ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ

Αρκετοί είναι οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων οι οποίο μη μπορώντας να τα συντηρήσουν τα παρατάνε στους δρόμους.
Όπως αναφέρει η "Δημοκρατία", σταματημό δεν έχουν τα τηλέφωνα στους φιλοζωικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης από ανθρώπους που δεν μπορούν να συντηρήσουν τα ζώα τους λόγω οικονομικής κρίσης.
Ιδιοκτήτες κατοικίδιων έχουν έρθει σε απόγνωση και εκλιπαρούν τους υπευθύνους φιλοζωικών σωματείων να παραλάβουν τα ζωάκια τους.



"Καθημερινά δέχομαι 80 τηλέφωνα από ανθρώπους που μας ενημερώνουν για κάποιο οικόσιτο ζώο που το εγκατέλειψε ο ιδιοκτήτης του. Όμως μας παίρνουν τηλέφωνο και αρκετοί που θέλουν να μας φέρουν το κατοικίδιό τους γιατί δεν μπορούν να το συντηρήσουν" λέει στην εφημερίδα η υπεύθυνη της Φιλοζωικής Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης "αδέσποτη ματιά".
Η ίδια γνωρίζει ότι ζούμε σε εποχές που είναι δύσκολες οικονομικά, αλλά τονίζει ότι ακόμη και αν είχαν τα φιλοζωικά σωματεία τους χώρους για να φιλοξενήσουν πολλά ζώα, κάτι τέτοιο θα ήταν λάθος.
"Ένα ζώο δεν θέλει πολλά πράγματα για να ζήσει. Ένα αποφάγι μας του είναι αρκετό. Αν χρειαστεί εμβόλια, μπορεί η φιλοζωική να βοηθήσει. Όμως είναι κρίμα να εγκαταλείψει κάποιος το ζώο του στον δρόμο. Τα κατοικίδια δεν ξέρουν πως να ζήσουν έξω. Δεν μπορούν να αναζητήσουν τροφή και θα πεθάνουν είτε από ασιτία είτε από επίθεση κάποιου άλλου ζώου. Και σε μία φιλοζωική που θα είχε χώρο θα είναι δύσκολο να ζήσει ένα ζώο που είχε μάθει να ζει σε ένα σπίτι. Από την αλλαγή του χώρου και από τη συμβίωση με τα υπόλοιπα το ζώο θα τρελαθεί", επισημαίνει η υπεύθυνη της φιλοζωικής.
Η ίδια τονίζει ότι οι δήμοι θα πρέπει να τοποθετήσουν σε πολλά σημεία ταΐστρες και ποτίστρες, για να μπορούν τα αδέσποτα να βρουν τροφή και νερό.
http://news247.gr/
ΠΡΕΖΑ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια: