ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Διαμαρτυρία των κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού


 
«Λουκέτο» έβαλαν οι κρατούμενοι στα μαγειρεία και το τυπογραφείο των φυλακών Κορυδαλλού, διαμαρτυρόμενοι για τον μη εκσυγχρονισμό του σωφρονιστικού συστήματος.
Οι κρατούμενοι όλων των πτερύγων των φυλακών Κορυδαλλού (εκτός της 6ης όπου «φιλοξενούνται»ο Τσοχατζόπουλος και άλλοι) σε σημερινή ανακοίνωσή τους γνωστοποιούν ότι «αρχικά» προχώρησαν σε διακοπή εργασίας των μαγειρείων και του τυπογραφείου.
Όπως επισημαίνουν οι κρατούμενοι, η διαμαρτυρία αυτή «αποτελεί κομμάτι της πανελλαδικής κινητοποίησης, που πραγματοποιείται αυτήν τη στιγμή στις περισσότερες φυλακές».

Οι κρατούμενοι απαιτούν «τον εκσυγχρονισμό των απαρχαιωμένων και γραφειοκρατικών θεσμικών διατάξεων, που έχουν ως αποτέλεσμα ο λεγόμενος "σωφρονισμός" να αποτελεί μία διαρκή τιμωρία δίχως τέλος».
Όπως διευκρινίζουν στην ανακοίνωσή τους, απαιτούν ειδικότερα «τη θεσμοποίηση του δικαιώματος της άδειας, της αναστολής, καθώς και την επισημοποίηση της ποινής κάθειρξης των 10 χρόνων σε ποινή φυλάκισης».
Διευκρινίζουν πάντως οι κρατούμενοι ότι η αναφορά μόνο σε αυτά τα επίμαχα αιτήματα «δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν ακόμα δεκάδες άλυτα και σοβαρά προβλήματα στον κόσμο των φυλακών, όπως η υπερσυσσώρευση κρατουμένων (άνθρωποι κοιμούνται στα πατώματα), άθλιες συνθήκες υγιεινής, υποσιτισμός κ.ά.».
Και καταλήγουν: «Εμείς κάνουμε απλώς την αρχή...».
Από την πλευρά του, το υπουργείο Δικαιοσύνης επισημαίνει ότι οι κρατούμενοι κατέβηκαν σε κινητοποιήσεις, καθώς δεν είχαν ενημερωθεί επί των νέων νομοθετικών πρωτοβουλιών. Έτσι, ξεκίνησε ήδη ενημέρωση των κρατουμένων όλων των φυλακών για τα νέα νομοθετικά μέτρα που έχουν δρομολογηθεί. Η ενημέρωση θα ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα 24ωρα.
Παράλληλα, το υπουργείο Δικαιοσύνης ευελπιστεί ότι τελικά θα επικρατήσουν ωριμότερες σκέψεις και τα μαγειρεία θα λειτουργήσουν και εάν όχι, οι κρατούμενοι θα σιτιστούν με ξηρά τροφή (κονσέρβες κ.λπ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια: