ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Γαμωτο στανιό μου ρε ΚΚΕ,τους Going Through στο φεστιβάλ;Πόσο πιο πάτο θα φτάσεις;


Προειδοποίηση,θα μιλήσω σκληρά για ένα κόμμα που τιμώ.
Οχι το παρόν του,το παρελθόν του.
Ρε,ρεζίλια φέρατε τους  Γκόινγκ Θρου στο φεστιβάλ σας;
Ενα συγκρότημα πλήρως ενταγμένο στο σύστημα αλλά και το εγχώριο λάιφ στάιλ;
Ο Βουρλιώτης πρώτη μούρη σ όλα τα ιβεντς,κάμερα στο γάμο του κι αυτός να καμαρώνει σα γύφτικο
σκεπάρνι,εκπομπή που πάτωσε στον Αντ που ανάμεσα στα άλλα επιτεύγματα της σύντομης ζωής της ήταν μια συνέντευξη ύμνος της Μάρας Ζαχαρέα.
Οταν διάβασα τον Βουρλιώ να δηλώνει πολιτικοποιημένος υπονοώντας το ΚΚΕ,έπεσα κάτω απ τα γέλια.Ρε,ο Βουρλιώτης,ρε οι 
Α,και μαλάκες μην τολμήσειι κανείς και βάλει στην ίδια πρόταση Going Through και Active Member γιατί ΘΑ ΒΙΑΙΟΠΡΑΓΗΣΩ.Το εννοώ!!!!!!
Κι ακούστε στην ανακοίνωση που το παίζουν και μαχόμενοι στους δρόμους
Που η μόνη μάχη που έδωσαν ηταν το ντουετο που είπαν με τη Βίσση,ΕΡΩΤΑΣ Η ΠΟΛΕΜΟΣ
-------------------
Την έντονη αντίδραση των συγκροτημάτων «Goin Through» και «ΝΕΒΜΑ» προκάλεσε δημοσίευμα της Αυγής το οποίο ασκούσε κριτική στην ΚΝΕ για την απόφασή της να καλέσει τα δύο συγκροτήματα στο 38ο φεστιβάλ της.
«Τα δύο συγκροτήματα είναι μιμητές της αμερικάνικης αντίστοιχης σκηνής, υπέρμαχοι ενός συστήματος στο οποίο ο "άντρας" θέλει "αμάξια και λεφτά" για να κατακτήσει την καλλίγραμμη νεαρή, την οποία φυσικά αλλάζει σαν τα πουκάμισα και πουλάει νταηλίκι... Αν πρόκειται για προσπάθεια του ΚΚΕ να πιάσει τον παλμό της νεολαίας, είναι μάλλον αποτυχημένη... όπως και γενικά τα αντανακλαστικά του στους παλμούς της κοινωνίας» 
ανέφερε μεταξύ άλλων το δημοσίευμα της Αυγής.
«Αφού ασχολήθηκαν μαζί μας, τους θυμίζουμε τα βασικά: Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του "Οδηγητή", είναι από τα μεγαλύτερα νεανικά πολιτικά-πολιτιστικά γεγονότα στη χώρα μας, θεσμός που απλώνεται απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την Ελλάδα. Οι κύριοι της "Αυγής" και του ΣΥΡΙΖΑ που επίσημα υποστηρίζουν (όπως η Επιτροπή Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ) τα ναρκωφεστιβάλ και τις λοιπές εκδηλώσεις όπου σβήνει ο παλμός, ο νους και η ψυχή της νεολαίας, είναι λογικό να έχουν την αγωνία να τον πιάσουν…".» απάντησε μεταξύ άλλων με ανακοίνωσή της η ΚΝΕ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση των δύο συγκροτημάτων έχει ως εξής:
«Σε πρόσφατο άρθρο της η εφημερίδα "Αυγή", με αφορμή την επικείμενη εμφάνιση των συγκροτημάτων GOIN THROUGH & NEBMA στο 38ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ, εμφανίζεται ως θεματοφύλακας της ποιότητας της ελληνικής μουσικής, τιμητής της ιστορίας του Φεστιβάλ (!!!) και ασκεί έντονη κριτική για την επιλογή των εν λόγω συγκροτημάτων με βασικό επιχείρημα το ότι "Τα δύο συγκροτήματα είναι μιμητές της αμερικάνικης σκηνής, υπέρμαχοι ενός συστήματος στο οποίο ο "άντρας" θέλει "αμάξια και λεφτά" για να κατακτήσει την καλλίγραμμη νεαρή, την οποία φυσικά αλλάζει σαν τα πουκάμισα και πουλάει νταηλίκι...".
kalinixta-ellada-030Καταρχήν και μόνο το περιεχόμενο αυτής της φράσης αποκαλύπτει την άγνοια που διακατέχει τον εμπνευστή της, ο οποίος μοιάζει να ξέθαψε αυτήν την άποψη (για μια μουσική που σε παγκόσμια κλίμακα κυριαρχεί εδώ και τρεις δεκαετίες), από κείμενο της ΕΟΝ για τα αντιχριστιανικά ήθη. Καλό και δημοσιογραφικά δεοντολογικό θα ήταν να κατανοήσουν ότι η Hip hop μουσική και κουλτούρα δεν περιλαμβάνει μόνο το "γκαγκστεριλίκι" και το μισογυνισμό, αλλά και την κοινωνική καταγραφική - κριτική και το βίωμα ως στιχουργική αφετηρία. Και στο κάτω κάτω, η "Ευρωπαϊκή Αριστερά" δεν είναι αυτή που υπερασπίζεται με κάθε τρόπο και επιχειρήματα την παραμονή της χώρας μας σε ένα τέτοιο "Αμερικάνικο" (καπιταλιστικό προφανώς) σύστημα στα πλαίσια της ΕΕ;
Και για τους πάρα πολλούς που θα βιαστούν και θα πουν ότι τα δύο συγκροτήματά μας δεν έχουν σχέση με το κοινωνικοπολιτικό πρόσωπο της τέχνης να τους παρακαλέσουμε να ακούσουν προσεκτικά το σύνολο της δισκογραφίας που μετρά πάνω από 15 albums (συνολικά και για τα δύο συγκροτήματα) και τραγούδια των οποίων ο στίχος προφανώς για όλους αυτούς είναι κόκκινο πανί. Ενδεικτικά και μόνο:
http://www.youtube.com/watch?v=hUD9o0zD9Ek
http://www.youtube.com/watch?v=DKfJLI-fr2o&playnext=1&list=PL253E423ED30DFFF4&feature=results video
http://www.youtube.com/watch?v=ZRG5kyRUBmU
http://www.youtube.com/watch?v=CPK1esWhp E

Επιπλέον, πολλοί από μας δεν έχουμε κρύψει ποτέ τα πολιτικά μας πιστεύω και αντίθετα από τη γενική αντίληψη, έχουμε πληρώσει τίμημα για τις δημόσιες αυτές τοποθετήσεις. Το ίδιο ισχύει και για το προσωπικό - εργασιακό βίο, που για πολλούς από εμάς, παρά τη "χλιδή" του χώρου του θεάματος, συνεχίζει να αποτελεί καθημερινότητα.
Τέλος, αυτοί που χαλιούνται με τη συμμετοχή μας στο μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός της χώρας, είναι οι ίδιοι που χαλιούνται όταν μαθαίνουν (γιατί για να μας δουν πρέπει να έρθουν μαζί μας, και αυτό είναι δύσκολο) ότι συμμετέχουμε σε μαζικούς αγώνες στο πλευρό του ταξικού κινήματος.
Δεν απολογούμαστε για καμία επαγγελματική επιλογή και ούτε έχουμε κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό μας.
Δεχόμαστε πάντοτε την κριτική και η αντιπαράθεση είναι στη φύση της μουσικής μας.
Αλίμονο όμως σε αυτούς που σπεκουλάρουν και προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Να χαίρεστε όλους όσους συμμετέχουν στα "φεστιβάλ μαστούρας" και τους χρυσοπληρώνετε, εμείς επιλέγουμε τη συμμετοχή μας εδώ, στην κρίσιμη ώρα για την κοινωνία μας και ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ. Και επειδή εσείς το θυμηθήκατε πρώτοι, να σας το αφιερώσουμε και από κοντά στις 15 του μήνα...
"Μαζί μου ασχολείσαι..." "... τα ξέρεις τα υπόλοιπα"...
GOIN' THROUGH
NEBMA». 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

To pio astio einai oti exeis valei kai sxolia copy paste bas kai piseis. Oti kai na einai oi going through kai oti kai epilogei tou manager tous kai na dextikan apo thn stigmh pou dextikan na peksoun afilokerdos se ena politiko festival tous kanei 10 fores kaliterous apo kathe alon snobaria pou thn eide anatrepsiakos.Allimono an tha krithei o kathenas mono me vasei tous ergasiakous simvivasmous tou.

adespotos είπε...

τελικα μαλλον σε επεισα.

σνομπαρια εεε; εσυ δεν μου κανεις για κουκουες, μαλλον για hip hop μου κανεις...ειναι και ωραιο το στυλ και θα σου παει...του χαμαιλεωντα.

Αν δεν κρινεις καποιον απο την σταση του και παρουσια του,(και εργασιακη), τοτε πως θα εχεις αποψη γι αυτον, προκειτε να τον κανεις παρεα ποτε,για να τον γνωρισεις καλυτερα;