ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Κλιμακώνεται η οργή εναντίον του στρατού στην Αίγυπτο

Νέες διαδηλώσεις οργανώνονται σήμερα.
Οι Αιγύπτιοι ακτιβιστές καλούν σε νέες μαζικές διαδηλώσεις σήμερα στο Κάιρο κατά της στρατιωτικής εξουσίας, η οποία έχει γίνει στόχος της λαϊκής οργής μετά τον θάνατο 74 ανθρώπων κατά τις συγκρούσεις στο γήπεδο του Πορτ Σάιντ.
Ένας συνασπισμός 28 οργανώσεων καλεί τους διαδηλωτές να συγκεντρωθούν κατά την έξοδο από τα τεμένη μετά τη μεγάλη μεσημεριανή προσευχή της Παρασκευής και να κατευθυνθούν προς το Κοινοβούλιο για να απαιτήσουν τον τερματισμό της εξουσίας του στρατού, που κυβερνά τη χώρα μετά την ανατροπή του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.
Οι διαδηλωτές καταγγέλλουν την κακή διαχείριση από τον στρατό της μετάβασης στη δημοκρατία και κατηγορούν τις αρχές ότι ευθύνονται για τον θάνατο των 74 ανθρώπων το βράδυ της Τετάρτης στο Πορτ Σάιντ.
Η τραγωδία του Πορτ Σάιντ προκάλεσε διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, οι οποίες κατέληξαν σε βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία. Δύο διαδηλωτές σκοτώθηκαν από πυρά και 30 τραυματίσθηκαν στο Σουέζ, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.
Περισσότεροι από 600 άνθρωποι τραυματίστηκαν στο Κάιρο κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων ανάμεσα στην αστυνομία και τους διαδηλωτές κοντά στο υπουργείο Εσωτερικών.
Δύο διαδηλωτές νεκροί από σφαίρες αστυνομικών
Δύο άντρες σκοτώθηκαν χθες στο Σουέζ, από πυροβολισμούς αστυνομικών, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα σε διαδηλωτές και δυνάμεις της αστυνομίας.
Τα θύματα, μαζί με πολλούς ακόμη διαμαρτυρόμενους, διαδήλωναν για τα αιματηρά επεισόδια στο Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου, που προκάλεσαν το θάνατο 74 ατόμων και τον τραυματισμό περισσότερων των χιλίων.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: