ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ-Μέρος 1ο: ΚΑΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ


Η σχέση της αστυνομίας με ναζιστικές και εν γένει φασιστικές ομάδες έχει γίνει φανερή σε έναν μακροσκελή κατάλογο περιστατικών. Σχέση όχι απλά συμπάθειας, αλλά…αγάπης. Ακόμη και σε δημοσίευμα της εφημερίδας “ΤΑ ΝΕΑ” γίνεται λόγος για συγκάλυψη αστυνομικών (και όχι μόνο) προς τον διαβόητο Περίανδρο, ένα από τα γνωστά μέλη της Χρυσής Αυγής, ο οποίος έχει διαπράξει κακουργήματα.
Επίσης δεν πρέπει να προκαλεί εντύπωση που η νεοναζιστική οργάνωση διατηρεί καλές σχέσεις με αξιωματικούς του στρατού. Μερικοί από σώματα ασφαλείας έχουν μάλιστα συμμετέχει σε ψηφοδέλτιά τους.
Οκτώβριος 1991
Αστυνομικοί των ΜΑΤ με τη βοήθεια ακροδεξιών «αγανακτισμένων» πολιτών πολιορκούν επί ώρες το Πολυτεχνείο. Τα επεισόδια κατέληξαν στον εμπρησμό της πρυτανείας.

Απρίλιος 1993
Αστυνομικοί στήνουν χουντογλέντι στο πεδίο βολής της Θέρμης και «βαφτίζουν» με ρετσίνα νεαρό Αλβανό που είχε μείνει με τα εσώρουχα. Δείτε το βίντεο.
Απρίλιος 1995
Σε επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ ακροδεξιοί παρατάσσονται δίπλα στις διμοιρίες των ΜΑΤ. Βρίζουν και πετούν πέτρες εναντίον νεαρών. Τραυματίζεται μια κοπέλα.
Ιούνιος 1998
Μέλη της Χρυσής Αυγής προκαλούν με την ανοχή της Αστυνομίας επεισόδια στην πρώην Σχολή Ευελπίδων. Ακολουθεί η απόπειρα δολοφονίας κατά του φοιτητή Δημήτρη Κουσουρή.
Νοέμβριο 2002
Με την ανοχή της Αστυνομίας που δεν επενέβη εγκαίρως, ακροδεξιοί τραυμάτισαν με μαχαίρι φοιτητή στην οδό Σολωμού.
Απρίλιος 2006
Ακροδεξιοί τραυμάτισαν με μαχαίρι δύο φοιτητές στο Πάντειο και ξυλοκόπησαν άγρια μια φοιτήτρια.
Νοέμβριος 2006
Ακροδεξιοί μαζί με τα ΜΑΤ επιτέθηκαν εναντίον αναρχικών κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην επέτειο του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη.
Φεβρουάριος 2008
Η Χρυσή Αυγή διοργάνωσε εκδήλωση για την επέτειο των Ιμίων στην Πλατεία Κολοκοτρώνη. Στην περιοχή συγκεντρώθηκαν και οργανώσεις της Αριστεράς. Δυο άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά από επιθέσεις μελών της Χρυσής Αυγής. Αστυνομικοί που συμμετείχαν στη διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν μπροστά από το άγαλμα του Κολοκοτρώνη, ρώτησαν «παλιότερους» συναδέλφους τους για ποιον λόγο δεν απομονώνουν τους περίπου 80 συγκεντρωμένους χρυσαυγίτες που βρίσκονταν εκεί. Η αφοπλιστική απάντηση που έλαβαν ήταν «αφήστε τους χρυσαυγίτες να χτυπήσουν τους αναρχικούς. Δικά μας παιδιά είναι»!
Ιούνιος 2011
Μέλη ακροδεξιάς συνδικαλιστικής παράταξης της ΕΘΕΛ και άγνωστης ταυτότητας άτομα, οπλισμένα με ρόπαλα και έχοντας καλυμμένα με κράνη και μάσκες τα πρόσωπά τους, «περιθάλπτονται» από διμοιρίες των ΜΑΤ και οδηγούνται στον προστατευόμενο χώρο του Κοινοβουλίου.
Τα μέλη της Χρυσής Αυγής παραδοσιακά “μεταμφιέζονται” σε “αγανακτισμένους” πολίτες και συνοδούς πολιτικών προσώπων. Σε βιβλίο που έγραψε  το Χ. Κουσουμβρής, πρώην ταμίας της οργάνωσης, αποκάλυψε τις καλές σχέσεις μεταξύ των ναζί και της αστυνομίας. Η ναζιστική συμμορία, δεν αρκείται πλέον σε διακριτική παρουσία -όπως έκανε παλιότερα δίπλα στα ΜΕΑ- αλλά κάνουν περιπολίες και πογκρόμ εναντίον μεταναστών, διεκδικώντας μια πιο…λαμπερή θέση δίπλα στα ΜΑΤ και τους ασφαλίτες.
Γι’ αυτό πριν από λίγο καιρό, πίεζαν για δημιουργία σωμάτων πολιτοφυλακής. Θα ήθελαν πολύ, την ένοπλη περιφρούρηση του κέντρου της Αθήνας που το θεωρούν τσιφλίκι τους. Η συμμορία δολοφόνων παριστάνουν τους τοποτηρητές της “τάξης”. Η ακροδεξιά, αντιμετωπίζει την κατάσταση με τρόπο που φανερώνει ότι δεν θέλει να λυθεί κανένα πρόβλημα μετανάστευσης. Δείτε το βίντεο από παλιότερη συνέντευξη του Μιχαλολιάκου στον Χατζηνικολάου(ειδικά από το 2:25), για να δείτε τι “απόψεις” έχουν για δημιουργία ομάδων από μπράβους.
Στην Ευρώπη, οι νεοναζιστικές οργανώσεις έχουν απαγορευτεί και δεν δρουν στα όρια της νομιμότητας, ούτε βέβαια μπορούν να βάλουν υποψηφιότητα σε εκλογές. Μην ξεχνάμε, ότι η Χ.Α. ξεκίνησε ως οργάνωση και τώρα θεωρείται κόμμα, αποδεικνύοντας πως στην Ελλάδα, το θέμα δεν αντιμετωπίστηκε όπως έπρεπε νομικά. Ο αρχηγός τους, Ν. Μιχαλολιάκος έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για κατοχή εκρηκτικών, σ’ εκείνες τις μαύρες εποχές, όπου ακροδεξιοί τοποθετούσαν βόμβες σε πολιτιστικά κέντρα που δεν ενέκριναν ιδεολογικά.
Tα μαχαιρώματα σε μετανάστες, αριστερούς ή φέροντες διακριτικά που δεν εγκρίνουν τα άρρωστα μυαλά τους (π.χ. μακριά μαλλιά, “παράξενα” χρώματα παπουτσιών, παλαιστινιακά μαντήλια κ.α.) πλέον έχουν γίνει κομμάτι της καθημερινότητας, κάτι που είναι τρομακτικό, αν το θεωρήσουμε φαινόμενο των καιρών.
Η βία και ο φασισμός πάντα έχτισαν θεμέλια στον φόβο. Φόβος για τους “ξένους”, για τον κομμουνιστικό κίνδυνο, για τους πολιτικούς προδότες, για την αποσταθεροποίηση που χρειάζεται “στρατηγό”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: