ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Τα γεγονότα στο Βόλο απο τα μάτια ενός διαδηλωτή...και οχι απο τα τοπικά γελοία μμε


αναδημοσίευση απο indymedia
μην βγάζουμε συμπεράσματα μόνο από το πόσο ωραίες συγκρούσεις έγιναν. Η πορεία είχε πολύ κόσμο, δε μπορώ να προσδιορίσω αριθμό, αλλά 10000 μου φαίνεται υπερβολή.
Χωρίς τη συμμετοχή οργανωμένων οπαδών η πορεία θα ήταν αρκετά μικρότερη.
Πολύ δυναμική με ένταση και παλμό, ο κόσμος δε φοβήθηκε σε καμία στιγμή. Σπάστηκαν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ (απ έξω τουλάχιστον) και στο σημείο από πίσω έγιναν συγκρούσεις που κράτησαν περίπου 10 λεπτά. Η πορεία συνέχισε προς δημαρχείο όπου έγινε κατάληψη, ενώ στο άνοιγμα μπροστά ξεκίνησαν συγκρούσεις με την αστυνομία, που κράτησαν για ώρες. Οι μπάτσοι δεν πλησίασαν στο δημαρχείο παραμόνο όταν ο κόσμος ήταν στην εφορία. 
Στάχτη έγινε η Eurobank κι εδώ πρέπει να αναφερθεί ότι ο κόσμος απομάκρυνε στην κυριολεξία σηκωτά δυο παρκαρισμένα Ι.Χ. για να μην καούν.
Προκλήθηκε ένταση όταν κάποιοι πήγαν να κατεβάσουν τη σημαία από το δημαρχείο και διάφοροι (αρκετοί) άρχισαν να φωνάζουν και να βρίζουν αυτούς που την κατέβαζαν. Δυστυχώς αυτή είναι η κοινωνία προς το παρόν...

Την ώρα που ο κόσμος ήταν στην εφορία και την κατέστρεφε, κατά κάποιον περίεργο και ύποπτο τρόπο κι ενώ πολλοί άνθρωποι ήταν στο κατειλλημένο δημαρχείο άρχισαν να βγαίνουν καπνοί από το υπόγειο και έσβησαν τα φώτα. Κάποιοι που ήταν εκεί λένε ότι είδαν άτομα που δεν ήταν στην πορεία να μπαίνουν μουλωχτά στο υπόγειο και να φεύγουν γρήγορα. Πρόκειται για προβοκάτσια η απίστευτη κι επικίνδυνη ηλιθιότητα? Ευτυχώς ο κόσμος βγήκε έγκαιρα αλλιώς...
Τότε οι μπάτσοι έκαναν έφοδο στο πάρκο με χημικά κλπ που δε χρειάζεται περιγραφή. Την ώρα που ο κόσμος διαλυόταν προς κέντρο, Νεάπολη και Παλαιά, φτάνουν οι κλούβες από τη Λάρισα που με τη σειρά τους την πέφτουν στον κόσμο...Διμοιρίες και ασφαλήτες κατέκλυσαν την περιοχή από τα Παλιά μέχρι το Πολυτεχνείο, όπου κατέφυγαν γύρω στα 40 άτομα. Οι 40 περίμεναν κάμποση ώρα, κι αποφάσισαν να βγουν όταν μαθεύτηκε ότι υπάρχουν άτομα που θα κρατούνταν μέχρι το πρωί στην Ασφάλεια. Φεύγοντας πεζοί, στην παραλία, στο ύψος του τελωνείου, φθάνουν 2(!) κλούβες κι αρχίζουν το κυνηγητό στην παραλία. Δυο άτομα στη θάλασσα, 1-2 προσαγωγές.
Αυτό που θέλω να αναφέρω είναι ότι δε χρειάζεται να χαιρόμαστε μόνο με τις συγκρούσεις με τους ρόμποκοπ (ο κόσμος όχι απλά στάθηκε, αλλά έψαχνε τους μπάτσους και τους απώθησε κι όλα αυτά χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμο πχ μασκες κλπ), αλλά να μπορούμε να στηρίξουμε και να κρατήσουμε κι άλλα ποιοτικά καλά πράγματα και να κάνουμε παραπάνω πολιτική αποτίμηση. Πιστεύουμε ότι η κοινωνία του Βόλου (πχ οι φλώροι στις καφετέριες) πήρε χαμπάρι πόσο σημαντική μέρα ήταν χθες?
Διορθώστε με και συμπληρώστε με

Δεν υπάρχουν σχόλια: