ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Για την αλληλεγγύη στους αναρχικούς απεργούς πείνας | Πολύκαρπος Γεωργιάδης


Φέτος το Πάσχα, το επιχειρηματικό- δημοσιογραφικό- πολιτικό σύμπλεγμα επέλεξε ως τηλεοπτικό επιτάφιο την περιφορά του πολιτικού πτώματος του Άκη Τσοχατζόπουλου, τον οποίο θυσιάζει ως Ιφιγένεια για να πνεύσει ούριος άνεμος στην ταραγμένη θάλασσα της αστικής πολιτικής. Την ίδια ώρα, όμως, κάπου μακριά από τον τηλεοπτικό κανιβαλισμό, της μίζες των εξοπλιστικών, τις οφσόρ, τα εγκλήματα του λευκού κολάρου και τις προεκλογικές παράτες, κάποιοι άνθρωποι αγωνίζονται για την προσωπική τους αξιοπρέπεια  και την αποδέσμευσή τους από το κατασταλτικό αμόκ του κρατικού μηχανισμού. Το αστυνομικό- δικαστικό σύμπλεγμα, έναν μήνα περίπου πριν την παρέλευση του 18μήνου ορισμένων κατηγορούμενων για την υπόθεση Σ.Π.Φ. (σχετικών ή ασχέτων με την εν λόγω ομάδα), αποφάσισε μ’ ένα νομικίστικο τέχνασμα να παρατείνει την προφυλάκισή τους πέραν του κανονικού ορίου (χωρίς καν δίκη).

Είναι προφανές πως οι άνθρωποι αυτοί πληρώνουν την έμπρακτη κριτική τους στο γενικευμένο σκάνδαλο του καπιταλισμού, πληρώνουν το γεγονός πως αρνήθηκαν σ’ αυτή την ζωή να γίνουν μικροί Τσοχατζόπουλοι και μεγάλα λαμόγια. Και ως έσχατο όπλο άμυνας απέναντι στο κατασταλτικό ντελίριο του κρατικού μηχανισμού επέλεξαν το μέσο της απεργίας πείνας, αφήνοντας ως ενέχυρο την ίδια τους τη σωματική και ψυχική υγεία.
Παρά τις όποιες επιφυλάξεις που μπορεί να έχει κανένας γι’ αυτό το μέσο αγώνα, η δική μας συμπαράσταση και αλληλεγγύη πρέπει να είναι ανεπιφύλακτη. Το κίνημα πρέπει να σταθεί δίπλα στους αναρχικούς απεργούς πείνας και με την έμπρακτη αλληλεγγύη του να στήσει αναχώματα, που θα εμποδίσουν την απόπειρα εξόντωσης των πολιτικών κρατουμένων.
Λευτεριά στους απεργούς πείνας Σακκά, Καραγιαννίδη και Μητρούσια.
Να εμποδίσουμε τη φυσική εξόντωση της συντρόφισσας Στέλλας Αντωνίου.
Υ.Γ. Αλληλεγγύη στους 1.600 παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους που κάνουν απεργία πείνας στις φυλακές του Ισραήλ.
Πολύκαρπος Γεωργιάδης
Φυλακές Κέρκυρας 14-04-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: