ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Βόλος: επίθεση της αστυνομίας και 60-70 προσαγωγές για να προστατεύσει τη Χρ. Αυγή (νεότερη ενημέρωση)


Σύνοψη: Επίθεση της αστυνομίας στους συγκεντρωμένους στο χώρο όπου θα γινόταν η «διανομή τροφίμων» από την ναζιστική οργάνωση. 60 με 70 προσαγωγές. Κρατούνται ακόμα (1.20 μ.μ.). Αντιφασιστική πορεία στους δρόμους της πόλης. Πληροφορίες για τραυματία κρατούμενο.

1.20 μ.μ.: Από τηλεφωνική επικοινωνία: Δυναμική αντιφασιστική πορεία με συνθήματα ενάντια στη ΧΑ και αλληλεγγύης στους δεκάδες προσαχθέντες σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο Βόλο - θα επιστρέψει στο αστυνομικό τμήμα. Ιδιαίτερα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στην πόλη. Η αστυνομία κρατά ακόμα τους προσαχθέντες από το πρωί, προφανώς περιμένοντας να ολοκληρωθεί η φιέστα της χρυσαυγίτικης συμμορίας. Υπάρχουν πληροφορίες για έναν τραυματία ανάμεσα στους προσαχθέντες, μάλλον στην ωμοπλάτη, από χτύπημα των αστυνομικών, τον οποίο οι αστυνομικοί αρνούνται να μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

12.20 μ.: Σε εξέλιξη η συγκέντρωση αλληλεγγύης από δεκάδες κόσμου έξω από την αστυνομική διεύθυνση του Βόλου. Οι αστυνομικοί δεν αφήνουν τους δικηγόρους να δούν τους προσαχθέντες με την (αστεία) αιτιολογία ότι δεν πρόκειται για συλλήψεις. Βρίσκονται εκεί και οι δικηγόροι Δημήτρης Μπελαντής και Κώστας Παπαδάκη, που βρίσκονται στο Βόλο από χθες για εκδήλωση του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα (με θέμα: «Αντιτρομοκρατική» νομοθεσία, Δικαιώματα και Καταστολή»). Ο Κ. Παπαδάκης κάνει λόγο για «παράνομη κατακράτηση» των προσαχθέντων από την αστυνομία. 

11.50 π.μ.: Προς το κτίριο της αστυνομίας πηγαίνουν τώρα διαδηλωτές ζητώντας να αφεθούν οι 60 με 70 προσαχθέντες νωρίτερα από την παραλία (μπροστά στην Αργώ), όταν η αστυνομία επιτέθηκε για να προστατεύσει την πραγματοποίηση της  ρατσιστική εκδήλωση «διανομής τροφίμων» της Χρυσαγίτικης συμμορίας - που δυστυχώς είναι σε εξέλιξη πλέον.



Για 70 περίπου προσαγωγές κάνουν λόγο οι πληροφορίες, μεταξύ των οποίων και αυτή του συνδικαλιστή Γιάννη Χατζηγιάννη.

Κόσμος συγκεντρώνεται στην Πλ. Ελευθερίας για να πάει στο αστυνομικό τμήμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: