ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Ξεσηκώνει την Ανδαλουσία ο δήμαρχος της Μαριναλέδα!


Του Δημήτρη Περράκη

  Απο: ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση
  
Τον έχουν αποκαλέσει «Ρομπέν των Φτωχών» και πριν από μία εβδομάδα ξεσήκωσε για πολλοστή φορά αντιδράσεις για την κίνηση του να ηγηθεί επιδρομής σε σούπερ-μάρκετ, προκειμένου να μοιράσει τα τρόφιμα σε άπορους. Ο λόγος για τον 60χρονο δήμαρχο της αυτόνομης κοινότητας Μαριναλέδα στην Ισπανία, ο οποίος εδώ και 31χρόνια έχει δημιουργήσει μία «ουτοπία για την ειρήνη», όπως λέει ο ίδιος. Στη Μαριναλέδα, μία πόλη περίπου 3.000 κατοίκων στην Ανδαλουσία, όλοι οι κάτοικοι έχουν πρόσβαση στα αγαθά κοινής ωφέλειας. Δεν υπάρχει αστυνομία, παρά μόνο ένας δικαστής για να επιλύει τις όποιες διαφορές… 


 
Ο Χουάν Μανουέλ Σάντσεθ Γκορντίγιο εξελέγη δήμαρχος της Μαριναλέδα τον Απρίλιο του 1979, ως αντιπρόσωπος της «Κολεκτίβας Ενωμένων Εργατών» και από το 2009 είναι βουλευτής της Ενωμένης Αριστεράς στο τοπικό κοινοβούλιο της Ανδαλουσίας.

«Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν να φάνε. Στον 21ο αιώνα αυτό είναι ντροπή!» δήλωσε ο επαναστάτης δήμαρχος, όταν ερωτήθηκε από δημοσιογράφους εάν φοβάται πως μπορεί να συλληφθεί, παρά το γεγονός ότι χαίρει βουλευτικής ασυλίας. «Δε με πειράζει ακόμη και αν αρθεί. Εδώ είμαι, ας έρθουν να με συλλάβουν», απάντησε.

Ο δήμαρχος της Μαριναλέδα ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει μία πορεία κατά μήκος της Ανδαλουσίας, που θα διαρκέσει τρεις εβδομάδες, προκειμένου να ξεσηκώσει τον κόσμο ενάντια στα μέτρα λιτότητας που επιβάλει η κυβέρνηση Ραχόι. Σκοπός του είναι να πάρει με το μέρος του και άλλους ηγέτες της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ανδαλουσία, που αποτελεί την περιοχή με τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας (33%) σε όλη την Ισπανία.

«Λένε πως εγώ είμαι επικίνδυνος… Οι τραπεζίτες δεν είναι επικίνδυνοι;


Πηγή : ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ


gregordergrieche

Δεν υπάρχουν σχόλια: