ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Εχουν ξεσαλώσει τα νεοναζί ασπόνδυλα από την ανοχή (αν όχι την υποστήριξη) του επίσημου κράτους


Εχουν ξεσαλώσει τα νεοναζί ασπόνδυλα από την ανοχή (αν όχι την υποστήριξη) του επίσημου κράτους και η μια πρόκλησή τους διαδέχεται την άλλη. Δυο τελευταία περιστατικά.

Το πρώτο το μαθαίνουμε από ανακοίνωση της Νεολαίας του Συνασπισμού:

«Σαράντα ακροδεξιά-νεοφασιστικά στοιχεία εισέβαλαν στη σχολή της Φυσικομαθηματικής, κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής Γενικής Συνέλευσης των φοιτητών, οπλισμένοι με τσεκούρια και λοστούς. Δύο φοιτητές οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένοι, αφού δέχτηκαν την επίθεση των ακροδεξιών ομάδων, οι οποίοι προκάλεσαν και υλικές καταστροφές στα τμήματα του Μαθηματικού και του Φυσικού, παραπέμποντας σε πρακτικές της Χρυσής Αυγής. Είναι προφανές
πως οι επιθέσεις αυτές έχουν ως στόχο να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν την αγωνιζόμενη νεολαία, αλλά και να «νομιμοποιήσουν» την αστυνομική παρουσία στις σχολές. Καμία ανοχή στο παρακράτος και το νεοφασισμό. Το φοιτητικό κίνημα θα δώσει τη δική του απάντηση απέναντι σε όλους εκείνους που υπονομεύουν το παρόν και το μέλλον της νεολαίας».

Και το δεύτερο περιστατικό:

ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ ΛΑΟΣ-ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΑΣΤΑΘΕΙΑΣ ΚΙ  ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Σε σοβαρό κίνδυνο για όλο το φάσμα της κοινωνικής και πολιτικής ζωής αναδεικνύονται πλέον οι κρανοφόροι-οπλοφόροι του ΛΑΟΣ και της Χρυσής Αυγής. Μέχρι πρόσφατα, έχοντας την στήριξη και κάλυψη των αστυνομικών αρχών και της ΕΥΠ, με καμουφλάζ τις φασιστικές Λέσχες Εφέδρων και τις παντός είδους Πολιτοφυλακές, έκαναν επιδρομές ανενόχλητοι εναντίον δυστυχισμένων μεταναστών, συμμετείχαν ανοικτά δίπλα στους ασφαλίτες και τους ΜΑΤατζήδες στην καταστολή των εργατικών και νεολαιίστικων αγώνων. 

Η πριμοδότηση τους από τα καθεστωτικά ΜΜΕ και η πλουσιοπάροχη στήριξη από το αστικό πολιτικό κατεστημένο και τους επιχειρηματίες τους οδήγησε να τοποθετούνται ανοικτά και να απαιτούν την τοποθέτηση από τον στρατό νάρκες στα σύνορα για να κομματιάζονται οι μετανάστες, τους ώθησε να επιτεθούν στις φοιτητικές συνελεύσεις, σπέρνοντας τη βία μέσα στα πανεπιστημιακά ιδρύματα και στέλνοντας φοιτητές στο νοσοκομείο.

Η δολοφονική και μισαλλόδοξη δράση τους επίσης αποτελεί απειλή για τους μειονοτικούς πληθυσμούς της Θράκης, τείνει να βάλει σε περιπέτειες τους λαούς της περιοχής. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να γράψουν ακραία εθνικιστικά συνθήματα στον τοίχο του μαυσωλείου των Μπεκτασήδων στην Ξάνθη, προσβάλλοντας βάναυσα τα θρησκευτικά αισθήματα των κατοίκων.
Χαρακτηριστικά τα όσα αναφέρει το Περιοδικό Αζινλίκτσα 28-3-2012: «Όπως έγινε γνωστό, άγνωστοι έγραψαν εθνικιστικά συνθήματα στον τοίχο του μαυσωλείου των Μπεκτασήδων στην Ξάνθη. Όπως ανακοινώθηκε, την Παρασκευή, 23 Μαρτίου άγνωστος (-οι) έγραψε στον τοίχο του μαυσωλείου των Μπεκτασήδων της Ξάνθης το σύνθημα «Τούρκος καλός, μόνο νεκρός» καθώς και το έμβλημα της οργάνωσης «Στόχος».

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης (ΕΟΤΔΘ), Χαλίτ Χαμπίπογλου, εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το θέμα. Η ανακοίνωση του κ. Χαμπίπογλου που συντάχθηκε με βάση την είδηση που δημοσίευσε η εφημερίδα «Μιλλέτ», έχει ως εξής: «Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΟΤΔΘ καταδικάζει αυστηρώς την επίθεση που πραγματοποιήθηκε εις βάρος του μαυσωλείου των μπεκτασήδων στον κάτω μαχαλά. Το γεγονός ότι η επίθεση στην Τουρκική Ένωση Ξάνθης και στο μαυσωλείο των μπεκτασήδων του κάτω μαχαλά έλαβε χώρα την ίδια ημέρα, εγείρει υποψίες περί οργανωμένης και προσχεδιασμένης δράσης. Συγχρόνως τα συνθήματα που γράφονται στα πλαίσια των επιθέσεων εντείνουν τους φόβους περί ανόδου της άκρας δεξιάς στην περιοχή. Ελπίζουμε οι εθνικιστικές αυτές επιθέσεις να μην επηρεάσουν τη γενική ατμόσφαιρα ειρήνης και ηρεμίας στην περιοχή».

Ήρθε η ώρα το εργατικό, νεολαιίστικο και αντιπολεμικό να αντιμετωπίσουν αποφασιστικά τις φασιστικές προκλήσεις και να παλέψουν για την ανατροπή της σκληρής αντεργατικής πολιτικής και της κυβέρνησης που στηρίζουν και συνεργάζονται οι ναζιστικές δολοφονικές ορδές. 

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogsppot.com



Δεν υπάρχουν σχόλια: