ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Δεκεμβριανά 1944. Σαν σήμερα πριν 67 χρόνια. Ο Δεκέμβρης του 1944 - Η Μάχη της Αθήνας, 67 χρόνια από την αδελφοκτόνα σύγκρουση.


Αναδημοσιευση απο:  dethelontis-fotadistis
3 Δεκεμβρίου 1944. Οι πρώτοι νεκροί στο Σύνταγμα.
Αν θέλουμε πραγματικά κάποια στιγμή να δούμε το γιατί έχουμε φτάσει ως εδώ, πρέπει να γυρίσουμε πίσω. Να δούμε τα ιστορικά γεγονότα. Είναι εύκολο να καταλάβουμε, ότι η σημερινή κατάσταση, είναι η προβολή στο σήμερα, των εθνικών λαθών του Δεκεμβρίου του 1944. 



Το παρακάτω κείμενο είναι από το αφιέρωμα για τα Δεκεμβριανά του 1944, του Γιαννη Νικολόπουλου στο radiobubble
Αντί προλόγου.
«Ενεργήστε σαν να επρόκειτο για κατακτημένη πόλη, στην οποία έχει ξεσπάσει τοπική εξέγερση» (5 Δεκεμβρίου 1944, τηλεγράφημα. Ο βρετανός πρωθυπουργός Ουίνστον Τσώρτσιλ στον υποστράτηγο και διοικητή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, Ρόναλντ Σκόμπυ).
«Κρατήστε τους γιους σας στο σπίτι, μανάδες της Αθήνας. Ή, ανάψτε για αυτούς, τις λαμπάδες, απόψε τη νύχτα. Ο γέρος της Ντάουνιγκ Στριτ φέρνει πίσω το βασιλιά σας». (Μπέρτολτ Μπρεχτ). 

Δεκεμβριανά.
Η Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου του 1944, είναι μέρα ψυχρή και ηλιόλουστη. Είναι και ημέρα συλλαλητηρίου για το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο (ΕΑΜ) και τους αθηναίους πολίτες, άνδρες και γυναίκες, που κατά τη διάρκεια της Κατοχής και τις πρώτες αυτές ημέρες της Απελευθέρωσης, έχουν συνταχθεί μαζί του και έχουν συμπράξει από τις τάξεις του, στο έπος της Αντίστασης. Τα συνθήματα που δονούν την ατμόσφαιρα και το πλήθος των πλέον των 300.000 ανθρώπων, είναι «Λαοκρατία», «Τελευταίος ο ΕΛΑΣ»(για το θέμα του αφοπλισμού των ανταρτικών σχηματισμών), «Κρεμάλα στον Γονατά» (τον παλαιό βενιζελικό στρατηγό, που υπήρξε πρωτεργάτης στη συγκρότηση των Ταγμάτων Ασφαλείας). 

ΞΥΛΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ: Αύξηση έμμεσου φόρου στα ξύλα για τζάκι και σόμπα!


Ενσωμάτωση έκτακτης εισφοράς στην τιμή των ξύλων για να αντισταθμιστούν τα διαφυγόντα έσοδα από την μείωση της κατανάλωσης πετρελαίου, που οφείλεται στα τζάκια και τις ξυλόσομπες, αποφάσισε το Υπουργείο Οικονομίας.
Σε μια «διορθωτική» κίνηση, ώστε να αποθαρρύνουν τη μαζική στροφή των καταναλωτών σε εναλλακτικές μεθόδους θέρμανσης (τζάκι, ξυλόσομπα, φουφού, κοκ), προχώρησε η αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Οικονομίας, ύστερα από την απροθυμία πολλών πολυκατοικιών να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η τιμή της ξυλείας για τζάκι και γενικά για κάψιμο θα εξισωθεί σε πρώτη φάση με την ξυλεία που χρησιμοποιείται για πατώματα, για ντουλάπες και για επενδύσεις εξωτερικών χώρων (ξύλο teak). Με τον μέτρο αυτό, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, οι καταναλωτές «θα αφήσουν τις εξυπνάδες» και θα «ανάψουν πάλι το καλοριφέρ», ώστε να καλυφθεί η τρύπα των 6 δις του προϋπολογισμού. «Ήδη χάθηκε πολύτιμος χρόνος και δεν εκμεταλλευθήκαμε όσο έπρεπε το απρόσμενο κρύο του Οκτωβρίου», τόνισε χαρακτηριστικά αρμόδια πηγή.

Πάντως, σταδιακά το μέτρο αναμένεται να επεκταθεί σε ο,τιδήποτε εύφλεκτο μπορεί να καεί σε βαρέλι, καθώς πιστεύεται ότι το καταναλωτικό κοινό θα παρουσιάσει δείγματα ανυπακοής και θα αρχίσει να καίει λάστιχα και άλλα αντικείμενα, στις πυλωτές των πολυκατοικιών και στα μπαλκόνια.

Εννοείται ότι από την αύξηση της φορολόγησης στην ξυλεία για τζάκι και σόμπα, εξαιρείται η Εκκλησία, αφού το ξύλο που χρησιμοποιεί για θέρμανση, θεωρείται «τίμιο Ξύλο» και δεν υπόκειται στους ανθρώπινους νόμους.


ΠΗΓΗ: protagon.gr



http://epitropesdiodiastop.blogspot.com

Στημένη η κλήρωση του Euro!


Στη φάση των ομίλων του Euro 2012, η Ελλάδα κληρώθηκε να αντιμετωπίσει την Πολωνία, την Τσεχία και τη Ρωσία. Κάποιοι βιάστηκαν να πανηγυρίσουν και δεν πρόσεξαν πως η κλήρωση ήταν μια ακόμα παγίδα για τη χρεοκοπημένη χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο που η Ελλάδα κληρώθηκε να αντιμετωπίσει τρεις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ.
Η κλήρωση ήταν στημένη, για να δικαιώσει τα νεοφιλελεύθερα κοράκια που υποστηρίζουν πως η Ελλάδα είναι η τελευταία κομουνιστική χώρα της Ευρώπης και να χτυπηθεί αλύπητα το λαϊκό κίνημα.

«Αυτοκινητόδρομοι Ελλάδος» Νέα εταιρία θα αναλάβει τις συμβάσεις της Νότιας Ελλάδας και το Τηλεδιόδιο

Στην απορρόφηση της Γενικής Γραμματείας Συγχρηματοδοτούμενων Δημοσίων Έργων (ΓΓΣΔΕ) από το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ), με στόχο την δημιουργία μίας εταιρίας που θα συντονίζει τα έργα συμβάσεων παραχώρησης και το τηλεδιόδιο, προχωρά η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών.
Όπως πληροφορείται «Το Βήμα», η νεά καθετοποιημένη επιχειρησιακή μονάδα θα φέρει - κατά πάσα πιθανότητα - το όνομα «Αυτοκινητόδρομοι Ελλάδος» και θα αποτελεί τον εταιρικό μετασχηματισμό του ΤΕΟ, το οποίο θα απορροφήσει τις Ειδικές Υπηρεσίες Δημοσίων Έργων (ΕΥΔΕ) της ΓΓΣΔΕ, που έχουν ως αντικείμενο τα έργα με συμβάσεις παραχώρησης.

Η πρωτοβουλία λαμβάνεται προκειμένου η νέα εταιρία να είναι σε θέση να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις συνθήκες και στις απαιτήσεις της διαχείρισης των συμβάσεων παραχώρησης.

Η νέα εταιρία θα μπορεί να διαχειρίζεται δημόσια έργα με σύμβαση παραχώρησης και να εποπτεύει και να επιβλέπει την κατασκευή τους, να διαχειρίζεται τις συμβάσεις, αλλά κυρίως να αναλαμβάνει τον συντονισμό για την επίλυση όλων των προβλημάτων που ταλανίζουν τα συγκεκριμένα έργα (δίκτυα κοινής ωφέλειας, αρχαιολογικές ανασκαφές, τεχνικά και οικονομικά ζητήματα).

Επίσης, θα αναλάβει την καταγραφή και συγκέντρωση εσόδων και κυκλοφοριακών φόρτων από τα διόδια, και κυρίως την Οργάνωση του Κέντρου Ανταλλαγής Πληροφοριών και Πληρωμών (ΚΑΠΠ) για την διαχείριση και τον έλεγχο των συναλλαγών και των ηλεκτρονικών πληρωμών του διαλειτουργικού συστήματος των αυτοκινητοδρόμων, γνωστότερο ως τηλεδιόδιο

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=430766



http://epitropesdiodiastop.blogspot.com

ΒΑΡΚΙΖΑ, ΤΕΛΟΣ!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΟΥ!


donpsychote.

ΚΑΜΙΑ ΖΩΗ ΔΕ ΣΒΗΝΕΤΑΙ ΜΕ BLANCO


Το Σάββατο 26/11 το πρωί περίπου 50-60 σύντροφοι και συντρόφισσες πραγματοποίησαν 4ωρο αποκλεισμό στο κατάστημα blanco στην οδό Αγ. Νικολάου. Το συγκεκριμένο μαγαζί μαζί με τους μπάτσους είναι υπεύθυνο για τo θάνατο 32χρονης γυναίκας στα κρατητήρια της Ασφάλειας Πατρών, καθώς αυτή συνελήφθη ύστερα από καταγγελία του μαγαζιού ότι έκλεψε 3 μπλουζάκια.



Η κίνηση επιδίωξε να καταδείξει στα μάτια της τοπικής κοινωνίας την πολύ καλά ενορχηστρωμένη omerta που υπάρχει ανάμεσα σε καταστηματάρχες, αστυνομία και τοπικά ΜΜΕ ώστε να μη θίγονται τα κοινά τους συμφέροντα όταν συμβαίνουν τέτοιου είδους περιστατικά.



Ο αποκλεισμός κράτησε από τις 10 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι, μοιράστηκαν χιλιάδες κείμενα τα οποία ο κόσμος έπαιρνε ανταποκρινόμενος θετικά, πετάχτηκαν πάρα πολλά τρικάκια εντός και εκτός μαγαζιού, στήθηκε μικροφωνική και φωνάχτηκαν συνθήματα, ανάμεσα στα οποία και τα εξής:

‘‘3μπλουζάκια κοστίζουν μια ζωή

αυτή είναι των αφεντικών η αριθμητική’’

‘‘άρπαζε να φας κλέψε αν δεν έχεις

μην πληρώνεις τίποτα και ντροπές μην έχεις’’

‘‘είτε είναι το blanco είτε είναι το zara

τ’αφεντικά δε δίνουνε για μας ούτε δεκάρα’’





Ακολουθεί το κείμενο που μοιραζόταν από τη συνέλευση αναρχικών ενάντια στη μισθωτή σκλαβιά ‘‘ο εργαλειοφόρος’’

Tryo - L'hymne de nos campagnes


Rosso Nero

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Ελληνοφρένεια -Η ΕπΑνασΤασΗ ΑρχιΣε.Ο Νότης δίνει το σύνθημα

Γυμνόστηθη διαμαρτυρία έξω από την κλήρωση του EURO 2012 (βιντεο)



Η φεμινιστική οργάνωση FEMEN ξαναχτύπησε και πάλι αυτή την φορά αντιδρώντας στην συνδιοργάνωση της Ουκρανίας στο ΕURO 2012 
Γυναίκες μέλη της οργάνωσης πήγαν έξω από το γήπεδο της κλήρωσης και διαμαρτυρήθηκαν με τον τρόπο που ξέρουν ενώ δεν έλειψε και η αστυνομική βία ...για να τις απομακρύνουν



papatzides

Ο άνθρωπος που ζει δύο χρόνια χωρίς χρήματα


Χωρίς δεκάρα στην τσέπη από δική του επιλογή, ο Μαρκ Μπόιλ σταμάτησε να χρησιμοποιεί χρήματα κάποια στιγμή του 2008. Σήμερα,  τρια χρόνια μετά, ο 31χρονος Βρετανός παραμένει ταπί κι όχι απλά ψύχραιμος αλλά πανευτυχής.

Ο Μαρκ Μπόιλ, είναι απόφοιτος οικονομικού πανεπιστημίου με μάστερ στη διοίκηση επιχειρήσεων και τα οικονομικά και άλλοτε διευθυντής σε επιχειρήσεις.
Η ιδέα γεννήθηκε όταν: «Συζητούσα με ένα φίλο για τα προβλήματα της υφηλίου και συνειδητοποίησα πως όλα τους συνδέονται με τα νομίσματα, τότε ήταν που αποφάσισα να απαρνηθώ το χρήμα, πούλησα το σπίτι μου και παράτησα τη δουλειά μου, δεν έχω υπάρξει περισσότερο ευτυχής και υγιής στη ζωή μου», λέει ο ίδιος.
http://i43.tower.com/images/mm116025618/moneyless-man-year-freeconomic-living-mark-boyle-hardcover-cover-art.jpgΤώρα κατοικεί σε ένα τροχόσπιτο κοντά στον πόλη του Μπρίστολ, εργάζεται εθελοντικά τρεις ημέρες την εβδομάδα σε μια οργανική φάρμα στην για να μπορεί να κερδίζει τα… ξυλά του.
Καλλιεργεί ο ίδιος τα τρόφιμά του ενώ δεν καταναλώνει ούτε κρέας ούτε ζωικά προϊόντα. Τις καθημερινές του ανάγκες τις πραγματοποιεί με αυτοσχέδιες λύσης, κάνει μπάνιο στο ποτάμι, αντί για οδοντόκρεμα χρησιμοποιεί ένα μείγμα από κόκαλα σουπιάς και μάραθο και κάπως έτσι πλένει και τα ρούχα του με ένα αυτοσχέδιο απορρυπαντικό από ξηρούς καρπούς.
Διαθέτει κινητό και laptop τα οποία φορτίζει με ρεύμα που εξασφαλίζει με τη βοήθεια ενός ηλιακού ταμπλό.
Ο ίδιος δηλώνει πιο ευτυχής από ποτέ και μάλιστα θέλησε να το μοιραστεί και έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο «The Moneyless Man: A Year of Freeconomic Living». Μάλιστα με τα χρήματα που κέρδισε από τις πωλήσεις του βιβλίου του έχει σκοπό να αγοράσει μία τεράστια έκταση και να φτιάξει ένα κοινόβιο.

flashnews.gr

Ύποπτο ..Προβληματίζει έντονα η έλλειψη σπόρων σταριού, θα πούμε το ψωμί, ψωμάκι.



Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει σε εκατοντάδες αγρότες η έλλειψη στην αγορά πιστοποιημένων σπόρων σταριού προς σπορά για την καλλιεργητική περίοδο 2011 – 2012.
Πολλοί καλλιεργητές σιταριού υποστηρίζουν ότι όπου και αν απευθύνθηκαν στάρι δεν βρήκαν. Υπήρχαν στην αρχή της περιόδου κάποιες μικροποσότητες οι οποίες όχι μόνο πωλήθηκαν σε ιδιαίτερα ακριβή τιμή,  στα 0,50- 0,55 λεπτά το κιλό, από 0,40 την περσινή χρονιά, αλλά εξαντλήθηκαν γρήγορα με αποτέλεσμα όσοι έχουν ενταχθεί στο Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης και υποχρεούνται (σε εκτέλεση του άρθρου 68 του Καν. (ΕΚ) 73/2009 του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου) να χρησιμοποιήσουν πιστοποιημένο σπόρο στο σύνολο της προς σπορά ποσότητας να μην έχουν να σπείρουν.
Τα νέα δεδομένα   αναμένεται από την επόμενη χρονιά να οδηγήσουν    σε μεγάλη αύξηση τις τιμές του ψωμιού   διότι  στο εσωτερικό αυξάνεται σημαντικά το κόστος παραγωγής και η παραγόμενη ποσότητα  και στο εξωτερικό οι μεγάλοι εξαγωγείς σιταριού ΗΠΑ, Καναδάς, Ρωσία και Αυστραλίααυξάνουν τις τιμές στο προς εξαγωγή στάρι εξαιτίας της μειωμένης περίπουκατά 20% παραγωγής τους. Επίσης, έντονες πιέσεις στις τιμές αναμένεται να ασκήσει το γεγονός ότι πολλές καλλιέργειες έχουν προαγοραστεί μεσυμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, που εκ των πραγμάτων, ως εξέλιξη,  θα δημιουργήσει ένα νέο πεδίο κερδοσκοπίας. 
Συνεπώς, η Ελλάδα είναι απόλυτα  απαραίτητο- υποχρεούται από τις εξελίξεις   να επιτρέψει ο ιδιοπαραγόμενος σπόρος να χρησιμοποιηθεί για σπορά και από άλλους παραγωγούς    καθώς μέχρι σήμερα επιτρέπεται η σπορά του, σε ένα μικρό  ποσοστό,   μόνο στα αγροτεμάχια του παραγωγού που τον παρήγαγε, γεγονός που μείωσε σημαντικά τα εγχώρια αποθέματα ιδιοπαραγόμενου σπόρου.

Τζιμάκος εφ' όλης της ύλης


Φτιάξαμε ένα βιντεάκι με αποσπάσματα από την σημερινή ραδιοφωνική εκπομπή του Τζίμη Πανούση. Με καυστικό λόγο, και καίριες επισημάνσεις –από το δικό του οπτικό πεδίο που δεν μας βρίσκει πάντα σύμφωνους- ο καλλιτέχνης σχολιάζει την πολιτική επικαιρότητα βάζοντας στο στόχαστρο του όλο το πολιτικό σκηνικό χωρίς εξαιρέσεις, καυτηριάζει τον λαό γιατί οι αντιδράσεις του σε όλη την επίθεση που δέχεται από την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου δεν είναι η πρέπουσα, κατά την άποψη του, ενώ κάνει «απολογισμό» για τα δυο χρόνια κυβέρνησης από τον ΓΑΠ. Από την κριτική του δεν ξεφεύγει και ο αρχιρασοφόρος Ιερώνυμος.


Wikileaks: «Ποιοι και πως μας παρακολουθούν όλους»


Σοκαριστικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο Μεγάλος Αδελφός μπορεί εύκολα και γρήγορα- με τη βοήθεια ιδιωτικών εταιρειών- να μας παρακολουθεί σε καθημερινή βάση, φέρνει στο φως η ομάδα του Wikileaks.
Τα λίαν ανησυχητικά στοιχεία του Wikileaks που δημοσιεύονται από το ιταλικό περιοδικό L’ Espresso, ενισχύουν έναν ευρύτατα διαδεδομένο φόβο: ότι μπορούν να μας παρακολουθούν όλους χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε και χωρίς να μπορούμε να το αποδείξουμε.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, παγιδεύονται καθημερινά δισεκατομμύρια πληροφορίες από τηλεφωνήματα, mail και sms, με τη βοήθεια ενός δικτύου ιδιωτικών εταιρειών.

ΘΕΛΕΙ Η ΠΟΥΤΑΝΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΜΑ Η ΧΑΡΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΙ

Ο Άδωνις Γεωργιάδης πριν λίγες ημέρες απάντησε στην Βουλή την πρώτη ερώτηση ως Υπουργός πια!
Την ερώτηση κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ τους οποίους μάλιστα χαρακτήρισε «αξιοπρεπείς συναδέλφους»!
Αυτό βέβαια δεν ξέφυγε από την παρέα των Ράδιο Αρβύλα, που… θυμήθηκαν ένα παλαιότερο στιγμιότυπο από εκπομπή του Άδωνι….!



http://anergoidimosiografoi.blogspot.com

ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ-'ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ' ΣΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ SMARTPHONES


Ένας «Μεγάλος Αδερφός» φέρεται να είναι εγκατεστημένος σε εκατομμύρια κινητά τηλέφωνα, καταγράφοντας όλες τις δραστηριότητες των χρηστών, τις οποίες κατόπιν αποστέλλει στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Τη νέα «τρύπα» στην ασφάλεια των smartphones αποκάλυψε ένας...
αμερικανός ερευνητής συστημάτων ασφάλειας, ο οποίος εντόπισε μία κρυφή εφαρμογή σε ορισμένες από τις πιο δημοφιλείς συσκευές της αγοράς.

Όπως υποστηρίζει ο Τρέβορ Έκχαρτ, η εφαρμογή Carrier IQ -της ομώνυμης εταιρείας λογισμικού για κινητά τηλέφωνα- έχει εγκατασταθεί εν αγνοία των χρηστών σε συσκευές που τρέχουν το λειτουργικό σύστημα Android της Google, σε τηλέφωνα Nokia και Blackberry, καθώς επίσης και σε υπολογιστές tablet.

Επιπλέον, μία παραλλαγμένη έκδοση του λογισμικού εντοπίστηκε και σε ορισμένα τηλέφωνα iPhone της Apple.

Σύμφωνα με τον κ. Έκχαρτ, το επίμαχο λογισμικό μπορεί, μεταξύ άλλων, να καταγράψει όσα πληκτρολογεί ο χρήστης στο κινητό του (μηνύματα, αριθμούς τηλεφώνων κ.λπ.), να εντοπίσει το γεωγραφικό σημείο στο οποίο βρίσκεται και να αποθηκεύσει τις ιστοσελίδες που επισκέπτεται.

Εθνικιστική Ρελάνς ΚαρατζαφΎρερ με το ζήτημα της Μακεδονίας μετά το Σκάνδαλο Ευελπίδων και τα Μνημόνια!


Ο γνωστός κωλοτούμπας Καρατζαφέρης, με το ακροδεξιό κόμμα του ΛΑΟΣ, πολιτική πατσαβούρα για ψεκάστε τα κοινωνικά κινήματα με ακραία καταστολή, σκουπίστε εργασιακά δικαιώματα και κοινωνικές ελευθερίες και τελειώσατε την κοινωνία με τα Μνημόνια της Ε.Ε.. του ΔΝΤ, των Ελλήνων καπιταλιστών και των τοκογλύφων, επιχειρεί να επανακάμψει! Η μαύρη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ διαλύει την κοινωνία και οδηγεί στην απόγνωση τον κόσμο της εργασίας, αλλά πλέον το πολιτικό κόστος τεμαχίζει το ΠΑΣΟΚ και γκρεμίζει τα ποσοστά του ΛΑΟΣ. Όσο και αν ο Θεοδωράκης, ο Πρετεντέρης και τα άλλα παιδιά του Mega μοχθούν να φτιάξουν το προσωπείο του ΛΑΟΣ και να τους νομιμοποιήσουν στη μέση συνείδηση, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι νέοι κυνηγούν τους ακροδεξιούς πολιτευτές όπου βρεθούν και όπου σταθούν! 
   
Η υπόθεση με τους ακροδεξιούς υποψήφιους αξιωματικούς στην Σχολή Ευελπίδων αποκάλυψε το μίσος, την αντίδραση και τη βαρβαρότητα της «εθνικόφρονας παράταξης», ενώ ο Παπουτσής «πήρε την μπουκιά από το στόμα» του Μπουμπούκου, εξυπηρετώντας αυτός το αίτημα των εφοπλιστών για Ένοπλους Μπράβους στα πλοία τους. Παράλληλα, άλλα κομματικά μορφώματα της Λαϊκής Δεξιάς εισπράττουν την αγανάκτηση που προκαλεί η ακραία ταξική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση Παπαδήμου, στην οποία το ΛΑΟΣ συγκυβερνά.
Ο Καρατζαφέρης λοιπόν επιχειρεί να ξεφύγει από τη δύσκολη θέση παίζοντας το χαρτί του εθνικισμού! Απείλησε πως θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση συνεργασίας σε περίπτωση συμφωνίας για το όνομα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, με παράγωγο του όρου «Μακεδονία», ενόψει και της επίσκεψης του αντιπρόεδρου των ΗΠΑ, Τζον Μπάιντεν στην Αθήνα. «Θα προτείνω δημοψήφισμα για να αποφασίσει ο ελληνικός λαός για αυτό το μεγάλο εθνικό θέμα», είπε ο Γιώργος Καρατζαφέρης σε συνέντευξή του στο «Ράδιο 9» και πρόσθεσε: «Σε διαφορετική περίπτωση, δεν θα ξεφύγω από τις καταστατικές εντολές του κόμματός μου και δε νομίζω ότι βουλευτής της Μακεδονίας μπορεί να ξεφύγει από τα νόμιμα».

ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΕ ΦΘΑΝΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ…ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΝΟΜΙΜΟ…ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΖΕΥΨΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΙ…

Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) θα συζητηθεί την Παρασκευή μέρος των προσφυγών (ο συνολικός αριθμός τους είναι μεγάλος) κατά της απόφασης του υπουργού Οικονομικών η οποία επιβάλει το τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.


Ειδικότερα, στην Ολομέλεια του ΣτΕ θα συζητηθούν, μεταξύ των άλλων, οι προσφυγές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, του Σωματείου «Έλληνες Φορολογούμενοι», ιδιοκτητών ακινήτων και άλλων. Κεντρικός άξονας των επιχειρημάτων όσων έχουν προσφύγει είναι ότι το «χαράτσι» δεν είναι ειδικό τέλος, αλλά επιβολή νέου φόρου που είναι αντίθετο σε πλειάδα συνταγματικών διατάξεων και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) που προστατεύει την ιδιοκτησία.


Κατά την ακροαματική διαδικασία, η σύμβουλος Επικρατείας, Ευαγγελία Νίκα, θα αναπτύξει τους ισχυρισμούς των προσφευγόντων κατά του ειδικού τέλους, χωρίς ωστόσο να λάβει θέση επί των ισχυρισμών τους.

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Ο καναπές μου...η ζωή μου.



















Είναι μπάσταρδος κοκκινάκιας...

Ανοίγει.Γίνεται κρεββάτι.
Τροχήλατος.
Τα καλοκαίρια τον έχω στο βορινό δωμάτιο.
Τους χειμώνες τον σέρνω ανατολικά.
Φτηνός.Πρακτικός.Ανθεκτικός.Αφράτος.
Απέναντί του σταθερά μιά 22άρα TV.
Ξέρεις...Ειδήσεις,τούρκικα,Ελένη,Κωστόπουλος,λίγο μπανιστήρι.
Mega,ANT1,SKY,MTV (!!),CNN κλπ.
Δεν μπορείς να αντιληφτείς τη στενή σχέση που αναπτύσσει ένας
καναπές και μια τηλεόραση...Κώλος και βρακί.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΩΡΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΜΑΣ?


Είναι δυνατόν να παρακολουθούμε φλυαρόντας τους συνανθρώπους μας να στήνονται στις ουρές για ένα πιάτο ψωμί?
Στην Ελλάδα?
Να διαβάζουμε για παιδάκια που λιποθυμάνε στα σχολεία. Στην Ελλάδα?
Για γονείς που αφήνουν τα παιδιά τους στη πρόνοια γιατί δεν έχοιυν να τα ταίσουν. Στην Ελλάδα?

Υπάρχει κανένας μωρέ που να έχει τα λογικά του σ΄αυτό εδώ το μπουρδέλο που έχει χτιστεί γύρω μας? Στην Ελλάδα που όπου σπείρεις θα φυτρώσει κάτι. Που και στα πιο δύσκολα χρόνια τα κελάρια στα χωριά και της πιο φτωχής οικογένειας είχαν το λάδι, το κρασί, το μέλι, το ψωμί, το γάλα τα τυριά τους?

Στην Ελλάδα που ακόμα και τώρα να πας στο χωριό μου εκεί ψηλά στην Αρκαδία τα κάστανα σέρνονται κάτω αμάζευτα και τα καρύδια, που κάθε δυο βήματα έχει πηγές με νερό, κι όπου πιάσεις μια τσάπα θα φτιάξεις μποστάνι με ότι γουστάρεις. Που όλο το χώμα ήταν γεμάτο από πατάτες ικανές να θρέψουν όχι οικογένεια αλλά ολόκληρο λόχο?

Τι έχει συμβεί στ΄αλήθεια σ΄αυτό το τόπο για να κυκλοφορούν έτσι κακομοιριασμένοι οι άνθρωποι γύρω? Φοβιτσιάρηδες και ηττημένοι. Προσκυνημένοι και εκβιαζόμενοι από κατακτητές που πετάνε τους λογαριασμούς μέσα στη μούρη απειλώντας και εξευτελίζοντας έναν ολόκληρο λαό?

Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ. ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ


HomelessΠριν λίγες ημέρες υπήρχαν έντονες αντιδράσεις, μετά από την απόφαση του Δήμου Αθηναίων να ξηλώσει παγκάκια -τα οποία χρησιμοποιούν ως κρεβάτια άστεγοι- με το πρόσχημα της ανάπλασης της πλατείας Κλαυθμώνος. Διαβάστε την εξήγηση που έδωσε ο Δήμος, μέσω της επίσημης ανακοίνωσης.
Με αφορμή δημοσιεύματα στο διαδίκτυο για την πλατεία Κλαυθμώνος, τα παγκάκια και τους αστέγους, υπενθυμίζεται ότι από τον περασμένο Σεπτέμβριο ξεκίνησε η προσπάθεια ανάπλασης της πλατείας, η οποία στην κυριολεξία αποτελούσε απαγορευμένη ζώνη. Η πλατεία – ‘υγειονομική βόμβα’, σύμφωνα με κάποια παλαιότερα δημοσιεύματα, άρχισε να ξαναποκτά ζωή, να αποδίδεται ο δημόσιος χώρος στους δημότες, ενώ και το κυλικείο ξαναλειτούργησε πριν από μία εβδομάδα. Τα παγκάκια, όπως και άλλες υποδομές της πλατείας, αντικαθίστανται, αφού η κατάσταση στην οποία βρίσκονταν δεν ταιριάζει σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Στις 16 Δεκεμβρίου, κορυφώνεται η προσπάθεια επανάχρησης της πλατείας Κλαυθμώνος, με κύκλο εορταστικών εκδηλώσεων που προγραμματίζονται να πραγματοποιηθούν εκεί. Ο Δήμος Αθηναίων δείχνει καθημερινά πως αντιλαμβάνεται την κοινωνική αποστολή του, ιδιαιτέρως απέναντι στους αστέγους, μέσω του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων και των υπολοίπων υπηρεσιών του. Φαίνεται, όμως, ότι κάποιοι φαντάζονται όλη την υπόλοιπη ζωή των αστέγων, πάνω σε ένα παγκάκι και των υπολοίπων δημοτών περιορισμένη σε ιδιότυπα γκέτο.
Δευ, 28/11/2011
 Προφανώς ο Δήμος, με το να αναφέρει την πλατεία Κλαυθμώνος ως “υγειονομική βόμβα”, θεωρεί μιάσματα τους άστεγους και “προστατεύει” εμάς τους “κανονικούς”. Μετά διαβάζεις την φράση “…να αποδίδεται ο δημόσιος χώρος στους δημότες…” και αντιλαμβάνεσαι αμέσως τον διαχωρισμό. Οι άστεγοι δεν είναι δημότες. Είναι κατώτεροι άνθρωποι, οπότε δεν λογίζονται ως μέρος των πολιτών. Η υποκρισία του Δήμου Αθηναίων είναι αηδιαστική. Υπάρχουν τόσα άδεια κτίρια που θα μπορούσαν να δοθούν σε άστεγους ανθρώπους, ώστε τουλάχιστον να μην κοιμούνται με κίνδυνο της ζωής τους στον δρόμο.
Θεωρεί τους άστεγους “ξένο σώμα” και η ρητορική της ανακοίνωσης, τους έχει ήδη γκετοποιήσει. Το πιο τραγικό που έντεχνα κρύβεται, είναι ότι διώχνουν τους άστεγους με μάνικες, τους απομακρύνει η αστυνομία από μέρη που χαλάνε την αισθητική των αστών, που θέλουν να κάνουν τα ψώνια τους -καθώς Χριστούγεννα έρχονται και πρέπει να κινηθεί η αγορά ως γνωστόν- αλλά όλα κι όλα, το δέντρο πρέπει να στολιστεί. Δημιουργείς άστεγους, δεν θες να τους βλέπεις μπροστά σου, αλλά θες εορταστική ατμόσφαιρα. Σε φασιστική συσκευασία.

Μη φορτώνετε στα παιδιά σας,χρεη μιας ζωής.Αντιταχτήτε στις περικοπές. (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενα ξεχωριστό μουσικό γεγονός στο Βόλο!




Με αφορμή το αντάμωμα του Γιάννη Αγγελάκα και του Ψαρογιώργη  για μια μοναδική συναυλία τη Δευτέρα στις 5 Δεκεμβρίου, η Plenty Projects εξασφάλισε την ταινία αφιέρωμα 'Ταξιδιάρα Ψυχή' (2010) της Αγγελικής Αριστομενοπούλου σε πρώτη προβολή για το κοινό του Βόλου!
Η ανοικτή προβολή /πρεμιέρα θα λάβει χώρα με ελεύθερη είσοδο την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου , στις 9:30μμ στο Αχίλλειο, στη συμβολή οδών Κουμουνδούρου & Ιάσονος στην ισόγεια αίθουσα.
Εκεί θα έχει την ευκαιρία το κοινό να δει μια μοναδική ταινία για τη ζωή του Έλληνα τραγουδιστή, με εμφανίσεις από πολλούς συνεργάτες μουσικούς (Τρύπες, Νίκος Βελιώτης, κ.ά) και τη συμμετοχή του Γιώργου Ξυλούρη 'Ψαρογιώργη'.

"Δεσμώτες της ζωής" (;)

Μέρα απεργίας σήμερα και, όπως πάντα, το ιστολόγιο συμμετέχει με τον δικό του συμβολικό τρόπο, επειδή κάθε μέρα απεργίας πρέπει να είναι μέρα σκέψης, αποφάσεων και αγώνα και δεν περισσεύει καιρός για κείμενα που μπορούν να περιμένουν. Έτσι, λοιπόν, θα περιοριστούμε σε ένα "αντίδωρο" από το χέρι τού Μιχάλη Κατσαρού. Μόνο που το "αντίδωρο", το οποίο θα μας στηλώσει σήμερα, έχει πίσω του μια μικρή ιστορία, την οποία αξίζει να μάθουμε.

Καλοκαίρι 1944, λίγο πριν την αποχώρηση των γερμανών από την κατεχόμενη Ελλάδα. Στην Αθήνα, η σκυλιασμένη "ειδική ασφάλεια" της δωσιλογικής κυβέρνησης Ράλλη μπουκάρει σε σπίτια αγωνιστών της αντίστασης, συλλαμβάνει δεκάδες απ' αυτούς και τους μεταφέρει στις φυλακές Χατζηκώστα (επί της οδού Πειραιώς, εκεί όπου σήμερα είναι το ΙΚΑ). Εκεί, σε κάποιον ασφυκτικά γεμάτο θάλαμο, γνωρίζονται και γίνονται αμέσως φίλοι οι -νεαροί τότε- ΕΠΟΝίτες ποιητές Νίκος Μαραγκουδάκης και Μιχάλης Κατσαρός. Όταν οι φύλακες πήραν τον Μαραγκουδάκη, για να τον μεταφέρουν σε άλλον θάλαμο, ο Μιχάλης Κατσαρός αποχαιρέτησε τον φίλο του με ένα ποίημα. Ο Μαραγκουδάκης φύλαξε σαν πολύτιμο φυλαχτό αυτό το ποίημα κι έτσι μπορούμε να το απολαμβάνουμε σήμερα κι εμείς.

Ο Μιχάλης Κατσαρός άφησε το ποίημά του δίχως τίτλο. Ζητώ ταπεινά συγγνώμη από τον ποιητή, που τολμώ να το τιτλοφορήσω "Δεσμώτες της ζωής" , έστω κι αν χρησιμοποίησα δικές του λέξεις για τίτλο.


Φίλε, που σε συνάντησα σε μιαν οδοιπορία
-του θάνατου που ζήσαμε ή της ζωής που θα’ ρθει-
είχες στα μάτια τη φωτιά σμιχτή με μια απορία
από τα νιόβγαλτα φτερά, γιατί ο αέρας πάρθη.

Μας ένωσε σφιχτά σφιχτά τ' ανθρώπου ο μέγας πόνος
και της ιδέας ο άνεμος μας φούσκωσε τα στήθη.
Κάποιου καινούργιου, που 'ρχεται, μας συνεπήρε ο τόνος.
Ορίζοντες Μαγιάπριλου μας φέρνουνε τα πλήθη.

Κι εμείς, δεσμώτες της ζωής, προς τις κορφές τραβάμε
-του Ολύμπου ή του Γολγοθά- στη μέθη ενός ονείρου
το θάνατο και τη ζωή αλέγκρα χαιρετάμε
με τ’ άξια νιάτα, πορφυρά, στο δρόμο του απείρου
.



Cogito ergo sum

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΚΑΔΕΣ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΩΣ ΕΝΔΕΙΞΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΩΜΕΝΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ

ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ΠΟΥ ΔΙΩΚΕΤΑΙ) ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟΥ.

ΒΟΛΟΣ-γενική απεργία Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011


GOD SAVE THE NEW QUEEN

ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ


Του Ζαχαρία Στουφή

Ας μην κρυβόμαστε άλλο, το πολίτευμα της χώρας μας και η κυβέρνηση που το υπηρετεί, εξωθεί (κατά μέσον όρο) δύο συμπατριώτες μας την ημέρα στην αυτοκτονία. Για κάθε χρόνο 700 περίπου νεκροί δεν είναι λίγοι και μάλιστα στο παραγωγικό στάδιο της ζωής τους. Επειδή λοιπόν και η λέξη αυτοκτονία από μόνη της είναι μια ύπουλη προπαγάνδα, καλύτερα να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Η λέξη αυτοκτονία έχει το δικό της ξεχωριστό ενδιαφέρον που σχετίζεται, όχι μόνο με την ιστορία της και την προέλευσή της, αλλά και με την ερμηνεία της. Τα όποια στοιχεία κατάφερα να συλλέξω σχετικά με αυτή τη λέξη, αλλά και τα όποια συμπεράσματα στα οποία, με κάθε επιφύλαξη, κατέληξα, σας τα παραθέτω αμέσως.
Ο Georges Minois, στο βιβλίο του Ιστορία της αυτοκτονίας, αφιερώνει ολόκληρη ενότητα για τη λεξη αυτοκτονία, πιο συγκεκριμένα ο όρος «αυτοκτονία», όπως λέει, εμφανίστηκε στην Αγγλία τον 17ο αιώνα. Η γέννηση αυτού του νέου όρου οφείλεται, κυρίως, στη ραγδαία αύξηση των αυτοκτονιών στην Αγγλία την εποχή εκείνη και στις συζητήσεις που όλο και πιο συχνές γινόντουσαν γύρω από την αυτοκτονία. Ο όρος «αυτοκτονία» βασίζεται στο λατινικό sui (του εαυτού) caedes (φόνος). Το 1658, η λέξη-όρος έχει καθιερωθεί και πλέον περιλαμβάνεται στα λεξικά. Στη γαλλική γλώσσα, ο όρος εμφανίζεται στα 1734 και καθιερώνεται στα μέσα του 18ου αιώνα. Το 18ο αιώνα, επίσης, ο όρος θα περάσει στην ισπανική, την ιταλική και την πορτογαλική γλώσσα.

Θα’θελα να ήξερα...ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΩ,Ή ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΩ


Θα’θελα να ήξερα...ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΩ,Ή ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΩ

Θα’θελα να ήξερα..


Δηλαδή τώρα πρέπει να βγω στους δρόμους,να πανηγυρίσω για την"ιστορική" συμφωνία των κομμάτων,αυτή που μας επέβαλαν οι Ευρωπαίοι "εταίροι "μας αυτό που ζητούσαν μετ'επιτάσεως οι διεθνείς αγορές η πρέπει να κλάψω που μας κοροϊδεύουν όλοι αυτοί που συμφωνούν για εμάς,χωρίς εμάς,για το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας,για τη χώρα που δεν κάνανε τίποτα να να την μεγαλώσουν,αλλά κάνανε τα πάντα να την "μικρύνουν",να την κάνουν περίγελο του κόσμου ,να τη παραδώσουν δέσμια στα διεθνή κοράκια να ασελγήσουν πάνω της?

Δηλαδή τώρα πρέπει να πανηγυρίσω που τα 2-έστω 3 κόμματα-κάτω από τις απειλές των¨εταίρων¨μας,συμφώνησαν σε αυτό που λέγανε ότι αν δεν το κάναμε θα μας πετούσαν σαν απόβλητα ,έξω από την Ευρώπη τους?Πως θα ζούσαμε στιγμές ’40,ενώ τώρα που συμφωνήσαμε θα ζούμε πάντα κάτω από τον ζυγό και τους εκβιασμούς τους?

Δηλαδή πρέπει να πανηγυρίσω που δεν έγινε δημοψήφισμα,που δεν μίλησα εγώ σαν ¨κυρίαρχος λαός¨,για το αν θέλω αυτή τη σύμβαση(που κανείς τελικά δεν ξέρει τι ακριβώς περιέχει και τι όρους μας βάζουνε),αλλά με εκπροσωπεί και αποφασίζει για μένα το 40%(στη καλύτερη περίπτωση βάση των γκάλοπ) του Ελληνικού λαού?