ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ #ESTELLE -ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Λίγα μίλια έξω από το λιμάνι της Γάζας, το ιστιοφόρο Estelle που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια βρίσκεται περικυκλωμένο από τουλάχιστον 5σκάφη του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού. Σύμφωνα με μηνύματα που στέλνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι ακτιβιστές που επιβαίνουν στο πλοίο, δέχθηκαν επίθεση σε διεθνή ύδατα. Σύμφωνα με τους ακτιβιστές, άνδρες με μάσκες επιχειρούσαν να ανέβουν στο ιστιοφόρο. Το σκάφος αναχαιτίστηκε από το ισραηλινό ναυτικό, ανακοίνωσε εκπρόσωπος των ισραηλινών αρχών. Στο Estelle επιβαίνουν πέντε Έλληνες, μεταξύ των οποίων και δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Κατά τις πληροφορίες που μεταδίδονται από τους ακτιβιστές, λίγο μετά τις 11:00 πολεμικά πλοία (3 - 6) περικύκλωσαν το Estelle. Οι επιβαίνοντες στο ιστιοφόρο δήλωσαν στις ισραηλινές αρχές ότι επιθυμούν ειρήνη και δικαιοσύνη. 
Λίγα λεπτά αργότερα, μεταδόθηκαν μηνύματα ότι το Estelle δέχεται επίθεση. Κατά τις πληροφορίες αυτές, το ιστιοφόρο δέχθηκε την επίθεση σε διεθνή ύδατα. Σύμφωνα με τα όσα δηλώνονται από τους ακτιβιστές, άνδρες με μάσκες προσπαθούν να ανέβουν στο Estelle.
Το Ισραήλ έχει ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να επιτρέψει την προσέγγιση του ιστιοφόρου στο λιμάνι της Γάζας.
Στο πλοίο επιβαίνουν άλλοι τρεις κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι από τη Σουηδία, τη Νορβηγία και την Ισπανία, καθώς και πολίτες από τη Φινλανδία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία, την Ισπανία, την Ιταλία και τον Καναδά, αλλά και τρεις πολίτες του Ισραήλ.
«Το ταξίδι αυτό αποδεικνύει την αλληλεγγύη των λαών απέναντι σε μια κατάσταση απαράδεκτη» παρατήρησε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Δημήτρης Πλειώνης, εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας «Ένα καράβι για τη Γάζα».
Σχετικά με τη συμμετοχή Ελλήνων πολιτών στην αποστολή το ΥΠΕΞ έχει εκδώσει ανακοίνωση, με την οποία τους προτρέπει να μην συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία αυτή. 
πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΕΖΑ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια: