ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Συγκέντρωση ενάντια στα μαυραγορίτικα... στην Πρέβεζα!


Αυτή την Παρασκεύη 28/12/2012 τις 6μμ στο ''Pολόϊ'' (Αγιος Χαράλαμπος) στην Πρέβεζα (Πεζόδρομος αγοράς - παλιά πόλη)
                      Έξω οι μαυραγορίτες από τις γειτονιές μας
  «Εκμεταλλέυομαι την ανάγκη σου» ο μαυραγορίτης της γειτονίας σου
Για την  περίοδο 40-44 λίγο πολύ όλοι ξέρουμε.Αυτό που έντεχνα όμως αποκρύπτεται είναι η προσπάθεια από μεριάς κράτους να διαγράψει από τη συλλογική μνήμη το γεγονός ότι εκτός από τους ναζί και την κύβερνηση των ανδρείκελων που σχηματίστηκε υπήρξε και άλλη μια κατηγορία ντόπιων καιροσκόπων, κερδοσκόπων που προσπάθησαν να αρπάξουν την...
ευκαιρία  και να μεγαλώσουν τις περιουσίες τους. Στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη το χειμώνα του 41-42 ξεσπάει ο μεγάλος λιμός.Οι νεκροί στους δρόμους γίνονται ένα συνηθισμένο φαινόμενο, κάπου εκεί στο σημείο μηδέν της επιβίωσης κάνουν έντονη την εμφάνιση τους οι μαυραγορίτες, τομάρια της αστικής τάξης. Εκμεταλλευόμενοι την πείνα και την εξαθλίωση απέκτησαν τεράστιες περιουσίες αγοράζοντας κινητά αντικείμενα αξίας(κοσμήματα, χρυσαφικά….) ως και ακίνητα (κατοικίες,οικόπεδα…) στο 15%-25% της πραγματικής αξίας.
Σήμερα διανύοντας την καπιταλιστική κρίση του σάπιου συστήματος  οι ίδιοι επανεμφανίζονται, νομιμοποιημένοι πλέον ως καταστήματα αγοράς χρυσού, για να εκμεταλλευτούν για άλλη μια φορά την εξαθλίωση και την ελπίδα.Στην Ελλάδα αριθμούν πάνω από 3000 καταστήματα εκμετάλλευσης  και συγκεκριμένα στην πόλη της Πρέβεζας 9 ως τώρα. Πρωταρχικό ρόλο παίζει το ίδιο το εμετικό κράτος  με τις νέες διατάξεις περί «ανοίγματος» κλειστών επαγγελμάτων ευνοώντας και νομιμοποιώντας την  πρακτική αυτή της εκμετάλλευσης της απόγνωσης των πολιτών, αφού για την αδειοδότηση των μαυραγοριτών είναι υπεύθυνο το τοπικό αστυνομικό τμήμα σύμφωνα με την  διάταξη 1023/2/42. Συγκεκριμένα, τα καταστήματα αυτά αγοράζουν το 40% εως και 15% της πραγματικής αξίας των αντικειμένων. Έπειτα, με αντάλλαγμα χρηματικά μπόνους τα στέλνουν σε χυτήρια κι αφού μετατραπούν σε ράβδους χρυσού καταλήγουν μέσω offshore εταιριών σε πολυεθνικές της Γερμανίας και της Ιταλίας με οριστικό προορισμό τα θυσαυροφυλάκια της Ελβετίας. Ο καταναλωτισμός των εορτών δεν είναι βιοποριστική ανάγκη σου ώστε να ξεπουλήθεις στους νόμιμους ληστές.Ας στραφούμε στο δρόμο της αλληλοβοήθειας.

      ΕΞΩ ΤΑ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΙΚΑ ΕΝΕΧΥΡΟΔΑΝΕΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΧΡΥΣΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ                                                 
                              ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ  ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟ
                                  ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑ
                    ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ
                               <<ΛΗΣΤΕΣ ΑΛΗΤΕΣ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ >

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
"indymedia"

Δεν υπάρχουν σχόλια: