ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Πετροδολάρια μέχρι θανάτου...



Ο εφιάλτης των πετρελαιοπηγών επιστρέφει για το Ιόνιο και την ευρύτερη περιοχή της Ζακύνθου, όπως διάφορα κομματόσκυλα υπόσχονται/απειλούν.
Σε δημοσίευση στην “Ημέρα τση Ζακυνθος” διαβάζουμε “ελπίδα και δυνατότητα να μπούμε σε αναπτυξιακή τροχιά” μέσω της εξόρυξης πετρελαίου. Ας αφήσουμε όμως τα αστεία. Δεν μας προκαλεί εντύπωση που τα τοπικά ΜΜΕ για μία ακόμη φορά συμβάλλουν στην εξαπάτηση της κοινωνίας και συμπλέουν με τα συμφέροντα εκείνα που σκοπεύουν να λεηλατήσουν τον τόπο μας.
Λόγω της σχεδιαζόμενης εισβολής στο Ιράν και του εμπάργκο που έχει επιβληθεί χρειάζεται να ενεργοποιηθούν όλες οι εφεδρείες έτσι ώστε να υποστηριχθεί η τεράστια πετρελαιοκίνητη πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη στην Ανατολική Μεσόγειο. Δηλαδή οι κυρίαρχοι γνωρίζουν πως με το εμπάργκο και τη μελλοντική εισβολή στο Ιράν θα δημιουργηθούν ελλείψεις στην αγορά σε μία στιγμή που η ίδια η πολεμική μηχανή που θα κάνει την εισβολή θα έχει αυξημένες ενεργειακές ανάγκες για να υποστηρίξει τις μακροχρόνιες και αιματηρές επιχειρήσεις της.
Παράλληλα και σαν μέρος του ίδιου σχεδίου για την επιβολή της νέας παγκόσμιας τάξης δηλαδή την ενοποίηση της εξουσίας σε παγκόσμιο επίπεδο και μέσα στα πλαίσια του "νεοφιλελεύθερου δόγματος” απαιτείται η πλήρης εκμετάλλευση των φυσικών πόρων για την ανάπτυξη της οικονομίας. Δηλαδή η πλήρης λεηλασία και καταστροφή της Γης από τα οικονομικά συμφέροντα έτσι ώστε οι τοπικές κοινωνίες να εξαρτηθούν για το νερό και την τροφή τους από την παγκοσμιοποιημένη οικονομία. Στόχος είναι η καταστροφή του περιβάλλοντος για να σκλαβωθούνε οι αθρώποι με δόλωμα την οικονομική ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας.
Οι τοπικές κοινωνίες δεν θα κερδίσουν τίποτα από τις πετρελαιοπηγές. Ούτε η τιμή των καυσίμων θα πέσει, ούτε τα έσοδα του κράτους θα αυξηθούν αφού τα κέρδη θα καρπώνονται ιδιωτικές εταιρίες, ούτε θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν καθώς απαιτείται εξειδικευμένο προσωπικό. Αντίθετα οι τοπικές κοινωνίες έχουν να χάσουν τα πάντα αφού τα περιβαλλοντικά ατυχήματα ούτε σπάνια είναι ούτε ατυχήματα. Να συμπληρώσουμε πως βρισκόμαστε σε περιοχή με αυξημένη σεισμική δραστηριότητα όπως επίσης ότι οι πετρελαιοπηγές μολύνουν και χωρίς ατύχημα.
Εμείς οι αναρχικοί, θα επαναλαμβάνουμε ακούραστα ξανά και ξανά, πως η μόνη ελπίδα για την ανθρωπότητα αλλά και τις τοπικές κοινωνίες είναι αντίσταση-οργάνωση-αγώνας για τη Γη και την Ελευθερία. Να συναντηθούμε οι αθρώποι να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας με ανοιχτές καρδιές και μυαλά χωρίς προκαταλήψεις να αποφασίσουμε μαζί για τις ζωές μας αδιαμεσολάβητα.Σκοπός μας να ξαναβρεθούμε σε αρμονία με τη φύση.

31-05-2012 Λέσχη Α

συνεχίζεται...

(οι φωτογραφίες είναι από το ατύχημα στην εξέδρα της BP στον κόλπο του Μεξικού)

Δεν υπάρχουν σχόλια: