ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Όποιος εύκολα ξεχνάει…


… απότομα θυμάται!


Ξεχάστηκε κιόλας φαίνεται! Και δεν έχουν περάσει παρά ελάχιστοι μήνες από τη μέρα που ο  Άντερς Μπρέιβικ δολοφόνησε μαζικά τους συμπατριώτες του. Θα είχε ξεχαστεί, όμως, υπό άλλες συνθήκες;
Ας κάνουμε μια υποθετική – όχι όμως και αβάσιμη – ερώτηση: τί θα είχαν δει τα μάτια μας και τί θα είχαν ακούσει τ’ αυτιά μας, αν στη θέση του νορβηγού φασίστα (και έχοντος απολύτως  σώας τας φρένας) δολοφόνου βρισκόταν ένας ισλαμιστής; Ας θέσουμε και μια άλλη υποθετική – αλλά εξίσου βάσιμη– ερώτηση: τί (δεν) θα είχαμε ακούσει και δει, αν αυτό το φασιστικό παλιοτόμαρο είχε δολοφονήσει, αντί για ντόπιους νορβηγούς, μουσουλμάνους μετανάστες; Ο αναγνώστης/στρια που θέλει να χρησιμοποιεί το μυαλό του/της έχει δώσει ήδη την προφανή απάντηση.
Και είναι προφανής η απάντηση διότι, χρόνια τώρα οι δυτικές κοινωνίες έχουν αποδεχτεί την προπαγάνδα των κυρίαρχων κύκλων και αντιμετωπίζουν τους μετανάστες ως αποδιοπομπαίους τράγους, ως υπεύθυνους για όλες τις καταστροφικές επιπτώσεις που βιώνουν μέσα στη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα όπου πελαγοδρομούν.
 Οι μουσουλμάνοι μετανάστες ιδιαίτερα έχουν στοχοποιηθεί διότι θεωρούνται ότι αποτελούν μέρος ενός υποτιθέμενου σχεδίου για την «αποχριστιανοποίηση» της Ευρώπης, για την πολιτισμική αλλοίωσή της.  Μέσα σ’ αυτό το κλίμα βρήκαν τις κατάλληλες συνθήκες να αναβιώσουν κάθε είδους ρατσιστικές θεωρίες και ν’ αποκτήσουν κοινωνική απήχηση οι πολιτικοί εκφραστές τους. Με άλλα λόγια, οι δυτικές κοινωνίες έχουν επιτρέψει να επωάζονται ξανά τα αυγά του φιδιού μέσα στον κόρφο τους. Φυσικό επόμενο είναι ότι μεγάλα τμήματα των κοινωνιών αυτών όχι μόνο δεν  αντιδρούσαν αλλά και  έδειχναν ανοχή στις επιθέσεις των φασιστικών σκυλιών κατά των μεταναστών – ακόμα και σε δολοφονίες.
Έλα όμως που έχει ο καιρός γυρίσματα που είναι όλο εκπλήξεις (ενίοτε μάλιστα άκρως δυσάρεστες). Να σου, δηλαδή, πάλι αυτή η πόρνη, η Ιστορία ντε, που εκδικείται όποιον δεν τη σέβεται, όποιον επιμένει να εθελοτυφλεί και να ρίχνει στη λήθη τα διδάγματα του παρελθόντος. Διδάγματα που βγήκαν μέσα απ’ τις κοινωνικές συγκρούσεις, γραμμένα με ποταμούς αίματος και βουνά καταστροφών και που θα ‘πρεπε να αποτελούν απαράγραπτη κοινωνική γνώση και μνήμη. Και η Ιστορία διδάσκει ότι ο κάθε είδους φασισμός στρέφεται πρωτίστως και κυρίως ενάντια στην ίδια την κοινωνία που τον γεννάει και τον ανέχεται. Αυτό ακριβώς κατέδειξε ξεκάθαρα ο νορβηγός φασίστας, δολοφονώντας εν ψυχρώ και μαζικά τους συμπατριώτες  του. Τίποτα το περίεργο και το πρωτότυπο! Εξάλλου, οι μετανάστες μπορεί και να την κάνουν για  άλλες πολιτείες – οι ντόπιοι όμως; Διότι, μπορεί οι νορβηγοί πολίτες να μην έδειχναν την αλληλεγγύη τους στους μετανάστες, απ’ την άλλη όμως δεν έπαιρναν ή δεν απαιτούσαν να παρθούν δραστικά μέτρα εναντίον τους. Μ’ άλλα λόγια δείχναν υπερβολική, για τον Μπρέιβικ πάντα και του ομοίους του, ανοχή και διαλλακτικότητα.……  Συνεπώς, αυτοί είναι που πρέπει να αλλάξουν τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς. Αυτοί είναι ο στόχος!
Εδώ ακριβώς φανερώνεται η πραγματική φύση κάθε ολοκληρωτισμού: Είναι η ίδια η κοινωνία που θα πρέπει να αναμορφωθεί με κάθε τρόπο για να ανταποκριθεί στις ακριβείς επιδιώξεις και στόχους του συστήματος σκέψης που αυτός πρεσβεύει, του φασισμού εν προκειμένω. Σύμφωνα με το πολυσέλιδο κείμενό του, η μεγάλη πλειοψηφία των νορβηγών ήταν ύποπτη και υπεύθυνη στα μάτια του, αφού ψήφιζε και υποστήριζε πολιτικές δυνάμεις που δεν ακολουθούσαν άτεγκτη αντιμεταναστευτική πολιτική, και ως εκ τούτου θα’ πρεπε ν’ αλλάξει. Και επειδή δεν άλλαζε, είπε να της δώσει ένα μάθημα από πρώτο χέρι. Τα ελληνικά ΜΜΕ τον παρουσίασαν ως ψυχοπαθή. Βολεύει πολλούς κάτι τέτοιο. Αποπροσανατολίζει τη συζήτηση και παύουν να τίθενται ενοχλητικά ερωτήματα. Όμως, κυρίες και κύριοι, αυτά είναι τα σκυλιά που αμολήσατε για να ξεσκίσουν κάποιους άλλους και τώρα γυρίζουν και δαγκώνουν εσάς τους ίδιους. Απλώς, αυτός είναι ο τρόπος σκέψης και δράσης κάθε απολίτιστου φανατικού που θεωρεί τον εαυτό του ανώτερο απ’ τους άλλους.
Η Χάννα Άρεντ, στο κλασικό της έργο «Το Ολοκληρωτικό Σύστημα», αναφέρει ότι, με βάση τα αρχεία, οι Ναζί  σκόπευαν να διενεργήσουν  «μια εθνική ακτινολογική εξέταση» ώστε « ο Φύρερ να έχει έναν κατάλογο…αυτών που υποφέρουν από τους πνεύμονες και την καρδιά». Σύμφωνα με τη ρατσιστική λογική των ναζιστών, αυτές οι οικογένειες θα απομονώνονταν απ’ τον υπόλοιπο πληθυσμό και στο τέλος θα εξολοθρεύονταν. Με άλλα λόγια, πέρα απ’ τη δολοφονία των μειονοτήτων και των αντιφρονούντων, όσο περνούσε ο καιρός οι ναζί άρχιζαν να στρέφονται ενάντια στο κύριο σώμα του πληθυσμού της Γερμανίας, στη λυσσώδη προσπάθειά τους να κάνουν πράξη την ιδεοληψία τους για την ανώτερη καθαρή φυλή.
Ο νορβηγός όμως αναφέρεται και στα καθ’ ημάς στο εν λόγω κείμενό του. Χρησιμοποιώντας παρεμφερές λεξιλόγιο με τους ελληναράδες ομοϊδεάτες του, στοχοποιεί ως εσωτερικό εχθρό όσους έλληνες πολίτες ψηφίζουν από ΠΑ.ΣΟ.Κ (τουλάχιστον) και προς τ’ αριστερά. Και φυσικά, τα παλικάρια που θα σώσουν τη χριστιανοσύνη και τον ανώτερο πολιτισμό μας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη ανήκουν στον ΛΑ.Ο.Σ. και στις άλλες φασιστικές-ναζιστικές οργανώσεις, όπως η Χρυσή Αυγή. Όπως αποκάλυψε η έρευνα των διωκτικών αρχών, εφτά έλληνες φασίστες τον βοήθησαν για να προετοιμάσει το μαζικό του έγκλημα. Φυσικά, αυτή η είδηση θάφτηκε δεόντως. Φαίνεται ότι συμβαίνει να υπάρχουν κάμποσοι  «παρανοϊκοί» εδώ γύρω, δίπλα μας. Μήπως θα’ πρεπε να’ χουμε το νου μας; Α! και για να μην ξεχνιόμαστε! Ο νορβηγός είναι ιδιαιτέρως γενναιόδωρος με την Ελλάδα: της επιδικάζει όλα τα εδάφη της  «Μεγάλης Ιδέας», εκείνα που θα δημιουργήσουν ξανά την «Ελλάδα των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών». Διαφωνεί, μήπως, κανείς-μιά;
Εμάς, όλους μας, δηλαδή την ελλαδική κοινωνία, θέλουν να αναμορφώσουν με την πιο ακραία βία οι φασίστες-ναζιστές και να την κάνουν σαν τα παλιόμουτρά τους. Οι μετανάστες είναι απλά το δόλωμα για να παραμυθιάζονται και να τσιμπάνε τα μελλοντικά τους θύματα, αναζητώντας αποδιοπομπαίους τράγους. Υπ’ αυτό το πρίσμα, γίνεται πιο κατανοητή η επιμονή  του ΛΑ.Ο.Σ. υπέρ του μνημονίου και η δράση των ναζιστικών παραφυάδων εναντίων των απεργιών. Από ‘δώ, απ’ τον «εθνικό κορμό» εκκινεί η εφαρμογή των ρατσιστικών τους θέσεων περί ανώτερων και κατώτερων. Αυτοί που δεν θα τα καταφέρουν, οι αδύναμοι, ας εξαθλιωθούν, ενώ οι ανώτεροι ας ευημερήσουν! Έτσι θα γίνει και το έθνος δυνατό! Για τον εαυτό τους υιοθετούν ευχαρίστως το ρόλο (δηλ. το προσωπικό βόλεμα – στο όνομα της πατρίδας πάντα!) του μαντρόσκυλου, που με το βούρδουλα θα κρατά όλους εμάς τους υπόλοιπους (τους κατώτερους δηλ…) υποταγμένους, με σκυμμένο το κεφάλι.
Όσοι, λοιπόν, επικροτείτε – ή έστω ανέχεστε -  τα πογκρόμ και τις επιθέσεις που εξαπολύουν οι φασιστικές συμμορίες κατά των μεταναστών στις γειτονιές σας, μην κλαίγεστε όταν έρθει εκείνη η ώρα  που θα ανακαλύψετε ότι ο πραγματικός στόχος τους  είστε εσείς οι ίδιοι. Δεν θα έχετε καμία δικαιολογία!

Κολίγος
===================================================================================
υγ: Εχει ενδιαφέρον  το βιβλίο “Ρωγμές του σύγχρονου κόσμου”   το οποίο περιέχει δημοσιευσεις του δημοσιογραφου/συγγραφεα  Στιγκ Λάρσον(Σουηδία) και αναλύει λίγο-πολυ το φαινόμενο Μπρέιβικ αρκετά χρόνια πριν συμβεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: