ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΙΑ, ΑΛΛΑ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ


Μετά από 40 περίπου χρόνια εναλλαγής στην εξουσία των δύο κομμάτων που διέσυραν έναν ολόκληρο λαό (όχι χωρίς να έχει κι ο ίδιος ευθύνη) ο δικομματισμός φαίνεται να τελειώνει. Ίσως να μεταμορφωθεί σε κάτι άλλο, ίσως όμως και όχι.  
Οι εκλογές του 2012 έδειξαν πως ο λαός είναι έτοιμος για αλλαγή και ένα βήμα μακρυά από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Βέβαια, η κάλπη δεν αναδεικνύει πάντα την σοφία ενός λαού, ειδικά από την στιγμή που μέσα στην Βουλή μπαίνει ένα δηλωμένο ναζιστικό κόμμα.
Αν εξαιρέσει κανείς τον ΣΥΡΙΖΑ, η υπόλοιπη Αριστερά δεν μπορείς να πεις ότι βγήκε κερδισμένη. Το ΚΚΕ συγκέντρωσε ποσοστό παρόμοιο προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων, πληρώνοντας την δογματική του θέση και την παραπομπή μας σε κάποια “εξουσία του λαού”, παρόμοια με την Δευτέρα Παρουσία. Εδώ βρε Αλέκα, τις πατάτες δεν εγκρίνετε αν δεν έχουν χαραγμένο το σφυροδρέπανο, θα αφήσεις τον λαό να χειραφετηθεί σε πιο σύνθετα πράγματα; Οι δηλώσεις της και η γραφική της στάση θα έπρεπε να την κάνουν να ντρέπεται. Η ΔΗΜ.ΑΡ δεν ξεπέρασε το 6 %, ενώ πριν από μερικούς μήνες (σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις) συγκέντρωνε διψήφιο ποσοστό.

Με μεγάλη χαρά είδαμε και το ΛΑΟΣ να μένει εκτός Βουλής, αφού βέβαια, διετέλεσε ως ακροδεξιό κόμμα την αποστολή του. Τουλάχιστον τιμωρήθηκε. Κάτι που ελπίζω ότι θα συμβεί και με την Χρυσή Αυγή. Ο ναζισμός δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως καρικατούρα, αλλά ως εχθρός των λαϊκών κινημάτων και της κοινωνίας. Χθες παρακολουθούσα πως διάφοροι έγκριτοι προσπαθούσαν να αναλύσουν το φαινόμενο της ανόδου της ακροδεξιάς και με έπιαναν τα γέλια. Για να μην με πιάσουν τα κλάματα.
Ο κύριος Βενιζέλος κατάλαβε πως έχει απέναντι την κοινωνία. Ότι η αλαζονεία του πληρώνεται.  Ο κύριος Σαμαράς πάλι, παρακαλείται να περάσει να τον φιλέψουμε με παξιμαδάκια και καφέ της παρηγοριάς που νόμιζε ότι θα γίνει πρωθυπουργός. Βέβαια, ακόμη απορώ με αυτόν τον λαό, πως μετά από όλα αυτά, έβγαλε πρώτο κόμμα την ΝΔ, παρόλο που συγκέντρωσε μόνο κάτι παραπάνω από 18%. Δηλαδή τι άλλο θέλουν να δουν;
Ευχάριστο επίσης, που κάποιοι επαγγελματίες πολιτικοί όπως ο Ραγκούσης, ο Κουτρουμάνης, ο Ευθυμίου, ο Γερουλάνος, ο Χυτήρης, ο Πρωτόπαπας, η Ξενογιαννακοπούλου, η Διαμαντοπούλου, ο Παντελής Οικονόμου, ο Παπουτσής, ο Παπακωνσταντίνου μένουν -μεταξύ άλλων- εκτός Κοινοβουλίου. Τελικά ο κόσμος δεν είναι τόσο αποβλακωμένος. Μπορούν να αλλάξουν πράγματα, έστω και με μικρούς τρόπους. Και όποιος το αρνείται ή δεν το παραδέχεται, είναι χέστης.
ΥΓ. Ετοιμαστείτε για…ψεκασμούς σε μεγάλη ποσότητα από τις λέξεις “χάος”, “χρεωκοπία”, “ακυβερνησία” κτλ. Από τα τηλεοπτικά παραθύρια. Από που αλλού;
ΥΓ2. Αφού δεν τους βγαίνουν οι αριθμοί, μην σας κάνει εντύπωση αν χρησιμοποιήσουν παραθεσμικά τρικ. Ένα σύστημα που δουλεύει με την απάτη ως κινητήριο μοχλό, δεν θα διστάσει να την επιστρατεύσει μια ακόμη φορά, ως ύστατη προσπάθεια επιβίωσής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: