ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Ραδιενεργά απόβλητα της χαλυβουργίας στο λιμάνι του Βόλου και τις εγκαταστάσεις της.



Ραδιενεργό καίσιο 137.
Ένα φορτίο με πυρηνικά απόβλητα από τις χαλυβουργίες του Βόλου, πηγαινοέρχεται ανενόχλητο στην  περιοχή, από τα εργοστάσια στο λιμάνι του Βόλου και αντίστροφα.
Φορτώνεται και ξεφορτώνεται συσκευασμένο σε κοινά σακιά χωρίς κανέναν έλεγχο από δημόσιο φορέα, παρά μόνο με μία απλή υπογραφή ιδιώτη πραγματογνώμονα.
Υπεραπλούστευση των διαδικασιών για το επικίνδυνο ραδιενεργό καίσιο 137!
Η χαλυβουργία προκαλεί, ισχυριζόμενη ότι τα απόβλητα ραδιενεργά υλικά, «βρίσκονται κάτω από τα όρια επικινδυνότητας». 
Οι αρμόδιες Ιταλικές αρχές, σε πλοίο που κατέφθασε σε λιμάνι τους, φορτωμένο με αυτό το ραδιενεργό υλικό, διέκοψαν άμεσα την εκφόρτωση και έβαλαν σε καραντίνα το πλοίο, έως ότου αναχώρησε για το λιμάνι του Βόλου.

Με την επιστροφή του πλοίου, ενημερώθηκε η αντιπεριφέρεια Θεσσαλίας, το λιμεναρχείο Βόλου, ο οργανισμός λιμένα Βόλου και το τελωνείο.

Το φορτίο που αρνήθηκαν να εκφορτώσουν οι Ιταλοί, ξεφορτώθηκε στο λιμάνι του Βόλου, χωρίς κανέναν έλεγχο, χωρίς να γνωρίζουν τίποτα οι λιμενεργάτες και οι εργαζόμενοι του εργοστασίου για την επικινδυνότητα του φορτίου και σήμερα είναι αποθηκευμένο - εκτεθειμένο σε χώρο του εργοστασίου.

Στα τοπικά ΜΜΕ επιβλήθηκε σιγή ιχθύος.


Πρέπει άμεσα να δοθούν στην δημοσιότητα οι μετρήσεις πριν και μετά τον εντοπισμό της ραδιενέργειας στην Ιταλία, καθώς και ο φορέας που έκανε τις μετρήσεις. 


Πρέπει να γίνουν μετρήσεις στους χώρους των εργοστασίων, 
στο σκραπ, ιατρικός έλεγχος στους εργαζομένους και να μεταφερθεί το ραδιενεργό υλικό, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.




dethelontis-fotadistis

Δεν υπάρχουν σχόλια: