ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Σφίξτε και άλλο το ζωνάρι.

Απο toyri patoyti

Τέτοια εποχή στις πλατείες απειλούσατε θεούς και δαίμονες. Ποιος σας είδε και δεν σας φοβήθηκε. Ήσασταν εσείς που δεν θα κάνατε άλλη θυσία και θα βάζατε ταφόπλακα στα διεφθαρμένα κόμματα που σας κατέστρεψαν. Μετα μανιας φωνάζατε δεν υπάρχει δεξια, δεν υπάρχει αριστερά... Και δώσε πανό κατά του μνημονίου, και να συνθήματα κατά του ΔΝΤ, και αυτή η λέξη προδότης είχε γίνει πιο συχνή και από το μαλάκας. Ένα μόλις χρόνο μετά οι ίδιοι που δεν αντέχατε και περιμένατε τις εκλογές πως και πως για να τους δείξετε τη δυναμή σας, δώσατε ιστορικό υψηλό στην δεξιά και στα μνημονιακά κόμματα. Φοβηθήκατε λέει για τις καταθέσεις και για το ευρουλι σας. Πάρτε τώρα και άλλα μέτρα και πηδάτε από όσα παράθυρα θέλετε ελεύθερα. Είστε μόνοι σας τώρα. Ούτως ή άλλως εσείς ξαναβάλατε την Τροικα στο σβέρκο σας και στη Βουλή. Περαστικά και μην ξεχνάτε το παντεσπάνι.


To πρώτο βήμα για την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας έχει ήδη γίνει, δήλωσε ο Χορστ Ράιχενμπαχ, μιλώντας σε συνέδριο για τις εξαγωγές, σε κεντρικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, συμπληρώνοντας ότι στο γεγονός αυτό έχει συνεισφέρει σημαντικά η διαχείριση του εργασιακού κόστους, η οποία - όπως είπε, «πρέπει να συνεχιστεί για να γίνουν οι όροι ανταγωνιστικότητας ακόμη καλύτεροι τα προσεχή χρόνια».
Όπως είπε ο κ. Ράιχενμπαχ, ήδη έχει γίνει το πρώτο βήμα όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και μία σημαντική συνεισφορά είναι η διαχείριση του εργασιακού κόστους η οποία πρέπει θα συνεχιστεί για να γίνουν οι όροι ανταγωνιστικότητας ακόμη καλύτεροι τα προσεχή χρόνια.

«Η δυνατότητα αύξησης των εξαγωγών είναι πολύ μεγάλη. Η χώρα είναι σε γόνιμη γεωγραφική θέση, με πολλά υποσχόμενους νέους επιχειρηματίες και στελεχιακό δυναμικό με πολλά προσόντα. Αυτό που απομένει είναι να ολοκληρωθούν οι δομικές και διαρθρωτικές αλλαγές», τόνισε.
Ο ίδιος είπε πως η προώθηση των ελληνικών προϊόντων και η διευκόλυνση των εξαγωγικών διαδικασιών είναι οι δύο τομείς στους οποίους εστιάζεται η προσπάθεια αλλαγών και γι' αυτή την προσπάθεια ήδη εργάζονται τεχνικά κλιμάκια.
Όπως ανέφερε, η χώρα μας ζήτησε βοήθεια από την Ομάδα Δράσης και από Μάρτη του 2012 εμπειρογνώμονες από τις ΗΠΑ και τη Σουηδία εργάζονται σε τεχνοκρατικό επίπεδο ενώ και η Ολλανδία ήδη έχει συμφωνήσει να δώσει τεχνική βοήθεια με εμπειρογνώμονες από τις εξαγωγικές ομοσπονδίες.
Ακόμη, συμπλήρωσε ότι μέχρι το τέλος του 2012 αναμένεται να προστεθούν νέες υπηρεσίες για να βελτιωθεί η εικόνα ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών σε συνεργασία με όλες τις συναρμόδιες αρχές.
Γνωστοποίησε, ακόμα, ότι υπάρχει χάρτα στόχευσης με συστάσεις για τις ελληνικές αρχές και ότι οι εκθέσεις που συντάχθηκαν το Απρίλιο του 2012 προς το υπουργείο Οικονομικών και Ανάπτυξης τόνιζαν τις καθυστερήσεις που υπάρχουν και πρέπει να εξαλειφθούν, προκειμένου να ευθυγραμμιστεί η χώρα μας με τις άλλες ευρωπαϊκές αγορές.
Οι εμπειρογνώμονες έχουν προτείνει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και τα σημεία στα οποία υπάρχει εστίαση είναι τα εξής:
- Να εδραιωθεί μία εθνική στρατηγική διευκόλυνσης των εξαγωγών, ανάμεσα σε όλα τα εμπλεκόμενα μέλη σε όλα τα επίπεδα.
- Να απλοποιηθούν δραστικά οι διάφορες διαδικαστικές δραστηριότητες (αδειοδοτήσεις κλπ).
Ως παράδειγμα ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης ανέφερε ότι σήμερα υπάρχουν περίπου 150 διαφορετικά είδη πιστοποίησης ενώ στη Γαλλία είναι μόνο 35 ενώ υπογράμμισε ότι ιδιαίτερη σημασία έχει και η μείωση ελέγχων καθώς παραμένει εμπόδιο να φτάσουμε τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες που είναι πενταπλάσιας ευκολίας οι ίδιες διαδικασίες.
Σε ότι αφορά στα τελωνεία σημείωσε ότι πρέπει να υπάρξει μείωση γραφειοκρατίας κατά 50% και να απλοποιηθούν οι διαδικασίες που πολύ σπάνια χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα, όπως τη Τελωνειακή Μεσιτεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: