ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Ανεργος Αιγύπτιος ψαράς παρέδωσε χαμένο πορτοφόλι

Η είδηση είναι από τις αρχές του καλοκαιριού. Δεν γνωρίζαμε την είδηση, όπως και οι περισσότεροι από εμάς. Δεν είναι καθόλου τυχαίο. Ότι κακό γίνεται από   μετανάστες παίρνει τεράστια αρνητική δημοσιότητα. Ό τι καλό γίνεται θάβεται στα ψιλά των ΜΜΕ. Τυχαίο; Δεν νομίζουμε. 
 Ας διαβάσουμε μαζί την είδηση ...

Ανεργος Αιγύπτιος ψαράς παρέδωσε χαμένο πορτοφόλι
Μάθημα ανθρωπιάς και ήθους αποτελεί η πράξη ενός πολύτεκνου άνεργου Αιγύπτιου ψαρά, που ζει στην Καλαμάτα, να παραδώσει πορτοφόλι με 640 ευρώ και πιστωτικές κάρτες. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που ο 58χρονος Αμπντούλ Ραχμάν Νας Ισμαήλ βρήκε χρήματα και τα επέστρεψε στον κάτοχό τους. Πριν πολλά χρόνια είχε βρει μια τσάντα με χρήματα στο Πειραιά και είχε πάρει εύρετρα 300.000 δραχμές. Την περασμένη Δευτέρα το μεσημέρι έκανε βόλτα με το ποδήλατό του κοντά στο λιμάνι, όταν βρήκε το πορτοφόλι και το παρέδωσε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας. Οπως μας είπε, ούτε μια...  στιγμή δε σκέφτηκε να το κρατήσει, γιατί θέλει τα λεφτά του να βγαίνουν από τη δουλειά του. 

Ο κάτοχός του πορτοφολιού, επισκέπτης στην πόλη μας, ξαφνιάστηκε στο τηλεφώνημα των λιμενικών της Ασφάλειας του Λιμεναρχείου, καθώς δεν είχε αντιληφθεί πως είχε χάσει το πορτοφόλι του. Η έκπληξή του ήταν ακόμα μεγαλύτερη όταν διαπίστωσε πως ο άνθρωπος που του επέστρεψε το πορτοφόλι δεν ήταν Ελληνας.
Ενα "μπράβο", ένα "ευχαριστώ" κι 100 ευρώ εύρετρα ήταν πολύ μεγάλη ανταμοιβή για τον Αμπντούλ. Οπως μας είπε, τώρα που δεν έχει πολύ δουλειά στα καΐκια της Καλαμάτας, αυτά τα χρήματα θα δώσουν μια ανάσα στην οικογένειά του, που ζει στο Κάιρο. Η γυναίκα του και τα 4 παιδιά του ζουν στην Αίγυπτο και ο ίδιος περνά 6 - 8 μήνες στην Καλαμάτα και τους υπόλοιπους στην πατρίδα του.
Στην Ελλάδα ζει τους περισσότερους μήνες του έτους απ' όταν ήταν 16 ετών. Ολα αυτά τα χρόνια έχει προσπαθήσει σκληρά κι έχει δουλέψει ψαράς σε πολύ καλές εποχές. Οπως λέει "κάποτε η Ελλάδα είχε πολύ δουλειά. Τώρα είναι δύσκολα". Ετσι θυμήθηκε πως όταν ήταν νεαρός, βρήκε στην αγορά του Πειραιά μια τσάντα με πολλά λεφτά. Μόνο τα εύρετρα που του έδωσε ο κάτοχος της τσάντας εκείνης έφτασαν τα 300.000 δραχμές. Οπως περιγράφει, βρήκε την τσάντα εκείνη νωρίς το πρωί στην κοινόχρηστη τουαλέτα που είχε πάει να πλυθεί για να πιάσει δουλειά. Είδε πως έχει λεφτά και σάστισε, αλλά δεν την άφησε εκεί. Ο καπετάνιος του λέει πως τότε τον προέτρεπε να μην πει πουθενά τίποτα και να τα κρατήσει. Εκείνος όμως άκουσε στο καφενείο έναν έμπορο που απελπισμένος έψαχνε το τσαντάκι με τα λεφτά του, έλεγε πως ήταν πολλά κι έπαθε μεγάλη ζημιά. Ο Αμπντούλ του έδειξε το τσαντάκι κι εκείνος τον αγκάλιασε, τον φίλησε και με χαρά του έδωσε τις 300.000 ευρώ.
Ο ίδιος θέλει να μείνει στην Ελλάδα, του αρέσει αφού ζει εδώ από παιδί. Το γεγονός όμως δεν έχει δουλειά κάνει δύσκολη τη ζωή κι ελπίζει να γίνει κάτι για να βελτιωθούν τα πράγματα στη χώρα μας.

   

Δεν υπάρχουν σχόλια: