ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Τα ξένα κόλλυβα του Αλαφούζου

 Antistachef
Όσο βαθαίνει η κρίση τόσο βαθαίνει και η αναγεννητική δραστηριότητα του ΣΚΑΪ, της “Καθημερινής” και των λοιπών τέκνων του Αλαφούζου: Καθαρισμοί ακτών, δεντροφυτεύσεις βουνών, διανομή τροφίμων στους πεινασμένους κ.λπ. Τα δέντρα βέβαια τα φυτεύουν εθελοντές, τις ακτές τις καθαρίζουν επίσης εθελοντές, τα τρόφιμα τα προσφέρει ο κόσμος, όλα τούτα όμως είναι κακεντρεχείς λεπτομέρειες. Η τιμή δεν ανήκει σ’ αυτόν που εργάζεται, αλλά σ’ αυτόν που έχει την ιδέα και μην ακούσω κανέναν να λέει ότι ο Αλαφούζος κάνει κηδείες με ξένα κόλλυβα, γιατί ένα δάκρυ θα κυλήσει στο μάγουλο του Ιησού, ανήμερα των γενεθλίων του.

Όταν η Ε.Ε. εξέδωσε Οδηγία με την οποία υποχρέωνε όλα τα πλοία που μεταφέρουν πετρέλαιο να είναι διπύθμενα, ο Αλαφούζος έδωσε εντολή στον τότε Ναυτιλίας Κεφαλογιάννη να ασκήσει βέτο και ο άλκιμος Μανώλης, ως ευπειθής υπάλληλος των εφοπλιστών, άσκησε ένα βέτο από δω μέχρι την Ελβετία. 

Κατόπιν τούτου, υπολογίζεται ότι για να αποκατασταθούν οι ακτές που μόλυναν τα μονοπύθμενα του Αλαφούζου, θα πρέπει οι εθελοντές να καθαρίζουν επί 313 χρόνια έκαστος, πράγμα ανθρωπίνως αδύνατον, εκτός κι αν ο εθελοντισμός του ΣΚΑΙ κληροδοτείται υποχρεωτικώς στις επόμενες γενιές. Α ρε παππού, ανάθεμα την ώρα που ανακάλυψες τον Πορτοσάλτε!


Το αναπτυξιακό μοντέλο του Αλαφούζου είναι για τα δέντρα ό,τι είναι ο Φρέντι Κρούγκερ για τους κατοίκους του δρόμου με τις λεύκες. Η “Καθημερινή” αποκάλεσε όσους πήγαν να προστατεύσουν τις Σκουριές τάγματα εφόδου κι απ’ ό,τι υπολογίζουν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις, για να αποκατασταθεί το αρχαίο δάσος της Χαλκιδικής, θα πρέπει να φυτεύει δέντρα για τρία χρόνια το 72,2 % του πληθυσμού της Κίνας. Μάρτυς μου το Ταό, αλλά στα χάπενινγκ του ΣΚΑΪ δεν έχω δει ούτε μισό Κινέζο, ούτε καν τους ιδιοκτήτες της Cosco. Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος.

Αντί να μοιράζει στους εν ενεργεία φτωχούς τα τρόφιμα που προσφέρουν οι εν δυνάμει φτωχοί, το Αλαφουζέικο θα μπορούσε απλώς να μην στηρίζει με νύχια και με δόντια την πολιτική που μέσα σε τρία χρόνια τριπλασίασε τη φτώχεια. Ναι, αλλά αν δεν υπήρχαν φτωχοί, δεν θα υπήρχαν και φιλάνθρωποι και στο φινάλε, κύριέ μου, αφήστε τους καημένους τους πένητες να αποκτήσουν επιτέλους κάποια χρησιμότητα.

Με τη δύναμη των ΜΜΕ μας πολλαπλασιάζουμε τους φτωχούς, εν συνεχεία τους μοιράζουμε τα δώρα των άλλων, κερδίζουμε την ευγνωμοσύνη τους, διά της ευγνωμοσύνης ισχυροποιούμε τα ΜΜΕ μας και μετά χρησιμοποιούμε την ισχύ τους για να πολλαπλασιάζουμε τους φτωχούς και να τους μοιράσουμε τα δώρα των άλλων. Και εις τους αιώνας των αιώνων, αμήν.


tro-mpa-xtiko

Δεν υπάρχουν σχόλια: