ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

ο παππούς Νικόλας και το ελληνικό απαρτχάιντ


Τι κρίμα που σιγά σιγά δεν ζουν πια μαζί μας γιαγιάδες και παππούδες να μας πουν για το ξεδιάλεγμα των Ναζί στα τραίνα της θεσσαλονίκης.
Τι κρίμα που έμαθα πως πέθανε ο παππούς ο Νικόλας από τον πατέρα μου:
O παππούς Νικόλας γλύτωσε από τη Μικρά Ασία γυρνώντας και αυτός όπως οι περισσότεροι με τα πόδια κατά την υποχώρηση. Στο χωριό όταν έφτασε με έναν ακόμα συγχωριανό χτυπάγανε τις καμπάνες γιατί τους είχαν περάσει για φαντάσματα.
Ο παππούς Νικόλας αργότερα έφυγε για την Αθήνα γιατί δούλευε εκεί ως ξεναγός ή και σερβιτόρος. Ο παππούς Νικόλας ήθελε να γυρίσει στα Τρίκαλα γιατί η γυναίκα του είχε γεννήσει τον πατέρα μου. Ήταν ο πρώτος βαρύς χειμώνας της Γερμανικής κατοχής..
Στον Παλαιοφάρσαλο οι Γερμανοί κατέβασαν τον παππού Νικόλα και όλους τους υπόλοιπους από το τρένο γιατί “έκαναν έλεγχο”. Ο παππούς Νικόλας πέρασε νύχτα μέσα στο χιόνι και έσβησε από πνευμονία αργότερα. Δεν έφτασε ποτέ στα Τρίκαλα.

Ο παππούς μου κατάφερε να επιβιώσει από τη φρίκη της Μεγάλης Ιδέας, της μεγάλης Ελλάδας των αφεντικών και των πολιτικών της εποχής και γύρισε περπατώντας από τα βάθη της Ανατολίας. Τον σκότωσε μια άλλη Μεγάλη Ιδέα, αυτή των Ναζί, αυτή της Άρειας Φυλής. Η ίδια ιδέα των ναζί του Μιχαλολιάκου.
Αν ζούσε άραγε σήμερα , αυτό το βίντεο τι θα του θύμιζε;

Το ξεδιάλεγμα ανάμεσα σε “Έλληνες” και “ξένους”..
Αυτό είναι μια τακτική απαρτχάιντ.
Αυτό είναι μια τακτική ολοκληρωτισμού.
Αυτό είναι η Ελληνική αστυνομία του Δένδια, του Σαμαρά και των καπιταλιστών του IMF.
Μπορεί να μην ζεις Νικόλα και να μην σε γνώρισα ποτέ. Επειδή όμως ζω εγώ σε αυτή τη κωλοχώρα και επειδή ακόμα πολλοί από εμάς έχουμε και μνήμη και συνείδηση και είμαστε και περισσότεροι, να ξέρεις ρε παππού ότι εγώ από αυτόν το τόπο δεν θα φύγω μετανάστης. θα κάτσω και θα φτύσω αίμα ώσπου οι τραπεζοτσολιάδες της ΕΛ.ΑΣ και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι να πάνε στο διάολο όπως αξίζει σε κάθε μισάνθρωπο, ρατσιστή και επαγγελματία καταστροφέα ανθρώπινων ζωών για πολιτικά οφέλη και μισθό.
Ο αγώνας για τη ζωή και την ελευθερία είναι ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη.
Δεν ξεχνάω ρε κουφάλες.
Όποιος δικαιολογεί αυτή τη βαρβαρότητα είναι απέναντι μου.

Η φωτογραφία είναι από την επιβίβαση Εβραίων της θεσσαλονίκης
στα τρένα
για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: