ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Το 75% του τουρκικού λαού είναι ενάντια στον Πόλεμο!


Ναι ο εργαζόμενος λαός μπορεί. Μπορεί να τους σταματήσει. Μπορεί να μπλοκάρει τον πόλεμο.
Αυτό το μήνυμα στέλνουν με την έκφραση της γνώμης τους, αλλά και με τους αγώνες τους οι γείτονες μας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα  Χουριέτ 5/10/2012 «Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΛΑΟΥ» είναι η εξής:
«Ποιά είναι η γνώμη σας για την τροπολογία που έστειλε η κυβέρνηση στην βουλή για να μπορεί να κάνει πέραν των συριακών συνόρων επιχείρηση ;
Στηρίζω 80.294 25,9%
Είμαι ενάντιος στην τροπολογία 229.482 74,1%».
Εκτός φυσικά από τις διεθνείς αντιδράσεις, κυρίως της Ρωσίας και του Ιράν, η παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα προκάλεσε σκεπτικισμό και «συγκράτησε» την Κυβέρνηση Ερντογάν που από ότι φαίνεται έχει πολύ ευρύτερους στόχους.
Χαρακτηριστικά τα όσα αναφέρει η αρθρογραφία του Τουρκικού τύπου που αποκαλύπτει μια «ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ». Ας διαβάσουμε προσεκτικά.
«Να η λεπτομέρεια από τη τροπολογία.  Σύγχυση προκάλεσε μια λεπτομέρεια της συζητούμενης τώρα τροπολογίας.
  
Στο αιτιολογικό της τροπολογίας που στάλθηκε στην βουλή με την υπογραφή του πρωθυπουργού Ερντογάν, παρά το ότι υπογραμμίζεται πως οι επιθέσεις έγιναν από την αραβική δημοκρατία της Συρίας, η επιζητούμενη άδεια δεν περιορίζεται μόνο στα σύνορα με την Συρία.
Η κυβέρνηση θεώρησε κατάλληλο να ζητήσει αρμοδιότητα για ¨ξένες χώρες¨. Το αίτημα για την αρμοδιότητα διατυπώνεται ως εξής : Στα πλαίσια αυτά σε εφαρμογή του άρθρου 92 του συντάγματος ζητώ να δοθεί ετήσια άδεια ώστε υπό την προϋπόθεση την εκ μέρους της κυβέρνησης αξιολόγηση και εντοπισμού των συνόρων, του περιεχομένου, του χρόνου και της ποσότητας, να ληφθούν τα απαραίτητα από την κυβέρνηση μέτρα για την αποστολή και εξουσιοδότηση των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ξένες χώρες.¨
Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του CHP Μουχαρέμ Ιντζέ πριν από την κλειστή συνεδρίαση στην ομιλία του ανέφερε πως ¨ Δεν είναι καθορισμένα τα όρια αυτής της τροπολογίας. Με αυτήν την τροπολογία μπορείτε να κάνετε παγκόσμιο πόλεμ層.
Η ένταση όμως συνεχίζεται να συντηρείτε στα τουρκο-συριακά σύνορα. Ο Τουρκικός τύπος γράφει: «NEA ANTAΛΛΑΓΗ ΒΟΛΩΝ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ. Πάλι απαντήσαμε στην Συρία. Σε υπαίθρια περιοχή του Γιαγιλανταγί του νομού Χατάι έπεσε βλήμα από βολή πυροβολικού προερχόμενο από την πλευρά της Συρίας. Μετά το περιστατικό έγιναν βολές-απάντηση από την Τουρκία. Κατά την διάρκεια των βολών πυροβολικού της Συρίας, ένα βλήμα έπεσε στα σύνορα της περιοχής Γιαγιλανταγί του νομού ΧατάιΚατά την διάρκεια των συγκρούσεων με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, βλήμα του πυροβολικού του Συριακού στρατού που έβαλλε από Λαζικίγια, κατέπεσε στο χωριό Πουλού Γιαζί της επαρχίας Γιαγιλανταγί του νομού Χατάι. Μετά από την πτώση του βλήματος στα τουρκικά εδάφη, το 3ο Συνοριακό Τάγμα έκανε βολές πυροβολικού προς τα συριακά εδάφη. Η πτώση του συριακού βλήματος σε εξοχική περιοχή απέτρεψε την απώλεια ζωών και περιουσιών. Αξιωματικοί του στρατού ανέφεραν πως ο στρατός είναι σε κατάσταση επαγρύπνησης
Εμείς καλούμε τον λαό μας να αντιταχθεί στον πόλεμο και στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ είναι ανεπιθύμητος. Η κυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, μαζί με το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. είναι ανεπιθύμητοι. Καλούμε τον εργαζόμενο λαό μας να συμμετέχει μαζικά και αποφασιστικά στις εργατικές κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται το επόμενο διάστημα ενάντια σε ταξικές πολιτικές που μας κάνουν δούλους, ενάντια στα Μνημόνια την Ε.Ε. και το ΕΥΡΩ. Να αντιτάξουμε τα σύγχρονα δικαιώματα μας  και να παλέψουμε για την ανατροπή της κυβέρνησης και κάθε αστού διαχειριστή της ίδιας πολιτικής, για την Ανατροπή του Σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού και τη Δικτατορία των νόμων της Αγοράς και του Κέρδους των πλουσίων. Για την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή και την Κοινωνική Απελευθέρωση.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ       
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437  diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: