ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

ΤΟ ΝΕΟ “TREND” ΤΩΝ ΑΚΡΩΝ

Το Σάββατο 17\3, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Ρατσισμού, διοργανώθηκε αντιρατσιστικό\αντιφασιστικό συλλαλητήριο, αλλά λίγες ώρες πριν, ο Δήμος Αθηναίων είχε απαντήσει αρνητικά στην αίτηση για άδεια οργάνωσης σχετικών εκδηλώσεων στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα. 
Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, απευθύνθηκε στην ΓΑΔΑ και επικαλέστηκε έγγραφό της, ώστε να μην επιτραπούν αντιρατσιστικές εκδηλώσεις με την δικαιολογία πως θα εκδηλωθούν επεισόδια μεταξύ αντιρατσιστών και ρατσιστών. Φυσικά δεν το είπε έτσι, αλλά το εννόησε, αφού διαχώρισε συμμετέχοντες και “αντιτιθέμενους”. Ο κ. Καμίνης, αξιολόγησε σημαντικότερη την “τάξη και ασφάλεια” από την αυτονόητη αντίθεση στον ρατσισμό και την μισαλλοδοξία. Μάλιστα, ο Άγιος Παντελεήμονας είναι μια περιοχή με μεγάλα προβλήματα, όπου οι ρατσιστικές επιθέσεις είναι καθημερινό φαινόμενο, άρα απόλυτα λογικό να γίνουν εκδηλώσεις στην καρδιά του προβλήματος. 

Επίσης, με την στάση του ο Δήμος Αθηναίων, θεωρεί τσιφλίκι των νεοναζί της Χρυσής Αυγής την περιοχή. Μετά το “καταδικάζουμε την βία απ’ όπου κι αν προέρχεται”, ένα νέο σλόγκαν ήρθε να κοσμήσει το συστημικό λεξιλόγιο: “Όσοι αντιμάχονται είναι άκρα”. Αυτό το αισχρό τέχνασμα, τσουβαλιάζει φασίστες και αντιφασίστες, ρατσιστές και αντιρατσιστές, υπερασπιστές της ανθρωπιάς με στρατιώτες του μίσους. Ακόμη και “έγκριτα” sites με μεγάλη αναγνωσιμότητα, χαρακτήρισαν “υπερβολή” το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο. 
H υπερβολή είναι το αυτονόητο, δηλαδή να μην αποδέχεσαι τους διαχωρισμούς μεταξύ των ανθρώπων, να πολεμάς έναντι της καταπίεσης και υπέρ της ελευθερίας και των δικαιωμάτων. Κι όμως, με το να θεωρούνται “άκρα” όσοι μάχονται τα πραγματικά άκρα, δημιουργείται ένας νέος (;) κοινωνικός αυτοματισμός, που δεν επιτρέπει στους ανθρώπους να σκεφτούν και κυρίως να πάρουν θέση ανοιχτά απέναντι σε επικίνδυνες ιδέες που φουντώνουν σαν επιδημίες σε καιρούς οικονομικών κρίσεων και φτώχειας και απειλούν ολόκληρη την κοινωνία. Στόχος είναι η εξίσωση θυμάτων και θυτών.


http://strangejournal.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: