πρωθυπουρ- γικοί φίλοι, εκδότες, τραπεζίτες, που κοσμούν την πανίδα της διαπλοκής στη Λίστα Λαγκάρντ. Καμιά εφημερίδα δεν έκανε έρευνα γι’ αυτά τα ονόματα. Κανένα μέσο ενημέρωσης δεν έθεσε ερωτήματα. Πώς θα μπορούσαν άλλω­στε; Οι ιδιοκτήτες τους είναι σε αυτή και σε άλλες λίστες και απλώς αναζητούν τον τρόπο με τον οποίο θα αποτρέψουν έναν έλεγχο. Η πιο καλή μέθοδος είναι της συνωμοσιολογίας και του παραμυθιού.
Γιατί λοιπόν να αφήσουν την πραγματι­κότητα να τους χαλάσει μια τόσο καλή δική τους ιστορία;
Απέναντι λοιπόν στην πραγματικότητα μιας κυβέρνησης που δεν έκανε ούτε την παραμικρή δήλωση για τη Λίστα, των διωκτικών αρχών που κοιτούν αμήχανα ποια θα είναι τα πολιτικά προστάγματα, και των πρωταγωνιστών που συγκάλυ­πταν επί χρόνια την αλήθεια, η καλύτερη μέθοδος είναι η αρένα.
Στην αρένα των ΜΜΕ δεν ματώνουν για την αλήθεια. Μπορούν να εξασφαλίσουν αίμα ρίχνοντας τροφή στα λιοντάρια της ψιθυρολογίας. Ξαφνικά τα πρωτοσέλιδα γέμισαν με φωτογραφίας του επιχειρη­ματία Σάμπυ Μιωνή, με την επισήμανση βεβαίως ότι είναι Εβραίος. Ενδέχεται να είναι ο πιο νόμιμος της λίστας, ενδέχεται ακόμη στους λογαριασμούς του να είναι και ο ίδιος ο εκδότης της εφημερίδας, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. «Η μυστηριώδης ζωή του Μιωνή» μοιάζει να έχει γραφτεί απ’ το ίδιο χέρι σε όσες εφη­μερίδες γράφτηκε. Αλλά δεν γράφτηκε για κανέναν άλλο. Ούτε γι’ αυτούς που ευκρινώς έχουν κλέψει. Και βέβαια την γράφουν αυτοί που εμφάνιζαν τη δημο­σιοποίηση της Λίστας Λαγκάρντ ως παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Πρόκειται για υποκρισία; Όχι, πρό­κειται για μια ακόμη προσπάθεια του συστήματος να συγκαλύψει, να κλείσει το μοναδικό παράθυρο αλήθειας που άνοιξε. Και τι πιο αποτελεσματικό απ’ το να το κάνει με τα αναγνωρισμένα υλικά της συνωμοσιολογίας, του ξυπνήματος των τυποποιημένων αντανακλαστικών και του λαϊκισμού. Για όλα λοιπόν φταίνε οι Εβραίοι. Ούτε ο Βενίζέλος, ούτε ο Παπακωνσταντίνου, ούτε οι λήσταρχοι και λίσταρχοι. Άντε και η μητέρα του ποδηλάτη Παπανδρέου. 
Πηγή:  HOT DOC 

Δεν υπάρχουν σχόλια: