ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Βόλος: Απεργία πανικού για τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία


Με την αναμενόμενη μη συμμετοχή η σημερινή απεργιακή ημέρα στο Βόλο που υποτασσότανε περισσότερο στις ανάγκες της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας που συναλλασότανε μέρες τώρα για την διατήρηση του 13ου-14ου μισθού και τη διατήρηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας παρά με τις ανάγκες του ενός εκατομμυρίου ανέργων, των χιλιάδων απλήρωτων εργαζόμενων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τους χιλιάδες ελαστικά απασχολούμενους ή τα μικροαστικά στρώματα που καταστρέφονται.
Στην πλ. Ελευθερίας που από πέρισυ τον Φλεβάρη πραγματοποιείται η ανεξάρτητη εργατική συγκέντρωση, η προσέλευση ήταν μικρή (όπως και στις υπόλοιπες συγκεντρώσεις της πόλης-ΕΚΒ & ΠΑΜΕ) , όχι ίσως πάνω από 150 άτομα, καθώς δημόσιος και ιδιωτικός τομέας δούλεψαν απρόσκοπτα, τόσο εξαιτίας της έλλειψης ενημέρωσης αλλά και της απεργιακής τουφεκιάς χωρίς προοπτική.
Η “ιδιαίτερη” μεταχείριση των δυνάμεων ασφαλείας (που ακολουθούν με εξαιρετική προσήλωση τις πορείες και τις δράσεις συλλογικοτήτων της περιοχής μας) ξαναείδαν για δεύτερη φορά τις εκπτωτικές προσφορές των καταστημάτων της οδού Ερμού, με κράνη, γκλομπς ανακατεμένα με προσφορές αλλά και τα απαραίτητα παιδιά της ασφάλειας στο υψηλότερο εθνικό χρέος που έχουν να επιτελέσουν, μας κάνει περήφανους,  καθώς οι υπόλοιπες πορείες είχαν συνοδεία τροχονόμων για τη διευκόλυνση τους.
Αναμφίβολα, η σημερινές συγκεκτρώσεις δεν ανταποκρίνονται ούτε στις διαθέσεις του κόσμου που απαιτεί να κατέβουν τα ρολά της χώρας μέσα από μια διαρκή απεργιακή και εξεγερτική σύγκρουση ενάντια στις καπιταλιστικές κυβερνήσεις της καταστροφής.
Το μέλλον μας ανήκει αλλά πρέπει να δουλέψουμε συνειδητά γι αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: