ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Ηθοποιοί, τραγουδιστές, αθλητές, δημοσιογράφοι και... "σταρλετίτσες". ΜΑΥΡΙΣΤΕ τα κόμματα της showbiz!



Για τα κόμματα του «δικομματισμού» οι εκλογές ήταν πάντα θέμα εντυπώσεων. Η μάχη δινόταν για την εικόνα. Η συνταγή παλιά και επιτυχημένη. Επικοινωνιολόγοι και διάφοροι άλλοι «ειδικοί» σχεδίαζαν την προεκλογική εκστρατεία κομμάτων και προσώπων. Αναλάμβαναν να παραπλανήσουν το λαό με τεχνητά διλήμματα, συγκαλυμμένους εκβιασμούς, κατασκευάζοντας δήθεν διαφορές μεταξύ των δυο «μεγάλων» κομμάτων. Προέβαλαν  ασήμαντους ανθρώπους σαν «σοβαρούς»  και «άξιους» πολιτικούς. Κατάφερναν μέχρι τώρα να εγκλωβίζουν το λαό και να τον κατευθύνουν προς την κάλπη με τους δικούς τους όρους. Η πλύση εγκεφάλου μέσω της εικόνας έφερνε τα επιθυμητά, για τα κόμματα του κεφαλαίου, αποτελέσματα. Σημαντική θέση στο «παιχνίδι» αυτό κατείχαν πάντοτε οι προβεβλημένοι από τα ΜΜΕ –λόγω της δουλειάς τους αλλά και όχι μόνο γι’ αυτό- «επώνυμοι» και άνθρωποι του lifestyle.

Σήμερα που τα πράγματα δείχνουν να αλλάζουν σε κάποιο βαθμό, σήμερα που απ’ ότι φαίνεται όλο και περισσότερος κόσμος καταλαβαίνει ότι δεν πάει άλλο μ’ αυτούς που τον έφεραν ως εδώ, έχουμε το φαινόμενο της δημιουργίας πολλών «νέων» κομμάτων και σχηματισμών. Κύριο κοινό χαρακτηριστικό τους –όπως και κάποιων από τα παλαιότερα κόμματα- η  αντιμνημονιακή ρητορική. Κοινή αγωνία τους η είσοδος στη Βουλή, με όσα προνόμια για ένα κόμμα αυτή συνεπάγεται. Η παλιά συνταγή είναι δοκιμασμένη και έτσι την ακολουθούν και σε αυτές τις εκλογές παλιά και νέα κόμματα, μικρά και μεγάλα. Μεγάλη και η δεξαμενή της showbiz… Ηθοποιοί, τραγουδιστές, συγγραφείς, δημοσιογράφοι, αθλητές, όμορφες και φιλόδοξες νεαρές παρουσίες, πρόσωπα με… λάμψη, ρίχνονται στη μάχη των εντυπώσεων για ακόμα μια φορά. Κάποιοι από αυτούς μέχρι χτες ανήκαν στο απέναντι κόμμα, από αυτό που μετακόμισαν σήμερα. Αυτά όμως δεν έχουν καμιά σημασία...

Σύμφωνα λοιπόν με το zougla.gr "Στη Β΄ Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ θα είναι υποψήφια η πρώην πρωταθλήτρια στον ακοντισμόΆννα Βερούλη, καθώς επίσης και η ηθοποιός Μαίρη Βιδάλη. Στην Α' Αθήνας θέτει υποψηφιότητα ο συγγραφέας Θανάσης Χειμωνάς. Το ποδόσφαιρο «εκπροσωπεί» ο παλιός παίκτης και προπονητής Γιάννης Γούναρης, ο οποίος κατεβαίνει στην Α' Θεσσαλονίκης, ελπίζοντας προφανώς ότι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ δεν έχουν ξεχάσει πόσο καλός αμυντικός υπήρξε. Το μπάσκετ έχει την «τιμητική» του με την υποψηφιότητα του Κώστα Παταβούκα στα Τρίκαλα. Ρίχνοντας μια φευγαλέα ματιά στους καταλόγους, διακρίνεται το όνομα του δημοσιογράφου της ΝΕΤ, Διονύση Μποτώνη, ο οποίος θα αρμενίζει στα εκλογικά νερά της Ζακύνθου…και του παρουσιαστή ειδήσεων του Mega, Αντώνη Λιάρου».

Σε πιο αργούς ρυθμούς κινείται η Νέα Δημοκρατία. Αν και σε καμία δημοσκόπηση δεν διαφαίνεται αυτοδυναμία, η ΝΔ έκανε «μετεγγραφή» στο ψηφοδέλτιο στη Β' Πειραιά τον πρώην ποδοσφαιριστή, παλιά καραβάνα των γηπέδων, Τάσο Μητρόπουλο, ενώ στενό «μαρκάρισμα» φέρεται να δέχεται και ο ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας. «Καταπραϋντικά» λειτούργησε η επιστροφή των ασώτων και η προσχώρηση-έκπληξη από το αντίπαλο στρατόπεδο, αυτή της Άριας Αγάτσα. Εκπρόσωπος από τον χώρο της δημοσιογραφίας, εκτός του Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος έχει πιάσει εδώ και καιρό «στασίδι» στο κόμμα, προστίθεται η Άννα Καραμανλή της κρατικής τηλεόρασης.

Τέλος, η Κατερίνα Μονογυιού, γνωστή από τους κοσμικούς κύκλους της Μυκόνου, θα είναι μια από τις πιο όμορφες παρουσίες, κατά την προεκλογική περίοδο. Η Μυκονιάτισα διαιτολόγος, σύμφωνα με το cyclades24.gr, θα είναι στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Κυκλάδων, παίρνοντας το βάπτισμα του πυρός σε εθνικές εκλογές. Νέα σε ηλικία και πολύ εμφανίσιμη, η Κατερίνα Μονογυιού ετοιμάζεται να ριχθεί στη μάχη των εκλογών για τις 6 Μαΐου.

Με τον ούριο άνεμο των δημοσκοπήσεων να πνέει, ολοένα και περισσότεροι από το χώρο του αθλητισμού και της ηθοποιίας «συστρατεύονται» με το αντιμνημονιακό κόμμα του Πάνου Καμμένου. Πολύ κοντά στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» φέρεται να έχει ταχθεί ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Τάκης Λουκανίδης, ο οποίος κατά τα φαινόμενα θα είναι υποψήφιος στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Δράμα. Στο κόμμα, βέβαια, εντάχθηκε ο αγαπητός ηθοποιός Παύλος Χαϊκάλης και ως εκπρόσωπος Τύπου ανέλαβε ο Τέρενς Κουίκ. Αέρα φρεσκάδας φέρνει η ένταξη της Έλενας Κουντουρά, η οποία έκλεισε οριστικά την πόρτα της ΝΔ και συντάσσεται με τους «Ανεξάρτητους».

Με το κόμμα του να φυλλοροεί δημοσκοπικά, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, ενέταξε στο δυναμικό του ονόματα γνωστά με παρελθόν. Μετά τον υιό της Αλίκης, Γιάννη Παπαμιχαήλ, ο οποίος και άνοιξε το χορό των εκπλήξεων, προστέθηκαν δημοσιογράφοι όπως ο Γ. Κύρτσος. Όμως, τελικά αποδείχτηκε ότι το βαρύ πυροβολικό της προεκλογικής εκστρατείας θα αποτελέσει το sex symbol παλαιότερων δεκαετιών, η Βάνα Μπάρμπα… που θα αναλάβει τον χειρισμό των θεμάτων που άπτονται του Πολιτισμού…

Ο κατάλογος δεν τελειώνει εδώ… Γιάννης Μπέζος και Γιώργος Κυρίτσης εντάχθηκαν στη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη. Στο ίδιο κόμμα εντάσσεται ένας εκπρόσωπος της πανεπιστημιακής κοινότητας, ο Γ. Πανούσης. Εκπλήξεις κρύβει και το μέχρι στιγμής ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, με τις τελευταίες προσθήκες να είναι οι Βασίλης Παϊτέρης, ο δημοσιογράφος, Γιάννης Μαμουζέλος, πιθανώς η σεναριογράφος – ηθοποιός, Άννα Χατζησοφιά, ενώ την ίδια ώρα φαίνεται να κλειδώνει η υποψηφιότητα των συγγραφέων Πέτρου Τατσόπουλου,Νάντιας Βαλαβάνη. Στην περιφέρεια Αττικής θα κατέβουν οι ηθοποιοί Γιώργος Πάντζας και Πάνος Σκουρολιάκος.

Υποψήφιοι με την «Κοινωνική Συμφωνία» στη Β’ Αθηνών θα είναι ο γνωστός μουσικοσυνθέτης και τραγουδιστήςΚώστας Μπίγαλης και ο σκηνοθέτης Βλάσης Σταθούλιας. Υποψήφιος με το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών θα είναι στις προσεχείς εκλογές, όπως αποκάλυψε ο ίδιος, ο ηθοποιός Παύλος Κοντογιαννίδης, για τον οποίο δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό σε ποια περιφέρεια θα κατέβει. Γερό μπάσιμο στον ποδοσφαιρικό κόσμο έκανε η Ντόρα Μπακογιάννη καθώς στην… 11αδα του κόμματος της ΔΗΣΥ εντάχθηκαν οι πρώην ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, Γιώτης Τσαλουχίδης και Ντανιέλ Μπατίστα. Τέλος, από τα πανεπιστημιακά έδρανα ευελπιστεί να μεταπηδήσει σε αυτά της Βουλής ο Πανεπιστημιακός, Γ. Μπήτρος, που τίθεται επικεφαλής στο Επικρατείας.

Προς αποφυγήν, βεβαίως, παρεξηγήσεων, εάν κάποιος ψηφοφόρος δει στο ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής το όνομα του Απόστολου Γκλέτσου, πρόκειται για μακρινό ξάδερφο του γνωστού ηθοποιού… Όσο για την Τζούλια Αλεξανδράτου την αφήσαμε για το τέλος, καθώς φιλοδοξεί μέσω του ψηφοδελτίου του Δημοσθένη Βεργή να υπερκεράσει τα εμπόδια και να αποτελέσει τη νέα «τσιτσιολίνα» του ελληνικού κοινοβουλίου…"

«Κοντός ψαλμός… αλληλούια» που λέει και ο λαός μας. Σύντομα θα φανεί αν, για μια ακόμα φορά, αυτός ο λαός μείνει εγκλωβισμένος στην εικονική πραγματικότητα που του κατασκευάζουν. Οι υπεύθυνοι για τα δεινά που ζούμε σήμερα, έρχονται μέσα από τις οθόνες της τηλεόρασης να μας «σώσουν» για άλλη μια φορά κάνοντας το άσπρο μαύρο. Μαζί τους, πιο πίσω, όσοι μας τάζουν ψεύτικα οράματα για λύσεις δήθεν «ενωτικές», καλλιεργώντας  ψευδαισθήσεις.

Σήμερα δεν έχουμε πια την «πολυτέλεια» του «δεν ήξερα». Σήμερα δεν δικαιούμαστε να κάνουμε ακόμα ένα λάθος. Πρέπει να μαυρίσουμε όλους αυτούς που υποτιμούν τη νοημοσύνη μας. Που προσπαθούν να κλέψουν για ακόμα μια φορά την ψήφο μας. Να τους γυρίσουμε την πλάτη. Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, αύριο θα είναι πολύ αργά για δάκρυα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: