ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Costa Concordia: Το ναυάγιο με τα μάτια των δυτών που ψάχνουν επιζώντες – Ζητούν να πάρουν πίσω την αποφυλάκιση Σκετίνο (vid+pics)


 

Επί έξι μέρες έμπαιναν καθημερινά στο κουφάρι του Costa Concordia. Αναζητούσαν κάποιο ίχνος ζωής. Δε βρήκαν τίποτα μέχρι το πρωί της Παρασκευής, όταν οι έρευνες σταμάτησαν ξανά. 






Οι Ιταλοί δύτες ήταν οι πρώτοι που βρέθηκαν αντιμέτωποι με το μέγεθος της καταστροφής και του μοιραίου δυστυχήματος. Είδαν τα σπασμένα τζάμια, τα πολυτελή έπιπλα να επιπλέουν. Βρήκαν ακόμη πέντε ανθρώπους νεκρούς.

Οι εικόνες από το εσωτερικό του ναυαγίου είναι συγκλονιστικές. Όπως συγκλονιστικό είναι και αυτό που δείχνει ο φωτογραφικός φακός και εξωτερικά. Πόσο κοντά στις ακτές του Τζίλιο έφτασε το πλοίο. Πόσο εγκληματικά κοντά...





Την ίδια ώρα, η εισαγγελία του Γκροσέτο κατέθεσε ένσταση με την οποία ζητά να επανεξετασθεί η απόφαση της αρμόδιας για τις προκαταρκτικές έρευνες, η οποία αποφάσισε ότι ο κυβερνήτης του πλοίου, Φραντσέσκο Σκετίνο, έπρεπε να τεθεί υπό κατ' οίκον κράτηση. 
Εισαγγελείς θεωρούν ότι ο Σκετίνο μπορεί να προσπαθήσει να αλλοιώσει και να αποκρύψει αποδεικτικά στοιχεία και για το λόγο αυτό πρέπει να επιστρέψει στη φυλακή.

Παράλληλα συνεχίζονται οι ανακρίσεις μελών του πληρώματος, των στενών συνεργατών του πλοιάρχου και ιθυνόντων της πλοιοκτήτριας εταιρίας. Για την ώρα, τους ζητείται να προσέλθουν στην εισαγγελία ως μάρτυρες. Δεν αποκλείεται όμως τις επόμενες ημέρες να εκδοθούν και νέες κλήσεις σε απολογία. 
Στο μεταξύ, σύμφωνα με στελέχη του τομέα των ασφαλιστικών εταιριών, τα αιτήματα αποζημίωσης για την τραγωδία μπορεί να φτάσουν ή και να ξεπεράσουν ακόμα το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: