ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΜΑΧΑΙΡΙΟΥ


Ναζί πετάει ποτήρι. Ναζί χτυπάει γυναίκα. Μπροστά στις κάμερες. Σοκαριστήκατε; Τι; Δεν άκουσα. Τώρα; Τόσο καιρό η συμμορία της Χρυσής Αυγής μαχαίρωνε μετανάστες, φοιτητές, ανθρώπους που ντύνονται διαφορετικά. Η υποκρισία των ΜΜΕ μετά το σημερινό περιστατικό στον ΑΝΤ1, όπου ο υπόδικος Ηλίας Κασιδιάρης επιτέθηκε στην Κανέλλη γρονθοκοπώντας την, συμπυκνώνεται στο ότι τα κανάλια ανακάλυψαν πως η Χ.Α. εκτρέφει τραμπούκους και ναζιστές. 
Αν την “ευαισθησία” τους την έδειχναν νωρίτερα παρουσιάζοντας δεκάδες περιστατικά επιθέσεων και βίας από μέλη της Χ.Α., μπορεί ο μέσος βλάκας ψηφοφόρος να μην τους είχε ψηφίσει ποτέ. Ωστόσο δεν ξεχνώ, την ευνοϊκή συμπεριφορά που έτυχαν οι εκπρόσωποί της σε συνεντεύξεις και εκπομπές. Ο Θεοδωράκης στους “Πρωταγωνιστές” του, ο Τράγκας στο Extra 3 και το περιοδικό του, ο Θέμος που τους έλουσε με lifestyle χρυσόσκονη, ο τρόπος που τους έθεταν ερωτήσεις σε δελτία ειδήσεων: “Να σας ρωτήσω, είστε ναζιστές;”. “Όχι είμαστε εθνικιστές”. “Α, μάλιστα”. Όλοι οι δημοσιογράφοι που πέφτουν από τα σύννεφα και καλά, είχαν ένα σωρό στοιχεία, ενδείξεις, αποδείξεις, ίχνη από τα ίδια τα φασισταριά για να τους στριμώξουν και δεν το έκαναν. Η αντιμετώπιση της Χ.Α. είχε σκοπό να την “ξεπλύνει” από τα φασιστικά της διαπιστευτήρια. Όπως το έκαναν μεμονωμένα πχ για τον Βορίδη.

Ο τρόπος που παρουσίαζαν μέσα από τις εκπομπές τους γνωστοί δημοσιογράφοι την Χρυσή Αυγή, είχε ηδονοβλεπτικό χαρακτήρα, όχι κριτικό. Ήταν της λογικής να δούμε πόσο ακραίοι είναι, εθίζοντας το κοινό στην προπαγάνδα τους. Ο τηλεοπτικός φακός πληγώνεται από τα χαστούκια, αλλά όχι από τα πογκρόμ. Στον ΑΝΤ1 ένιωσαν έστω και λίγο τον φόβο που νιώθουν τα  θύματα των χρυσαυγιτών;
Οι νεοναζί δεν είναι ούτε γραφικοί, ούτε “τρελοί”. Αυτό που έκανε σήμερα το απόβρασμα ο Κασιδιάρης, (δεξιά τον απολαμβάνετε σε παλιότερη φωτογραφία με μπλούζα των SS) είναι η περίληψη όλου του “προγράμματος” της συμμορίας που εκπροσωπεί.
Η ελληνική κοινωνία έχει εκφασιστεί σε ανησυχητικό βαθμό και δεν πιστεύω ότι μια άνανδρη συμπεριφορά μπορεί να την ξυπνήσει. Το πρόβλημα είναι συνειδησιακό. Αν μια επίθεση σε τηλεοπτικό χώρο προκαλεί συζήτηση και όχι τα μαχαιρώματα στους δρόμους, τότε κάποιοι έχουν αφήσει συγκαταβατικά να εκκολαφθεί το αυγό του φιδιού και μέσα τους. Είναι η σιωπηλή αποδοχή του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας. Η μη σύγκρουση με τον ναζισμό και τον φασισμό, του αφήνει χώρο για να αναπτυχθεί. Δεν υπάρχουν “ναι μεν, αλλά…”.
Ο Κασιδιάρης έκανε αυτό το οποίο κάποιοι το επικροτούν. Δηλαδή την βία, τον σεξισμό, το μίσος. Έδειξε πως αυτό υποστηρίζει το κόμμα του. Και το δυστύχημα είναι πως μέσα στην ελληνική κοινωνία, υπάρχουν άτομα που ταυτίζονται με τέτοιες συμπεριφορές. Αυτούς περιμένει να τον ενισχύσουν.
Ακόμη κι αν η Χρυσή Αυγή δεν μπει στην Βουλή, η νοοτροπία του ναζισμού, έχει ρίζες βαθιές που επιβάλλεται να ξεριζωθούν. Αν έχεις σε όλη την ζωή σου αναπτύξει κριτική σκέψη, δεν υπάρχει περίπτωση να κολλήσεις τον ιό του φασισμού ποτέ. Άρα πάλι επιστρέφουμε στο θέμα της παιδείας. Η απόσταση μεταξύ του ποτηριού με το νερό που εκτοξεύεται και του μαχαιριού δεν είναι μεγάλη. Και αν κάποιοι γελάτε ή αδιαφορείτε, μην πέσετε πάλι από τα σύννεφα, όταν προστεθείτε στην λίστα θυμάτων τους. Ο ναζισμός μπορεί να κάνει διακρίσεις μεταξύ των φυλών, αλλά δεν κάνει διακρίσεις στο ποιους θα ανακηρύξει εχθρούς του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: