ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ


Τελικά σ’ αυτήν την χώρα που βρίσκεται βόρεια της Αφρικής και λέγεται Ελλάδα, η “βλασφημία” αξίζει περισσότερο τιμωρίας από μαχαιρώματα μεταναστών και τραμπουκισμούς απέναντι σε αριστερούς και ομοφυλόφιλους. Η Ελληνική Αστυνομία περήφανα ανέρτησε και στην επίσημη σελίδα της την σύλληψη του διαχειριστή της σατιρικής σελίδας στο facebook, “Γέροντας Παστίτσιος”.
Είχε προηγηθεί επερώτηση βουλευτή της Χρυσής Αυγής στην Βουλή αναφορικά με την σελίδα, πιστοποιώντας πως οι φασίστες εκτός από μικρόμυαλοι έχουν και έλλειψη χιούμορ. Πριν από αυτό βέβαια δεν γίνεται να μην αναφερθούμε στο πως προβλήθηκε η διαμαρτυρία των μουσουλμάνων στην Ομόνοια, για την ταινία που κατά την γνώμη τους σατιρίζει τον Μωάμεθ. Η χρονική στιγμή συνέπεσε με την εξαγγελία των νέων μέτρων και οι ελληναράδες εστίασαν την προσοχή τους στους φανατικούς μουσουλμάνους, ενώ η δική τους βλακεία και φανατισμός δεν τους αφήνει να δουν πέρα από την μύτη τους.

Αυτό είναι το καταπληκτικό της υπόθεσης που ξεβρακώνει εντελώς την υφή της ΕΛ.ΑΣ αλλά και την επιρροή που ασκεί το ναζιστικό κόμμα, αποκαλύπτοντας την δύναμή του. Η Χ.Α. μόλις έκανε επερώτηση για ένα τόσο γελοίο θέμα, η αστυνομία κινητοποιήθηκε τόσο πολύ, που μέσα σε λίγες μέρες συνέλαβε τον δημιουργό της σελίδας και τον έκλεισε φυλακή. Στο ίντερνετ τόσα χρόνια και στο facebook ειδικότερα, υπάρχουν τόσες σελίδες ναζιστικές, με ρητορική μίσους, με φωτογραφίες προκλητικές, με μηνύματα που προωθούν την βία εις βάρος διαφορετικών και πολιτικά διαφωνούντων και όμως δεν έχει διαπιστωθεί η ίδια…ευαισθησία, ούτε θέρμη από πλευρά της ΕΛ.ΑΣ. Το θέμα μπορεί να φαίνεται γελοίο, αλλά σημειολογικά αποκαλύπτει πολλά.
Είναι υπέρτατη ξεφτίλα και κατάντια η σύλληψη ενός νεαρού παιδιού, μόνο και μόνο έθιξε το εθνικορθόδοξο φρόνημα ορισμένων. Στο κάτω-κάτω ποιος έχει πει ότι ο Παίσιος ήταν άγιος ή θεός; Οπότε από που κι ως που θεωρείται η βλασφημία, το καυστικό χιούμορ απέναντι σε έναν γέροντα; Δεν μ’ ενδιαφέρει καν ο γέρων Παίσιος, μπορεί να ήταν ένας αξιοσέβαστος άνθρωπος, αλλά προφανώς η βιομηχανία που έχει στηθεί γύρω του και παράγει προιόντα με το brandname του, θίχτηκαν τα συμφέροντά της. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που συνήθως με τέτοιας αισθητικής θέματα ασχολούνται εθνικιστικοί και χουντικοί κύκλοι και φυλλάδες. Ξέρετε τώρα, “θα πάρουμε την Πόλη”, “Ελλάς, Ελλήνων, Χριστιανών” και διάφορες ευτελιστικές ιστορίες ακόμη και για όσους πιστεύουν.
Η δικαιοσύνη πράγματι είναι τυφλή. Η Χρυσή Αυγή αποκτά περισσότερη δύναμη όσο την νομιμοποιούν τα media και η ατιμωρησία των μελών της. Βουλευτές της και υποψήφιοί της έχουν λερωμένο ποινικό μητρώο ή εκκρεμούν δίκες σε βάρος τους ή έχουν παρουσιάσει σε κοινή θέα την ψυχοπαθολογία τους. Κι όμως κανείς δεν έχει επέμβει. Με πρώτο και κύριο να την είχαν βγάλει εκτός νόμου εδώ και χρόνια. Η έλλειψη κριτικής σκέψης και ορθού λόγου, βοηθάει στην ανάδυση του φασισμού που πλέον μαυρίζει με την μοχθηρία του όλες τις πτυχές της κοινωνίας. Ο συνδυασμός ναζισμού, νεοφιλελεύθερου οικονομικού μοντέλου, φτώχειας και θρησκευτικού φανατισμού, οδηγεί στον βόθρο. Κι εκεί αν δεν γίνεις σαν τα σκατά δεν επιπλέεις. Όσο η ελευθερία έκφρασης και οτιδήποτε θυμίζει δημοκρατία καταπατιέται, τόσο η Χρυσή Αυγή θα αποκτά μεγαλύτερο μερίδιο του συστήματος. Από τα σπλάχνα του έχει ξεραστεί άλλωστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: