ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ-Ευδοκία


Η ταινία "Ευδοκία" γνωστή και ως: "Το Κορίτσι του Στρατιώτη" είναι μια ταινία του Αλέξη Δαμιανού, που κέρδισε βραβείο α' γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 1971 και έγινε γνωστή για το μουσικό θέμα, ένα ζεϊμπέκικο που έγραψε ο Μάνος Λοΐζος.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΘΑΝΑΤΟΠΟΙΝΙΤΗΣ ΜΟΥΜΙΑ ΑΜΠΟΥ ΤΖΑΜΑΛ

Πρόκειται για έναν από τους διασημότερους θανατοποινίτες όλων των εποχών. Ο Μουμία Αμπού Τζαμάλ βρίσκεται στη φυλακή από το 1982 για το θάνατο του λευκού αστυφύλακα Daniel Faulkner. Καταδικάστηκε σε θάνατο αλλά μέχρι σήμερα ισχυρίζεται ότι δικάστηκε άδικα γιατί ήταν θύμα ρατσισμού, κάτι που με τα χρόνια ασπάστηκαν και πολλά μέλη της διεθνούς κοινότητας- από την Διεθνή Αμνηστία που εξακολουθεί να ζητάει επανάληψη της δίκης, μέχρι τους Beastie Boys που έκαναν μια συναυλία τα έσοδα της οποίας πήγαν στην υπεράσπιση του.

Η θανατική ποινή του Αμπού Τζαμάλ έχει αναβληθεί πολλές φορές τα τελευταία τριάντα χρόνια και ο ίδιος έχει εξελιχτεί σε γνωστό ακτιβιστή και συγγραφέας. Χτες ο εισαγγελέας Seth Williams ανακοίνωσε ότι η πολιτεία της Φιλαδέλφεια δεν θα ζητήσει εκ νέου τη θανατική ποινή για τον Αμπου Τζαμάλ. Η χήρα του Daniel Faulner, Maureen αφού αποκάλεσε τους δικαστές που αποφάσισαν να μην εκτελεστεί η θανατική ποινή «ανέντιμους και δειλούς» δήλωσε ότι θα σταματήσει να ζητά τη θανατική ποινή για τον Αμπού Τζαμάλ αλλά παρολα αυτά θα παλέψει για να μην έχει καλύτερη μεταχείριση στη φυλακή.

Τριάντα χρόνια μετά την καταδίκη του σε θάνατο για το φόνο ενός λευκού αστυνομικού, η απόφαση αυτή σημαίνει ότι, σύμφωνα με τη νομοθεσία της πολιτείας της Πενσιλβάνια, ο Μουμία Αμπού Τζαμάλ, ένας από τους πιο γνωστούς θανατοποινίτες στις ΗΠΑ, θα παραμείνει ως το τέλος της ζωής του στη φυλακή, αλλά δεν θα εκτελεστεί.

«Οι εισαγγελείς έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνουν. Έπειτα από τριάντα χρόνια, ήταν καιρός να δοθεί τέλος σε αυτήν την επιδίωξη της θανατικής ποινής», σημειώνει η συνήγορός του Τζούντιθ Ρίτερ σε ανακοίνωσή της.

καζαμίας 2012 από τη Ροσινάντε [video]


Μετά την πρωτοφανή επιτυχία που είχαν οι προβλέψεις για τα έτη 2010 και 2011, ο Ροσινάντε σας προσφέρει τον Καζαμία του 2012 για να πιάσετε κάνα σιγουράκι στο στοίχημα να τα κονομήσετε… 
Επιτέλους, μετά από παν-ταξική απαίτηση, τώρα και σε βίντεο:

Ιανουάριος: Η χρονιά αλλάζει μέσα σε γενικό κλίμα εθνικής ευτυχίας που έχει προκληθεί από την πρωθυπουργοποίηση Παπαδήμου. Οι Αγανακτισμένοι καλούν σε πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν στο Σύνταγμα. Ενώ στο κάτω μέρος της Πλατείας συζητούν αμεσοδημοκρατικά για τις θερμίδες του κουραμπιέ, στο πάνω μέρος πετούν βεγγαλικά. Ένα από αυτά ωστόσο πέφτει στη Βουλή και την καίει. Παρά τις εκκλήσεις της μικροφωνικής για να διαφυλαχτεί ο ειρηνικός χαρακτήρας του ρεβεγιόν, δημιουργείται ένταση. Το ΚΚΕ καταγγέλλει τις φασιστικές και τυχοδιωκτικές ομάδες που κάνουν ρεβεγιόν ενώ ο κόσμος πεινάει και ειδικά το «Δεν Πληρώνω» και τον Παναιτωλικό. Ο τελευταίος βγάζει κοινή ανακοίνωση με την ΑΚ με τίτλο «Ρεβεγιόν μετά το τέλος της εποχής των ιδεολογιών»

Φεβρουάριος: Μετά την ολοσχερή καταστροφή της Βουλής από πυρκαγιά, οι εκπρόσωποι του έθνους αποφασίζουν να πραγματοποιούν τις συνεδριάσεις τους στην παρακείμενη Πλατεία Συντάγματος. Το γεγονός αντιμετωπίζεται με συμπάθεια από την κοινωνία, που συρρέει μαζικά για να παρακολουθήσει τους βουλευτές να μιλάνε μετά από κλήρωση και να κουνάνε τα χέρια τους πάνω – κάτω για να ψηφίζουν «ναι» και «όχι». Το κλίμα χαλάει κάπως από ένα επεισόδιο μεταξύ Παπαδήμου και Τσίπρα. Ο Αλέξης τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει ακόμα εκλογές και ο πρωθυπουργός του απαντάει σε έντονο ύφος «Έχουμε πει όχι κόμματα εδώ ρε μεγάλε, τι δεν καταλαβαίνεις;». Το επεισόδιο λήγει μετά από επέμβαση της Ομάδας Ψυχραιμίας….

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΛΥΠΗΡΟ & ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ


Κατά δεκάδες ξεβράζονται φάλαινες - ζιφιοί στην Κέρκυρα

Τα τελευταία 24ωρα (7,8,9/12/2011) στις δυτικές ακτές της Κέρκυρας εκβράζονται νεκρές ή εξοκείλουν σε προθανάτια κατάσταση και σε μεγάλους αριθμούς, φάλαινες ζιφιοί. Εχουν ήδη επιβεβαιωθεί περίπου 10 περιστατικά και ερευνόνται ακόμα 40 αναφορές ψαράδων και στεριανών πολιτών.

Ο ζιφιός δεν ζει σε κοπάδια αλλά είναι μοναχικό ζώο (σπάνια απαντάται σε ζευγάρια και σπανιώτερα σε οικογένειες 3-4 μελών). Αυτό το δεδομένο αφ ενός αποκλείει ως αιτία κάποια μεταδοτική ασθένεια (δεν θα είχαμε ταυτόχρονη εκδήλωσή της) ή δηλητηρίαση από τοξικούς παράγοντες (αραιός πληθυσμός)  και αφ ετέρου μας κάνει να αναρωτιόμαστε για τους λόγους που προκάλεσαν όχι μόνο το θάνατο αλλά και την υπερσυγκέντρωση αυτή του πληθυσμού που φαίνεται να προηγήθηκε.

Ο ζιφιός δεν έχει φυσικούς εχθρούς παρά μόνο τον άνθρωπο. Και μάλιστα μια συγκεκριμένη και όχι συνηθισμένη ανθρώπινη δραστηριότητα. Αυτή είναι η χρήση σόναρ (ηχοβολιστικά) που χρησιμοποιούνται από πολεμικά πλοία (δηλαδή για εντοπισμό μεγάλων και συμπαγών στόχων, κυρίς υποβρυχίων) και όχι από εκείνα που χρησιμοποιούν οι ψαράδες για εντοπισμό κοπαδιών ψαριών. Εξ άλλου ανάλογα περιστατικά -αλλά με σαφώς μικρότερες επιπτώσεις- έχουν σημειωθεί στο παρελθόν (’80 & ’90) μετά από ασκήσεις πολεμικών ναυτικών.

Xρυσός – χαλκός, το νέο όπιο του λαού


Τα λέει πολύς κόσμος αλλά δυστυχώς είναι ακόμα λίγος μπροστά στην προπαγάνδα των Χαρδαβελάδων και διάφορων μάτσο ελληναράδων και εθνικιστών που νομίζουν ότι έτσι θα φάμε με χρυσά κουτάλια. Φυσικά δεν παίρνουν ξεκάθαρη θέση και αρκετοί από τα αριστερά του πολιτικού φάσματος, που θέλουν να βαφτίσουν την καταστροφή του περιβάλλοντος “λαϊκή βούληση”, ονειρευόμενοι και αυτοί το δικό τους μάτσο σοσιαλιστικό κράτος. Άλλη όρεξη δεν είχαμε. Οι χαβούζες μας έλλειπαν.
Αναδημοσιεύση από το Μεταλλεία Stop :
 Του κ. Σαράντη Δημητριάδη, Ομότιμου Καθηγητή Γεωλογίας Α.Π.Θ.

Το Στρατώνι προορίζεται για κεντρική μεγα-χαβούζα. Στην πραγματικότητα, αν τα σχέδια ΥΠΕΚΑ – ΞΕΟΥΕΚ (Ξένων Επιχειρηματικών Ομίλων Υπό Ελληνική Κάλυψη) υλοποιηθούν, όλη η βόρεια Ελλάδα θα γεμίσει με όλης της κλίμακας χαβούζες εξορυκτικών και μεταλλευτικών αποβλήτων που θα μείνουν εδώ μαζί μας για πάντα.

Πρωτοφανής παραπληροφόρηση του FOX News


Το γύρο του διαδικτύου έχει κάνει απο χτές η είδηση οτι το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News του Murdoch, μετέδωσε πλάνα απο επεισόδια στην Αθήνα, ενώ η δημοσιογράφος έκανε ρεπορτάζ για τους διαδηλωτές στη Ρωσία. Με φόντο τα φλεγόμενα οδοφράγματα στους δρόμους της Ελληνικής πρωτεύουσας και τις συγκρούσεις απέξω απο τη Βουλή, το ρεπορτάζ έκανε λόγο για πολίτες που ξεχύθηκαν στους δρόμους της Μόσχας προκειμένου να διαδηλώσουν ενάντια  στις αμφιλεγόμενες εκλογικές διαδικασίες οι οποίες θέλουν το κόμμα της Ενωμένης Ρωσίας του Πούτιν να κερδίζει σχεδόν το 50%.H ανακρίβεια προφανώς δεν έγκειται στις διαμαρτυρίες αυτές καθ’ αυτές, όσο στο θέαμα που θέλησε να παρουσιάσει το ρεπορτάζ.
Η αστυνομία μάλιστα προέβη σε 300 συλλήψεις κατα τη διάρκεια των κινητοποιήσεων όπου έλαβαν μέρος τη Δευτέρα στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη με κάλεσμα στο διαδίκτυο. Παράλληλα κυκλοφόρησε η είδηση οτι προτάθηκε η κατάργηση ανωνυμίας των bloggers, εφόσον τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θεωρούνται “εν δυνάμει απειλή για τα θεμέλια της κοινωνίας“. Σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός της Ρωσίας κατηγόρησε τη Χίλαρυ Κλίντον ως υποκινητή των διαδηλώσεων  και το Σάββατο προγραμματίζεται εκ νέου κινητοποίηση όπου αναμένεται να είναι ημαζικότερη των τελευταίων 10 ετών. Ακολουθεί το επίμαχο βίντεο.
http://parallhlografos.wordpress.com

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Ganja Rocks - Χαμήλωσε το πιστόλι.

Μας έχουν ΜΑΤιάσει - και δεν είναι αστείο, υπάρχει κόσμος που χύνει το αίμα του




Ο blogger που είχε συλληφθεί στην πορεία για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου αποφυλακίστηκε, μαζί με μερικούς ακόμα ανήλικους συλληφθέντες (παρεμπιπτόντως, επειδή το άκουσα και αυτό, τι ακριβώς περιμένει ο κόσμος από τους νέους; Να κάτσουν άπραγοι όταν τους καταδικάζουν ως "χαμένη γενιά" στην εξόντωση/εξαθλίωση; ).

Την ίδια ώρα βέβαια, το κράτος συνεχείζει, και δεν είναι μόνο η καταστολή των πορείων, αλλά και ξυλοδαρμοί συνδικαλιστών από ΠΑΣΟΚους παρακαλώ ("σήκω Αντρέα για να δεις τα παιδιά της αλλαγής"), και πολλά ακόμα.

Για όσους ενδιαφέρονται, υπάρχει και λογαριασμός αλληλεγγύης που έχει ανοίξει για να καλυφθούν τα δικαστικά παράβολα των συλληφθέντων (εδώ).

Επιβολή Παγκόσμιας Λογοκρισίας στο Διαδίκτυο


Τα SOPA / PIPA ως Απόπειρα για την Επιβολή Παγκόσμιας Λογοκρισίας στο Διαδίκτυο & οι Κοινωνικές Αντιστάσεις.
Σε κάθε ένα από τα δύο νομοθετικά σώματα (κογκρέσο/ γερουσία) των ΗΠΑ έχουν σχεδόν ταυτόχρονα εισαχθεί προς ψήφιση δύο διαφορετικά νομοσχέδια, που θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο τα ψηφιακά μας δικαιώματα σε παγκόσμιο επίπεδο. Αν τελικά οποιοδήποτε από τα νομοσχέδια αυτά ψηφιστεί, θα συσταθεί με βάση αυτό ένας πανίσχυρος μηχανισμός διαδικτυακής λογοκρισίας, οι επιπτώσεις του οποίου θα επεκταθούν πέρα από τα σύνορα των ΗΠΑ και θα αλλάξουν για πάντα το διαδίκτυο όπως το ξέρουμε. Η εισαγωγή των νομοσχεδίων προς ψήφιση έχει ξεσηκώσει θύελλα κοινωνικών αντιδράσεων τόσο στο διαδίκτυο όσο και στην Αμερικάνικη κοινωνία, ενώνοντας ένα ευρώ μέτωπο κινημάτων, φορέων και οργανώσεων καθώς εταιρειών – κολοσσών.
SOPA / PIPA ή μάλλον «Σώπα(σε)»
Το SOPA (Stop Online Piracy Act), το πρώτο και πιο επικίνδυνο από τα δύο νομοσχέδια, το οποίο εισήχθη στις 26 Οκτωβρίου από μία μικτή επιτροπή Δημοκρατικών – Ρεπουμπλικανών βουλευτών και αναμένεται να ψηφιστεί στις 15 Δεκέμβρη, προβλέπει την εγκαθίδρυση μίας μαύρης λίστας ιστοσελίδων, η πρόσβαση στις οποίες θα αποκόπτεται για οποιονδήποτε παραμένει στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου οποιοσδήποτε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων θα μπορεί με μία απλή εισαγγελική παραγγελία να υποχρεώνει όλους τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους της χώρας να διακόπτουν εντελώς την πρόσβαση σε ιστοσελίδες, που υποστηρίζεται ότι εμπλέκονται με παραβίαση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, αλλά και καταχωρητές ονομάτων χώρου, παρόχους φιλοξενίας και άλλων υπηρεσιών προς αυτές να διακόπτουν κάθε συνεργασία. Τυχόν ψήφιση του παραπάνω νομοσχεδίου θα αποτελέσει άλλο ένα λιθαράκι στον νομικό επεκτατισμό των ΗΠΑ, καθώς θα καθιστά δίχως την δυνατότητα προηγούμενης δικαστικής προστασίας μη προσβάσιμες σε όλες τις ΗΠΑ ιστοσελίδες, που έχουν καταχωρηθεί ή/και φιλοξενούνται αλλού στον κόσμο. Η δε λογοκρισία, που επιφέρει η ψήφισή του, θα συγκρίνεται τόσο τεχνικά όσο και ποιοτικά με το ψηφιακό «Σινικό Τείχος» της Κίνας. Παρόμοιου χαρακτήρα προβλέψεις έχει και το PIPA (Protect IP), νομοσχέδιο που βρίσκεται στα τελευταία στάδια ψήφισής του στην Γερουσία.

Μητέρα 15χρονου συλληφθέντα στις 6/12: «Το παιδί μου φτύνει αίμα τρεις ημέρες μετά»


Τις πληροφορίες ότι στη μαθητική διαδήλωση της 6ης Δεκεμβρίου 2011, στη μνήμη του δολοφονημένου Αλέξη Γρηγορόπουλου, οι άνδρες των ΜΑΤ «διακρίθηκαν» για μια ακόμη φορά στο γνωστό όργιο βίας και απάνθρωπης καταστολής, σε βάρος ανήλικων μαθητών, είχαμε καταγγείλει εδώ: Οι μπάτσοι συνέλαβαν ανήλικα επειδή φόραγαν φούτερ με κουκούλα! Σήμερα, 9 Δεκεμβρίου, έφτασε στο tsantiri.gr επώνυμη καταγγελία γονέα που αναφέρει πράγματα φοβερά και τρομερά. Οι μπάτσοι όχι μόνο συνέλαβαν και τσάκισαν στο ξύλο 15χρονα και 16χρονα παιδάκια, αλλά τους έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην υγεία τους. Η μητέρα, που υπογράφει την καταγγελία που ακολουθεί, αναφέρει ότι το παιδί της «πονάει πολύ το κεφάλι του, έχει καρούμπαλα, φτύνει αίμα και πονάει το σώμα του». Η εικόνα ότι ένας μαθητής φτύνει αίμα, 3 ημέρες μετά, από το ξύλο προφανώς που του έριξαν οι μπάτσοι, μας εξοργίζει. Και φυσικά δεν είναι μόνο αυτό… Η καταγγελία της μητέρας ουσιαστικά αποκαλύπτει την κατάλυση της Δημοκρατίας από το καθεστώς της μεταβατικής κυβέρνησης και των πρόθυμων «ανδρών» των ΜΑΤ, των νέων ταγματασφαλιτών!
Απαιτούμε επίσημη απάντηση της Αστυνομίας και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη άμεσα.

Ακολουθεί το κείμενο – καταγγελία της μητέρας του 15χρονου μαθητή:

«Είμαστε γονείς ενός ανήλικου παιδιού 15 χρονών, Α τάξη λυκείου, και στις 6 Δεκεμβρίου μαθητές από το σχολείο αποφάσισαν να πάνε στη μαθητική πορεία, στην Αθήνα, που οργανώθηκε για τη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Κατά τις 14.50 ο πατέρας του επικοινώνησε με το παιδί και του είπε πώς επιστρέφουν στο σπίτι.

» Η ώρα περνούσε και δεν είχαμε άλλη επικοινωνία με το παιδί μας, προσπαθούσαμε να τον εντοπίσουμε στο κινητό του αλλά ήταν κλειστό. Επίσης και τον συμμαθητών που ήταν μαζί του. (παίρναμε τηλεφώνα όπου μπορούσαμε)

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ

“Καλύτερα ένα φρικτό τέλος, παρά μια φρίκη δίχως τέλος!”

Κάθε εποχή φέρνει μαζί της και την πολιτική της ηθική. Η εποχή της παγκοσμιοποίησης και της Νέας τάξης επιβάλλει και τη δική της πολιτική και ηθική. Παραδόξως το κτύπημα του ρολογιού της Ιστορίας της «νέας εποχής» μας μεταφέρει πίσω σε παλαιές εποχές ξεπερνώντας τες μάλιστα στην έκταση και... τη «λεπτότητα» της απανθρωπιάς και κτηνωδίας τους.

Υπήρξε καιρός, όπου οι νόμοι της πολιτικής μηχανής λεπτά επεξεργασμένοι από το Μακιαβέλι, θεωρούνταν σαν το αποκορύφωμα του κυνισμού.

Για το Μακιαβέλι η πάλη για την εξουσία ήταν ένα...θεώρημα σκακιού. Τα ζητήματα της ηθικής δεν υπήρχαν γι’ αυτόν, όπως δεν υπάρχουν για ένα παίκτη σκακιού ή για ένα λογιστή. Το έργο του συνίστατο στο να καθορίζει την πρακτικότερη πολιτική που ταίριαζε να ακολουθήσει κανείς σε μια δοσμένη κατάσταση, και να εξηγεί πώς έπρεπε να εφαρμόζεται, κατά ένα τρόπο ανελέητα κτηνώδη, με βάση εμπειρίες φτιαγμένες μέσα στις πολιτικές χοάνες του κόσμου.

Για τον Μενάκιο και τους συλληφθέντες της 6ης Δεκέμβρη/Κάλεσμα συμπαράστασης


Άμεση απελευθέρωση του Μενάκιου και όλων των 

συλληφθέντων!  Κάλεσμα για συμπαράσταση αύριο 

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στις 9.30π.μ. (Δικαστήριο 

Ευελπίδων -Κτήριο 9)

Η Τρίτη 6 Δεκέμβρη,   τρίτη επέτειος της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου,  ήταν η μέρα που το “κράτος” παρωδία-ενός τραπεζίτη, δεξιών και ακροδεξιών – αποφάσισε να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα του κατασταλτικού του μηχανισμού  και μάλιστα στα νέα παιδιά.
Την ημέρα αυτή,  που ούτε ένας μπάτσος δεν θα έπρεπε να έχει εμφανιστεί στους δρόμους ως έναν ελάχιστο φόρο τιμής στο αδικοχαμένο παιδί , έγινε ακριβώς το αντίθετο.  Η χουντοκυβέρνηση αμόλησε τα σκυλιά της για να τσακίσουν κάθε φωνή διαμαρτυρίας από νεανικά χείλη και κάθε μορφή έκφρασης και τους έδωσε το ελεύθερο για να προκαλέσουν, να βιαιοπραγήσουν και βέβαια να συλλάβουν στο σωρό.
Αυτό έγινε και το βράδυ της Τρίτης στην Πλατεία Εξαρχείων.  21 είναι οι συλληφθέντες από τους οποίους οι 10 είναι ανήλικοι και οι κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

τι ακριβώς περιμένω από τους αναρχικούς;


Το κείμενο αυτό ξεκίνησε σαν απάντηση σε μια ερώτηση που μπήκε σε προηγούμενο κείμενο μου, με τίτλο «Πολιτική Κλιμακτήριος», αλλά και στο «Ή με την εσωτερική καταστολή ή με την κοινωνική απελευθέρωση που αναρτήθηκε στο Παραλληλογράφο.  (http://parallhlografos.wordpress.com/ ) από τον risinggalaxy.

Περιμένω βασικά η πλειονότητα των Αναρχικών σ’ αυτή τη χώρα, επιτέλους να ξεπεράσει την «οργανωτική» της φοβία, να αφήσει πίσω της την μόνιμη άρνηση για συντονισμό από το φόβο της δημιουργίας «ηγετικών» δομών. Περιμένω να υπερβεί τις ιδεολογικές αγκυλώσεις που την κρατούν όμηρο της πολυδιάσπασης και της μεταξύ τους αποξένωσης και να προχωρήσει σε μια νέα οργανωτική προσπάθεια του μεγαλύτερου τμήματος του χώρου σε μια πλατειά οριζόντια συλλογικότητα σε πανελλαδικό επίπεδο, που θα μπορέσει και να εμπνεύσει αλλά και να παραδειγματίσει ότι μια τέτοια μορφή οργάνωσης είναι εφικτή.
Σαφώς, και εγώ όπως άλλοι, κουβαλάω τις ίδιες φοβίες για μια πιθανή εκτροπή μιας τέτοιας προσπάθειας σε μοντέλα εξουσιαστικά, κάθετης οργάνωσης που τελικά τίποτα δεν έχουν να κάνουν με την ιδέα της αναρχίας.

Bleeps.gr-Griechenlands Krise als Graffiti Kunst

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΘΗΣΤΕ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ..


ΠΑΡΤΕ ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΑ...ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΤΕ!!!
ΜΗ ΒΓΕΙΤΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΟΝΟ, ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΑΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΠΟΥ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ...
ΑΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΤΕ, ΘΑ ΔΙΚΑΖΕΣΤΕ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ...

ΕΚ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ


ΑΘΩΩΘΗΚΕ ΠΑΜΨΗΦΗ Ο σ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΗΧΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΜΕ ΑΠΑΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ και ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ.

[51PANAGIVTHS_FVTO_3_.jpg]Δεκαδες αλληλεγγυοι ειχαν κατακλυσει την αιθουσα του Εφετειου. Αγωνιστες απο ολο το φασμα της αριστερας (πλην Λακεδαιμονιων), οργανωσεις γυναικων,μελη συλλογικοτητων, ανενταχτοι αγωνιστες και αλλοι.
Η ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΚΑΤΕΡΕΥΣΕ. Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ.

Θεσσαλονίκη: "ΜΠΑΤΣΟΣ ΦΛΑΜΠΕ" ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ





Βόλος: Πορεία για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο (6/12/11)


Από το παραλιακό συγκρότημα Παπαστράτου ξεκίνησε η πορεία στην επέτειο της κρατικής δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που σήμερα συμπληρώνει τρία χρόνια.
Επικεφαλής τέθηκε πανό του συλλόγου φοιτητών της Αρχιτεκτονικής του ΠΘ, με πλήθος κόσμου να ακολουθεί. Εξαιτίας της έλλειψης συγκρότησης δεν υπήρχε ο αναγκαίος παλμός αλλά και η αναγκαία στόχευση (χρεοκοπία, συγκυβέρνηση με φασίστες, απόπειρα δολοφονίας Σταματόπουλου, απεργία διαρκείας Χαλυβουργών κλπ) με αποτέλεσμα, αν και μαζική η πορεία, να μην έχει την αναγκαία πολιτική στόχευση.
Παρά το γεγονός ότι μόνο ο α/α χώρος και το ΕΕΚ κάλεσαν στην πορεία, πάνω από 1500 άτομα βρέθηκαν στο Θόλο για να θυμίσουν ότι η πρώτη εξέγερση ενάντια στην παγκόσμια καπιταλιστική κρίση έχει βαθύνει και όλα τα ζητήματα που έθεσε ο Δεκέμβρης 2008 έχουν μείνει ανοικτά ως ερωτήματα και όχι ως απαντήσεις.
Έτσι στη σημερινή πορεία, το μεγαλύτερο ποσοστό των συμμετεχόντων ήταν νεολαία, πάρα πολλοί μαθητές που βρίσκονται αρκετό καιρό σε αναβρασμό με σποραδικές καταλήψεις, φοιτητές, κυρίως η νέα γενιά.
Η πορεία ήταν ειρηνική παρά την ασφυκτική παρουσία της αστυνομίας και τους διαρκείς περιπάτους δεκάδων ασφαλιτών στους δρόμους της πόλης.
Το κύριο σώμα της πορείας διαλύθηκε στο Θόλο, ένα μικρό τμήμα έμεινε στην παραλία και εγκλωβίστηκε από ασφαλίτες και ματατζήδες οι οποίοι προφανώς ήθελαν να προστατέψουν το ….. “άσυλο”.
Η ρίψη δακρυγόνων στο ύψος της Νομαρχίας (Αναλήψεως & Ιωλκού) και σχεδόν λίγο παρακάτω μέχρι το ύψος της παραλίας δεν εμπόδισαν την πορεία να ολοκληρωθεί επιστρέφοντας στο παραλιακό συγκρότημα Παπαστράτου.
Στη Νομαρχία έγιναν και οι περισσότερες από τις 13 συλλήψεις, εκ των οποίων 4-5 ανηλίκων. Όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από πορεία περίπου 200 διαδηλωτών προς την ασφάλεια αφού απεγκλωβίστηκαν από τον αστυνομικό κλοιό.
Σποραδικές αψιμαχίες δεν κάνουν τη σημερινή πορεία συγκρουσιακή αφού τα ελλείματα του Δεκέμβρη ανακυκλώνονται, εξαιτίας της πολιτικής παράδοσης της αριστεράς πριν καν δοθεί η αποφασιστική μάχη, την έλλειψη οποιασδήποτε σοβαρής πολιτικής οργάνωσης και το κυριώτερο εξαιτίας της μη συμμετοχής και κάθοδο της εργατικής τάξης στο δρόμο με όρους μάχης. Το τελευαταίο όμως είναι σχεδόν αναπόφευκτο. Το ερώτημα πάντα είναι αν η μάχη θα είναι νικηφόρα κι αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς μια βαθύτερη κατανόηση των πολιτικών επιπλοκών της παρούσας κρίσης, τη πλατιά επαναστατική οργάνωση των μαζών και φυσικά την αποφασιστικότητα της ηγεσίας της να νικήσει. Είναι προφανές ότι χωρίς τα απαραίτητα αυτά στοιχεία είναι αδύνατον να νικηθεί ο συγκεντρωτικός μηχανισμός της αστικής εξουσίας. Οτιδήποτε άλλο είναι μια ευχή που διαρκώς θα διαψεύδεται.
Η έλλειψη οποιουδήποτε άλλου καλέσματος (πλην των δυο προαναφερόμενων) για τη σημερινή πορεία δεν είναι τυχαία, παρά τη κρισιμότητα της κατάστασης, δηλαδή τη χρεοκοπία του καπιταλισμού που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ένταση της ταξικής πάλης, ανεξάρτητα αν θα περάσει κάποια στιγμή και από την …κάλπη.
Η αποστασιοποίηση των πολιτικών οργανώσεων της αριστεράς από τη βία της εξέγερσης του Δεκέμβρη δεν είναι απλά συνέχεια της απομάκρυνσης από τα γεγονότα αλλά ο πολιτικός εναγκαλισμός με τα μικροαστικά στρώματα που δεν πρέπει να θορυβηθούν από την επερχόμενη κοινωνική επανάσταση και ίσως δεν ψηφίσουν…το πρόγραμμα της προλεταριακής επανάστασης.
Έτσι συντελείται μια διαρκής δεξιά μετατόπιση της εξωκοινοβουλευτικής ειδικά αριστεράς που συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό (αρκεί να θυμηθεί κανείς τις δηλώσεις νομιμοφροσύνης της 20/10 για τα γεγονότα στο Σύνταγμα), επιβεβαιώνοντας το ρητό ότι “ο αναρχισμός είναι το τίμημα που πληρώνει η αριστερά για τον οπορτουνισμό της”.

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

ΟΙ ΠΡΙΓΚΗΠΕΣ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ, ΡΕ ΠΑΥΛΟ ΠΟΥ ΝΑ ΓΥΡΙΖΕΙΣ;

Ήταν του Αγίου Νικολάου, 6 Δεκεμβρίου 1990, όταν έφυγε ο Παύλος, ο Σιδηρόπουλος, ο δισέγγονος του Ζορμπά και ανιψιός της Έλλης Αλεξίου, ο Φυσικομαθηματικός, ο άγιος κι ο αλήτης, ο πρίγκιπας του ροκ με το μοναχικό του μπλουζ, ο τελευταίος ήρωας, ο ασυμβίβαστος, τα πάντα, φίλε μου, είναι φλου...

Κλείνω στόμα και μύτη
τους βαρέθηκα πια
να με λένε αλήτη
και, γελώντας, μαλλιά…

Θυμάμαι την κηδεία του στον Κόκκινο Μύλο, την κηδεία της ψυχής μας, όπως είχα πει τότε στον ΗΧΩ FM. Αυτό που πάντα θα θυμάμαι είναι ότι ο Παυλίτο τραγουδούσε σαν να 'ταν η τελευταία φορά και πετούσε τα βράδια - όταν οι άλλοι είχαν κοιμισμένα τα κορμιά, τα μυαλά και τις συνειδήσεις τους - πάνω από την Κυψέλη και τα Εξάρχεια. Ρε Παύλο, πού να γυρίζεις;

Σήμερα, εδώ στο e-tetRadio.gr, φίλοι και γνωστοί, θαυμαστές κι ακροατές, γράφουμε για εκείνον. Έτσι, για να μην ξεχάσουμε ότι τον θυμόμαστε, σαν ένα κεράκι που πάντα θα καίει στη θύμησή του…



Οπως τοτε....ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ;;;





             Mαυραγοριτες και στρατος κατοχης...
                   Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ


Οπως τοτε... 

                          ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ;;; 

Oι φωτο απο sibilla 


anarhogatoulis.blogspot.com

Νεκρός σε ψυγείο βρέθηκε άστεγος στο Βόλο


Μέσα σε ένα παλιό ψυγείο, όπου ζούσε τους τελευταίους μήνες, σε οικόπεδο πίσω από την εκκλησία της Αγ. Αικατερίνης στο Βόλο, βρέθηκε ένας 70χρονος άστεγος.

Σημειώνεται πως την άδεια για τη χρήση του εγκαταλειμμένου ψυγείου είχε παραχωρήσει στον άστεγο ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του.

Ο 70χρονος είχε να δώσει σημεία ζωής εδώ και δύο ημέρες. Όταν το απόγευμα της Δευτέρας ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου τον αναζήτησε, μετέβη στο χώρο που έμενε, όπου και τον βρήκε νεκρό.

Ο θάνατός του φαίνεται πως προήλθε από αναθυμιάσεις, καθώς στο μικρό αυτό χώρο όπου ζούσε, είχε τοποθετήσει ένα μικρό τσίγκινο αντικείμενο όπου άναβε ξύλα για να ζεσταθεί. Πιθανότατα τον πήρε ο ύπνος και οι αναθυμιάσεις από τη φωτιά, στο μικρό αυτό χώρο, τον οδήγησαν στο θάνατο.



 tvxs.gr

keny arkana-la rage

ΒΟΛΟΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ-ΝΤΙΝΟΣ ΣΑΔΙΚΗΣ

ΑΠΟ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΟΒΡΑΔΥΝΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΒΟΛΟ: ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ

ΜΑΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ


17-11-2011 Πορεία Πολυτεχνείου,τα μπλοκ του Α/Α χώρου

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΝΑΛΙ...
ΕΥΤΥΧΩΣ...ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ 10 ΑΤΟΜΑ!!!

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ: Τα 3 λεπτά που προκαλούν τόσα συναισθήματα, όσα δεν μπορεί μία ταινία του Χόλιγουντ σε 2 ώρες? (VIDEO)


Πρόκειται για το φιλμ μικρού μήκους , "Porcelain Revised Score” , που κέρδισε το προηγούμενο Καλοκαίρι στον διεθνή διαγωνισμό “Parallel Lines”.

Οι υποψήφιοι είχαν απεριόριστη ελευθερία έκφρασης αλλά έπρεπε να ακολουθήσουν τους εξής δύο κανόνες: Ο διάλογος θα έπρεπε να είναι ακριβώς έξι γραμμές και η διάρκεια δεν θα έπρεπε να υπερβαίνει τα τρία λεπτά.
ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ...




ΠΗΓΗ
http://radar-gr.blogspot.com