ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

ΕΔΩ ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ


Ολοένα και περισσότεροι παραγωγοί αποφασίζουν να παρακάμψουν τους μεσάζοντες και να προμηθεύσουν τους καταναλωτές με τα προϊόντα τους. Tο λεγόμενο “κίνημα της πατάτας” βρήκε πολλούς να το αγκαλιάζουν, καθώς φάνηκε πως η αυτοοργάνωση μπορεί να λειτουργήσει από απλά πράγματα. Φτηνές πατάτες ή οποιοδήποτε άλλο αγαθό σε προσιτή τιμή, είναι κάτι παραπάνω από καλοδεχούμενο για όλους. 
Για όλους είπα; Γράψτε λάθος. Γιατί το ΚΚΕ με την ανακοίνωσηπου εξέδωσε, δεν παίρνει θέση εναντίον του κινήματος, αλλά θεωρεί πως θα ξεφουσκώσει και ο λαός δεν πρέπει να έχει αυταπάτες μέσω τέτοιων λύσεων. Μόνο που τέτοιες λύσεις, μπορούν να δώσουν ανακούφιση σε έναν λαό που δοκιμάζεται, ενώ “σύντροφοι” του ΚΚΕ εσείς απλά στηλιτεύετε οποιαδήποτε προσπάθεια δεν καπελώνεται από την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο. 

My_Heart_For_Potatos_by_CedaCo
Οι εμμονές του κομμουνιστικού κόμματος στο να δίνει “πιστοποιητικά” σε κινήσεις, πρόσωπα και κινήματα καταδεικνύουν το πόσο δογματικό είναι. Δεν μπορείς ως κόμμα το οποίο μάλιστα παρουσιάζεσαι ως υπερασπιστής των λαϊκών διεκδικήσεων, να κριτικάρεις συνεχώς ή έστω να υπενθυμίζεις την (πιθανή) προσωρινότητα τέτοιων κινήσεων. Η οργάνωση μέσω διαδικτύου που έγινε με αφορμή την αύξηση τιμών βασικών ειδών διατροφής, θα μπορούσε να είναι η αφετηρία παρεμφερών πρωτοβουλιών. 
Το ΚΚΕ αδυνατεί να προσαρμοστεί στα όσα συμβαίνουν, αφού η εποχή το έχει ξεπεράσει. Θέλει να έχει αποκλειστικό λόγο στις “εναλλακτικές” προτάσεις και στην επανάσταση. Ερμηνεύει με παλαιολιθικούς όρους δυναμικά φαινόμενα και έχει την τάση να προειδοποιεί συνεχώς τους πολίτες σαν να είναι ηλίθιοι. Ωστόσο το ΚΚΕ δεν προτείνει ουσιαστικά άλλους δρόμους, αλλά αρκείται να ζητά την επιβεβαίωση. Μόνο η ΚΝΕ, το ΠΑΜΕ και ο Ριζοσπάστης θεωρούνται από μεριάς του εκφραστές των λαϊκών μαζών.
Για το ΚΚΕ δεν γίνεται να υπάρχει πρωτοβουλία από “τα κάτω” χωρίς να έχει βάλει το χεράκι του. Οι κανόνες και το καλούπωμα δεν θα έπρεπε να αποτελούν χαρακτηριστικά ενός κόμματος που θέλει να θεωρεί εαυτόν ριζοσπαστικό. Είτε μιλάμε για Θεό ή για Κόμμα, είναι το ίδιο και το αυτό το αποτέλεσμα. Καθοδήγηση συνειδήσεων. Κι αυτό ένας τίμιος άνθρωπος δεν το δέχεται. 
ΥΓ. Σχετικά με το “κίνημα της πατάτας”, μακάρι να διαδοθεί παραπάνω, αλλά φοβάμαι πως οι αλυσίδες καταστημάτων κτλ, μπορούν να ρίξουν τις τιμές ακόμη και κάτω του κόστους, ώστε να χτυπήσουν την κίνηση των παραγωγών. Έχει συμβεί και στο παρελθόν. Και μετά πουλούσαν περισσότερο ακόμη και απ’ ότι πριν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: