ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Αλμυρός: Επεισόδιο αντιστασιακών - Χρυσ Αυγής

Επεισόδιο στον Αλμυρό στην εκδήλωση προς τιμήν των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης μεταξύ των μελών της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστής Εθνικής Αντίστασης Αλμυρού και μελών της Χρυσής Αυγής.
Η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη από το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ Αλμυρού την προηγούμενη Κυριακή στο νεκροταφείο του Αλμυρού, για την απότιση φόρου τιμής στους εκτελεσθέντες αγωνιστές της Αντίστασης και πατριώτες από τα Γερμανοϊταλικά στρατεύματα στην περίοδο της κατοχής.
Σύμφωνα ωστόσο με την ΠΕΑΕΑ στην εκδήλωση μετέβησαν και εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι μάλιστα ζήτησαν να εμφανιστούν σαν συνδιοργανωτές και να καταθέσουν στεφάνι.

Αμέσως σήμανε συναγερμός από τους παραβρισκόμενους αγωνιστές και φίλους της Εθνικής Αντίστασης, οι οποίοι αποκάλυψαν την προβοκάτσια που πήγαινε να στηθεί από τους Χρυσαυγίτες, αποδοκίμασαν την παρουσία τους και απαίτησαν να φύγουν αμέσως από το χώρο οι εκπρόσωποί της.
Το Παράρτημα Αλμυρού της Π.Ε.Α.Ε.Α. – Δ.Σ.Ε σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει το γεγονός και υπογραμμίζει «ότι η Χρυσή Αυγή είναι γέννημα - θρέμμα του συστήματος, πολύτιμο εργαλείο του, έχει συγκεκριμένο ρόλο στο εκμεταλλευτικό σύστημα, και η παρουσία της σε μια τέτοια εκδήλωση προσβάλλει όχι μόνο τη μνήμη των εκτελεσμένων και των οικογενειών τους αλλά και το σύνολο των εργαζομένων, όλο το λαό της περιοχής.
Το Παράρτημα Αλμυρού Π.Ε.Α.Ε.Α. – Δ.Σ.Ε. επισημαίνει ότι είναι ανάγκη σήμερα να απομονώνονται από το λαό αντιδραστικοί και φασιστικοί σχηματισμοί. Να μην ξεγελιέται κανένας από τους θεατρινισμούς τους (μοίρασμα κάποιων τροφίμων, ρούχων κ.λ.π.) που έχουν στόχο, από τη μια πλευρά τον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων, της νεολαίας, του λαού και από την άλλη να κρύψουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Πρόκειται για το πιο λυσσασμένο μηχανισμό της αστικής τάξης που προετοιμάζεται συστηματικά για το χτύπημα του λαϊκού κινήματος.Τιμή και δόξα σε όλους αυτούς που πολέμησαν και έδωσαν ακόμη και τη ζωή τους για την ολοκληρωτική ήττα του φασισμού - ναζισμού».
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: