ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Τελειώνει η κρίση αδέλφια..


ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ "ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ" ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ! ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΟΔΑΝΕΙΑ, ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ, LIFESTYLE ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ!

Στην Ελλάδα αυτήν τη στιγμή υπάρχει μια ικανή μερίδα κόσμου στης οποίας το μυαλό επικρατεί τρικυμία. Κάτι η πολύχρονη αποπολιτικοποίηση, κάτι η χρόνια αεροψεκαζόμενη μπουρδολογία της Δεξιάς που έμενε αναπάντητη, κάτι τα μνημονιακά μπουγέλα στην μεσαία τάξη, δημιούργησαν πολίτες που περιμένουν ακόμα και το πιό καταφανές ψέμα να ακούσουν αρκεί να τους τάζει ότι θα γυρίσουμε οικονομικά ΠΡΙΝ το 2010.

Έτσι λοιπόν πρίν περίπου έναν χρόνο είχαμε αν θυμάστε την υπόθεση με την "τράπεζα της ανατολής" όπου μια ομάδα νομικών, δικηγόρων κλπ είχαν στήσει μια καμπάνια με τον τίτλο E.N.D (Ellas Never Die) και έταζαν ότι με κάποια νομικίστικα τερτίπια και κάτι μετοχές της τράπεζας ανατολής θα έμπαιναν στα κρατικά ταμεία ακριβώς 1.384.833.349.455,66 ευρώ...



Το θέμα βέβαια βρώμαγε όχι μόνο λόγω του αστρονομικού ποσού που έταζε, αλλά και επειδή είχε αναλάβει το πλασάρισμα στην κοινή γνώμη ο Ταρζάν... Και επειδή το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, λίγο μετά το όλο θέμα αποδομήθηκε, η Εθνική Τράπεζα (που εμπλεκόταν) βγήκε και είπε ότι οι μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής ήταν άκυρες, μετά βγήκαν αυθεντικές μετοχές της "τράπεζας ανατολής" στο e-bay να πωλούνται για 5 ευρώ και έτσι όλοι οι χειμαζόμενοι ελληνόψυχοι που ερμηνεύουν την πραγματικότητα με όρους θεολογίας ξαναμπήκαν στην τρύπα τους στο facebook να συνεχίσουν να ποστάρουν εικόνες με μαίανδρους και να... αναπολούν την χούντα που δεν πρόλαβαν την πούτσα της να γευτούν.

Σήμερα εμφανίστηκε μια νέα ομάδα ελληνοαμερικανών με το όνομα... E.N.D πάλι (τυχαίο;) αλλά τώρα σημαίνει End National Debt, η οποία έχει μαζέψει μέσω αμερικανικών ομολόγων (έτσι λένε) το ποσό των...

600 δις δολλαρίων!

Και φυσικά αυτά τα γκαφρά θα τα χώσουνε στην χειμαζόμενη ελληνική οικονομία οι ελληνοαμερικανοί μπίζνεσμεν για να αρχίσει πάλι να καλπάζει... Βέβαια το ελληνικό δημόσιο χρέος ανέρχεται περίπου στα  350 δις ευρώ (δες το να ανεβαίνει live!), αλλά οι φίλοι μας οι ελληνοαμερικανοί θα μας δώκουνε περί τα 500 δις ευρώ για να έχουμε και χαρτζιλίκι στην τσέπη...

Θα τα δώσουν, λέει, αλλά υπό όρους. Για 600 δις λογικά οι όροι θα πρέπει είναι πολύ συγκεκριμένοι και ευκρινείς. Αυτοί οι όροι λοιπόν σύμφωνα με την ειδησεογραφία τον θρύλο είναι οι εξής:

1) να αποδεχθεί η ελληνική κυβέρνηση την εξαγορά του χρέους που βρίσκεται στα χέρια οργανισμών και κρατών από τρίτους
2) να υπάρχει ένα Σύνταγμα δικαιότερο για τον ελληνικό λαό
3) να προκηρυχθούν νέες εθνικές εκλογές

Αυτά. Τι δεν καταλαβαίνετε; Πρέπει η κυβέρνηση (πού κάνει τη δύσκολη) να αποδεχτεί να γίνει κοσμαγάπητη αφήνοντας να εξαγοράσουν το σύνολο του χρέους οι END, να ψηφιστεί ένα Σύνταγμα γενικά και αόριστα δίκαιο και να γίνουν εκλογές.

Ας κάνω πάλι ένα λογικό άλμα και ας ξεπεράσω το ότι οι μπίζνεσμεν δεν διευκρινίζουν τι εννοούν όταν λένε δίκαιο Σύνταγμα και ας ξεπεράσω επίσης το ότι θέτουν ως όρο να αποδεχτεί -ουσιαστικά- η κυβέρνηση να απαλλαγεί από το χρέος (λες και θα έκανε την δύσκολη). Πες ότι γίνονται αυτα. Οι εκλογές μετά ΠΟΥ θα χρησιμεύσουν;

Ααααχ!... Το βλέπω το έργο. Πάλι θα υπάρξουν κορόιδα που θα τσιμπήσουν και θα πιστεψουν τα μεσσιανικά παραμύθια ότι θα απαλλαγούμε από τα χρέη που βαραίνουν την καμπούρα του λαού και θα υπάρξει φιλολαϊκή πολιτική χωρίς να σπάσουμε αυγά, και -κυρίως- χωρίς να υπάρξουν διαδηλώσεις που βλάπτουν και τον τουρισμό.

Βέβαια και αυτά τα παραμύθια πατάνε στην ίδια λογική ανάθεσης που επικρατεί στην πολιτική σκέψη της πλειονότητας του λαού, που λέει "χρυσή αυγή και ξύλο να ξεβρωμίσει ο τόπος", "μια χούντα μας χρειάζεται", "ΝΔ μην βγούμε από το ευρώ", "ΔΗΜΑΡ για να υπάρξει κυβέρνηση" ντέ και καλά.

Αεροψεκαζόμενοι, όταν καταρρεύσει και αυτή η μπαρούφα θα είμαι εδώ και θα σας το θυμήσω. Όχι ότι περιμένω θεαματικά αποτελέσματα αλλά έτσι... για την τιμή των όπλων.


tro-mpa-xtiko

Δεν υπάρχουν σχόλια: