ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Για τη διπλή φασιστική επίθεση την Παρασκευή 27 Απρίλη

Aνακοίνωση για τη διπλή φασιστική επίθεση την Παρασκευή 27 Απρίλη έξω από τον Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο Βίλα Ζωγράφου και έξω από τον Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο Μπερντέ
villa2
Το βράδυ της Παρασκευής 27 Απριλίου, τη στιγμή που στον “Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο Βίλα Ζωγράφου” πραγματοποιούνταν συναυλία αλληλεγγύης σε διωκόμενους αγωνιστές, ομάδα 5-6 θρασύδειλων φασιστοειδών επιτέθηκε σε μια παρέα νέων έξω από τον χώρο της βίλας χτυπώντας σοβαρά ακόμα και με taser (συσκευή που προκαλεί ηλεκτροσόκ) μια νεαρή κοπέλα. Εν συνεχεία επιτέθηκαν σε κόσμο έξω από τον “Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο Μπερντέ” στα Άνω Ιλίσια, χτυπώντας στο κεφάλι με τούβλο έναν από τους παρευρισκόμενους, πριν τραπούν σε φυγή κυνηγημένοι από τον κόσμο που βρίσκοταν εκείνη τη στιγμή στο στέκι.
 
Ήταν το τελευταίο περιστατικό από μια σειρά εκδηλώσεων φασιστικής βίας στη γειτονιά μας που θεωρούμε ότι συνδέονται με μια γενικότερη τροπή εκφασισμού που έχει πάρει κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας τον τελευταίο καιρό. Μέσα σε αυτήν τη συνθήκη διάφορες τσογλανοπαρέες μπορεί να θεωρούν ότι ήρθε η ώρα να δράσουν ανενόχλητα, πράγμα που τουλάχιστον για τη γειτονιά του Ζωγράφου δεν ισχύει σε κανένα βαθμό.
 
Είναι σαφές ότι τέτοιες ενέργειες δεν μας φοβίζουν. Ο Μπερντές μέσα στους λίγους μήνες λειτουργίας του έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια κοινότητα αλληλεγγύης στην γειτονιά. Μέσα από τις καθημερινές του δραστηριότητες (συλλογική κουζίνα, προβολές, συζητήσεις, καφενείο-bar, ομάδες αυτομόρφωσης, εκδηλώσεις κ.λπ.) δημιουργεί ένα κοινωνικό πεδίο επικοινωνίας, αντίστασης, δημιουργίας, που όχι μόνο δεν πλήττεται από τέτοιες ενέργειες, αντίθετα δυναμώνει. Αντίστοιχα, η κατάληψη της βίλας Ζωγράφου έχει δώσει ζωή στο κτίριο και στο κτήμα της βίλας δημιουργώντας έναν ακόμη αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο στη γειτονιά μας.
 
Οι φασιστικές επιθέσεις δεν τρομοκρατούν κανέναν μας.
Συνεχίζουμε με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα στο δρόμο της αντίστασης, της κοινωνικής αλληλεγγύης, της δημιουργίας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: